Quiz about Tribute To Kurt Cobain
Quiz about Tribute To Kurt Cobain

Tribute To Kurt Cobain Trivia Quiz


Of all the musical artists of the my generation, I probably identified most with Kurt Cobain. Here is my tribute to him and his band.

A multiple-choice quiz by ralzzz. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Nirvana

Author
ralzzz
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
79,481
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
15 / 25
Plays
7852
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 49 (19/25), Guest 203 (18/25), Guest 5 (17/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When was Kurt born? Hint

Feb 21, 1968
Feb 28, 1967
Feb 20, 1967
Feb 13, 1968

2. Kurt was married to the ex-stripper Courtney Love. What was the wedding date? Hint

Feb 23, 1991
Feb 28, 1992
Feb 24, 1992
Feb 20, 1991

3. Where was Kurt and Courtney married? Hint

Seattle, WA
Wakiki, HI
San Juan, PR
Los Angeles, CA

4. Kurt and Courtney had a daughter. We all know her name was Frances Bean Cobain. What led to her middle name being Bean? Hint

Her sonogram picture looked like a bean.
Kurt says lima beans are his favorite food.
Courtney craved beans during her pregnancy.
Named after Kurt's Uncle Bean.

5. Nirvana played the 1992 MTV Music Awards. What song did they perform? Hint

Polly
Come As You Are
Lithium
Smells Like Teen Spirit

6. How many times did Nirvana play on 'Saturday Night Live'? Hint

4
1
2
3

7. What was the first album by Nirvana? Hint

Nevermind
No Thank You
Clorox
Bleach

8. Before Nirvana, Kurt Cobain and Krist Novoselic played in a band together. Kurt played drums and Krist played bass. What band was this? Hint

Hard Men
Nowhere People
The Tanks
Stiff Woodies

9. Who was the drummer for Nirvana on the album "Bleach"? Hint

Dave Grohl
Frank Sebastian
Chuck Wool
Chad Channing

10. Dave Grohl was in the band Scream at one time. What band was he in when Nirvana recruited him? Hint

Dain Bramage
Foo Fighters
The Screaming Trees
Frank Eats Mud

11. Before Dave Grohl joined Nirvana they had a tough time finding a drummer. Which band introduced Nirvana to Grohl? Hint

The Melvins
Mr. Somebody
The Waffles
Love

12. Where was the final Nirvana concert performed? Hint

Berlin
Frankfort
Hamburg
Munich

13. What tragic day was Kurt discovered dead? Hint

June 19, 1994
May 17, 1994
April 8, 1994
March 7, 1994

14. The first Nirvana album was released on what label? Hint

Sub-Pop
EMI
Sony Records
Garbage Records

15. Who produced the great 'Nevermind' offering? Hint

Terry Collins
Butch Vig
Robert Lange
Uestorf Langling

16. 'In Utero' was the final Nirvana studio album. Who produced this work? Hint

Frank Livings
Paul Haveland
Dave Grohl
Steve Albini

17. What band was Kurt once a roadie for? Hint

Mudhoney
Heart
Soundgarden
The Melvins

18. I think it is only befitting that we should mention the mother of Kurt Cobain. What was her maiden name? Hint

Wendy Fradenburg
Judith Moreland
Margaret Franklin
Leslie Nervarski

19. David Fricke is an excellent journalist for 'Rolling Stone' magazine. He once stated (no quote intended) that the American youth associated to Kurt Cobain just as the American youth of a past generation associated with whom? Hint

Jim Morrison
Jerry Garcia
Bob Dylan
John Lennon

20. What nationality is Krist Novoselic? Hint

Iranian
Almenian
Mexican
Croatian

21. Where was the first European location ever played by Nirvana? Hint

London, England
Newcastle, England
Birmingham, England
Cambridge, England

22. The juggernaut that was the 'Nevermind Tour' had to start somewhere. What was the first city that saw this tour? Hint

Toronto
Montreal
Ottawa
Vancouver

23. Everyone remembers the time Kurt had his 'medical' problems in Rome. When he finally awoke from his coma, he was craving a certain drink. What was it? Hint

Ovaltine
Jack Daniels and Coke
Milkshake
Pepsi

24. What chart location did the 'Nevermind' album debut at on the Music Billboards? Hint

183
1
144
68

25. Pat Smears played guitar on the 'MTV Unplugged' album and later started the Foo Fighters with Dave Grohl. What band did he gain his reputation as a lead guitarist in? Hint

The Plague
Parasites
Germs
The Virus


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Kurt born?

Answer: Feb 20, 1967

Kurt was born Kurt Donald Cobain in Aberdeen, WA.
2. Kurt was married to the ex-stripper Courtney Love. What was the wedding date?

Answer: Feb 24, 1992

Courtney Love was the lead singer for the now defunct band Hole.
3. Where was Kurt and Courtney married?

Answer: Wakiki, HI

Wakiki is on the isalnd of Oahu. Oahu also is home to Honolulu and inhabits 80 percent of the population of Hawaii. Figured a little geography with our music history is not a bad thing.
4. Kurt and Courtney had a daughter. We all know her name was Frances Bean Cobain. What led to her middle name being Bean?

Answer: Her sonogram picture looked like a bean.

Francis was born August 18, 1992.
5. Nirvana played the 1992 MTV Music Awards. What song did they perform?

Answer: Lithium

Nirvana took home two Moon Men that night.
6. How many times did Nirvana play on 'Saturday Night Live'?

Answer: 2

First time on January 11, 1992. Rob Morrow was host. Second time on September 25, 1993. Charles Barkley was host.
7. What was the first album by Nirvana?

Answer: Bleach

'Bleach' was released in 1989 and was produced by Jack Endino.
8. Before Nirvana, Kurt Cobain and Krist Novoselic played in a band together. Kurt played drums and Krist played bass. What band was this?

Answer: Stiff Woodies

Stiff Woodie was one of a few incarnations of Nirvana.
9. Who was the drummer for Nirvana on the album "Bleach"?

Answer: Chad Channing

Chad was in Stiff Woodie with Kurt and Krist. Although Chad was not the very first drummer with Nirvana, he is considered their original drummer due to the short duration of Aaron Burckhard, Dale Crover and Dave Foster as the band's drummer.
10. Dave Grohl was in the band Scream at one time. What band was he in when Nirvana recruited him?

Answer: Dain Bramage

Scream was a great band. Check out anything you can from these guys. Of course everything Dave Grohl touches turns to gold.
11. Before Dave Grohl joined Nirvana they had a tough time finding a drummer. Which band introduced Nirvana to Grohl?

Answer: The Melvins

The Melvins' ex-bassist Kevin Rutmanis is now in a project with Mike Patton (of Faith No More fame) called Tomahawk.
12. Where was the final Nirvana concert performed?

Answer: Munich

Last concert performed on March 24, 1994.
13. What tragic day was Kurt discovered dead?

Answer: April 8, 1994

I remember the news of John Lennon's assassination in 1980, but nothing ever affected me like the day I heard Kurt had died. Apparently he had died three days before he was discovered.
14. The first Nirvana album was released on what label?

Answer: Sub-Pop

Nirvana released 'Bleach' on Sub-Pop before joining the DGC label. David Geffen must have really known genius after all.
15. Who produced the great 'Nevermind' offering?

Answer: Butch Vig

'Nevermind' was released in 1991. What a year for grunge.
16. 'In Utero' was the final Nirvana studio album. Who produced this work?

Answer: Steve Albini

Albini was in the 80's group Big Black.
17. What band was Kurt once a roadie for?

Answer: The Melvins

Kurt dropped out of school to get a job and ended up a roadie for The Melvins.
18. I think it is only befitting that we should mention the mother of Kurt Cobain. What was her maiden name?

Answer: Wendy Fradenburg

Kurt's mother and father were divorced when Kurt was only seven years old. When Kurt was 17 his mother married Pat O'Conner and now goes by the name Wendy Fradenburg Cobain O'Conner (quite a mouthful).
19. David Fricke is an excellent journalist for 'Rolling Stone' magazine. He once stated (no quote intended) that the American youth associated to Kurt Cobain just as the American youth of a past generation associated with whom?

Answer: John Lennon

David Fricke is an amazing journalist. Read everything you can from him.
20. What nationality is Krist Novoselic?

Answer: Croatian

Krist was born in Los Angeles, CA on May 16, 1965 to parents of Croatian decent.
21. Where was the first European location ever played by Nirvana?

Answer: Newcastle, England

If you have never tried the local brew from Newcastle (aptly called Newcastle Brown Ale) then you're missing an awesome beer.
22. The juggernaut that was the 'Nevermind Tour' had to start somewhere. What was the first city that saw this tour?

Answer: Toronto

The album "Nevermind" knocked Michael Jackson's "Dangerous" off the top of the charts.
23. Everyone remembers the time Kurt had his 'medical' problems in Rome. When he finally awoke from his coma, he was craving a certain drink. What was it?

Answer: Milkshake

Kurt had overdosed on Rohypnol and champagne. Reports were made that a suicide note was found.
24. What chart location did the 'Nevermind' album debut at on the Music Billboards?

Answer: 144

The heavily played "Smells Like Teen Spirit" quickly made this a smash album.
25. Pat Smears played guitar on the 'MTV Unplugged' album and later started the Foo Fighters with Dave Grohl. What band did he gain his reputation as a lead guitarist in?

Answer: Germs

Pat Smears really was a great guitarist who did great work on the 'MTV Unpugged' album.
Source: Author ralzzz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 49: 19/25
Jan 31 2023 : Guest 203: 18/25
Jan 30 2023 : Guest 5: 17/25
Jan 29 2023 : Guest 95: 13/25
Jan 28 2023 : Guest 107: 20/25
Jan 26 2023 : Guest 80: 15/25
Jan 24 2023 : Guest 99: 22/25
Jan 21 2023 : Guest 23: 1/25
Jan 13 2023 : Lukeamor: 15/25

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us