Quiz about Nirvana
Quiz about Nirvana

10 Nirvana Questions | Music Trivia Quiz


This is all about Nirvana and their songs. It's not hard so have a go. Have fun!

A multiple-choice quiz by Limpbizkit11. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Nirvana

Author
Limpbizkit11
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,315
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5611
Last 3 plays: Guest 107 (2/10), Guest 92 (9/10), Guest 165 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What year did Kurt Cobain marry Courtney Love? Hint

1992
1989
1991
1990

2. Who did Dave Grohl replace in Nirvana (not counting temporary fill-in replacements) ?

Answer: (Full Name or surname)
3. In what year was Krist Novoselic born? Hint

1966
1967
1964
1965

4. Jason Everman was added because Kurt thought Krist was going to leave the band?

True
False

5. What date did Nirvana play their last show? Hint

26th June, 1994
3rd April, 1994
1st March, 1994
14th July, 1994

6. Who was Kurt's body found by? Hint

Courtney Love
An electrician
Dave Grohl
Kurt's daughter, Francis Bean

7. How long was Dave Grohl with the band? Hint

3 years
4 years
5 years
6 years

8. How did Kurt die? Hint

He jumped off a tall building
He slit his throat
He hung himself
He shot himself through the roof of his mouth

9. Which band did Dave Grohl form after the suicide of Kurt?

Answer: (Two Words)
10. In June 1980, Krist's parents sent him to live with his relatives in Croatia.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year did Kurt Cobain marry Courtney Love?

Answer: 1992

Kurt married Courtney on a beach in Hawaii!
2. Who did Dave Grohl replace in Nirvana (not counting temporary fill-in replacements) ?

Answer: Chad Channing

Dave joined the band in 1990, replacing Chad.
3. In what year was Krist Novoselic born?

Answer: 1965

Krist was born on 16th May, 1965 in California.
4. Jason Everman was added because Kurt thought Krist was going to leave the band?

Answer: False

Kurt got Jason because he wasn't sure he could cope with singing and playing the guitar at the same time. He also contributed to record their debut LP.
5. What date did Nirvana play their last show?

Answer: 1st March, 1994

Nirvana played their last show in Munich, Germany.
6. Who was Kurt's body found by?

Answer: An electrician

Kurt's body was actually found by an electrician at his house in Seattle. He had been dead for several days.
7. How long was Dave Grohl with the band?

Answer: 4 years

Dave was in the band from 1990 to 1994.
8. How did Kurt die?

Answer: He shot himself through the roof of his mouth

Kurt shot himself through the roof of his mouth but a lot of his fans don't think he took his own life.
9. Which band did Dave Grohl form after the suicide of Kurt?

Answer: Foo Fighters

Some of the singles that Foo Fighters have released include 'Break Out', 'Monkey Wrench', and 'Learn to Fly'.
10. In June 1980, Krist's parents sent him to live with his relatives in Croatia.

Answer: True

Krist's parents sent him to Croatia because he was deeply depressed.
Source: Author Limpbizkit11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 107: 2/10
Jan 22 2023 : Guest 92: 9/10
Jan 20 2023 : Guest 165: 7/10
Jan 19 2023 : Guest 66: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 12: 6/10
Jan 17 2023 : Guest 81: 8/10
Jan 15 2023 : Guest 102: 5/10
Jan 14 2023 : Guest 73: 9/10
Jan 14 2023 : Guest 99: 6/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us