FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Truth is Out There
Quiz about The Truth is Out There

The Truth is Out There Trivia Quiz


Each of the astrological signs of the Western Zodiac is represented by a unique symbol. How many of these do you know?

A photo quiz by FatherSteve. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Author
FatherSteve
Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
371,857
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1361
Last 3 plays: Guest 27 (10/10), Guest 159 (6/10), qweenofmean (10/10).
-
Question 1 of 10
1. What is the first sign of the commonly-used Zodiac? The Sun transits this sign between March 21 and April 21. Hint


photo quiz
Question 2 of 10
2. What is the second sign of the Zodiac, the one associated with spring planting?
Hint


photo quiz
Question 3 of 10
3. What is the last sign of the common Zodiac? Hint


photo quiz
Question 4 of 10
4. What is the eleventh sign, associated with those born between 20 January and 18 February (under the tropical Zodiac)? Hint


photo quiz
Question 5 of 10
5. During which sign does Christmas fall? This sign is associated with the goat.
Hint


photo quiz
Question 6 of 10
6. Which astrological sign is associated with the Nemean lion of Greek mythology -- a beast which could not be killed by any human because its coat was impenetrable and its claws were sharper than swords? Hint


photo quiz
Question 7 of 10
7. Which of the signs of the modern Zodiac is associated with Lady Justice? Hint


photo quiz
Question 8 of 10
8. The ninth astrological sign takes as its symbol an arrow because of its association with a hunter. What is this sign?
Hint


photo quiz
Question 9 of 10
9. The eight astrological sign of the Zodiac is an arachnid, which may be uncomfortable for those born between October 23 and November 22. What is this sign? Hint


photo quiz
Question 10 of 10
10. People with this sign tend to be analytic, precise and reliable but can also be skeptical, inflexible and downright cold. What is this sixth sign of the Zodiac? Hint


photo quiz

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 27: 10/10
Jul 01 2024 : Guest 159: 6/10
Jul 01 2024 : qweenofmean: 10/10
Jul 01 2024 : qweenofmean: 10/10
May 31 2024 : Wanderess: 5/10
May 28 2024 : Guest 174: 10/10
May 28 2024 : Duchess716: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first sign of the commonly-used Zodiac? The Sun transits this sign between March 21 and April 21.

Answer: Aries

Aries is the sign of the Ram and may be derived from the flying golden-haired ram who provided the golden fleece in Greek mythology. Persons born under this sign are called "Arians" not to be confused with the heretical Arians condemned by several Christian ecumenical councils.
2. What is the second sign of the Zodiac, the one associated with spring planting?

Answer: Taurus

Because the sun transits this sign in April and May, is it associated with planting and fertility. Taurus means "bull" in Latin and likely derives from the Cretan Bull which fathered the Minotaur.
3. What is the last sign of the common Zodiac?

Answer: Pisces

The astrological sign of Pisces is the twelfth sign of the common Zodiac and represents the fish. There is some debate about whether we are in the Age of Pisces or the Age of Aquarius. Western astrology perceives Pisceans as very sensitive, emotional, vulnerable to criticism, changeable, and likely to repeat both mistakes and successes in their life.
4. What is the eleventh sign, associated with those born between 20 January and 18 February (under the tropical Zodiac)?

Answer: Aquarius

Aquarius is the water carrier (or sometimes the cup bearer), proceeding from the constellation Aquarius. Modern interpretations of this sign suggest that Aquarians are unconventional, eccentric, free-spirited, and friendly.
5. During which sign does Christmas fall? This sign is associated with the goat.

Answer: Capricorn

People born between 22 December and 19 January are thought to be influenced by Capricorn, a sign related to the planet Saturn, to introversion, to the constellation Capricorn, and to fertility.
6. Which astrological sign is associated with the Nemean lion of Greek mythology -- a beast which could not be killed by any human because its coat was impenetrable and its claws were sharper than swords?

Answer: Leo

People born 22 July to 23 August fall under the sign of Leo, a fire sign, ruled by the Sun. On the positive side, Leos are held to be generous, creative, expansive and loving. On the other hand, they can be pompous, bossy, interfering and intolerant.
7. Which of the signs of the modern Zodiac is associated with Lady Justice?

Answer: Libra

Libra, the woman holding the scales, is the seventh sign of the Zodiac. People with this sign were born between 23 September and 23 October. This is an air sign ruled by Venus. Modern interpreters suggest that people born under this sign can be diplomatic and graceful, but also vain and unreliable.
8. The ninth astrological sign takes as its symbol an arrow because of its association with a hunter. What is this sign?

Answer: Sagittarius

Sagittarius is, logically enough, associated with the heavenly constellation of Sagittarius -- the hunter or archer. Famous Sagittarians include Walt Disney, Bill Nye, Noam Chomsky, Taylor Swift, and Emily Dickinson.
9. The eight astrological sign of the Zodiac is an arachnid, which may be uncomfortable for those born between October 23 and November 22. What is this sign?

Answer: Scorpio

The sign of Scorpio derives from a legend in which Orion threatened to kill all of the animals on the Earth and Gaia sent Skorpios -- a giant scorpion -- to kill him. They are now both constellations which cannot be seen at the same time, which keeps them away from each other. There is a debate about whether this sign is ruled by Mars (the old thought) or Pluto (the new thought).
10. People with this sign tend to be analytic, precise and reliable but can also be skeptical, inflexible and downright cold. What is this sixth sign of the Zodiac?

Answer: Virgo

Virgo is the second-largest of the constellations in the Zodiac. It embraces those born between 22 August and 22 September. Famous people born under this sign include Pink, King Louis XVI, Charlie Parker, Ayatollah Ruhollah Khomeini and Ingrid Bergman.
Source: Author FatherSteve

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us