Quiz about Still know Nirvana With the Lights Out
Quiz about Still know Nirvana With the Lights Out

Still know Nirvana "With the Lights Out"? Quiz


This is a quiz to prove how much you know about the kings of grunge.

A multiple-choice quiz by OnlyInDreams. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Nirvana

Author
OnlyInDreams
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
247,514
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
250
1. What is the only song on the box set "With the Lights Out", in which Kurt Cobain does not sing? Hint

Marigold
Heartbreaker
Do-Re-Me
Curmudgeon

2. What does Dave Grohl throw a cymbal at in one of the hidden tracks in the box set's dvd? Hint

Krist's head
An icicle
The audience
A window

3. What is the name of Kurt and Courtney's daughter? Hint

Frances Marie Cobain
Frances Farmer Cobain
Frances Bean Cobain
Frances Love Cobain

4. Copies of one single were withdrawn or destroyed from store shelves after Cobain's death. Which of these was it? Hint

Heart Shaped Box
All Apologies
Pennyroyal Tea
Lithium

5. What is the name of the baby on the "Nevermind" album cover? Hint

Spencer Elden
Spencer Bedlam
Spencer Aldan
Spencer Collins

6. What 2005 movie was based off of Kurt Cobain? Hint

Last Nights
Last Fight
Last Right
Last Days

7. Who was the guitarist added to Nirvana during "MTV Unplugged"? Hint

Pap Smear
Pat Smear
Paul Smear
Pop Smear

8. What was the bonus song on the "In Utero" UK album called? Hint

Gallons of Alcohol Flow Through the Strip
Gallons of Alcohol flowing through the strip
Gallons of Rubbing Alcohol flowing through the strip
Gallons of Rubbing Alcohol Flow Through The Strip

9. What is Dave Grohl's middle name? Hint

Ethan
Erin
Eric
Earl

10. Kurt was a roadie for which band? Hint

Sonic Youth
The Melvins
The Butthole Surfers
The Meat Puppets


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the only song on the box set "With the Lights Out", in which Kurt Cobain does not sing?

Answer: Marigold

Dave Grohl wrote and sang "Marigold".
2. What does Dave Grohl throw a cymbal at in one of the hidden tracks in the box set's dvd?

Answer: An icicle

You can find the hidden track at the ending credits of the dvd.
3. What is the name of Kurt and Courtney's daughter?

Answer: Frances Bean Cobain

Kurt and Courtney chose "Bean" as the middle name because they thought she looked like a bean in her sonogram.
4. Copies of one single were withdrawn or destroyed from store shelves after Cobain's death. Which of these was it?

Answer: Pennyroyal Tea

Genuine copies are worth hundreds of dollars and are extremely rare!
5. What is the name of the baby on the "Nevermind" album cover?

Answer: Spencer Elden

Spencer was four months old at the time of the photo.
6. What 2005 movie was based off of Kurt Cobain?

Answer: Last Days

The movie was directed by Gus Van Sant.
7. Who was the guitarist added to Nirvana during "MTV Unplugged"?

Answer: Pat Smear

In later years, Pat joined Dave Grohl in the Foo Fighters.
8. What was the bonus song on the "In Utero" UK album called?

Answer: Gallons of Rubbing Alcohol Flow Through The Strip

It can be found at the end of track 12 at 24:00.
9. What is Dave Grohl's middle name?

Answer: Eric

Kurt's is Donald, and Krist's is Anthony.
10. Kurt was a roadie for which band?

Answer: The Melvins

He also tried out for the Melvins in the 1980s.
Source: Author OnlyInDreams

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 06 2023 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us