Quiz about StupidContagious the Nirvana quiz
Quiz about StupidContagious the Nirvana quiz

Stupid/Contagious: the Nirvana quiz


This is a quiz about Nirvana in general. It's fairly easy, but some of it will be tough if you're not reasonably familiar with Nirvana. Best of luck.

A multiple-choice quiz by cobainiac. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Nirvana

Author
cobainiac
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
144,483
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3680
Last 3 plays: Guest 66 (3/10), Guest 208 (8/10), teachdpo (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Complete the quote: "I'm so tired I can't sleep/I'm ..." Hint

a liar and a cheat
the liar and the thief
a liar and a thief
the squire and the chief

2. Who played cello for Nirvana at the 1993 "Unplugged" session? Hint

Lori Goldstein
Gene Simmons
Pat Smear
Janet Billig

3. Which of these is the Nirvana original? Hint

"Big Cheese"
"Lake Of Fire"
"Baba O' Riley"
"Where Did You Sleep Last Night?"

4. Complete the quote from "Come As You Are" - "And I swear that ..." Hint

I feel stupid and contagious
I don't have a gun
None of these
I love you, I do

5. What was the song Nirvana used to scare MTV producers at the 1992 VMAs? Hint

"Lithium"
"Rape Me"
"I Hate Myself And I Want To Die"
"Endless, Nameless"

6. What didn't Kurt have on in the first "In Bloom" video? Hint

X-Ray Specs
Buddy-Holly style, thick-rimmed black glasses
A see-thru plastic mask
A pair of jeans

7. Which song was NOT on "Incesticide"? Hint

"Mexican Seafood"
"Polly"
"I Hate Myself and I Want To Die"
"Molly's Lips"

8. Which of these bands has NOT covered a Nirvana song? Hint

Bowling For Soup
Weezer
Evanescence
Manic Street Preachers

9. What is the Nirvana reference in the Foo Fighters song "Monkey Wrench"? Hint

Dave wanted to voice his thoughts on the murder investigation, but feared he'd be opening himself "up to trouble"
That Dave was sick and tired of being Nirvana's voice of reason over Kurt's erratic mood swings
That Grohl didn't want the Foo Fighters to look like a sub-standard Nirvana side-project
Kurt had actually killed a monkey with a wrench, and Dave had to come clean

10. We'll finish with something that will be hard if you're not a Nirvana nut through-and-through - what brand of shoe was Kurt wearing when he was discovered dead? Hint

Vinnie's
Nike
Converse
He wasn't wearing shoes, he killed himself straight after waking up


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete the quote: "I'm so tired I can't sleep/I'm ..."

Answer: a liar and a thief

This is taken from "Pennyroyal Tea", which was on the studio album "In Utero" and "Unplugged in New York".
2. Who played cello for Nirvana at the 1993 "Unplugged" session?

Answer: Lori Goldstein

Lori not only played on "Unplugged", she also did the cello parts on "In Utero".
3. Which of these is the Nirvana original?

Answer: "Big Cheese"

"Baba O' Riley" was on an old demo tape and is a cover of The Who. "Lake Of Fire" was co-performed with the Meat Puppets at "Unplugged", but it is the Meat Puppets' song. "Where Did you Sleep Last Night?" is a Leadbelly number.
4. Complete the quote from "Come As You Are" - "And I swear that ..."

Answer: I don't have a gun

This is allegedly from a conversation with David Grohl. Dave used to live with Kurt for a short time (he helped Kurt with the K tattoo on his arm), and he was convinced that Kurt kept guns in the house, which unnerved Dave. After persistent pestering, Kurt snapped "When I swear that I don't have a gun, I expect you to believe me!"
5. What was the song Nirvana used to scare MTV producers at the 1992 VMAs?

Answer: "Rape Me"

Kurt was told he couldn't play it, and that Nirvana was to play "Lithium". Kurt decided to spread the rumour that on the live broadcast they would indeed play "Rape Me". The MTV bosses instructed the TV editors to go to commercial if they played it. Trouble is, no-one there knew what it sounded like. So when they played the first two bars, an MTV executive ran all the way to the truck.

When Kurt was told via signal that they were going to be cut, he shifted into "Lithium". It was edited out of the replay and MTV threatened to sue, and never mentioned it again. That is, until Kurt died, when they begain using it as an anecdote of how great he was. Hypocrites.
6. What didn't Kurt have on in the first "In Bloom" video?

Answer: Buddy-Holly style, thick-rimmed black glasses

The first "In Bloom" video was NOT the one done in black-and-white, fifties-style when Kurt had his hair done neat and a pin-stripe suit on. The first had Channing in it and had them wandering around Seattle messing about.
7. Which song was NOT on "Incesticide"?

Answer: "I Hate Myself and I Want To Die"

"Polly" WAS on "Incesticide", albeit the New Wave version. "I Hate Myself and I Want To Die" was on "The Beavis and Butthead Experience" soundtrack.
8. Which of these bands has NOT covered a Nirvana song?

Answer: Bowling For Soup

Bowling For Soup wrote a song ABOUT Nirvana ("Punk Rock 101"), but they never made a cover. Evanescence has covered a whole bunch of Nirvana stuff (most notably their good rendition of "Come As You Are" to their near-blasphemy rendition of "Heart-Shaped Box"). Weezer covered "Breed", and the Manics covered "Been A Son" on their recent album "Lipstick Traces: A Secret History".
9. What is the Nirvana reference in the Foo Fighters song "Monkey Wrench"?

Answer: That Grohl didn't want the Foo Fighters to look like a sub-standard Nirvana side-project

Mudhoney's Mark Arm left Mudhoney to start a band called Monkey Wrench. It was awful, and Mark was always remembered for Mudhoney. Grohl didn't want the same thing to happen to him.
10. We'll finish with something that will be hard if you're not a Nirvana nut through-and-through - what brand of shoe was Kurt wearing when he was discovered dead?

Answer: Converse

He was discovered in a pair of Converse tennis shoes.
Source: Author cobainiac

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 66: 3/10
Jan 11 2023 : Guest 208: 8/10
Jan 06 2023 : teachdpo: 9/10
Jan 06 2023 : Guest 98: 10/10
Dec 18 2022 : Guest 76: 4/10
Dec 09 2022 : Guest 213: 4/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us