FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Reagan Ronald Quizzes, Trivia and Puzzles
Reagan Ronald Quizzes, Trivia

President Ronald Reagan Trivia

President Ronald Reagan Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents

Fun Trivia
8 quizzes and 90 trivia questions.
1.
  Ronald Reagan: He said THAT too?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
My second quiz on Ronald Reagan quotes, from funny to silly to inspiring.
Difficult, 15 Qns, d2407, Jul 21 05
Difficult
d2407
742 plays
2.
  Ronald Reagan, U.S. President    
Multiple Choice
 15 Qns
Ronald Reagan was either one of the best or worst presidents in U.S. history... depending on your point of view. Regardless of what you think of him, how much do you know about him? Find out inside...
Average, 15 Qns, MisterE76, Jun 03 13
Average
MisterE76
3852 plays
3.
  The Great Communicator - Ronald Reagan    
Multiple Choice
 10 Qns
Ronald Reagan was one of the most popular Presidents the US has seen. This quiz is mostly about his witticisms, his quotable quotes! All multiple choice - enjoy this tribute to a truly great man of the 20th century!
Tough, 10 Qns, Engadine, Mar 11 22
Tough
Engadine
Mar 11 22
643 plays
4.
  Ronald Reagan: Did He Really Say That?    
Multiple Choice
 10 Qns
Sometimes unintentionally funny; sometimes deliberately provocative, Ronald Reagan said countless memorable things during his political life. Here are some of his most interesting or hilarious quotes from the 1980 campaign through his White House years.
Difficult, 10 Qns, d2407, Jul 21 05
Difficult
d2407
677 plays
5.
  Ronald Reagan I    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on one of the 20th century's greatest presidents.
Average, 10 Qns, operafan, Dec 20 12
Average
operafan
2210 plays
6.
  The Reagan White House    
Multiple Choice
 10 Qns
Some historians argue that Ronald Reagan was one of the great presidents. Others disagree...strongly. But, as a president is only as good as the people around him, here's a test about the people who worked for him.
Average, 10 Qns, dirksav, Feb 26 13
Average
dirksav
729 plays
7.
  The Great Communicator    
Multiple Choice
 10 Qns
A hero of many Americans passed away June 5, 2004. Ronald Reagan was known to many as the "Great Communicator." Do you know the occasion of each of the following quotes?
Tough, 10 Qns, lamarsh, Apr 08 11
Tough
lamarsh
730 plays
8.
  The Reagan Years    
Multiple Choice
 10 Qns
Ronald Reagan's two terms saw many changes in America. Test your medium-term memory with this one.
Tough, 10 Qns, dirksav, Feb 27 19
Tough
dirksav
Feb 27 19
1106 plays
trivia question Quick Question
Who tried to kill Reagan?

From Quiz "The Reagan Years"




Related Topics
  Actor Ronald Reagan [Movies] (3 quizzes)


President Ronald Reagan Trivia Questions

1. Ronald Reagan said there was nothing better for the inside of a man than something. What?

From Quiz
Ronald Reagan: He said THAT too?

Answer: The outside of a horse

An avid horseback rider, Reagan used his time on his California ranch to boost his spirits and his energies, and had a special affinity for world leaders who shared his interest. The "nothing better for the inside of a man than the outside of a horse" quote is a variation on a similar quote often attributed to Winston Churchill.

2. One of Reagan's best-remembered lines was saying, "There you go again," to Jimmy Carter during the 1980 presidential debate. What had Carter just discussed that prompted Reagan to say this?

From Quiz Ronald Reagan: Did He Really Say That?

Answer: Medicare

Carter was discussing a national health insurance program, claiming that Reagan began his political career by opposing Medicare. Carter summarized his remarks with the words, "These are the kinds of elements of a national health insurance, important to the American people. Governor Reagan, again, typically is against such a proposal." Reagan began his rebuttal with the words, "There you go again," and proceeded to clarify his positions on the original Medicare legislation. Although both Carter's remarks and Reagan's rebuttal discussed Social Security as well, it was the Medicare issue that prompted the famous rejoinder.

3. What was the original occasion on which Ronald Reagan used the phrase "There you go again"?

From Quiz The Great Communicator

Answer: a quick reply to President Carter in a presidential debate

This was perhaps the turning point of the 1980 election season as Reagan responded to one of Carter's representations of Reagan's record.

4. Ronald Reagan selected as his vice president the man who called Reagan's economic proposals "voo-doo economics." Who was that man?

From Quiz The Reagan White House

Answer: George H. W. Bush

Conservative supporters of Reagan were a little suspicious of the choice, thinking Bush was too much of a moderate.

5. A lone gunman tried to assassinate Ronald Reagan in his first term. What was the date of the attempt?

From Quiz The Reagan Years

Answer: March 30, 1981

The gunman was unsuccessful, but it was a near thing.

6. On what date was Ronald Reagan born?

From Quiz Ronald Reagan I

Answer: February 6, 1911

At the time of his inauguration, Ronald Reagan was the oldest man to ever assume the presidency of the United States.

7. Ronald Reagan's political affiliations were with what party during his two Presidential terms?

From Quiz Ronald Reagan, U.S. President

Answer: Republican

8. "How do you tell a Communist?" asked Reagan. "Well, it's someone who reads Marx and Lenin." According to the rest of the quote, how do you tell an anti-Communist?

From Quiz Ronald Reagan: He said THAT too?

Answer: "It's someone who understands Marx and Lenin"

As Reagan's relationship with Soviet leader Mikhail Gorbachev warmed up, he enjoyed telling jokes that "real Soviets" were supposedly telling. He started using this one in 1987, beginning with a speech to a meeting of Ukrainian Catholics in July.

9. "We're doing everything we can," answered Reagan in 1984 when asked what he was doing to entice the Soviet Union to negotiate. What was newsworthy about this statement?

From Quiz Ronald Reagan: Did He Really Say That?

Answer: Nancy Reagan had just whispered those words to him

When presented with this question at a 1984 photo op, Reagan seemed silent and confused for several seconds. A live microphone picked up Nancy Reagan whispering to him, "We're doing everything we can," and he immediately used those same words to answer the question.

10. "The economic ills we suffer have come upon us over several decades. They will not go away in days, weeks, or months. But they will go away."

From Quiz The Great Communicator

Answer: Reagan's first inaugural address

A well spoken statement of hope that was central to Reagan's early economic plans. On Reagan's watch, double-digit inflation was more than cut in half, the median family income increased over 12 percent, and the prime interest rate fell dramatically from 21.5 percent. In October, 1982 an economic expansion began that continued into the last year of George H.W. Bush's presidency.

11. Reagan's vice president had an impressive resume. What agency of government did he once head?

From Quiz The Reagan White House

Answer: Central Intelligence Agency

George Bush also served as a member of the U.S. House of Representatives from Texas.

12. Who tried to kill Reagan?

From Quiz The Reagan Years

Answer: John Hinckley Jr.

Hinckley was judged insane and now spends his time in St. Elizabeth's mental hospital in Washington, D.C. O'Neill, then Speaker of the House, actually liked Reagan as a person. Stutz was the fictional killer of Buckwheat on "Saturday Night Live" and Downey was a conservative talk show host.

13. Where was Ronald Reagan born?

From Quiz Ronald Reagan I

Answer: Tampico, Illinois

Reagan was born in Tampico and later moved with his family to Dixon.

14. How many children did Ronald have?

From Quiz Ronald Reagan, U.S. President

Answer: 5

Maureen, Christine, Michael, Patti, and Ron are the names of his five children.

15. How did Reagan respond when asked by ABC's Sam Donaldson if he thought Martin Luther King had been a Communist?

From Quiz Ronald Reagan: He said THAT too?

Answer: "We'll know in about 35 years, won't we?"

The question, during the 1983 drive to make King's birthday a US holiday, was prompted by concerns raised by some people about the onetime Communist ties of one of King's advisors, and by his increasing skepticism about capitalism in the later years of his life. Reagan's response referred to the fact that many of the FBI's most sensitive files on King would not be open to public scrutiny until 2018. He went on to say that, "since they seem bent on making it a national holiday," he'd sign the legislation. Reagan made good on the promise, albeit "kicking and screaming," according to senator Fritz Hollings. The King holiday took effect in 1986.

16. "It's true hard work never killed anyone," said President Reagan. What's the rest of the quote?

From Quiz Ronald Reagan: Did He Really Say That?

Answer: "But I figure, why take the chance?"

This came from the 1987 Gridiron dinner, in which politicians and reporters make speeches poking fun at themselves.

17. About whom did Ronald Reagan make the following statement? "I want you to know that also I will not make age an issue of this campaign. I am not going to exploit, for political purposes, my opponent's youth and inexperience."

From Quiz The Great Communicator - Ronald Reagan

Answer: Walter Mondale

Ronald Reagan said this during a 1984 Presidential debate with Walter Mondale.

18. "I'm resetting my watch. It's six o' clock."

From Quiz The Great Communicator

Answer: What Reagan frequently said to Tip O' Neill

Tip O' Neill responded to Reagan's attempts at friendship by saying the two of them could be friends in the evening but would always be enemies during working hours. In an attempt at disarming the Democratic speaker of the house, Reagan would give the above quote.

19. Reagan pushed through Congress what was then the biggest tax cut in American history. What was the overall percentage rate of tax reduction over three years?

From Quiz The Reagan Years

Answer: 25

Reagan actually wanted a 30% cut but compromised with Congress, which was concerned about deficit spending.

20. What was Ronald Reagan's summer job for many years?

From Quiz Ronald Reagan I

Answer: Life guard

Reagan spent six summers working as a life guard on the Rock River. He worked 12 hours a day, and rescued 77 people from drowning.

21. Ronald Reagan published several writings. What was the title of his work that came out in 1990?

From Quiz Ronald Reagan, U.S. President

Answer: An American Life

All of these titles were works of Mr. Reagan, but 'An American Life' was the only one published in 1990.

22. "Mr. Gorbachev, tear down this wall!" - What wall?

From Quiz Ronald Reagan: He said THAT too?

Answer: The Berlin Wall

Perhaps his most famous speech, June 12, 1987, at the Brandenburg gate of the Berlin Wall: "General Secretary Gorbachev, if you seek peace, if you seek prosperity for the Soviet Union and Eastern Europe, if you seek liberalization: Come here to this gate! Mr. Gorbachev, open this gate! Mr. Gorbachev, tear down this wall!" The East German leadership opened the gate in November 1989, and Berliners demolished the wall with sledgehammers in a matter of hours. A large piece of the onetime Berlin Wall is exhibited outside Reagan's presidential library in California.

23. When his nomination of Robert Bork to the Supreme Court was rejected by the Senate, what did Reagan promise to do?

From Quiz Ronald Reagan: Did He Really Say That?

Answer: "Send them someone they'll object to just as much."

The Bork nomination fight spilled out over several months from the summer of 1987 into the early fall of that year. Reagan's nominee after Bork's nomination failed, Douglas Ginsburg, withdrew his name almost immediately after revelations surfaced about him smoking marijuana in college. He finally nominated Anthony Kennedy, who was unanimously confirmed in February 1988.

24. "I forgot to duck."

From Quiz The Great Communicator

Answer: Said to Nancy Reagan after the assassination attempt in 1981

Reagan was quoting the words made famous by Jack Dempsey when he lost his boxing crown to Gene Tunney.

25. Some people credit Reagan with the eventual break-up of the Soviet Union because he pushed for a space-based, anti-missile system. It was known popularly as "Star Wars". What was its official name?

From Quiz The Reagan Years

Answer: Strategic Defense Initiative & SDI

Or SDI. The then Soviet Premier Mikhail Gorbachev, at their 1986 summit in Reykjavik, Iceland, tried to get Reagan to agree to discontinue work on it. Reagan refused, and Gorbachev later wrote that he knew that his country would be forced to change because it couldn't afford to match the SDI program.

26. What was Ronald Reagan's first job after graduating from college?

From Quiz Ronald Reagan I

Answer: Sports broadcaster

Reagan's first job was broadcasting for WHO in Iowa.

27. Ronald Reagan held what position in the United States Army?

From Quiz Ronald Reagan, U.S. President

Answer: Captain

28. What, according to Ronald Reagan, was "the eleventh commandment?"

From Quiz Ronald Reagan: He said THAT too?

Answer: "Thou shall not speak ill of a fellow Republican"

Reagan's sunny disposition made it fairly easy for him to promote himself without deriding opponents within his own party. The reverence for Reagan among Republican politicians has since meant that they violate "the commandment" at their peril.

29. What did President Reagan once say to Samuel Pierce, his Secretary of Housing and Urban Development?

From Quiz Ronald Reagan: Did He Really Say That?

Answer: "How are you, Mr. Mayor? I'm glad to meet you. How are things in your city?"

This was at a White House reception for mayors of American cities.

30. About whom did Ronald Reagan say, "What makes him think a middle-aged actor, who's played with a chimp, could have a future in politics?"

From Quiz The Great Communicator - Ronald Reagan

Answer: Clint Eastwood

Ronald Reagan said this upon hearing about Clint Eastwood's bid to become Mayor of Carmel. Reagan also said, "How can a president not be an actor?" when asked, "How could an actor become president?" and, "What does an actor know about politics?" in criticism of Ed Asner for opposing America's foreign policy.

This is category 13738
Last Updated Apr 22 2024 11:02 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.