Quiz about Ronald Reagan I
Quiz about Ronald Reagan I

Ronald Reagan I Trivia Quiz


A quiz on one of the 20th century's greatest presidents.

A multiple-choice quiz by operafan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents
  8. »
  9. Ronald Reagan

Author
operafan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
68,349
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2177
Last 3 plays: Guest 212 (7/10), Guest 136 (3/10), sittnick16 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On what date was Ronald Reagan born? Hint

November 11, 1918
December 25, 1917
February 6, 1911
December 7, 1941

2. Where was Ronald Reagan born? Hint

Dixon, Illinois
Tampico, Illinois
Seattle, Washington
Los Angeles, California

3. What was Ronald Reagan's summer job for many years? Hint

Door-to-door salesman
Store clerk
Waiter
Life guard

4. What was Ronald Reagan's first job after graduating from college? Hint

Store clerk
Circus clown
Movie Actor
Sports broadcaster

5. Which movie studio did Ronald Reagan sign with when he began his movie acting career? Hint

MGM
Paramount
Warner Brothers
Columbia

6. What was the name of Ronald Reagan's first non-'B' movie? Hint

Knute Rockne: All American
Casablanca
Bedtime for Bonzo
Kings Row

7. Ronald Reagan's first marriage only lasted for a few years. To whom was he married? Hint

Olivia de Haviland
Greer Garson
Jane Wyman
Myrna Loy

8. Ronald and Nancy Reagan celebrated their 50th wedding anniversary in 2002. On what day were they married in 1952? Hint

February 6
September 29
March 17
March 4

9. Ronald Reagan had a nickname his father gave him when he was a young boy that stuck with him until he began his acting career. What was his nickname? Hint

Dutch
Duke
Moon
Old Hickory

10. Ronald Reagan served two terms as the governor of California. What year was he first elected? Hint

1958
1970
1966
1962


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what date was Ronald Reagan born?

Answer: February 6, 1911

At the time of his inauguration, Ronald Reagan was the oldest man to ever assume the presidency of the United States.
2. Where was Ronald Reagan born?

Answer: Tampico, Illinois

Reagan was born in Tampico and later moved with his family to Dixon.
3. What was Ronald Reagan's summer job for many years?

Answer: Life guard

Reagan spent six summers working as a life guard on the Rock River. He worked 12 hours a day, and rescued 77 people from drowning.
4. What was Ronald Reagan's first job after graduating from college?

Answer: Sports broadcaster

Reagan's first job was broadcasting for WHO in Iowa.
5. Which movie studio did Ronald Reagan sign with when he began his movie acting career?

Answer: Warner Brothers

During his career he served as president of the screen actors' guild.
6. What was the name of Ronald Reagan's first non-'B' movie?

Answer: Knute Rockne: All American

"Bedtime for Bonzo" and "Kings Row" were Ronald Reagan movies. Ronald Reagan was an original Warner Brothers' choice to play in "Casablanca," though he was passed over for Humphrey Bogart and Paul Henreid.
7. Ronald Reagan's first marriage only lasted for a few years. To whom was he married?

Answer: Jane Wyman

His marriage to Wyman produced two children: Maureen Reagan and his adopted son Michael Reagan.
8. Ronald and Nancy Reagan celebrated their 50th wedding anniversary in 2002. On what day were they married in 1952?

Answer: March 4

Nancy Reagan gave up her acting career to be a wife and mother-and then first lady.
9. Ronald Reagan had a nickname his father gave him when he was a young boy that stuck with him until he began his acting career. What was his nickname?

Answer: Dutch

Moon was actually his brother Neil's nickname. Duke, of course, belongs to movie legend John Wayne.
10. Ronald Reagan served two terms as the governor of California. What year was he first elected?

Answer: 1966

Source: Author operafan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 212: 7/10
Jan 10 2023 : Guest 136: 3/10
Jan 06 2023 : sittnick16: 10/10
Jan 04 2023 : Guest 31: 3/10
Dec 21 2022 : GerardQ: 8/10
Dec 20 2022 : Guest 1: 5/10
Dec 11 2022 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us