FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Astrological Signs and the Body
Quiz about Astrological Signs and the Body

Astrological Signs and the Body Quiz


This quiz ties astrological signs to particular areas of the body.

A multiple-choice quiz by SevenSees. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Author
SevenSees
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
326,134
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
928
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), krajack99 (10/10), DeepHistory (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. This hard-charging fire sign, known for impatience at times, should guard against injury to the face and head regions. What super-ambitious sign am I talking about? Hint


Question 2 of 10
2. Which horned astrological sun sign rules the knee area? Hint


Question 3 of 10
3. Which sign of pure natives can be hyper-vigilant when it comes to the body and health issues, especially of the digestive kind? Hint


Question 4 of 10
4. Which hard-shelled native of the zodiac could become a crabby crustacean indeed, if, after eating out at a favorite restaurant, they later contracted a case of food poisoning? Hint


Question 5 of 10
5. Which air sign rules the respiratory system, enabling them to 'breathe' life into any lackluster social gathering with their sparkling wit and unique language skills? Hint


Question 6 of 10
6. According to sun sign astrology, natives with this sun sign are known for producing beautiful sounds from their larynx, or voice box. What horned sign is this? Hint


Question 7 of 10
7. Which astrological air sign, known to be balance-challenged, might suffer most from an injury to the ear affecting their equilibrium? Hint


Question 8 of 10
8. What air sign rules the lower legs, and cannot bear to suffer from weak limbs? Hint


Question 9 of 10
9. The second most common surgery for women of child-bearing age in America is an hysterectomy, or removal of the uterus. Females of this "stinging" sign should be most concerned with this statistic. Hint


Question 10 of 10
10. These fun-loving, bombastic and regal firebrands could overheat their hearts with too much exaggerated fun at times, increasing the risk of heart palpitations or arrhythmia. What super-charged sign am I referring to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 29 2024 : krajack99: 10/10
Apr 29 2024 : DeepHistory: 9/10
Apr 25 2024 : gogetem: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This hard-charging fire sign, known for impatience at times, should guard against injury to the face and head regions. What super-ambitious sign am I talking about?

Answer: Aries

Fire sign Aries, first of the trine that includes Sagittarius and Leo, is born in March and April, and are ruled by the planet Mars. As the first of the fire signs in the trine, they are uncontrollable at times so must guard against all injuries, in general, but especially involving the facial the head regions.
2. Which horned astrological sun sign rules the knee area?

Answer: Capricorn

Capricorn natives, or goat people, are born in December and January. They rule the teeth and bones, including the kneecap - or patella.
3. Which sign of pure natives can be hyper-vigilant when it comes to the body and health issues, especially of the digestive kind?

Answer: Virgo

Virgos are the health nuts of the Zodiac, born in late August and September. They 'share the earth' with Taurus and Capricorn. They rule the abdomen and intestines, and can be concerned with health to the point of becoming hypochondriacs.
4. Which hard-shelled native of the zodiac could become a crabby crustacean indeed, if, after eating out at a favorite restaurant, they later contracted a case of food poisoning?

Answer: Cancer

Cancer natives are water signs born in June and July who rule the chest and stomach area. They are also known as crabs, and are romantics who love to wine and dine. So eating a poisoned meal would definitely not be on their menu for a fun time.
5. Which air sign rules the respiratory system, enabling them to 'breathe' life into any lackluster social gathering with their sparkling wit and unique language skills?

Answer: Gemini

Gemini, the twins Castor and Pollux, are born in May and June, and share the air element with Aquarius the water bearer, and Libra the scales. They are the communicators of the zodiac and often have great language skills. Gemini rules the shoulders, arms, and lungs. The main function of the respiratory system is to supply oxygenated blood to all parts of the body.
6. According to sun sign astrology, natives with this sun sign are known for producing beautiful sounds from their larynx, or voice box. What horned sign is this?

Answer: Taurus

Taurus the bull is born in April and May and rule the throat and neck area.
The larynx, or voice box, is an organ in the neck that adjusts pitch and volume. It also contains the vocal folds, which are important for phonation, producing the lovely singing that some Taureans are so fond of doing. Some crooners born under the sign of Taurus are Philip Bailey of the group 'Earth Wind and Fire', Joe Cocker, and the pop sensation, 'Cher'.
7. Which astrological air sign, known to be balance-challenged, might suffer most from an injury to the ear affecting their equilibrium?

Answer: Libra

Libras, the scales, are air signs born in September and October, and rule the ear - including the inner ear where balance is monitored. So they would have the most adverse effect from damage in this area.
8. What air sign rules the lower legs, and cannot bear to suffer from weak limbs?

Answer: Aquarius

Aquarians born in January and February rule the legs, especially the tibia, and are known to have weak joints and limbs.

Though they are called "The Water Bearer", they are actually of the element air.

Leo rules the heart and back, Scorpio rules the genitalia, while Virgo rules the abdomen and intestines.
9. The second most common surgery for women of child-bearing age in America is an hysterectomy, or removal of the uterus. Females of this "stinging" sign should be most concerned with this statistic.

Answer: Scorpio

Scorpio natives are born in October and November. They rule the genitals and sexual organs. An Hysterectomy is the surgical removal of the uterus. Over 600,000 surgeries of this type are performed each year in America, making it the second most common surgery for women after Caesarian section. So this would definitely concern a Scorpio woman who is thinking about getting pregnant and starting a family.
10. These fun-loving, bombastic and regal firebrands could overheat their hearts with too much exaggerated fun at times, increasing the risk of heart palpitations or arrhythmia. What super-charged sign am I referring to?

Answer: Leo

Leo natives receive energy from the Sun, and rule the heart and back areas. They can experience any problems in those two areas. Arrhythmia is caused by abnormal electrical activity, creating a too rapidly beating heart. This could potentially throw poor Leo off-tempo and into a hospital room if not tempered.
Source: Author SevenSees

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us