FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chinese zodiac
Quiz about Chinese zodiac

Chinese zodiac Trivia Quiz


This quiz is based on the twelve animals of the Chinese zodiac.

A multiple-choice quiz by karyn-li. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology
  8. »
  9. Chinese Astrology

Author
karyn-li
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
280,377
Updated
Jul 23 22
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1104
Question 1 of 15
1. If a person is born in the year 2003, which Chinese zodiac sign would that person acquire? Hint


Question 2 of 15
2. Which Chinese zodiac animal represents 1996?

Answer: (is known for stealing cheese)
Question 3 of 15
3. According to the Chinese lunar calendar, 1949 is the year of the ox.


Question 4 of 15
4. Which of these is the year of the Horse in the Chinese zodiac? Hint


Question 5 of 15
5. The year 1934 is represented by which Chinese zodiac animal?

Answer: (One word. "Man's best friend")
Question 6 of 15
6. According to the Chinese lunar calendar the year 2007 is the year of the Pig.


Question 7 of 15
7. Which of these is the year of the tiger in the Chinese zodiac? Hint


Question 8 of 15
8. According to the Chinese lunar calendar, the year 1951 is the year of the rabbit.


Question 9 of 15
9. If a person is born in 2000 which Chinese zodiac sign would that person acquire?

Answer: (blows fire)
Question 10 of 15
10. Which of these is the year of the snake in the Chinese zodiac? Hint


Question 11 of 15
11. The year 2004 is the year of the monkey according to the Chinese Lunar Calendar.


Question 12 of 15
12. Which Chinese zodiac animal represents 1981?

Answer: (caller of good mornings)
Question 13 of 15
13. Which is the correct order for the first four animals of the Chinese Zodiac? Hint


Question 14 of 15
14. What is the correct order for the middle four animals of the Chinese Zodiac? Hint


Question 15 of 15
15. Which is the correct order for the last four animals of the Chinese zodiac? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If a person is born in the year 2003, which Chinese zodiac sign would that person acquire?

Answer: Ram

The Ram is kind and helpful yet pessimistic and lucky. The Ram is the 8th sign of the Chinese zodiac.
2. Which Chinese zodiac animal represents 1996?

Answer: Rat

The rat is bright, sociable and highly ambitious. The Rat is the 1st sign of the Chinese zodiac.
3. According to the Chinese lunar calendar, 1949 is the year of the ox.

Answer: true

The ox is intelligent with a self-confident personality that believes in authority and sometimes too stubborn or religious. The ox is the second sign of the Chinese zodiac.
4. Which of these is the year of the Horse in the Chinese zodiac?

Answer: 2002

With a happy outlook, the horse is cheerful and self-centred. The horse is the 7th sign of the Chinese zodiac.
5. The year 1934 is represented by which Chinese zodiac animal?

Answer: Dog

The dog is loyal and obedient with a adventurous heart. The dog is the 11th sign of the zodiac.
6. According to the Chinese lunar calendar the year 2007 is the year of the Pig.

Answer: true

The pig is honourable, generous and a great peacemaker. The pig is the 12th sign of the Chinese zodiac.
7. Which of these is the year of the tiger in the Chinese zodiac?

Answer: 1998

The tiger is rebellious and careless, yet, at the same time considerate and generous. The tiger is the third sign of the Chinese zodiac.
8. According to the Chinese lunar calendar, the year 1951 is the year of the rabbit.

Answer: true

The rabbit is eager and ambitious, always looking for a chance to display the talent of creativity.
9. If a person is born in 2000 which Chinese zodiac sign would that person acquire?

Answer: Dragon

The dragon is fortunate, lucky and always succeeding. The dragon is the fifth sign of the Chinese zodiac.
10. Which of these is the year of the snake in the Chinese zodiac?

Answer: 1977

The snake is sly and manipulative, yet, caring and kind when most necessary. The snake is the sixth sign of the Chinese zodiac.
11. The year 2004 is the year of the monkey according to the Chinese Lunar Calendar.

Answer: true

The monkey is clever with a good memory but very selfish and egotistic. The monkey is the ninth sign of the Chinese zodiac.
12. Which Chinese zodiac animal represents 1981?

Answer: Rooster

The rooster is dramatic but reputable and can take good care of family and handles money wisely. The rooster is the tenth sign of the Chinese zodiac.
13. Which is the correct order for the first four animals of the Chinese Zodiac?

Answer: rat , ox, tiger, rabbit

The legend states that the rat stood on the ox's head when crossing the lake and ran straight ahead when on land. The rabbit nipped the tiger's tail, making the tiger in anger, go faster, leaving the rabbit behind.
14. What is the correct order for the middle four animals of the Chinese Zodiac?

Answer: dragon, snake, horse, ram

Legend states that the dragon breathed fire on the snake, making it slither faster to get away from the flame. Once the flame was extinguished the snake bit the horse, making it yelp in pain, then the horse bucked the ram.
15. Which is the correct order for the last four animals of the Chinese zodiac?

Answer: monkey, rooster, dog, pig

Legend claims that the monkey swung on the back of the rooster and the rooster flew over the dog. The pig, with a rotundas body and stout legs, couldn't move fast enough and fell behind.
Source: Author karyn-li

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us