FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about George Herbert Walker Bush III
Quiz about George Herbert Walker Bush III

George Herbert Walker Bush III Quiz


A quiz on the first President George Bush.

A multiple-choice quiz by sku. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Government
  8. »
  9. U.S. Presidents

Author
sku
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
163,389
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1767
Last 3 plays: katheeQt (10/10), bernie73 (9/10), Guest 73 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. George H.W. Bush's father held what office? Hint


Question 2 of 10
2. While a student at Yale, what secret society was Bush a member of? Hint


Question 3 of 10
3. While he technically served in the Navy during World War II, Bush never saw combat and spent most of the war at a desk job.


Question 4 of 10
4. Which office did Bush twice lose elections to? Hint


Question 5 of 10
5. Prior to being elected vice-president, what was the highest elective office Bush held? Hint


Question 6 of 10
6. In 1980, how did Bush characterize Ronald Reagan's economic policies? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following major foreign events occurred during Bush's four years as president? Hint


Question 8 of 10
8. Who served as vice-president under George Bush senior?

Answer: (Two words or last name - He wasn't a chicken)
Question 9 of 10
9. In 1992, this conservative surprised America by receiving a strong showing against Bush in the New Hampshire primary. Hint


Question 10 of 10
10. Bush has had one son (George W.) sent to the White House, two sons (George W. and Jeb) sent to the statehouse, and one son (Neil) sent to the jailhouse.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : katheeQt: 10/10
Jun 20 2024 : bernie73: 9/10
Jun 19 2024 : Guest 73: 7/10
Jun 14 2024 : Guest 173: 5/10
Jun 14 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 13 2024 : Guest 209: 5/10
Jun 12 2024 : Guest 24: 2/10
Jun 06 2024 : Guest 47: 9/10
May 27 2024 : Guest 136: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. George H.W. Bush's father held what office?

Answer: U.S. Senator

Prescott Sheldon Bush served as the U.S. senator from Connecticut from 1952 to 1963.
2. While a student at Yale, what secret society was Bush a member of?

Answer: Skull & Bones

More a fraternity than a world-wide conspiracy, both Bush and his son George W. were members of Yale's premier secret society, Skull & Bones, as well as the DKE fraternity. All of the other choices are also Yale secret societies.
3. While he technically served in the Navy during World War II, Bush never saw combat and spent most of the war at a desk job.

Answer: False

Bush was on active duty from 1942 to 1945, flying torpedo bombers. In 1944, his plane was shot down over the Pacific by the Japanese, and he was awarded the Distinguished Flying Cross.
4. Which office did Bush twice lose elections to?

Answer: U.S. Senate

Bush unsuccessfully ran for senator from Texas in 1964 and 1970. In 1964, he lost to Ralph Yarborough. In 1970, he lost to Lloyd Bentsen, who faced off against Bush again as the Democratic nominee for vice-president in 1988. Bentsen and presidential candidate Michael Dukakis lost the election to Bush.
5. Prior to being elected vice-president, what was the highest elective office Bush held?

Answer: U.S. Congressman

Bush served two terms as a congressman from Texas (1967-1971). While he held a variety of appointed offices, including CIA director, he was one of the few presidents never to serve as either a governor or U.S. senator.
6. In 1980, how did Bush characterize Ronald Reagan's economic policies?

Answer: Voodoo economics

Prior to joining Reagan's 1980 ticket as vice-president, Bush was running against Reagan in the 1980 Republican primaries. It was during that campaign that he made this statement, which he later undoubtedly regretted.
7. Which of the following major foreign events occurred during Bush's four years as president?

Answer: All of these

Bush's four years as president (1989-1993) were full of major foreign events. Along with the fall of the wall (1989), the end of the USSR (1991) and the Gulf War (1991) were the U.S. invasion of Panama and the end of apartheid in South Africa.
8. Who served as vice-president under George Bush senior?

Answer: Dan Quayle

Dan Quayle was a conservative U.S. senator from Indiana. During his term, Quayle was one of the most attacked and mocked vice-presidents in recent history. His tendency toward misstatements and the public perception of him as lacking intelligence hurt Bush in his re-election bid in 1992.
9. In 1992, this conservative surprised America by receiving a strong showing against Bush in the New Hampshire primary.

Answer: Pat Buchanan

While Bush won the primary, political commentator Pat Buchanan's 37 percent showing surprised pundits and his right wing criticism wounded Bush going into the general election, which he lost to Bill Clinton. David Duke, a Louisiana state legislator and former Ku Klux Klan grand dragon also challenged Bush in the primaries, though not in New Hampshire. Rev. Pat Robertson ran against Bush and other Republicans in the 1988 primaries.
10. Bush has had one son (George W.) sent to the White House, two sons (George W. and Jeb) sent to the statehouse, and one son (Neil) sent to the jailhouse.

Answer: False

Neil Bush was the director of Silverado Savings and Loan during the S&L scandal of the early 1990s. While he had to pay a fine and civil court settlements and was banned from banking, Neil never went to jail. Bush's son George Walker served as governor of Texas and was elected president of the United States in 2000, and son Jeb served as governor of Florida.
Source: Author sku

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Don't Beat Around the Bush:

Some quizzes about people and places called "Bush"

  1. Know Your Bush Average
  2. George Herbert Walker Bush III Average
  3. Beat Around the Bush Very Easy
  4. George W. Bush's Presidency Average
  5. "Skippy the Bush Kangaroo" Average
  6. The Music Of Kate Bush Easier
  7. How Would You Survive in the Bush? Easier

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us