FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  China Quizzes, Trivia and Puzzles
  China Quizzes, Trivia

China Trivia

China Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia

Fun Trivia
China is one of the largest and most populous countries in the world. Its mountains, rivers, deserts, and landmarks are famed for their beauty and historical significance. Come and explore the "middle kingdom".
43 China quizzes and 602 China trivia questions.
Sub-Categories:
Hong Kong Hong Kong (8 quizzes)
Tibet Tibet (3)
1.
  China's Borderland Collection    
Collection Quiz
 14 Qns
Who borders China and who does not?
China shares its borders with 14 countries, making it one of the countries with the most neighbouring nations in the world.
Easier, 14 Qns, wellenbrecher, Oct 17 23
Recommended for grades: 9,10,11,12
Easier
wellenbrecher gold member
Oct 17 23
377 plays
2.
Pick the Proper Chinese Province
  Pick the Proper Chinese Province   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
China has twenty-three provinces. This quiz looks at sites in ten of them. See if you can figure out where these fascinating landmarks are. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Apr 16 17
Average
kyleisalive editor
1320 plays
3.
We Got Shanghaied and Liked It
  We Got Shanghaied and Liked It!   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
There we were, flying above the western Pacific Ocean when our plane had to divert to Shanghai, China, because of a typhoon. Here is a quiz on some of the things we saw and learned about this great city.
Average, 10 Qns, CmdrK, Aug 24 14
Average
CmdrK gold member
2708 plays
4.
  A Whirlwind Tour of Beijing   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Thank you for choosing Whirlwind Tours! Over the next few minutes we'll show you some of the highlights (and highways) of Beijing, the grand capital of China, with some seventeen million inhabitants. Fasten your seatbelt - we'll be moving very quickly!
Average, 10 Qns, CellarDoor, Aug 18 10
Average
CellarDoor gold member
2152 plays
5.
  Yellow, Yalu, Yangtze   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The People's Republic of China is a vast country, with deserts, jungles, and every type of terrain in between, but its river systems have been of special importance to its people. Test your knowledge of three of China's great rivers.
Average, 10 Qns, CellarDoor, Mar 20 21
Average
CellarDoor gold member
Mar 20 21
3033 plays
6.
The Cities of China
  The Cities of China    
Photo Quiz
 10 Qns
At the 2010 Census, there were nine cities in the U.S.A. with populations of more than one million, all of which I am sure you can name. At the same time, China had more than 140 cities of more than one million and 50 with populations above two million.
Average, 10 Qns, EnglishJedi, Jun 04 14
Average
EnglishJedi gold member
423 plays
7.
  China: All about Heilongjiang Province    
Multiple Choice
 15 Qns
Heilongjiang is both the easternmost and northernmost province of China. How much do you know about it?
Tough, 15 Qns, LuH77, Aug 04 23
Recommended for grades: 11,12
Tough
LuH77
Aug 04 23
53 plays
8.
  China: All about Hubei Province    
Multiple Choice
 15 Qns
Located in Central China, Hubei is a fascinating place. How much do you know about it?
Average, 15 Qns, LuH77, May 05 23
Average
LuH77
May 05 23
39 plays
9.
  China: All about Anhui Province    
Multiple Choice
 15 Qns
Anhui Province is located in the east of China. How much do you know about it?
Average, 15 Qns, LuH77, Feb 18 22
Recommended for grades: 10,11,12
Average
LuH77
Feb 18 22
83 plays
10.
  The Many Attractions of China    
Multiple Choice
 25 Qns
China has an abundance of attractions for the tourist or backpacker. This quiz describes, part by part, one route around China, visiting many places of interest. At each point, you must figure out your location.
Tough, 25 Qns, headrock, Sep 20 18
Tough
headrock
Sep 20 18
709 plays
trivia question Quick Question
Potala Palace is the world's highest palace, located on which hill in Lhasa?

From Quiz "Places of Interest in China"




11.
  China: All about Shandong Province    
Multiple Choice
 15 Qns
Shandong lies on the northern coast of China, and is a compelling, beautiful place. How much do you know about it?
Average, 15 Qns, LuH77, Apr 30 22
Recommended for grades: 10,11,12
Average
LuH77
Apr 30 22
88 plays
12.
  Which Chinese Province Am I?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
China is an large and varied country. How well do you know its different provinces and autonomous regions?
Average, 20 Qns, vishvakarman, Oct 31 19
Average
vishvakarman
Oct 31 19
732 plays
13.
  Around the Bend in China    
Match Quiz
 10 Qns
Identify the Chinese river by the cities by which it flows.
Average, 10 Qns, bernie73, Jul 05 21
Recommended for grades: 12
Average
bernie73 gold member
Jul 05 21
96 plays
14.
  China: All about Yunnan Province    
Multiple Choice
 15 Qns
The most south-western province of China, Yunnan is an interesting place. How much do you know about it?
Average, 15 Qns, LuH77, Dec 25 21
Recommended for grades: 12
Average
LuH77
Dec 25 21
89 plays
15.
  China's Provincial Capitals    
Multiple Choice
 15 Qns
There are many questions about US states and their capitals, but none about China. Good luck, knowing 15 capitals of China's 22 provinces, five autonomous regions and four municipalities.
Average, 15 Qns, PDW823, Apr 26 11
Average
PDW823
1210 plays
16.
  Name the Chinese City from its UNESCO Sites    
Multiple Choice
 10 Qns
Most visitors to China think only of the Forbidden City and the Terracotta Warriors, but there are a lot of other cultural and natural sites worth visiting. Name the city in which the following UNESCO World Heritage sites can be found.
Average, 10 Qns, tomleetang, Jan 30 16
Average
tomleetang
162 plays
17.
  55 Days At Peking    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten Questions on China's capital, Beijing.
Average, 10 Qns, alan03, Feb 25 13
Average
alan03
695 plays
18.
  Historical Capitals of China    
Multiple Choice
 10 Qns
Since the founding of the first imperial dynasty in 2100 BC, the Xia dynasty, many Chinese cities were designated as the seat of authority and power.
Average, 10 Qns, sw11, Oct 29 18
Average
sw11 gold member
Oct 29 18
194 plays
19.
  The Northern Capital - Beijing    
Multiple Choice
 10 Qns
Beijing - the capital of the world's most populous country. I have lived here for the past 12 years, so here are a few mixed questions about the city I call home.
Average, 10 Qns, Honggui, Oct 21 20
Average
Honggui
Oct 21 20
617 plays
20.
  Shanghai - General    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz that anyone who has visited Shanghai can do.
Average, 10 Qns, rolfch1p, May 03 16
Average
rolfch1p
390 plays
21.
  Provinces and Autonomous Regions of China    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some random questions on the provinces of China...some geographical, some linguistic and some historical! Be advised, the pinyin spelling is used for all names and titles in this quiz!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, Feb 02 04
Average
thejazzkickazz gold member
1206 plays
22.
  Places of Interest in China    
Multiple Choice
 10 Qns
This massive country is blessed with a spectacular range of beautiful and natural landscapes, historical buildings and monuments.
Tough, 10 Qns, sw11, Aug 07 18
Tough
sw11 gold member
Aug 07 18
155 plays
23.
  Geography of China II    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the second quiz in my sequence of quizzes regarding the geography of China. This one deals with the southeastern region of the country.
Tough, 10 Qns, lujia, Mar 24 04
Tough
lujia
712 plays
24.
  Know More About the People's Republic of China    
Multiple Choice
 10 Qns
Are you ready? This time we're going to China (the People's Republic), one of the large countries, just to have a brief look. Try these 10 questions. This quiz is easy. All the best!
Average, 10 Qns, me07, Jan 05 21
Average
me07
Jan 05 21
1698 plays
25.
  Living in China    
Multiple Choice
 10 Qns
Random things about living in China, including culture, food, language, geography etc.
Tough, 10 Qns, daaardvark, Jan 07 17
Tough
daaardvark
902 plays
26.
  China Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
Historical, political and cultural tidbits to satisfy the sinophiles out there.
Difficult, 10 Qns, thejazzkickazz, Feb 02 04
Difficult
thejazzkickazz gold member
1378 plays
27.
  Write Home from China    
Multiple Choice
 10 Qns
Van and Dan are in China exploring sites of renown. They are admonished to write home to tell of their exploits but they forgot to name the locations they visited. Their families need you to name the sites for them based on the information received.
Average, 10 Qns, Verne47, Jan 16 19
Average
Verne47
Jan 16 19
199 plays
28.
  Geography of China I    
Multiple Choice
 10 Qns
See how much you know about the world's third largest country! This quiz deals with the Chinese northeastern region.
Difficult, 10 Qns, lujia, Mar 22 04
Difficult
lujia
808 plays
29.
  Hebei, a Chinese province    
Multiple Choice
 10 Qns
For my first quiz on Chinese provinces, I chose to do it on Hebei, ma native province. This quiz will be about Hebei's geography, it's economy, its people. Have fun!
Tough, 10 Qns, tuo720, Feb 25 13
Tough
tuo720
349 plays
30.
  Provinces and Municipalities of China    
Multiple Choice
 10 Qns
China consists of twenty two provinces, four municipalities, five autonomous regions and two special administrative regions.
Average, 10 Qns, sw11, Feb 09 22
Average
sw11 gold member
Feb 09 22
98 plays
31.
  Know More about China II    
Multiple Choice
 10 Qns
My promise is finally complete! Here is my second quiz on China. My virtual aeroplane wants to go there too! Let's not waste time... An adventure is about to begin. All the best!
Tough, 10 Qns, me07, Aug 03 21
Tough
me07
Aug 03 21
788 plays
32.
  Great Wall of China    
Multiple Choice
 10 Qns
The Great Wall is one the seven great wonders in the world listed as a World Heritage site by UNESCO in 1987. The longest man made structure on Earth was first constructed more than 2,600 years ago.
Difficult, 10 Qns, wilfredwee, Nov 13 17
Difficult
wilfredwee
Nov 13 17
251 plays
Related Topics
  Chinese Government [World] (6 quizzes)

  China History [History] (56 quizzes)

  Chinese Astrology [Hobbies] (4 quizzes)

  Chinese Language [World] (28 quizzes)

  Chinese: Famous & Historical [People] (4 quizzes)

  Chinese Emperors [People] (5 quizzes)

  Chinese Foods [Hobbies] (7 quizzes)

  Chinese Literature [Literature] (29 quizzes)

  Chinese Mythology [Humanities] (3 quizzes)


China Trivia Questions

1. Harbin is the capital of Heilongjiang province. Which river is it located on the south bank of?

From Quiz
China: All about Heilongjiang Province

Answer: Songhua

At around 1,180 miles (1,900 km) long, the Songhua is the longest tributary of the Amur River, the tenth longest river in the world, which creates the border between northeast China and Russia's far east. The Songhua is also the third largest river in China in regards to discharge. Heilongjiang province gets its name from "Heilong Jiang" which is what the Amur River is called in Chinese. Situated in the south of Heilongjiang province, Harbin has been an important industrial city of China since the First Five-Year Plan of 1951-1956. Han culture is prevalent in the city, as well as smaller doses of Manchu and Russian culture. Due to its cold winters, Harbin is nicknamed the "ice city."

2. "Hubei" means "north of the lake." Which lake of China does this refer to?

From Quiz China: All about Hubei Province

Answer: Dongting Lake

Dongting Lake is hailed in Chinese tradition as the place where dragon boat racing was born. The lake itself not in Hubei, but another Chinese province, however this is where Hubei gets its name from.

3. The name "Shandong" translates to "east of the mountains." What mountains does this refer to?

From Quiz China: All about Shandong Province

Answer: Taihang Mountains

The Taihang Mountains run 250 miles (400 km) through Shandong's fellow Chinese provinces of Hubei, Henan and Shanxi. Similarly, the name "Shanxi" means "west of the mountains." Hubei holds the highest mountain of the Taihang, Mount Xiaowutai, which is around 9,455 feet (2,880 m) high. Regarding borders of Shandong Province, the Bohai Sea lies to the north, Hubei Province lies to the north-west, Henan Province lies west, the Yellow Sea lies south-east and both Anhui Province and Jiangsu Province lie to the south. The Jin Dynasty (1115-1234) were the first to use the name "Shandong" officially.

4. Hefei is the capital city of Anhui Province. What lake is the city situated by?

From Quiz China: All about Anhui Province

Answer: Chao Lake

Chao Lake, also known as Chao Hu, is the largest lake located wholly within Anhui, and is in the top five largest freshwater lakes of China. It is just over 30 miles (50 km) long, and approximately 15 miles (20 km) at its widest. It is not a relatively deep lake, with an avearge depth of 8 (2.5 m) feet, a maximum depth being just over 15 feet (5 m) deep. Hefei is a major city worldwide in terms of scientific research and discovery. The University of Science and Technology of China, and Anhui University as well as other institutions are located in the city.

5. Kunming is the capital of Yunnan Province. What lake does it lie on the northern edge of?

From Quiz China: All about Yunnan Province

Answer: Dianchi Lake

Dianchi Lake covers a area of 115 square miles (just under 300 square km) and is the eighth largest lake in China, as well as being the largest lake in Yunnan. Much of the marsh around Dianchi Lake was destroyed during the Great Leap Forward, a disastrous economic and social campaign under Mao Zedong from 1958-1962, which entailed filling the marshes with imported soil, ruining the ecosystem. This was a misguided attempt at rice production. Despite billions of U.S dollars being spent in an effort to clean the lake since, it remains unsafe to drink.

6. Beijing and Nanjing are major cities in China. What is word "jing" related to?

From Quiz Provinces and Municipalities of China

Answer: Capital city designated by Imperial Chinese emperors

Beijing literally means northern capital, Nanjing the southern capital. Nanjing was the capital for several dynasties. Nanjing was the original capital of Ming Dynasty from 1368 to 1403. Ming third emperor, Yongle moved the capital to Beijing in 1403 when the imperial palace at Forbidden City was completed. In 1931, Nanjing became the capital of Republic of China until 1937 when the city was captured by the Japanese invaders. On 1 October 1949, Beijing was declared by Mao Zedong as the capital of the People's Republic of China.

7. In 1267, Dadu was established as the imperial capital by the Mongols during the Yuan dynasty. What modern city was the imperial capital for a large period from the early 15th to 20th century?

From Quiz Historical Capitals of China

Answer: Beijing

Dadu aka Khanbaliq in Mongolian was established as the imperial capital by Kublai Khan from 1267 to 1368. Dadu means big capital in Chinese. Beijing was the seat of government during these periods in history: State of Yan from 11th century BC to 222 BC in the Spring and Autumn period Jin dynasty established by the Jurchen from 1160 to 1215; it was named Zhongdu (Central capital) Ming dynasty from 1403 to 1644 when it was named Jingshi (Emperor's capital) Qing dynasty from 1644 to 1912 On 1 October 1949, it was declared as capital by the People's Republic of China.

8. Jiuzhaigou is a natural reserve and national park, rated as one of the ten tourist spots in China for its multiple natural colored landscapes. In which province is this park located?

From Quiz Places of Interest in China

Answer: Sichuan

Jiuzhaigou, which literally means Nine Village Valley, is located in the north of Sichuan Province, in the southwest of China. It is a long valley that runs from the north to the south. Since the park was opened to the public in 1984, the park is one of the most visited tourist sites in China. In 1992, it was added to the UNESCO World Heritage list, and in 1997, was designated as World Biosphere Reserve. The park is a part of the Tibetan and Qiang Autonomous Prefecture. There are waterfalls, multi-hued pools, crystal-clear lakes in multiple colors, and snow capped mountains sitting on an elevation between 2000 and 3000 m (8500 ft), with peaks reaching up to 4700 m (15500 ft). On 8 August 2017, the park was unfortunately hit by an earthquake of about 7 magnitudes which killed at least 25 people in the region. The park was re-opened in March 2018, but the Chinese authority limited the number of visitors to 2000 per day.

9. How long is the estimated distance of the Wall in kilometers?

From Quiz Great Wall of China

Answer: 21,000 km

It is slightly over 21,000 km as announced by China's State Administration of Cultural Relics in 2012. This is half the length of the Equator, spanning across fifteen regions from the north east to the north west of China.

10. The Yellow River, or Huang He, has a very descriptive name: for much of its great length, its waters really do run yellow. What gives the river its distinctive color?

From Quiz Yellow, Yalu, Yangtze

Answer: Silt

These days, the Yellow River is badly polluted, but it's been yellow from time immemorial. As it wends its way through northern China, the river picks up vast quantities of a yellow soil called loess, and this silt gives its color to the water that carries it. The second-longest river in China, the Yellow carries a higher volume of sediment than any other river in the world.

11. What is the name of the river in Shanghai?

From Quiz Shanghai - General

Answer: Huangpu

Huang Pu Jiang. It empties into the East China Sea. Its starting point is Dong Ting Lake in western Shanghai.

12. Situated along the ancient Silk Route, I am home to the 'Mogao Buddhist Caves', a World Cultural Heritage Site .

From Quiz Which Chinese Province Am I?

Answer: Gansu

Gansu used to comprise the today separate province of Ningxia. Although the Yellow River flows through it, it is for the most part a desert province, the capital city being Lanzhou.

13. In China there are many different kinds of people. How many ethnicities are recognised officially in China?

From Quiz Living in China

Answer: 56

There are 56 ethnicities in China. The Han is the largest group with over 90% of the population. About 25 of the 56 groups are native to Yunnan.

14. What is the name of Beijing's main street that runs East to West?

From Quiz The Northern Capital - Beijing

Answer: Chang'an Avenue

Literally translated as Avenue of Long or Eternal Peace, Chang An Avenue cuts through the heart of Beijing, passing some of Beijing's major sites.

15. What is the English translation of Beijing?

From Quiz 55 Days At Peking

Answer: Northern Capital

"Bei" translates as "north" or "northern" and "jing" as capital. Nanjing means Southern Capital.

16. According to a famous Chinese saying, which two cities in Jiangsu and Zhejiang provinces respectively are "parallels of heaven"?

From Quiz Geography of China II

Answer: Suzhou and Hangzhou

The saying goes (in Chinese): "Shang you tian tang, xia you Su-Hang", meaning, literally: "Above there is heaven, below there is Suzhou and Hangzhou", a tribute to the beauty of these cities. Hangzhou is the capital of Zhejiang province, while Suzhou is an elegant city in Jiangsu of fine gardens and extensive waterways. Hence the fact it is sometimes called "Venice of the Orient".

17. The Liaodong Peninsula is located in Liaoning Province. What is the largest city situated on it?

From Quiz Geography of China I

Answer: Dalian

Dalian is one of the prime tourist destinations in China. Its pristine Yellow Sea beaches attract many tourists, especially from Japan. In the late 19th century, it became the Russian naval base of Port Arthur. However, the Russians were deprived of its control by Japan during the Russo-Japanese War of 1904 to 1905.

18. In which year did China explode her first hydrogen bomb?

From Quiz Know More about China II

Answer: 1967

In October 1964, the People's Republic of China exploded her first atomic bomb. On October 27, 1966, China exploded her first nuclear bomb from a guided missile. On June 17, 1967 China exploded her first hydrogen bomb.

19. Urumchi is the capital of which Autonomous Region?

From Quiz China's Provincial Capitals

Answer: Xinjiang Uygur

Urumchi is an industrial and cultural center of a petroleum-rich region near the Kazakh border. The population, reflecting a long history on a caravan route from Central Asia, is mostly Uygur (Uighur), with Chinese, Kazakh, and Kyrgyz minorities. Mosques in the city reflect a continuing Islamic influence.

20. What is the Chinese name for Tibet?

From Quiz Provinces and Autonomous Regions of China

Answer: Xizang

Tibet was divided into the areas Xikang and Xizang by the Nationalists but Xikang was divided up between Xizang and Sichuan following the Communist takeover.

21. Which modern Chinese leader came up with the idea of 'political tutelage'?

From Quiz China Facts

Answer: Sun Yatsen

Within his concept of political tutelage, or xunzheng, Dr. Sun describes China as an underdeveloped country that is not ready for democracy. Thus a period of authoritarianism is needed in order to teach the concept of democracy to the people. This idea was coopted by Chiang Kai-shek, Lee Kwan Yew and others...and seems to be the line of the Chinese Communists today.

22. Which other two provinces of China does Heilongjiang Province border?

From Quiz China: All about Heilongjiang Province

Answer: Jilin and Inner Mongolia

Jilin lies south of Heilongjiang and Inner Mongolia lies both south and west. Heilongjiang also has a border with Russia, with the Amur River creating this border. Heilongjiang's border with Russia is around 2,115 miles (3,405 km) long and constitutes around two thirds of China's entire border with Russia.

23. Which two places in Anhui Province were both recognised as UNESCO World Heritage Sites in 2000?

From Quiz China: All about Anhui Province

Answer: Xidi and Hongcun

Xidi and Hongcun are both located within Yi County, Huangshan City, in the south of Anhui Province. Hongcun is situated at the foot of a hill, beside a stream that forms two pools, with the Moon Pond located in the centre, and the other in the south of the village. Mountains surround Xidi, which sits along and between three streams which all converge at the Huiyuan Bridge in the south of the village.

24. The Mainri Snow Mountain Range is located wholly within Yunnan. It is situated between which two rivers of China?

From Quiz China: All about Yunnan Province

Answer: Salween and Mekong

The Mainri Snow Mountain Range is close to the north-western border of Yunnan Province. Its highest peak, Kawagebo, is (22,110 feet (6,740 m) high. The Salween River flows through Southeast Asia and is around 2,040 miles (3,290 km) long. Although this river has very high potential in regards to hydropower, few dams exist on it. The Mekong River is the sixth longest river of Asia, and the twelfth longest in the world at around 3,050 miles (4,910 km) long.

25. Hebei and Henan are named after the north and south of which river?

From Quiz Provinces and Municipalities of China

Answer: Yellow River

He means river, bei is north and nan is south. Yellow River (Huang He) is the most important river in the history of the Chinese civilization. Yellow River is the second-longest river in China, after the Yangtze River, and the sixth-longest river in the world at an estimated length of 5,464 km.

26. During the second Sino-Japanese war, from 1937 to 1945, where did the Nationalist government set up their capital in south west China?

From Quiz Historical Capitals of China

Answer: Chongqing

In 1937, after the Nationalist army was defeated by the imperial Japanese forces, they moved the capital from Nanjing to Chongqing. Chongqing remained as the capital until the end of World War II. In late 1935, after the Long March ended in Yan'an, it became the center of the Chinese Communist revolution till 1947. Yan'an is located in the Shanbei region of Shaanxi province. In May 1997, Chongqing, previously a province of Sichuan, was made the fourth municipality after Beijing, Shanghai and Tianjin. It is located in the south west of China.

27. Potala Palace is the world's highest palace, located on which hill in Lhasa?

From Quiz Places of Interest in China

Answer: Red Hill

Potala is the highest ancient palace in the world, at a height of 3,767 m (12,359 ft) at the topmost point of the palace. The palace was constructed by the fifth Dalai Lama in 1645. It took 45 years for the palace to be fully completed in 1694, 12 years after the death of the fifth Dalai Lama. The Palace is made of the Red Palace in the center flanked by the two White Palaces, covering an area of 13 sq. km (5 sq. mi), thirteen storeys high with over 1000 rooms. It was added to the UNESCO World Heritage list in 1994.

28. Approximately what fraction of the Wall has disappeared and is in ruins?

From Quiz Great Wall of China

Answer: one-third

Many wall sites have been lost due to harsh weather conditions and erosion. Some have been vandalized and destroyed by human activities especially during the Cultural Revolution turmoil in the 1960s. In 2006, the Chinese Government introduced a program to protect and preserve the Wall from future human vandalism.

29. Almost everyone has heard of Shaolin Temple, but which city is it affiliated with? The first syllable of the city's name is also the surname of the paramount leader of China who reformed the country in the years following the death of Mao Zedong.

From Quiz Name the Chinese City from its UNESCO Sites

Answer: Dengfeng

Few people have heard of Dengfeng, even though Shaolin Temple is world-famous. It is located in Henan province, which is sometimes referred to as the birthplace of Chinese civilization because of its association with some of China's earliest dynasties. The other three cities are also located in Henan: Luoyang is home to the stunning Buddhist sculptures of the Longmen Grottoes; Zhengzhou is the provincial capital; and Kaifeng is the only Chinese city that is known for having (historically at least) a significant Jewish population.

30. How many commercial airports does Shanghai have?

From Quiz Shanghai - General

Answer: 2

Pudong and Hongqiao are the two international airports.

This is category 7762
Last Updated Feb 21 2024 1:57 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.