FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Chinese Astrology Quizzes, Trivia and Puzzles
 Chinese Astrology Quizzes, Trivia

Chinese Astrology Trivia

Chinese Astrology Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Fun Trivia
Less known than the western Zodiac, the Chinese one has many similarities with it in spite of most of the signs being different. The most important difference of course is that while the western Zodiac signs change every month, the Chinese ones rule an entire year. Thus, the two systems complement each other and a well-rounded astrologocal analysis might well consult both. Enjoy learning more about this fascinating subject!
5 Chinese Astrology quizzes and 67 Chinese Astrology trivia questions.
1.
  Google Maps Has No Dragons   top quiz  
Ordering Quiz
 12 Qns
Ordering the Chinese Zodiac
Though superficially similar to the Western one, the Chinese zodiac has its own unique features, rooted in the philosophy and culture of that vast country. Can you put the list of Chinese zodiac animals into the correct order?
Very Easy, 12 Qns, LadyNym, Apr 29 24
Very Easy
LadyNym gold member
Apr 29 24
241 plays
2.
  Racing Around the Chinese Zodiac   great trivia quiz  
Label Quiz
 10 Qns
The signs of the Chinese Zodiac follow the same cycle every twelve years. Follow the wheel around and identify the animals by the order in which they were said to have completed the Great Race. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Jul 06 23
Average
kyleisalive editor
Jul 06 23
232 plays
3.
  Chinese Zodiac Signs   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Chinese astrology is over 3,000 years old. The Chinese zodiac has twelve animal signs. I will give you the characteristics of each sign and you guess the sign. There are also a few general questions and hints.
Average, 15 Qns, Catamount, Jul 23 18
Average
Catamount
Jul 23 18
5548 plays
4.
  Dragons, and Roosters, and Dogs...Oh My!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Chinese astrology is a complex system of multiple cycles. Your main sign comes from the year you are born. Let's explore this fascinating and ancient belief system. Look for hints and don't forget your animal geography.
Easier, 15 Qns, dcpddc478, Jul 28 12
Easier
dcpddc478
1443 plays
5.
  Chinese zodiac    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is based on the twelve animals of the Chinese zodiac.
Average, 15 Qns, karyn-li, May 05 16
Average
karyn-li
1104 plays
trivia question Quick Question
Bounce down these options and tell me: Which of these signs is closely related to the sign of pisces in Western astrology?

From Quiz "Dragons, and Roosters, and Dogs...Oh My!"




Related Topics
  China [Geography] (44 quizzes)

  Chinese Government [World] (6 quizzes)

  China History [History] (56 quizzes)

  Chinese Language [World] (28 quizzes)

  Chinese: Famous & Historical [People] (4 quizzes)

  Chinese Emperors [People] (6 quizzes)

  Chinese Foods [Hobbies] (7 quizzes)

  Chinese Literature [Literature] (29 quizzes)

  Chinese Mythology [Humanities] (3 quizzes)


Chinese Astrology Trivia Questions

1. If a person is born in the year 2003, which Chinese zodiac sign would that person acquire?

From Quiz
Chinese zodiac

Answer: Ram

The Ram is kind and helpful yet pessimistic and lucky. The Ram is the 8th sign of the Chinese zodiac.

2. According to legend, who created the Chinese zodiac?

From Quiz Chinese Zodiac Signs

Answer: Buddha

Buddha summoned all the animals to a meeting. The first twelve to arrive got their own zodiac sign.

3. Chinese astrology uses which concept of polar opposites in their beliefs?

From Quiz Dragons, and Roosters, and Dogs...Oh My!

Answer: Yin and yang

Years alternate between yin years and yang years. These polar forces are a part of a person's birth sign. For example you can be a yin water monkey or a yang water monkey. While many many think that Yin and yang means male or female, it actually represents polar opposites of many things.

4. Which Chinese zodiac animal represents 1996?

From Quiz Chinese zodiac

Answer: Rat

The rat is bright, sociable and highly ambitious. The Rat is the 1st sign of the Chinese zodiac.

5. This is the first sign in the Chinese zodiac. People born under this sign tend to be imaginative, charming and generous, but can also be hot-tempered and overly critical. It doesn't say if they are good at finding their way through mazes.

From Quiz Chinese Zodiac Signs

Answer: Rat

According to legend, when Buddha called a meeting of all the animals, cat and rat made a deal that whoever woke up first should wake the other, but rat broke his promise so cat got there late and has no sign. This is supposedly the reason that cats kill rats. (Note: In some Chinese zodiacs the cat replaces the rabbit.)

6. This sign gets along well with horse, rabbit, tiger and is man's best friend. These people are loyal, honest and affectionate but often unlucky in love. A famous person born under this sign was Winston Churchill.

From Quiz Chinese Zodiac Signs

Answer: Dog

A Dog's lucky gemstone is the diamond.

7. Which animal is the sign known for loyalty, being affectionate, and being sensitive to the needs of others?

From Quiz Dragons, and Roosters, and Dogs...Oh My!

Answer: Dog

The sign of the dog has many wonderful traits that are often seen in domesticated canines. They are good friends and are always willing to listen to you and are often talented in the fields of art, style, law, and education. On the bad side, they can be stubborn, lazy, and pessimistic. Those born under this sign have a fixed earth element, are symbolized by the diamond and ruled by the colors of lavender and vermilion.

8. Stephen King was born under this sign. Its members are open, honest and straight forward but can be too trusting. The animal symbolizes good luck, wealth and prosperity both in China and many Western countries.

From Quiz Chinese Zodiac Signs

Answer: Pig

Because of their trusting nature, pigs should avoid going into business as they can be easily cheated.

9. The year 1934 is represented by which Chinese zodiac animal?

From Quiz Chinese zodiac

Answer: Dog

The dog is loyal and obedient with a adventurous heart. The dog is the 11th sign of the zodiac.

10. In the Western zodiac each sign rules for one month. What time span is ruled by each Chinese zodiac sign?

From Quiz Chinese Zodiac Signs

Answer: Year

The Chinese zodiac covers a twelve-year cycle. Each sign governs one year. In addition, each Chinese zodiac sign also rules a specific hour of the day.

11. A herpetologist could tell you that which sign is related to mysticism, deep thought and cautiousness?

From Quiz Dragons, and Roosters, and Dogs...Oh My!

Answer: Snake

Possibly the most mystical sign of the Chinese zodiac, those born under the sign of the snake are often mysterious, soft-spoken individuals who tend to get lost in their thoughts. They are shrewd individuals who are very cautious and distrustful. While the snake has problems with communication and often prefers to be alone, it is not because he dislikes others. He is happy in his own company and his flights of fancy. The snake is open to hearing new ideas but is very difficult to influence.

12. If a person is born in 2000 which Chinese zodiac sign would that person acquire?

From Quiz Chinese zodiac

Answer: Dragon

The dragon is fortunate, lucky and always succeeding. The dragon is the fifth sign of the Chinese zodiac.

13. People born under this sign are intelligent, cunning, energetic and good problem solvers. On the downside, they can be selfish and devious. It's probably not a coincidence that this animal is closely related to man.

From Quiz Chinese Zodiac Signs

Answer: Monkey

Opposite to the pig, monkeys can be too distrustful of others.

14. Which Chinese zodiac animal represents 1981?

From Quiz Chinese zodiac

Answer: Rooster

The rooster is dramatic but reputable and can take good care of family and handles money wisely. The rooster is the tenth sign of the Chinese zodiac.

15. This is one of two animals that appear in both the Chinese and Western zodiac. People born under this sign are reliable, sincere and generally cool and patient. They can also be bull-headed, dogmatic and lack a sense of humour.

From Quiz Chinese Zodiac Signs

Answer: Ox

Famous ox people include Jack Lemmon and Jack Nicholson. Note: you will find "water buffalo" instead of "ox" in some Chinese zodiac versions.

16. People born under this cute fluffy sign are peace-loving, sweet and kind. Far from being weak, they simply prefer negotiation and diplomacy to fighting. Negative traits include touchiness and a tendency to be overly suspicious.

From Quiz Chinese Zodiac Signs

Answer: Rabbit

Famous scientists Marie Curie and Albert Einstein were both rabbits.

17. Some people might find it a"maze"ing that which animal is the very first sign in Chinese astrology?

From Quiz Dragons, and Roosters, and Dogs...Oh My!

Answer: Rat

The sign of the rat is the first of the 12 rotating signs of the Chinese zodiac. People born under the influence of this sign are intelligent, charming and very eloquent. Sadly, they are also vengeful, stubborn, and controlling. They are an industrious sign with great ambitions. They can be cruel and manipulative to those who stand in their way. They usually keep tight control of their emotions and usually have a close circle of friends with whom they socialize. The motto of the rat is "I Rule".

18. What is the correct order for the middle four animals of the Chinese Zodiac?

From Quiz Chinese zodiac

Answer: dragon, snake, horse, ram

Legend states that the dragon breathed fire on the snake, making it slither faster to get away from the flame. Once the flame was extinguished the snake bit the horse, making it yelp in pain, then the horse bucked the ram.

19. The Chinese New Year is not always on the same date. It can be on various dates during which two months?

From Quiz Chinese Zodiac Signs

Answer: January and February

For this reason, two people born in the same calendar year can have different signs depending in which Chinese year they were born. For example, Elvis Presley was born in 1935, the Year of the Pig, EXCEPT the Year of the Pig started in February, and Elvis was born in January, which makes him a "dog" person! Thanks to the player who pointed that out!

This is category 6862
Last Updated Jun 15 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.