FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
     US Presidents Quizzes, Trivia and Puzzles
     US Presidents Quizzes, Trivia

U.S. Presidents Trivia

U.S. Presidents Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Government

Fun Trivia
177 U.S. Presidents quizzes and 2,478 U.S. Presidents trivia questions.
1.
  Harry S. Truman   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Although under-appreciated while he served as President, Harry Truman is now considered to be one of the greatest U.S. Presidents. His basic honesty, unpretentiousness, and genuine love of people served him well as President.
Average, 20 Qns, chessart, May 22 23
Average
chessart gold member
May 22 23
3705 plays
2.
  Jimmy Carter    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are a few questions on the 39th President of the United States.
Average, 10 Qns, cavalier87, Jan 08 22
Average
cavalier87 gold member
Jan 08 22
317 plays
3.
  William Henry Harrison: Old Tippecanoe    
Multiple Choice
 10 Qns
Okay, so almost everyone knows that William Henry Harrison died after serving only 1 month as President of the United States. But the man WAS 68 years old, so he must have done something before then, right? Test your knowledge of the 9th U.S. president.
Difficult, 10 Qns, trammgr, Jul 21 05
Difficult
trammgr gold member
700 plays
4.
  George Herbert Walker Bush III    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the first President George Bush.
Average, 10 Qns, sku, Jun 24 16
Average
sku
1745 plays
5.
  The Life of Lyndon B. Johnson    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a multiple choice quiz. I created it because noticed there were no quizzes for him. Lyndon B. Johnson was the 36th President of the United States from 1963 to 1969. Before becoming President he was in the U.S. House of Representatives and a membe
Tough, 10 Qns, duck1863, Jun 11 09
Tough
duck1863
793 plays
6.
  Woodrow Wilson    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz about our 28th president, Woodrow Wilson.
Average, 10 Qns, JsusFreak, Jun 28 13
Average
JsusFreak
1451 plays
7.
  Joseph R. Biden    
Multiple Choice
 10 Qns
Joe Biden became the 47th Vice-President of the United States on January 20, 2009. This quiz will test your knowledge on Biden's career as a politician and his early life
Tough, 10 Qns, duck1863, Jul 08 23
Tough
duck1863
Jul 08 23
476 plays
8.
  Warren Harding    
Multiple Choice
 20 Qns
A quiz on the 29th president of the United States, Warren G. Harding.
Tough, 20 Qns, AdmiralShark, Dec 14 09
Tough
AdmiralShark
533 plays
9.
  The Donald J. Trump Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the Donald J. Trump quiz. You have to know a lot about his presidency to be able pass this quiz.
Average, 10 Qns, ConservativeRG, Jul 09 21
Average
ConservativeRG
Jul 09 21
541 plays
10.
  Herbert Hoover    
Multiple Choice
 15 Qns
A quiz on the 31st president of the United States, Herbert Hoover.
Tough, 15 Qns, AdmiralShark, Jul 21 05
Tough
AdmiralShark
594 plays
trivia question Quick Question
Who was the only contestant of "The Apprentice" to be on President Trump's executive branch team?

From Quiz "The Donald J. Trump Quiz "




11.
  Dwight Eisenhower    
Multiple Choice
 20 Qns
For my 50th quiz, this is one on a man I admire greatly, the supreme Allied commander in Europe during World War II and the 34th president of the United States, Dwight David Eisenhower.
Difficult, 20 Qns, AdmiralShark, Jul 24 15
Difficult
AdmiralShark
813 plays

U.S. Presidents Trivia Questions

1. What does the "J" in Donald J. Trump stand for?

From Quiz
The Donald J. Trump Quiz

Answer: John

Donald John Trump was born Flag Day of 1946 (June 14th 1946) to Fred Trump and Mary Anne MacLeod. He was raised in the Queens borough of New York City.

2. What state was Joe Biden born in?

From Quiz Joseph R. Biden

Answer: Pennsylvania

Biden was born in Scranton, Pennsylvania on November 20, 1942.

3. Where was the birth and death place of Lyndon B. Johnson?

From Quiz The Life of Lyndon B. Johnson

Answer: Stonewall, Texas

He was born on August 27, 1908 and died on January 22, 1973. He was 64 years old when he died.

4. In what state was Eisenhower born?

From Quiz Dwight Eisenhower

Answer: Texas

Ike was born to Ida and David Eisenhower in Denison, Texas on October 14, 1890.

5. In what year was Warren Harding born?

From Quiz Warren Harding

Answer: 1865

Harding was born on November 2, 1865 in Corsica, Ohio.

6. What was the first name of Hoover's father?

From Quiz Herbert Hoover

Answer: Jesse

Jesse Clark Hoover was born in 1846 in West Milton, Ohio. He died in 1880 at the age of 34 and the future president had little memory of his father. Hoover's mother, Huldah, died when she was 35. They are both buried in West Branch, Iowa.

7. George H.W. Bush's father held what office?

From Quiz George Herbert Walker Bush III

Answer: U.S. Senator

Prescott Sheldon Bush served as the U.S. senator from Connecticut from 1952 to 1963.

8. Where was Woodrow Wilson born?

From Quiz Woodrow Wilson

Answer: Virginia

Wilson was born in Virginia, served as a governor for New Jersey, and was buried in Washington D.C.

9. In what year was Jimmy Carter born?

From Quiz Jimmy Carter

Answer: 1924

Carter was born on the first of October in 1924. He would go on to become President in his fifties.

10. What was the name of the TV show Donald Trump hosted from 2004-2007 and again in 2010?

From Quiz The Donald J. Trump Quiz

Answer: The Apprentice

Even though The Donald did have cameos on "Spin City" and "The Fresh Prince Of Bel-Air", "The Apprentice" was hosted by Trump. "24" had nothing to do with Trump, and it starred Kiefer Sutherland.

11. What is Joe Biden's religion?

From Quiz Joseph R. Biden

Answer: Roman Catholic

Joe Biden is the first Roman Catholic Vice-President.

12. What was Lyndon B. Johnson's middle name?

From Quiz The Life of Lyndon B. Johnson

Answer: Baines

Some people use Johnson's initials to acknowledge him by calling him LBJ. Johnson became a very unpopular person when he escalated the Vietnam War during his presidency.

13. Eisenhower was one of six children that lived to maturity in the family. How many of his siblings were sisters?

From Quiz Dwight Eisenhower

Answer: 0

Ike had five brothers. They were Arthur, Edgar, Roy, Earl and Milton.

14. From what college did Harding graduate?

From Quiz Warren Harding

Answer: Ohio Central

Harding graduated from Ohio Central College in 1882 with a B.S. Degree.

15. From what university did Hoover graduate in 1895?

From Quiz Herbert Hoover

Answer: Stanford

Hoover was a member of the first Stanford class, when the university was created in 1891.

16. While a student at Yale, what secret society was Bush a member of?

From Quiz George Herbert Walker Bush III

Answer: Skull & Bones

More a fraternity than a world-wide conspiracy, both Bush and his son George W. were members of Yale's premier secret society, Skull & Bones, as well as the DKE fraternity. All of the other choices are also Yale secret societies.

17. For what Revolutionary War hero was Harrison aide-de-camp?

From Quiz William Henry Harrison: Old Tippecanoe

Answer: Anthony Wayne

Appointed 3rd aide-de-camp to "Mad" Anthony, Harrison served under the General in the Indian Wars of the Northwest Territory from 1793 to 1795.

18. Wilson was said to have had what physical disability as a child?

From Quiz Woodrow Wilson

Answer: Dyslexia

As a child he suffered from dyslexia which made him slow as a student.

19. What does the 'S' in Harry S Truman stand for?

From Quiz Harry S. Truman

Answer: nothing

Undecided over whether to honor his father or her's (both of which started with 'S'), Harry's parents decided to just make it 'S'. Thanks to player afton8 for pointing out that there is no period after the "S".

20. Whom did Jimmy Carter marry?

From Quiz Jimmy Carter

Answer: Rosalynn Smith

Rosalynn Smith was an American writer and activist known primarily for her advocacy regarding mental health. While she was the first lady of the US, she was particularly politically active as she frequently sat in on Cabinet meetings throughout Jimmy Carter's presidency.

21. Who was the first of Donald Trump's press secretaries?

From Quiz The Donald J. Trump Quiz

Answer: Sean Spicer

Josh Earnest was Obama's last press secretary. Sarah Huckabee was the one after Sean Spicer. Stephanie Grisham was Huckabee's successor.

22. What high school sport did Joe Biden have an undefeated season in?

From Quiz Joseph R. Biden

Answer: Football

Biden was a halfback and wide receiver on his high school team which went undefeated its senior year. He went to high school at Archmere Academy and also played baseball.

23. What was Johnson's first profession?

From Quiz The Life of Lyndon B. Johnson

Answer: Teacher

His first job was teaching at Pearsall High School in 1930. His next teaching job was at Sam Houston High School in Texas.

24. In 1912, Eisenhower injured his knee so badly in a college football game while attending West Point that he was barred from ever playing again. Who were the Cadets playing the day Ike injured his knee?

From Quiz Dwight Eisenhower

Answer: Tufts

For the record, Army defeated Tufts in the game 15-6.

25. By how many years did Harding's father survive him?

From Quiz Warren Harding

Answer: 5

Warren Harding died in 1923. His father George Tyron Harding died in 1928 and was the first father of a president to survive his son.

26. What course did Hoover earn a degree for in college?

From Quiz Herbert Hoover

Answer: Geology

Hoover earned an A.B. degree from Stanford in geology in May 1895.

27. What university did Woodrow Wilson become president of?

From Quiz Woodrow Wilson

Answer: Princeton

He became the president of Princeton University, his alma mater.

28. In 1922, Truman first ran for elective office in Jackson County, Missouri, with the backing of what big city 'machine'?

From Quiz Harry S. Truman

Answer: Pendergast

The Pendergast family controlled Kansas City Democratic politics, and Harry was asked to run for 'Judge' (a position equivalent to County Comissioner) based on his good war record and his good family background.

29. How many children did Jimmy Carter have?

From Quiz Jimmy Carter

Answer: 4

John, James III, Jeffrey, and Amy were their names.

30. Who was The Donald's favorite news commentator who interviewed him at the Super Bowl in 2020?

From Quiz The Donald J. Trump Quiz

Answer: Sean Hannity

During his presidency, President Trump called Hannity's show on Fox News "one of the great shows on Fox News; 'Hannity' is a great success". Erin Burnett is a CNN news host who was a judge on "The Apprentice" sometimes when Carolyn Keptcher wasn't available. Rachel Maddow is a strong critic of the president and has questioned his ties to Russia.

This is category 13687
Last Updated Feb 29 2024 7:25 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.