Quiz about Random Nirvana
Quiz about Random Nirvana

Random Nirvana Trivia Quiz


Hi I would like to ask some random Nirvana questions to test how much you know.

A multiple-choice quiz by clasonic13. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Nirvana

Author
clasonic13
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
317,474
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
683
Last 3 plays: Guest 172 (3/10), Guest 208 (5/10), Guest 98 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many drummers were in the band from 1987-1994? Hint

Two
One
Eight
Six

2. Skid Row, Pen Cap Chew, and Ted Ed Fred are some of the names for the band that Kurt and Krist used early on before going with Nirvana.

True
False

3. How many albums (not including compilation albums or albums featuring Nirvana) were released when Kurt was alive? Hint

Six
Four
Three
Five

4. On what album was the song "Spank Thru" first released? Hint

"Sub Pop 200"
"From The Muddy Banks Of The Wishkah"
"With The Lights Out"
"Sub Pop 100"

5. Kurt used Kool-Aid to dye his hair.

True
False

6. The song "About A Girl" was about who? Hint

Mary Lou Lord
Courtney Love
Tracy Marander
Toby Vail

7. Nirvana's first album "Bleach" was going to be called "Too Many Humans"?

True
False

8. "Gallons of Rubbing Alcohol Flow Through the Strip" is a secret song at the end of some copies of "Nevermind".

True
False

9. Nirvana's song "Rape Me" was renamed "Waif Me" for Wal-Mart and Kmart stores.

True
False

10. On Kurt's 14th birthday his uncle offered to buy him either a bicycle or what other item? Hint

Guitar
A Beatles record
Drum
Money


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many drummers were in the band from 1987-1994?

Answer: Six

There were six drummers in Nirvana from 1987-1994 they were:
Aaron Burckhard (1987-1988)
Dale Crover (1988, 1990)
Dave Foster (1988)
Chad Channing (1988-1990)
Dan Peters (1990)
Dave Grohl (1990-1994)
Including tour members, there were thirteen members of Nirvana from 1987-1994.
2. Skid Row, Pen Cap Chew, and Ted Ed Fred are some of the names for the band that Kurt and Krist used early on before going with Nirvana.

Answer: True

They finally settled on Nirvana in early 1988. Kurt choose it because he didn't want a mean sounding name.
3. How many albums (not including compilation albums or albums featuring Nirvana) were released when Kurt was alive?

Answer: Three

Only three albums were released when Cobain was alive including "Bleach", "Nevermind" and "In Utero". "Incesticide" is a compilation album and the "Unplugged In New York" album was released in November of 1994.
4. On what album was the song "Spank Thru" first released?

Answer: "Sub Pop 200"

It was first released in 1988 on the compilation album "Sub Pop 200". There were many other first releases on the album including Soundgarden's "Sub Pop Rock City" and Mudhoney's "The Rose".
5. Kurt used Kool-Aid to dye his hair.

Answer: True

It is true he dyed his hair red around the same time as "Nevermind" was being recorded. You can see it slightly in some of the pictures in the "Nevermind" album sleeve.
6. The song "About A Girl" was about who?

Answer: Tracy Marander

It was about Tracy Marander who was Kurt's then-girlfriend. Tracy asked Kurt why he hadn't written any songs about her. Kurt never told her that the song was about her she only found out when she read "Come as You Are: The Story of Nirvana".
7. Nirvana's first album "Bleach" was going to be called "Too Many Humans"?

Answer: True

It was renamed "Bleach" after Kurt saw a poster about AIDS which told drug users to bleach their works.
8. "Gallons of Rubbing Alcohol Flow Through the Strip" is a secret song at the end of some copies of "Nevermind".

Answer: False

"Gallons of Rubbing Alcohol Flow Through the Strip" is a secret song at the end of the "In Utero" album but it is only included on non-US pressings of the album.
9. Nirvana's song "Rape Me" was renamed "Waif Me" for Wal-Mart and Kmart stores.

Answer: True

This was changed because these major department stores found the actual title too controversial.
10. On Kurt's 14th birthday his uncle offered to buy him either a bicycle or what other item?

Answer: Guitar

He gave him a choice of a bicycle or a guitar and Kurt choose a guitar. Kurt first started to learn how to play covers of songs before writing his own songs.
Source: Author clasonic13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 172: 3/10
Jan 11 2023 : Guest 208: 5/10
Jan 06 2023 : Guest 98: 9/10
Dec 23 2022 : Guest 108: 6/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us