FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jimmy Carter
Quiz about Jimmy Carter

Jimmy Carter Trivia Quiz


Here are a few questions on the 39th President of the United States.
This is a renovated/adopted version of an old quiz by author riderslady79

A multiple-choice quiz by cavalier87. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Government
  8. »
  9. U.S. Presidents

Author
cavalier87
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
4,251
Updated
Jan 08 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
337
Last 3 plays: bernie73 (10/10), Guest 73 (6/10), HumblePie7 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year was Jimmy Carter born? Hint


Question 2 of 10
2. Whom did Jimmy Carter marry? Hint


Question 3 of 10
3. How many children did Jimmy Carter have? Hint


Question 4 of 10
4. What branch of the military did Jimmy Carter serve in? Hint


Question 5 of 10
5. Who was Jimmy Carter's vice-president?

Answer: (2 words (first and last names))
Question 6 of 10
6. How old was Jimmy Carter when he became president? Hint


Question 7 of 10
7. President Carter was a state senator, and a governor of Georgia.


Question 8 of 10
8. Where in Georgia was Jimmy Carter born? Hint


Question 9 of 10
9. What political party did Jimmy Carter represent? Hint


Question 10 of 10
10. What housing commitment was Jimmy Carter most proud and a major supporter of?

Answer: (3 words - builds housing for the poor with work equity)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : bernie73: 10/10
Jun 19 2024 : Guest 73: 6/10
Jun 17 2024 : HumblePie7: 7/10
Jun 17 2024 : Guest 71: 7/10
Jun 15 2024 : Guest 99: 4/10
Jun 14 2024 : Guest 173: 6/10
Jun 14 2024 : Guest 172: 7/10
Jun 07 2024 : Guest 166: 9/10
Jun 07 2024 : Guest 107: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was Jimmy Carter born?

Answer: 1924

Carter was born on the first of October in 1924. He would go on to become President in his fifties.
2. Whom did Jimmy Carter marry?

Answer: Rosalynn Smith

Rosalynn Smith was an American writer and activist known primarily for her advocacy regarding mental health. While she was the first lady of the US, she was particularly politically active as she frequently sat in on Cabinet meetings throughout Jimmy Carter's presidency.
3. How many children did Jimmy Carter have?

Answer: 4

John, James III, Jeffrey, and Amy were their names.
4. What branch of the military did Jimmy Carter serve in?

Answer: Navy

Jimmy Carter was an active member of the Navy from 1946-1953. In 1953, he became a member of the reserve, which he remained in until 1961.
5. Who was Jimmy Carter's vice-president?

Answer: Walter Mondale

Donning the nickname "Fritz," Mondale was a lawyer and politician himself before joining Jimmy Carter's campaign team.
6. How old was Jimmy Carter when he became president?

Answer: 52

52 years and 111 days, to be precise. Carter had spent from 1971-75 as the Governor of Georgia beforehand, where he took US presidency a couple short years later.
7. President Carter was a state senator, and a governor of Georgia.

Answer: True

He became the 76th governor of Georgia in 1961, a position he held for one term. He was a senator between 1963 and 1967.
8. Where in Georgia was Jimmy Carter born?

Answer: Plains

Plains is located in the shallow southwest of Georgia. It is relatively small, population wise, compared to the rest of the state.
9. What political party did Jimmy Carter represent?

Answer: Democratic

Carter took over the White House shortly after the infamous Watergate scandal that had enshrouded his predecessor, Richard Nixon. While this taking place did put a damper on the Republican Party, Carter was unable to win a second term in office, as Ronald Reagan took over in 1980.
10. What housing commitment was Jimmy Carter most proud and a major supporter of?

Answer: Habitat for Humanity

In 2013, Habitat for Humanity became the largest non profit organization in the world. It's roots can be traced backed to 1976, when it was founded by Millard and Linda Fuller.
Source: Author cavalier87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us