Quiz about Lyrics From Nirvanas Whole Career
Quiz about Lyrics From Nirvanas Whole Career

Lyrics From Nirvana's Whole Career Quiz


This quiz includes lyrics from all Nirvana's albums, and some unreleased stuff. All you have to do is say which song the lyric is from, or finish the lyric. Good Luck!

A multiple-choice quiz by cobain freek. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Nirvana

Author
cobain freek
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,877
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1770
Last 3 plays: Guest 8 (8/10), Guest 208 (8/10), Guest 98 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which song is this from: "Grass is greener, over here, you're the fog that keeps it clear"? Hint

Return Of The Rat
Sappy
Verse Chorus Verse
In Bloom

2. Which song is this from: "Black windows of paint, I scratched with my nails"? Hint

Floyd the Barber
Papercuts
Drain You
Mrs. Butterworth

3. Fill in the blank to this lyric: "Runny nose and runny _____"? Hint

mole
yolk
boat
toes

4. "Bi-polar opposites attract" is lyrics from a Nirvana song from the album 'In Utero'

True
False

5. Which song is this from: "find my nest of salt, everything's my fault"? Hint

Dumb
All Apologies
Something In The Way
The Man Who Sold The World

6. What are the missing words from this line: "My favorite inside source, I'll kiss your _____
_____"?
Hint

open remorse
open sores
only source
orange sour

7. Complete the lyric: "The sun shines in the bedroom, when we play, the raining always starts, _____
_____
_____
_____"?
Hint

when you fade away
when you go away
please dont go away
when we want to play

8. Which song is this from: "Come on over and do the twist, overdo it and have a fit"? Hint

Stay Away
Big Long Now
Aneurysm
Downer

9. The song "Stay Away" was originally called "Stay to Play".

True
False

10. Complete the lyric: "We could plant a house _____
_____
_____
_____
_____".
Hint

we could plant a tree
we could buy a tree
we could build a tree
we could burn a tree


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song is this from: "Grass is greener, over here, you're the fog that keeps it clear"?

Answer: Verse Chorus Verse

This is not the only song called "Verse Chorus Verse", "Sappy" was also called "Verse Chorus Verse" for a while, although it was officially released under the name "Sappy".
2. Which song is this from: "Black windows of paint, I scratched with my nails"?

Answer: Papercuts

"Papercuts" is meant to be about a child who was locked constantly in a darkened room by their parents. Kurt could have thought of this from a girl called Genie, who was locked in a room till she was about 12 yrs old, until she was found and taken away. It was in the papers lots about 10 years ago.
3. Fill in the blank to this lyric: "Runny nose and runny _____"?

Answer: yolk

Kurt originally wanted to call "In Utero" "I Hate Myself And I Want To Die", as a joke, but no one really got it. Very black humour.
4. "Bi-polar opposites attract" is lyrics from a Nirvana song from the album 'In Utero'

Answer: True

These lyrics are from 'Radio Friendly Unit Shifter' from the album 'In Utero'.
5. Which song is this from: "find my nest of salt, everything's my fault"?

Answer: All Apologies

This song was supposed to be about how Kurt blamed himself for letting Courtney get into heroin. I thought it as the other way around, but hey, I shouldn't judge.
6. What are the missing words from this line: "My favorite inside source, I'll kiss your _____ _____"?

Answer: open sores

Originally this song, "Rape Me" was meant to be a part two to "Polly", but after the press printed stuff about their baby being a junkie and things, Kurt changed some of the words, because he felt raped by the press. The inside source was supposedly a close friend who leaked info to the press.
7. Complete the lyric: "The sun shines in the bedroom, when we play, the raining always starts, _____ _____ _____ _____"?

Answer: when you go away

"Son of a Gun" is originally by the Vaselines, a Scottish band. Frances Bean is named after their female singer, Frances. Eugene Kelly, the other member, joined Nirvana on stage at reading 91. You sometimes see Kurt wearing a "Captain America" t-shirt, which was Eugene's other band.
8. Which song is this from: "Come on over and do the twist, overdo it and have a fit"?

Answer: Aneurysm

This is the closing track of "Incesticide", which was a collection of B- sides etc. It was brought out after "Nevermind", before "In Utero" was recorded.
9. The song "Stay Away" was originally called "Stay to Play".

Answer: False

It was originally called "Pay to Play", supposedly because it was so hard for bands in Seattle to get gigs, they literally had to pay the clubs in order to play.
10. Complete the lyric: "We could plant a house _____ _____ _____ _____ _____".

Answer: we could build a tree

Kurt's original idea for the front of "Nevermind" was a water birth, but it was a bit too disgusting, so they had a naked baby instead. The baby is called Spencer. The dollar bill and hook were added on afterwards.
Source: Author cobain freek

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 8: 8/10
Jan 11 2023 : Guest 208: 8/10
Jan 06 2023 : Guest 98: 8/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us