Quiz about I Hate Myself and Want To Die A Nirvana Quiz
Quiz about I Hate Myself and Want To Die A Nirvana Quiz

I Hate Myself and Want To Die: A Nirvana Quiz


A few moderately hard to tough questions in here. Thanks and have fun.

A multiple-choice quiz by luckyduckie. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Nirvana

Author
luckyduckie
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
137,774
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
10 / 25
Plays
3910
Last 3 plays: Guest 208 (9/25), Guest 12 (10/25), Guest 174 (12/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. At what fast-food restaurant did Krist meet Buzz Osbourne? Hint

Mc Donald's
Burger King
Hardee's
Taco Bell

2. Where in Seattle was Nirvana's first major show?

Answer: (One Word)
3. The "Love Buzz/Big Cheese" single came out before Kurt smashed his first guitar.

True
False

4. "Hormoaning" was released in which of these countries? Hint

Canada
Hong Kong
Australia
England

5. Kurt Cobain craved what creamy drink after awakening from his coma? Hint

Milkshake
Ice Cream Malt
Fruit Smoothie
Iced Frappachino

6. In what year were Nirvana eligible for the Rock and Roll Hall of Fame? Hint

2016
1999
2039
2014

7. Which of the following songs is available in "Muzak" (elevator music)? Hint

Lithium
Negative Creep
All Apologies
Aneurysm

8. What was written on Dave Grohl's drum in the "Smells Like Teen Spirit" video?

Answer: (One Word)
9. Which was the nickname of Michael DeWitt, the nanny who worked for Kurt and Courtney? Hint

Mickey
Cali
Larson
Randall

10. What does "In Utero" translate into? Hint

"In the womb"
"In Unison"
"In Silence"
"During Birth"

11. "Nevermind" went gold in what month of 1991? Hint

May
March
October
November

12. Nirvana had a very short tour in the December of 1991 with which band? Hint

Sonic Youth
Pearl Jam
The Melvins
Mudhoney

13. Kurt got into a brawl with a bouncer in what U.S. city?

Answer: (One Word)
14. Kurt and Courtney's daughter, Frances, was named after whom? Hint

Frances McKee
Frances McDormand
Frances Farmer
Frances Sinatra

15. Who is the baby on the cover of "Nevermind"? Hint

Mark Doringham
Spencer Eldon
Frances Bean
Charles Cross

16. Dave was the only band member to graduate from high school.

True
False

17. The political group Krist founded is called what?

Answer: (Initials only)
18. Which band member has stated that bootlegs are like "stealing music"? Hint

Dave Grohl
Kurt Cobain
Pat Smear
Krist Novoselic

19. The song "Polly" was also known by what other name? Hint

"Seed"
"Marigold"
"Misery Loves Company"
"Cracker"

20. In which Nirvana album did the band ward off homophobic, racist, or sexist people with a comment that stated that if you hated homosexuals, people of a different color, or women, to stop buying their records and attending their shows? Hint

"In Utero"
"Incesticide"
"Hormoaning"
"Bleach"

21. Which of the following ideas was Kurt's first idea for the cover of "Nevermind?" Hint

Naked men and women underwater
A woman giving birth underwater
Many dead fetuses
His first idea was the naked baby and the dollar bill

22. Kurt was closer to Dave then he was to Krist, despite Kurt knowing Krist for longer.

True
False

23. Pat Smear was born with what first name? Hint

Patrick
George
Michael
Patricia

24. Nirvana's "In Utero" CD was recorded in which U.S. state? Hint

Washington
Ohio
New York
Minnesota

25. What famous musician was mentioned in Kurt Cobain's "suicide" note? Hint

John Lennon
Freddie Mercury
Elvis Presley
Buzz Osbourne


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At what fast-food restaurant did Krist meet Buzz Osbourne?

Answer: Taco Bell

Kurt was actually introduced to Krist through Buzz.
2. Where in Seattle was Nirvana's first major show?

Answer: Vogue

Their first gig was actually on April 24, 1988.
3. The "Love Buzz/Big Cheese" single came out before Kurt smashed his first guitar.

Answer: False

Kurt smashed his first guitar the 30th of October, 1988. "Love Buzz/Big Cheese" was released the next month.
4. "Hormoaning" was released in which of these countries?

Answer: Australia

It was also released in Japan.
5. Kurt Cobain craved what creamy drink after awakening from his coma?

Answer: Milkshake

He awoke from his coma on the 5th of March, 1994.
6. In what year were Nirvana eligible for the Rock and Roll Hall of Fame?

Answer: 2014

A band is eligible for the Hall of Fame 25 years after their first album is released.
7. Which of the following songs is available in "Muzak" (elevator music)?

Answer: Negative Creep

"Smells Like Teen Spirit" is also available.
8. What was written on Dave Grohl's drum in the "Smells Like Teen Spirit" video?

Answer: Chaka

A graffiti artist tagged everything as "CHAKA" in L.A.
9. Which was the nickname of Michael DeWitt, the nanny who worked for Kurt and Courtney?

Answer: Cali

Michael DeWitt appeared on the "In Utero" album. He was in drag.
10. What does "In Utero" translate into?

Answer: "In the womb"

Kurt was fascinated with birth, and how women gave birth- perhaps inspiring this title?
11. "Nevermind" went gold in what month of 1991?

Answer: October

Only a few weeks after its September 24th release, Nirvana's second album, "Nevermind", went gold.
12. Nirvana had a very short tour in the December of 1991 with which band?

Answer: Pearl Jam

They also went with the Red Hot Chili Peppers.
13. Kurt got into a brawl with a bouncer in what U.S. city?

Answer: Dallas

He smashed the monitor board there, and the 400-pound bouncer got angry and started to chase Kurt. He began punching him, and Kurt, trying to defend himself, accidentally knocked the guy in the head with his guitar. The group ran into a taxi, but the taxi driver got stuck in the parking lot for a while.

The bouncer found them and punched in their back windshield before the group was able to escape. The band sent the bouncer three grand, so he wouldn't sue them.
14. Kurt and Courtney's daughter, Frances, was named after whom?

Answer: Frances McKee

Kurt stated in a later interview that he wished he had thought of naming her after Frances Farmer.
15. Who is the baby on the cover of "Nevermind"?

Answer: Spencer Eldon

He made $250 for the picture, according to "Rolling Stone" magazine.
16. Dave was the only band member to graduate from high school.

Answer: False

Krist was the only band member to graduate from high school.
17. The political group Krist founded is called what?

Answer: JAMPAC

It is an anti-censorship group.
18. Which band member has stated that bootlegs are like "stealing music"?

Answer: Krist Novoselic

Dave admits to collecting Nirvana bootlegs.
19. The song "Polly" was also known by what other name?

Answer: "Cracker"

It was said that "Cracker" was even harsher than "Polly".
20. In which Nirvana album did the band ward off homophobic, racist, or sexist people with a comment that stated that if you hated homosexuals, people of a different color, or women, to stop buying their records and attending their shows?

Answer: "Incesticide"

He ended the liner notes with "Kurdt (the blond one)".
21. Which of the following ideas was Kurt's first idea for the cover of "Nevermind?"

Answer: A woman giving birth underwater

The idea was deemed too graphic, so Kurt settled on the baby and the dollar bill.
22. Kurt was closer to Dave then he was to Krist, despite Kurt knowing Krist for longer.

Answer: False

Dave stated in an interview that Kurt and Krist were best friends, and Krist was one of the only people who could make Kurt laugh.
23. Pat Smear was born with what first name?

Answer: George

He was also born with the last name Ruthenberg.
24. Nirvana's "In Utero" CD was recorded in which U.S. state?

Answer: Minnesota

It was recorded in two weeks.
25. What famous musician was mentioned in Kurt Cobain's "suicide" note?

Answer: Freddie Mercury

Freddie Mercury was the lead singer of Queen.
Source: Author luckyduckie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 11 2023 : Guest 208: 9/25
Jan 10 2023 : Guest 12: 10/25
Jan 08 2023 : Guest 174: 12/25
Jan 06 2023 : Guest 98: 25/25

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us