FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Dilettantes Guide to Astrology
Quiz about The Dilettantes Guide to Astrology

The Dilettante's Guide to Astrology Quiz


This quiz is about the Western zodiac. See if you can work out the astrological signs from my descriptions. Have fun!

A multiple-choice quiz by fontenilles. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Author
fontenilles
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,429
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1745
Last 3 plays: Guest 27 (10/10), Guest 68 (9/10), DeepHistory (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. This astrological sign has a great need for security. They are persistent, strong willed, steady and solid. They do not lose their temper easily but when roused, watch out for the fury of the bull! Hint


Question 2 of 10
2. This astrological sign can be kind, sensitive and thoughtful but for no good reason become moody and short and snappy. They usually have a strong maternal or paternal feelings. Just like the creature that denotes them, they often have a tough exterior but a soft inner flesh. Hint


Question 3 of 10
3. This astrological sign can be creative, magnanimous with a good sense of showmanship and drama. On the negative side, they can be dogmatic and patronising.
It's hardly surprising that the animal that donates this sign is known as the king amongst animals.
Hint


Question 4 of 10
4. This astrological sign is passionate and intense. But woe to anyone who gets on the wrong side of them. You never want to feel the sting in their tail! Hint


Question 5 of 10
5. This astrological sign's keywords are humanitarian and independent. Although friendly and sympathetic, it's hard to feel close to this sign. They are usually intellectually inclined and unconventional. Hint


Question 6 of 10
6. This astrological sign is ambitious but careful and prudent, patient and persevering. But sometimes that goatish pessimism and meanness can lead to them being called a wet blanket. Hint


Question 7 of 10
7. This astrological sign is often described as being discriminating, analytical, modest and tidy. They also tend to be fussy and worriers and sometimes hypercritical. Hint


Question 8 of 10
8. This astrological sign is described as a pioneering and adventurous spirit. It is very energetic but impatient and quick tempered. Hint


Question 9 of 10
9. People born under this astrological sign are considered to be the diplomats of the zodiac. Harmony and balance is prized by them. Hint


Question 10 of 10
10. This astrological sign has a love of freedom and adventure. Jovial and open minded but often prone to exaggeration. Sports often attract this sign and I wouldn't be surprised to find an interest in archery! Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 27: 10/10
Jul 12 2024 : Guest 68: 9/10
Jul 11 2024 : DeepHistory: 7/10
Jul 01 2024 : aeNDzYZWQpEs: 3/10
Jun 22 2024 : Eleanor18: 2/10
Jun 22 2024 : Soxy71: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This astrological sign has a great need for security. They are persistent, strong willed, steady and solid. They do not lose their temper easily but when roused, watch out for the fury of the bull!

Answer: Taurus

Taurus (the bull) is the the second sign of the zodiac and ruled by the planet Venus. Taureans' love of good food can sometimes lead to weight problems. They are usually adept in business and trustworthy. However their obsession with routines and stubbornness can sometimes create a bore!
2. This astrological sign can be kind, sensitive and thoughtful but for no good reason become moody and short and snappy. They usually have a strong maternal or paternal feelings. Just like the creature that denotes them, they often have a tough exterior but a soft inner flesh.

Answer: Cancer

Cancer (the crab) is the forth sign of the zodiac and ruled by the Moon. They can be thrifty and emotionally resourceful. On the other hand they can be inclined to self pity and very unforgiving. Also, they are not the tidiest sign in the zodiac!
3. This astrological sign can be creative, magnanimous with a good sense of showmanship and drama. On the negative side, they can be dogmatic and patronising. It's hardly surprising that the animal that donates this sign is known as the king amongst animals.

Answer: Leo

Leo (the lion) is the sixth sign of the zodiac and is ruled by the Sun.
This sign knows they are the king and the leader. They can believe that they are better at organising everybody else's life than they are! This can make them appear conceited and pompous but at their best, Leos are enthusiastic optimistic people who bring sunshine into the lives of others.
4. This astrological sign is passionate and intense. But woe to anyone who gets on the wrong side of them. You never want to feel the sting in their tail!

Answer: Scorpio

Scorpio (the scorpion) is the eighth sign of the zodiac and is ruled by the planet Mars. Scorpio's passionate nature is mostly described as intimate. However, they are passionate in most areas, wanting to live their lives to the full.
Jealousy, secretiveness and suspicion are the negative traits some Scorpions find hard to overcome.
5. This astrological sign's keywords are humanitarian and independent. Although friendly and sympathetic, it's hard to feel close to this sign. They are usually intellectually inclined and unconventional.

Answer: Aquarius

Aquarius (the water bearer) is ruled by the plant Uranus and is the eleventh sign of the zodiac. Although faithful, loyal and idealistic they often appear aloof and distant. They are ready to help others but keeping personally detached.
Aquarians have an inventive nature but can be very fixed in their own opinions.
6. This astrological sign is ambitious but careful and prudent, patient and persevering. But sometimes that goatish pessimism and meanness can lead to them being called a wet blanket.

Answer: Capricorn

Capricorn (the goat) is the tenth zodiacal sign and is ruled by the planet Saturn.
Generally speaking, Capricorns can be described as two types of goat. One is the giddy mountain goat stepping nimbly from one crag to another, always moving up closer to greener grass further up and the domestic goat, tethered in a small patch of grass! The domestic goat has ambitions too but try as he may the burdens of competition are often too much for him.
Many Capricorns are people of few words but often have a great sense of humour.
7. This astrological sign is often described as being discriminating, analytical, modest and tidy. They also tend to be fussy and worriers and sometimes hypercritical.

Answer: Virgo

Virgo (the Virgin) is the sixth sign of the zodiac and is ruled by the planet Mercury.
They are usually hard workers with an eye for detail. Sometimes, however, the quest for perfection can cause them to lose sight of the overall picture.
They often have an interest in health and diet.
8. This astrological sign is described as a pioneering and adventurous spirit. It is very energetic but impatient and quick tempered.

Answer: Aries

Aries is the first sign of the zodiac and is ruled by the planet Mars.
They are usually enthusiastic souls, generous and lively.
However, they often act impulsively and are quick tempered. Selfishness is considered to be one of their negative traits. However, when his selfishness is pointed out to him, he will readily acknowledge the fact.
9. People born under this astrological sign are considered to be the diplomats of the zodiac. Harmony and balance is prized by them.

Answer: Libra

Libra (the scales) is the seventh sign of the zodiac and ruled by the planet Venus.
Librans hate quarrels and in emotional relationships, the give and take must be well balanced or they can become resentful.
Sitting on the fence and being indecisive is a common negative trait in Librans.
Often they find that balancing those scales is hard work and they can oscillate between extremes.
10. This astrological sign has a love of freedom and adventure. Jovial and open minded but often prone to exaggeration. Sports often attract this sign and I wouldn't be surprised to find an interest in archery!

Answer: Sagittarius

Sagittarius (the archer) is the ninth sign of the zodiac and is ruled by the planet Jupiter.
Often careless in youth with little regard for their safety. However, the Sagittarian learn quickly from their mistakes.
They often enjoy exploring subjects unknown to them such as languages.
The need for freedom, both physical and emotional, is very important.
Source: Author fontenilles

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. So you know your Zodiac signs? Very Easy
2. Happy Birthday To Ewe Very Easy
3. Love, Astrologically Easier
4. What's My Sign? Easier
5. Star Signs and Symbols Easier
6. Astrological Signs Easier
7. The Truth is Out There Easier
8. Star Signs Easier
9. Zodiac Elements Easier
10. Zodiac Signs Average
11. Astrological Signs and the Body Average
12. What's My Element? Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us