FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Astrology 101
Quiz about Astrology 101

Astrology 101 Trivia Quiz


This is just a very basic quiz about astrology while I learn this site and how it works.

A multiple-choice quiz by superferd. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Author
superferd
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
112,861
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6328
Last 3 plays: Guest 172 (5/10), PurpleComet (7/10), gracious1 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. If you are born with a birthday of June 5th, then your sun sign would be: Hint


Question 2 of 10
2. Your rising sign or ascendant is determined by: Hint


Question 3 of 10
3. Which planet is associated with Sagittarius? Hint


Question 4 of 10
4. We are currently entering the Age of Aquarius. What age preceded it? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following psychologists integrated astrology with his work towards the end of his career? Hint


Question 6 of 10
6. Which is true of your moon sign? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following people was born an Aries? Hint


Question 8 of 10
8. The planet Mercury controls which of the following? Hint


Question 9 of 10
9. If you are born at the end of the cycle of one sun sign and the beginning of another, then you are on the ... Hint


Question 10 of 10
10. How many houses are there in an astrology chart? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 06 2024 : Guest 172: 5/10
May 18 2024 : PurpleComet: 7/10
May 12 2024 : gracious1: 6/10
May 12 2024 : carolegervais1: 6/10
May 04 2024 : HumblePie7: 8/10
May 02 2024 : Guest 73: 10/10
Apr 29 2024 : DeepHistory: 10/10
Apr 28 2024 : Guest 67: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 168: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you are born with a birthday of June 5th, then your sun sign would be:

Answer: Gemini

Gemini is the sign of the twins. They are known for being creative, witty, and funny while also gossipy, fickle, and easily bored.
2. Your rising sign or ascendant is determined by:

Answer: Time you were born

Your rising sign is determined by the time of your birth. You only have a one hour window so it is important to know what time you were born. This is your "outer shell" or your personality, but for a deeper explanation, it is how others see you (not necessarily who you really are).
3. Which planet is associated with Sagittarius?

Answer: Jupiter

Each sign corrosponds to a planet and since there are more signs than planets, some have to share. However, Jupiter and Sagittarius are sole partners.
4. We are currently entering the Age of Aquarius. What age preceded it?

Answer: Pisces

Ages are explained by how human behavior will change dependent upon the "atmosphere". Aquarians are known to be "changers of the norm" and are very interested in human beings, more as a race than independently. This time is supposed to be an equalizing force in our history where a collective consciousness will grow and we will bring change to the present day ailments by a whole new way of thinking.

The actual year that the "Age of Pisces" turns into the "Age of Aquarius" is debatable and which age we are in now is in dispute.
5. Which of the following psychologists integrated astrology with his work towards the end of his career?

Answer: Carl Jung

Carl Jung is very notable as a Freudian psychologist but branched off into his own work and was very interested in astrology. He used a lot of aspects from this science with his patients.
6. Which is true of your moon sign?

Answer: It describes more of the "inner you"

Your moon sign is who you really are inside. You may not run your life that way (sun sign) or appear that way to others (rising sign) or may even know much about it yourself if you are not aware of who you are. People that really know you would be more apt to get it right. It is determined by the time you were born and has a two-four day window.
7. Which of the following people was born an Aries?

Answer: Hugh Hefner

Aries are known as go-getters and are the "children" of the Zodiac. They are also very determined people. They are persuasive and make great sales people. You could definitely say that Hugh has built quite an empire using his charisma ;)
8. The planet Mercury controls which of the following?

Answer: Communication

Mercury, in Roman mythology was the messenger of the Gods. If you have a lot of Mercury in your chart ... you may have an advantage in communication skills. The planet Mercury rules Gemini and Virgo.
9. If you are born at the end of the cycle of one sun sign and the beginning of another, then you are on the ...

Answer: Cusp

Cusps are a period of time between sun sign cycles. If you are a cusp person, you may be considered one sun sign but have the traits of the other.
10. How many houses are there in an astrology chart?

Answer: 12

There are 12 "Houses" that also each correspond to a sign. This is a little more comprehensive.
Source: Author superferd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us