FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sagittarius
Quiz about Sagittarius

Sagittarius Trivia Quiz


I had alot of fun creating this Sagittarius quiz. I hope you like it.

A multiple-choice quiz by MKE47. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Author
MKE47
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,378
Updated
Oct 06 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3340
Last 3 plays: laffnhahaha (7/10), Peachie13 (10/10), PurpleComet (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. The sign of Sagittarius falls between what dates? Hint


Question 2 of 10
2. Each sign has a special color. What color belongs to Sagittarius?



Hint


Question 3 of 10
3. These are all famous Sagittarians: Walt Disney, Boris Karloff, Ludwig van Beethoven, and Harpo Marx.


Question 4 of 10
4. The ruling planet for Sagittarius is Jupiter. In Greek Mythology, what god is represented by Jupiter? Hint


Question 5 of 10
5. Sagittarius is a fire, earth, air or water sign? Hint


Question 6 of 10
6. Another easy one. The symbol for Sagittarius is: Hint


Question 7 of 10
7. Each sign is cardinal, mutable, or fixed: Sagittarius is a cardinal sign.


Question 8 of 10
8. Each zodiac has a corresponding flower. What is the flower for Sagittarius? Hint


Question 9 of 10
9. Sagittarius is the only dual-natured sign.


Question 10 of 10
10. Each zodiac sign rules certain parts of the body. What parts of the body does Sagittarius rule?

Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 30 2024 : laffnhahaha: 7/10
Jun 24 2024 : Peachie13: 10/10
May 18 2024 : PurpleComet: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The sign of Sagittarius falls between what dates?

Answer: November 22 - December 21

Scorpio is October 22 - November 21.
Libra is September 22 - October 21.
Gemini is May 22 - June 21.
2. Each sign has a special color. What color belongs to Sagittarius?

Answer: Purple

Gemini is yellow, Libra is Lavender and Blue and Pisces is Turquoise and Pale Green.
3. These are all famous Sagittarians: Walt Disney, Boris Karloff, Ludwig van Beethoven, and Harpo Marx.

Answer: True

Other famous Sagittarians include: Frank Sinatra, Mark Twain, Kirk Douglas, and Pope John XXIII.
4. The ruling planet for Sagittarius is Jupiter. In Greek Mythology, what god is represented by Jupiter?

Answer: Zeus

Hades is Lord of the dead and ruler of the underworld and represents Pluto. Poseidon is most famous as God of the sea and represents
Neptune. Zeus, Hades and Poseidon are brothers. Ares is the god of war and represents Mars.
5. Sagittarius is a fire, earth, air or water sign?

Answer: fire

The other fire signs are Aries and Leo.
The air signs are Gemini, Aquarius, and Libra.
The earth signs are Capricorn, Taurus, and Virgo.
The water signs are Pisces, Cancer, and Scorpio.
6. Another easy one. The symbol for Sagittarius is:

Answer: The archer

The goat is Capricorn.
The lion is Leo.
The scorpion is Scorpio.
7. Each sign is cardinal, mutable, or fixed: Sagittarius is a cardinal sign.

Answer: False

The cardinal signs are Aries, Cancer, Libra, and Capricorn.
The mutable signs are Sagittarius, Gemini, Virgo, and Pisces.
The fixed signs are Taurus, Leo, Scorpio, and Aquarius.
8. Each zodiac has a corresponding flower. What is the flower for Sagittarius?

Answer: Carnation

Pansy is Virgo's flower.
Sunflower is for Leo.
Honeysuckle is Aries's flower.
9. Sagittarius is the only dual-natured sign.

Answer: False

Sagittarius is a dual-natured sign as is Gemini the twins. The centaur symbolizing Sagittarius is half-man/half-horse. The brain represents the intellectual, and the animal torso represents humankind.
10. Each zodiac sign rules certain parts of the body. What parts of the body does Sagittarius rule?

Answer: Thighs, hips and liver

Leo rules the back, heart and spine. Gemini the hands, shoulders, arms, and lungs. Aquarius the circulatory system, ankles, and shins.
Source: Author MKE47

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us