FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chinese Zodiac Signs
Quiz about Chinese Zodiac Signs

Chinese Zodiac Signs Trivia Quiz


Chinese astrology is over 3,000 years old. The Chinese zodiac has twelve animal signs. I will give you the characteristics of each sign and you guess the sign. There are also a few general questions and hints.

A multiple-choice quiz by Catamount. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology
  8. »
  9. Chinese Astrology

Author
Catamount
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
181,380
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
5550
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: ZWOZZE (2/15), raffucci (0/15), Guest 174 (2/15).
- -
Question 1 of 15
1. According to legend, who created the Chinese zodiac? Hint


Question 2 of 15
2. This is the first sign in the Chinese zodiac. People born under this sign tend to be imaginative, charming and generous, but can also be hot-tempered and overly critical. It doesn't say if they are good at finding their way through mazes. Hint


Question 3 of 15
3. This sign gets along well with horse, rabbit, tiger and is man's best friend. These people are loyal, honest and affectionate but often unlucky in love. A famous person born under this sign was Winston Churchill. Hint


Question 4 of 15
4. Stephen King was born under this sign. Its members are open, honest and straight forward but can be too trusting. The animal symbolizes good luck, wealth and prosperity both in China and many Western countries. Hint


Question 5 of 15
5. In the Western zodiac each sign rules for one month. What time span is ruled by each Chinese zodiac sign? Hint


Question 6 of 15
6. Performers born under this sign include Yoko Ono, Mia Farrow, Eric Clapton and Peter Ustinov. People born under this animal are intelligent, entertaining, strong-willed and generous to friends. They like to be noticed, just like the animal which performs an important task each morning. Hint


Question 7 of 15
7. In Western cultures this animal is often considered creepy, but in the Chinese zodiac it is intelligent, talented, determined and a good organizer. On the downside, people born under this sign can be mysterious and are capable of lying, as well as bearing grudges for a long time. They make good politicians. Hint


Question 8 of 15
8. One of the first stances Chinese martial arts students learn, "ma bu", is named after this animal. Chinese people love this animal for its friendly nature, its strength, and its ability to endure hardship. People born under this sign share those characteristics, but they can also be moody and hot-tempered. Hint


Question 9 of 15
9. The Chinese consider this sign the royalty among animals and it plays a big role in Chinese mythology. People born under this sign are the luckiest of all, highly intelligent, popular, determined and have lots of self-confidence. Most others think they're fabulous. On the downside, they can be dictatorial, impatient and intolerant. Hint


Question 10 of 15
10. You want your boss to be born under this fighting animal sign as they make outstanding leaders. They are sensitive, aggressive, charming and courageous. A stuffed toy version of this animal is featured in a popular comic. Hint


Question 11 of 15
11. People born under this sign are intelligent, cunning, energetic and good problem solvers. On the downside, they can be selfish and devious. It's probably not a coincidence that this animal is closely related to man. Hint


Question 12 of 15
12. This is one of two animals that appear in both the Chinese and Western zodiac. People born under this sign are reliable, sincere and generally cool and patient. They can also be bull-headed, dogmatic and lack a sense of humour. Hint


Question 13 of 15
13. People born under this cute fluffy sign are peace-loving, sweet and kind. Far from being weak, they simply prefer negotiation and diplomacy to fighting. Negative traits include touchiness and a tendency to be overly suspicious. Hint


Question 14 of 15
14. People born under this sign are the most artistic and creative. Their imagination however can also lead to them being overly anxious and constant worriers. In relationships they are gentle and caring. Those traits are very different from the same animal in the Western zodiac. Hint


Question 15 of 15
15. The Chinese New Year is not always on the same date. It can be on various dates during which two months? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 03 2024 : ZWOZZE: 2/15
Jun 30 2024 : raffucci: 0/15
Jun 10 2024 : Guest 174: 2/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to legend, who created the Chinese zodiac?

Answer: Buddha

Buddha summoned all the animals to a meeting. The first twelve to arrive got their own zodiac sign.
2. This is the first sign in the Chinese zodiac. People born under this sign tend to be imaginative, charming and generous, but can also be hot-tempered and overly critical. It doesn't say if they are good at finding their way through mazes.

Answer: Rat

According to legend, when Buddha called a meeting of all the animals, cat and rat made a deal that whoever woke up first should wake the other, but rat broke his promise so cat got there late and has no sign. This is supposedly the reason that cats kill rats. (Note: In some Chinese zodiacs the cat replaces the rabbit.)
3. This sign gets along well with horse, rabbit, tiger and is man's best friend. These people are loyal, honest and affectionate but often unlucky in love. A famous person born under this sign was Winston Churchill.

Answer: Dog

A Dog's lucky gemstone is the diamond.
4. Stephen King was born under this sign. Its members are open, honest and straight forward but can be too trusting. The animal symbolizes good luck, wealth and prosperity both in China and many Western countries.

Answer: Pig

Because of their trusting nature, pigs should avoid going into business as they can be easily cheated.
5. In the Western zodiac each sign rules for one month. What time span is ruled by each Chinese zodiac sign?

Answer: Year

The Chinese zodiac covers a twelve-year cycle. Each sign governs one year. In addition, each Chinese zodiac sign also rules a specific hour of the day.
6. Performers born under this sign include Yoko Ono, Mia Farrow, Eric Clapton and Peter Ustinov. People born under this animal are intelligent, entertaining, strong-willed and generous to friends. They like to be noticed, just like the animal which performs an important task each morning.

Answer: Rooster

HRH Philip, Duke of Edinburgh, is also a rooster.
7. In Western cultures this animal is often considered creepy, but in the Chinese zodiac it is intelligent, talented, determined and a good organizer. On the downside, people born under this sign can be mysterious and are capable of lying, as well as bearing grudges for a long time. They make good politicians.

Answer: Snake

Examples are Mao Ze-Dong, Indira Gandhi, and US presidents JFK and Abraham Lincoln.
8. One of the first stances Chinese martial arts students learn, "ma bu", is named after this animal. Chinese people love this animal for its friendly nature, its strength, and its ability to endure hardship. People born under this sign share those characteristics, but they can also be moody and hot-tempered.

Answer: Horse

"Horse" people supposedly have strong hunches and empathy that borders on ESP.
9. The Chinese consider this sign the royalty among animals and it plays a big role in Chinese mythology. People born under this sign are the luckiest of all, highly intelligent, popular, determined and have lots of self-confidence. Most others think they're fabulous. On the downside, they can be dictatorial, impatient and intolerant.

Answer: Dragon

Mae West, Raquel Welch and Bruce Lee are some of the famous dragons.
10. You want your boss to be born under this fighting animal sign as they make outstanding leaders. They are sensitive, aggressive, charming and courageous. A stuffed toy version of this animal is featured in a popular comic.

Answer: Tiger

Famous tigers include Groucho Marx and Marilyn Monroe.
11. People born under this sign are intelligent, cunning, energetic and good problem solvers. On the downside, they can be selfish and devious. It's probably not a coincidence that this animal is closely related to man.

Answer: Monkey

Opposite to the pig, monkeys can be too distrustful of others.
12. This is one of two animals that appear in both the Chinese and Western zodiac. People born under this sign are reliable, sincere and generally cool and patient. They can also be bull-headed, dogmatic and lack a sense of humour.

Answer: Ox

Famous ox people include Jack Lemmon and Jack Nicholson. Note: you will find "water buffalo" instead of "ox" in some Chinese zodiac versions.
13. People born under this cute fluffy sign are peace-loving, sweet and kind. Far from being weak, they simply prefer negotiation and diplomacy to fighting. Negative traits include touchiness and a tendency to be overly suspicious.

Answer: Rabbit

Famous scientists Marie Curie and Albert Einstein were both rabbits.
14. People born under this sign are the most artistic and creative. Their imagination however can also lead to them being overly anxious and constant worriers. In relationships they are gentle and caring. Those traits are very different from the same animal in the Western zodiac.

Answer: Sheep

Examples of creative sheep people are Jane Austen, Franz Liszt and Rudolph Valentino. Note: some versions of the Chinese zodiac use "goat" instead of "sheep".
15. The Chinese New Year is not always on the same date. It can be on various dates during which two months?

Answer: January and February

For this reason, two people born in the same calendar year can have different signs depending in which Chinese year they were born. For example, Elvis Presley was born in 1935, the Year of the Pig, EXCEPT the Year of the Pig started in February, and Elvis was born in January, which makes him a "dog" person! Thanks to the player who pointed that out!
Source: Author Catamount

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Dragons, and Roosters, and Dogs...Oh My! Easier
2. Chinese zodiac Average
3. Google Maps Has No Dragons Very Easy
4. Racing Around the Chinese Zodiac Average
5. Astrological Signs Easier
6. Astrology and Personalities Average
7. Zodiac Signs Average
8. Star Signs Easier
9. Astrology 101 Average
10. Astrology 103 Average
11. Astrology Average
12. Astrology 102 Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us