FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Life of Lyndon B Johnson
Quiz about The Life of Lyndon B Johnson

The Life of Lyndon B. Johnson Trivia Quiz


This is a multiple choice quiz. I created it because noticed there were no quizzes for him. Lyndon B. Johnson was the 36th President of the United States from 1963 to 1969. Before becoming President he was in the U.S. House of Representatives and a membe

A multiple-choice quiz by duck1863. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Government
  8. »
  9. U.S. Presidents

Author
duck1863
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
303,103
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
812
Last 3 plays: katheeQt (6/10), bernie73 (7/10), Guest 73 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where was the birth and death place of Lyndon B. Johnson? Hint


Question 2 of 10
2. What was Lyndon B. Johnson's middle name? Hint


Question 3 of 10
3. What was Johnson's first profession? Hint


Question 4 of 10
4. What was L.B.J's rank in the Navy during World War II? Hint


Question 5 of 10
5. What award did L.B.J. receive for his actions in the South Pacific during World War II? Hint


Question 6 of 10
6. Where was Johnson sworn in to be President of the United States? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these events happened first during Johnson's term? Hint


Question 8 of 10
8. What was not a goal of the "Great Society" program? Hint


Question 9 of 10
9. Who was Johnson's Secretary of State during his term in office? Hint


Question 10 of 10
10. What was the cause of Johnson's death? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : katheeQt: 6/10
Jun 20 2024 : bernie73: 7/10
Jun 19 2024 : Guest 73: 3/10
Jun 15 2024 : Trckr: 8/10
Jun 14 2024 : Guest 15: 6/10
Jun 14 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 07 2024 : Guest 107: 9/10
May 27 2024 : Guest 136: 6/10
May 12 2024 : ZWOZZE: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was the birth and death place of Lyndon B. Johnson?

Answer: Stonewall, Texas

He was born on August 27, 1908 and died on January 22, 1973. He was 64 years old when he died.
2. What was Lyndon B. Johnson's middle name?

Answer: Baines

Some people use Johnson's initials to acknowledge him by calling him LBJ. Johnson became a very unpopular person when he escalated the Vietnam War during his presidency.
3. What was Johnson's first profession?

Answer: Teacher

His first job was teaching at Pearsall High School in 1930. His next teaching job was at Sam Houston High School in Texas.
4. What was L.B.J's rank in the Navy during World War II?

Answer: Lieutenant Commander

Johnson served only a short time during World War II. He served in the South Pacific.
5. What award did L.B.J. receive for his actions in the South Pacific during World War II?

Answer: Silver Star

The Silver Star is awarded for "gallantry in action". It is actually a gold star with a small silver star in the center.
6. Where was Johnson sworn in to be President of the United States?

Answer: Air Force One

Vice-President Johnson was sworn in as President on Air Force One in Dallas, Texas on November 22, 1963. The plane was not in flight at the time. It was landed at the Love Field Airport. He was the first President sworn into office by a woman.
7. Which of these events happened first during Johnson's term?

Answer: Republican Convention

Thurgood Marshall was the first African American appointed to the Supreme Court. The Gulf of Tonkin Incident was the main reason Johnson started the troop build up in Vietnam. The Six Day War was fought in Israel between the Israelis and Jordan, Syria and Egypt. Other countries were also involved on the Arab side of the Six Day War.
8. What was not a goal of the "Great Society" program?

Answer: creation of Welfare

The "Great Society" was a program created by Johnson to fight poverty, end racial injustice and cause social reform. Welfare was a program created by Franklin D. Roosevelt to help the poor.
9. Who was Johnson's Secretary of State during his term in office?

Answer: Dean Rusk

Robert F. Kennedy was his Attorney General for a short time. Robert McNamara was his Secretary of Defense from 1963 through 1968. Stewart E. Udall was Secretary of the Interior for Johnson's entire term.
10. What was the cause of Johnson's death?

Answer: heart attack

He died on January 22, 1973 at his Texas ranch while peace talks were underway in Vietnam. He was found in bed by his Secret Service agents and pronounced dead at San Antonio International Airport. He died on a family plane on his way to a hospital in San Antonio.
Source: Author duck1863

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us