FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Astrology 102
Quiz about Astrology 102

Astrology 102 Trivia Quiz


You have to know more than just sun signs to do well on this quiz.

A multiple-choice quiz by superferd. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Author
superferd
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,060
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
3975
Last 3 plays: Guest 27 (10/15), DeepHistory (5/15), laffnhahaha (3/15).
- -
Question 1 of 15
1. A person with a Gemini sun sign, a Scorpio moon sign, and an Aquarius ascendant does not show which element? Hint


Question 2 of 15
2. This planet is sometimes referred to as the "Task Master" Hint


Question 3 of 15
3. Which of these signs is considered to be feminine in nature? Hint


Question 4 of 15
4. Which body part is ruled by Pisces? Hint


Question 5 of 15
5. Each sign has a polarity. What is the polar opposite of a Scorpio? Hint


Question 6 of 15
6. There are 12 houses in an astrology chart. Which house signifies Career? Hint


Question 7 of 15
7. Someone that appears to be lavish and showy, while still having a big heart is probably a? Hint


Question 8 of 15
8. The most "practical" of the signs and probably the person most likely to think astrology is rubbish would be a? Hint


Question 9 of 15
9. Which of these is considered to be the "child of the Zodiac"? Hint


Question 10 of 15
10. Which of the following is NOT a quadruplicity? Hint


Question 11 of 15
11. Which sign-to-planet pairing is incorrect? Hint


Question 12 of 15
12. Each sign is broken into 3 parts. What are these parts called?

Answer: (One Word... starts with a "D")
Question 13 of 15
13. John Lennon's sun sign was a Virgo?


Question 14 of 15
14. Your moon sign, according to Freud, is more associated with your? Hint


Question 15 of 15
15. Optimism is correlated highly with which planet? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 27: 10/15
Jul 11 2024 : DeepHistory: 5/15
Jun 30 2024 : laffnhahaha: 3/15
Jun 28 2024 : Guest 165: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A person with a Gemini sun sign, a Scorpio moon sign, and an Aquarius ascendant does not show which element?

Answer: Earth

Of course, a chart could show Earth signs in one of the other planets, but the above signs would point to someone who is not very grounded.
2. This planet is sometimes referred to as the "Task Master"

Answer: Saturn

Saturn rules Capricorn, which is a Earth sign and is known for being very sure-footed. This is why the goat represents Capricorns.
3. Which of these signs is considered to be feminine in nature?

Answer: Scorpio

The signs are broken up into dualities. Scorpio, which is a powerful sign, is considered to be magnetic and receptve.
4. Which body part is ruled by Pisces?

Answer: Feet

Each sign rules a body part and Pisces people either have beautiful feet or troublesome ones (bunions and corns).
5. Each sign has a polarity. What is the polar opposite of a Scorpio?

Answer: Taurus

Polarities are on opposite sides of a chart and can either be extreme opposites or can sometimes inter-mesh nicely.
6. There are 12 houses in an astrology chart. Which house signifies Career?

Answer: 10th

Also known as the House of Public Standing. It rules matters outside the home.
7. Someone that appears to be lavish and showy, while still having a big heart is probably a?

Answer: Leo Rising

Rising signs or ascendants are how people appear outwardly. Leo's are known to be flamboyant, but are very caring people.
8. The most "practical" of the signs and probably the person most likely to think astrology is rubbish would be a?

Answer: Virgo

Virgo's are known for being very orderly and usually stick to their guns in an argument or a belief. They like to be "right".
9. Which of these is considered to be the "child of the Zodiac"?

Answer: Aries

Aries is the first sign of the zodiac and is a fire sign. They are usually go-getters and used to getting what they want. (Occasionally, the term "child of the Zodiac" is used for Gemini and Aries is called the infant, but Aries is more common).
10. Which of the following is NOT a quadruplicity?

Answer: Stagnant

These signify the sign's interaction with others. The 12 signs are broken into these 3 categories.
11. Which sign-to-planet pairing is incorrect?

Answer: Virgo ... Neptune

Virgo is ruled by the planet Mercury which also rules Gemini's.
12. Each sign is broken into 3 parts. What are these parts called?

Answer: Decanates

Depending on what time of the month you were born, you would fall into one of the 3 categories. It helps to individualize the person.
13. John Lennon's sun sign was a Virgo?

Answer: False

John Lennon was a Libra.
14. Your moon sign, according to Freud, is more associated with your?

Answer: Id

Your moon sign is the "inner you" and expresses desires and instincts. Depending on how well you know someone or even you, you may not see the characteristics of the moon's influence.
15. Optimism is correlated highly with which planet?

Answer: Jupiter

One of Jupiter's main descriptions is that it is the planet of optimism.
Source: Author superferd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Astrological Signs Easier
2. Astrology and Personalities Average
3. Zodiac Signs Average
4. Star Signs Easier
5. Astrology 101 Average
6. Astrology 103 Average
7. Astrology Average
8. Sagittarius Average
9. Perfect Virgo Tough
10. Horoscopes Average
11. Charting and Interpreting a Natal Horoscope Average
12. Zodiac Star Signs and their Planets Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us