FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about George W Bushs Presidency
Quiz about George W Bushs Presidency

George W. Bush's Presidency Trivia Quiz


This is a basic quiz about George W Bush's presidency.

A multiple-choice quiz by ukedge87. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents
  8. »
  9. George W. Bush

Author
ukedge87
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
233,375
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
718
Last 3 plays: Reveler (6/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 107 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who did George W. Bush appoint to the role of Secretary Of State after his re-election in 2004? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these statements is incorrect? Hint


Question 3 of 10
3. What is significant about 12th December 2000, for President Bush? Hint


Question 4 of 10
4. In 2000, George W Bush won less than 50% of the total vote; the third election running where the winner had done so.


Question 5 of 10
5. What was George Bush's agenda on entering the White House? Hint


Question 6 of 10
6. In the aftermath of 9/11 what happened to George Bush's political career? Hint


Question 7 of 10
7. At the end of his term of office, George W Bush was the biggest spending President since the year 1980.


Question 8 of 10
8. What was George Bush's average approval rating in his first term? Hint


Question 9 of 10
9. What record does George W Bush hold as President? Hint


Question 10 of 10
10. What was George W Bush's campaign slogan for the 2000 Presidential Election? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : Reveler: 6/10
Jul 18 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jul 14 2024 : Guest 107: 7/10
Jul 05 2024 : Guest 50: 1/10
Jul 04 2024 : Guest 99: 5/10
Jun 20 2024 : Guest 136: 5/10
Jun 20 2024 : bernie73: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 47: 7/10
May 27 2024 : Guest 136: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did George W. Bush appoint to the role of Secretary Of State after his re-election in 2004?

Answer: Condoleezza Rice

Condoleezza Rice was notable as she was the first African-American woman to receive a senior role in the cabinet in the history of the United States.
2. Which of these statements is incorrect?

Answer: George Bush has had six women in his cabinet

George Bush has created a very diverse cabinet in his two terms as President.
3. What is significant about 12th December 2000, for President Bush?

Answer: The Supreme Court ruled the recount of the Presidential Election result in Florida illegal

The Supreme Court decision legitimised Bush's presidential win.
4. In 2000, George W Bush won less than 50% of the total vote; the third election running where the winner had done so.

Answer: True

Bush won 47.87% of the total vote. Clinton won 49.23% in 1996, and only 43.01% in 1992. Prior to that, in 1988, George H W Bush won 53.37%.

Thus, the United States had the reputation of being a '49-49' nation, where elections are very close, and results dependent on 'Swing States'.
5. What was George Bush's agenda on entering the White House?

Answer: Education reform and tax cuts

Bush had decided that despite his narrow victory over Al Gore in 2000, he would not be a compromising president. Instead, he went forward with a very Republican agenda, and did not incorporate bipartisan compromises in his proposed bills.
6. In the aftermath of 9/11 what happened to George Bush's political career?

Answer: His approval rating rose by 40%

The result of Bush's patriotic speeches and 'War on Terror' united the country more firmly than it had been for a long time, giving Mr. Bush a lot of power to pass acts such as the Patriot Act.
7. At the end of his term of office, George W Bush was the biggest spending President since the year 1980.

Answer: True

Federal government spending increased by a massive 30% during his presidency.
8. What was George Bush's average approval rating in his first term?

Answer: 81.5%

This is a very high rating, and Bush's victory over John Kerry in November 2004 elections reflected this.
9. What record does George W Bush hold as President?

Answer: The first President for over 100 years not to use a veto in his first term

The last time a President did not use a veto in the first term was in 1841.
10. What was George W Bush's campaign slogan for the 2000 Presidential Election?

Answer: Compassionate Conservative

Bush had huge support from the 'Bible Belt' and right wing Christians in America who, many critics have said, won him the election.
Source: Author ukedge87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Don't Beat Around the Bush:

Some quizzes about people and places called "Bush"

  1. Know Your Bush Average
  2. George Herbert Walker Bush III Average
  3. Beat Around the Bush Very Easy
  4. George W. Bush's Presidency Average
  5. "Skippy the Bush Kangaroo" Average
  6. The Music Of Kate Bush Average
  7. How Would You Survive in the Bush? Easier

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us