FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Bush George W Quizzes, Trivia and Puzzles
Bush George W Quizzes, Trivia

George W. Bush Trivia

George W. Bush Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents

Fun Trivia
8 quizzes and 85 trivia questions.
1.
  10 Questions on Bushisms    
Multiple Choice
 10 Qns
George W. Bush has 'messed up' quite a few times when speaking. This is a quiz on his unflattering errors.
Average, 10 Qns, toadsworth65, Jun 11 14
Average
toadsworth65
1910 plays
2.
  10 Questions: Bushisms Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on Bushisms. As collected by Jacob Weisberg, these are the funny little things that George W. Bush has let out of his mouth.
Average, 10 Qns, rj211, Jun 11 22
Average
rj211 gold member
Jun 11 22
2629 plays
3.
  Can You Complete These Bushisms?    
Multiple Choice
 10 Qns
During his term as America's 43rd President George W. Bush became known for his quotes and misquotes. Here are a few that have been attributed to him. You may recall them - if you can finish the quotes, that is.
Tough, 10 Qns, cowboybluedog, Jun 07 13
Tough
cowboybluedog gold member
500 plays
4.
  Life and Times of George W. Bush    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the life of our 43rd Commander-in-Chief, George W. Bush. Good luck!
Tough, 10 Qns, NalaMarie, Oct 15 16
Tough
NalaMarie gold member
2166 plays
5.
  Bush Really Said It    
Multiple Choice
 10 Qns
The wit and wisdom of the 43rd President of the USA.
Tough, 10 Qns, Tohemp, Sep 08 10
Tough
Tohemp
544 plays
6.
  43rd President ... George W. Bush    
Multiple Choice
 15 Qns
How much do you know about the 43rd President of the United States of America?
Tough, 15 Qns, MommyPanda, Jul 26 13
Tough
MommyPanda
2697 plays
7.
  George W. Bush's Presidency    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a basic quiz about George W Bush's presidency.
Average, 10 Qns, ukedge87, Oct 24 20
Average
ukedge87
Oct 24 20
702 plays
8.
  Infamous Bushisms    
Multiple Choice
 10 Qns
Like him or not, President George W. Bush is ours for another two and a half years. This quiz tests your knowledge of some of the more bizarre and goofy things he's said.
Difficult, 10 Qns, esmecita, Aug 12 13
Difficult
esmecita
622 plays
Related Topics
  Barbara Bush [World] (2 quizzes)


George W. Bush Trivia Questions

1. According to George W. Bush, "One has a stronger hand when there is more people ... ".

From Quiz
Bush Really Said It

Answer: Playing your same cards

Washington, DC Oct. 11, 2006. During the invasion of Iraq the USA was playing with the same cards as coalition partners from the Republic of Macedonia, Iceland, and Uzbekistan, among others.

2. Who did George W. Bush appoint to the role of Secretary Of State after his re-election in 2004?

From Quiz George W. Bush's Presidency

Answer: Condoleezza Rice

Condoleezza Rice was notable as she was the first African-American woman to receive a senior role in the cabinet in the history of the United States.

3. What is wrong with Mr. Bush's following quote? "I believe that a prosperous, democratic Pakistan will be a steadfast partner for America, a peaceful neighbor for India, and a force for freedom and moderation in the Arab world."

From Quiz Infamous Bushisms

Answer: Pakistan is not an Arab country.

The wrong assumption that Pakistan is in fact part of the Arab world was spoken by the President in Islamabad on March 3, 2006.

4. "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about _____ . " Finish the quote.

From Quiz Bushisms

Answer: peace

He said this in Washington D.C. The public heard this Bushism on June 18, 2002.

5. What does the 'W' stand for in George W. Bush's name?

From Quiz Life and Times of George W. Bush

Answer: Walker

George Walker Bush was born on July 6, 1946 in New Haven, Connecticut.

6. What color eyes does George W Bush have?

From Quiz 43rd President ... George W. Bush

Answer: blue

7. George W. Bush encouraged Americans to cut back on fuel consumption by advising them to do what?

From Quiz Bush Really Said It

Answer: Don't buy gas if you don't need it

Washington DC, Sept. 1, 2005. In 2001, Press Secretary Ari Fleischer outlined the Bush administration's energy policy when he answered a question about whether Americans should change their lifestyles and use less oil by saying, "That's a big no!"

8. US president George W Bush once said "I want to thank my friend, Senator Bill Frist, for joining us today. He married a Texas girl, I want you to know. Karyn is with us. A West Texas girl, just like ____ . " Finish the quote.

From Quiz Bushisms

Answer: Me

This was said in Nashville, Tennessee. The public heard it on May 27, 2004.

9. What is the name of his memoirs?

From Quiz Life and Times of George W. Bush

Answer: 'A Charge to Keep'

10. What phrase best describes what George W Bush says about himself?

From Quiz 43rd President ... George W. Bush

Answer: Compassionate Conservative

11. "For every fatal shooting, there were roughly three non-fatal shootings. And, folks, this is unacceptable in America. It's just unacceptable. And we're going to do something about it." (May 14, 2001). Why is this sometimes said to be a Bushism?

From Quiz Bushisms

Answer: He appears to be implying that we should increase the number of fatalities by shootings

It seems a perfectly sensible comment to me, but some people just go out of their way to look for "Bushisms", don't they?

12. According to George W. Bush, what are Iraqis sick of?

From Quiz Bush Really Said It

Answer: People coming into their country and trying to destabilize their country

Said in an interview with Al Arabiya Television, May 5, 2004, a little more than a year after the USA went into Iraq.

13. What is significant about 12th December 2000, for President Bush?

From Quiz George W. Bush's Presidency

Answer: The Supreme Court ruled the recount of the Presidential Election result in Florida illegal

The Supreme Court decision legitimised Bush's presidential win.

14. George W Bush had a young sibling die. Was it a sister or brother? How did he or she die?

From Quiz 43rd President ... George W. Bush

Answer: sister, died of leukemia

When his little sister Robin died, at age 3, George and his mother Barbara became very, very close. They are still very close today.

15. 'It is clear our nation is reliant upon big foreign oil. More and more of our imports come from overseas.' (Sep. 25, 2000). What is wrong with this statement?

From Quiz Bushisms

Answer: Nothing at all

Some people have tried to argue that "imports" must come from "overseas". But in the case of the United States, this is clearly nonsense. The US has for many years had strong economic relations with both Mexico and Canada, with trade with those countries accounting for almost a third of US imports at the turn of the century. And even Americans, whose grasp of world geography can be a bit shaky, will admit that neither of these countries can be regarded as "overseas".

16. George W. Bush pointed out that Iraq had not been a free nation, by stating that free nations don't do what?

From Quiz Bush Really Said It

Answer: Develop weapons of mass destruction

Milwaukee, Wisc. Oct. 3, 2003. The USA is estimated to have over 9000 nuclear weapons at its disposal.

17. When Mr. Bush said, "I'm looking forward to a good night's sleep on the soil of a friend", he was talking about which country?

From Quiz Infamous Bushisms

Answer: Denmark

Bush admitted the strange desire in Washington D.C., June 29, 2005.

18. "It's your money. You _____ for it." What is the missing word?

From Quiz Bushisms

Answer: paid

This was said in LaCrosse, Wisconsin. The public heard this on October 18, 2000.

19. During which years was George a managing general partner to baseball's Texas Rangers?

From Quiz Life and Times of George W. Bush

Answer: 1989-1994

In April 1989, Bush led some people in purchasing the Rangers. Bush was instrumental in bringing together the Rangers and the City of Arlington to build The Ballpark in Arlington.

20. When did George W Bush marry Laura?

From Quiz 43rd President ... George W. Bush

Answer: 1977

21. 'A tax cut is really one of the anecdotes to coming out of an economic illness.' (Sept. 18, 2000). What word would make more sense than 'anecdotes'?

From Quiz Bushisms

Answer: antidotes

22. Sometimes George W. Bush simply stated the obvious. Finish this quote (of his) for an example of that: "You teach a child to read and he or her will ..."

From Quiz Can You Complete These Bushisms?

Answer: Be able to pass a literacy test

Not to be distracted by the incorrect grammar usage of the pronouns, would you still read this statement and say to yourself, "Huh?" Seriously, I had to think, "That IS what a literacy test would be, right? To test if one could read (and, write)"? This quote was taken from a Bush speech titled, "Remarks at Townsend Elementary School in Townsend, Tennessee". He spoke there February 21, 2001.

23. Following Hurricane Katrina, Bush told a Mississippi crowd, "We look forward to hearing your vision" ... so that his administration could do what?

From Quiz Bush Really Said It

Answer: More better do our jobs

Gulfport, Miss. Sept. 20, 2005. Bush also assured Michael Brown, the FEMA official in charge of responding to the disaster, that he was "doing a heck of a job." Brown was forced to resign days later when it became clear that he hadn't done a heck of a job.

24. What was George Bush's agenda on entering the White House?

From Quiz George W. Bush's Presidency

Answer: Education reform and tax cuts

Bush had decided that despite his narrow victory over Al Gore in 2000, he would not be a compromising president. Instead, he went forward with a very Republican agenda, and did not incorporate bipartisan compromises in his proposed bills.

25. Finish the following Bush quote to a divorced mother of three in Omaha, Nebraska on February 4, 2005: "You work three jobs? ... Uniquely American, isn't it? I mean, ____________ ."

From Quiz Infamous Bushisms

Answer: that is fantastic that you're doing that.

I think he sort of missed the point.

26. In what year was George first elected to serve as governor of Texas?

From Quiz Life and Times of George W. Bush

Answer: 1994

He was elected November 8, 1994 with 53.5 percent of the votes. He became the first Texas Governor to be elected to consecutive four-year terms on November 3, 1998. He received 68.6 percent of those votes.

27. 'This is what I'm good at. I like meeting people, my fellow citizens, I like interfacing with them.' (Sept. 8, 2000). This doesn't sound quite right. What word did Bush probably mean to use when he said 'interfacing'?

From Quiz Bushisms

Answer: interacting

To be fair, it could be arguable that the word "interfacing" is acceptable in this context, although it is perhaps a bit of a "business-speak" cliche. But let's face it, Weisberg isn't interested in being fair.

28. According to George W. Bush, "We stand for _______ " what?

From Quiz Bush Really Said It

Answer: Things

Davenport, Iowa. Aug. 5, 2004.

29. In the aftermath of 9/11 what happened to George Bush's political career?

From Quiz George W. Bush's Presidency

Answer: His approval rating rose by 40%

The result of Bush's patriotic speeches and 'War on Terror' united the country more firmly than it had been for a long time, giving Mr. Bush a lot of power to pass acts such as the Patriot Act.

30. In what month and year did George marry Laura Welch?

From Quiz Life and Times of George W. Bush

Answer: November 1977

They were married on November 5, 1977. They met at the home of mutual friends.

This is category 13698
Last Updated Apr 13 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.