Quiz about Nirvana   Live Shows
Quiz about Nirvana   Live Shows

Nirvana - Live Shows Trivia Quiz


Nirvana's live shows facts

A multiple-choice quiz by Amywinehouse. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Nirvana

Author
Amywinehouse
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
350,335
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
159
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which TV show did Kurt Cobain sing "Smells Like Teen Spirit" in a lower register and changed the lyrics to "Load up on drugs, kill your friends"? Hint

The Word
Top of the Pops
Saturday Night Live
Friday Night with Jonathan Ross

2. In which city was Nirvana's first live show ever? Hint

Aberdeen
Raymond
Tacoma
Seattle

3. Where was Nirvana's last concert, in 1994? Hint

Ljubljana, Slovenia
Reading, U.K.
Milan, Italy
Münich, Germany

4. Which song did Kurt loudly scream most of the lyrics as the guitar and bass went out of tune, in Amsterdam 1991? Hint

Come As You Are
About a Girl
Polly
Lithium

5. In what gig did Dave Grohl played in a toy drum kit during the song "Polly"? Hint

Reading, 1992
Rio de Janeiro, 1993
Argentina, 1992
Reading, 1991

6. Which of these songs was NOT performed in Nirvana's last show? Hint

Rape Me
The Man Who Sold the World
Lithium
Smells Like Teen Spirit

7. Who played drums on Nirvana's first show? Hint

Dave Gröhl
Aaron Burckhard
Chad Channing
Dale Crover

8. How many songs were performed at the "MTV Unplugged" show in 1993? Hint

14
5
8
20

9. What song was forbidden to the band to play at the MTV Music Awards 1992, but they started playing a bit anyway? Hint

Drain You
I Hate Myself and I Want To Die
Smells Like Teen Spirit
Rape Me

10. Which was the first show with Pat Smear as a band guitar player? Hint

"MTV Unplugged", 1993
"Saturday Night Live", 1993
Hollywood Rock Festival, 1993
Paris, 1994


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which TV show did Kurt Cobain sing "Smells Like Teen Spirit" in a lower register and changed the lyrics to "Load up on drugs, kill your friends"?

Answer: Top of the Pops

It was in 1991, and Kurt was complaining because the show made them play with a pre-recorded backing track.
2. In which city was Nirvana's first live show ever?

Answer: Raymond

It was March 7, 1987.
3. Where was Nirvana's last concert, in 1994?

Answer: Münich, Germany

It was March 1, 1994.
4. Which song did Kurt loudly scream most of the lyrics as the guitar and bass went out of tune, in Amsterdam 1991?

Answer: Come As You Are

The guitar and bass were horribly out of tune with each other, so Kurt decided to scream most of the song's lyrics.
5. In what gig did Dave Grohl played in a toy drum kit during the song "Polly"?

Answer: Argentina, 1992

In this gig they played the intro to "Smells Like Teen Spirit" twice just to tease the disrespectful, male-dominated crowd.
6. Which of these songs was NOT performed in Nirvana's last show?

Answer: Smells Like Teen Spirit

"Smells Like Teen Spirit" was not performed during the last three shows of Nirvana, in Slovenia and Germany.
7. Who played drums on Nirvana's first show?

Answer: Aaron Burckhard

Burckhard was the first drummer to play for Nirvana, and he stayed until December, 1987, being replaced by Dale Crover.
8. How many songs were performed at the "MTV Unplugged" show in 1993?

Answer: 14

This is one of the most remembered Nirvana shows.
9. What song was forbidden to the band to play at the MTV Music Awards 1992, but they started playing a bit anyway?

Answer: Rape Me

They started playing "Rape Me" and then changed to "Lithium", as it was meant to be.
10. Which was the first show with Pat Smear as a band guitar player?

Answer: "Saturday Night Live", 1993

Kurt Cobain asked Smear to play with Nirvana in September 1993, and since then he toured with them for six months.
Source: Author Amywinehouse

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 11 2023 : Guest 208: 5/10
Jan 06 2023 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us