FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Joseph R Biden
Quiz about Joseph R Biden

Joseph R. Biden Trivia Quiz


Joe Biden became the 47th Vice-President of the United States on January 20, 2009. This quiz will test your knowledge on Biden's career as a politician and his early life

A multiple-choice quiz by duck1863. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Government
  8. »
  9. U.S. Presidents

Author
duck1863
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
308,426
Updated
Jul 08 23
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
500
Last 3 plays: bernie73 (6/10), Guest 73 (6/10), Guest 71 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What state was Joe Biden born in? Hint


Question 2 of 10
2. What is Joe Biden's religion? Hint


Question 3 of 10
3. What high school sport did Joe Biden have an undefeated season in? Hint


Question 4 of 10
4. At what college did Biden learn to practice law? Hint


Question 5 of 10
5. What unlucky life event never happened to Joe Biden? Hint


Question 6 of 10
6. How many Presidential primary elections did Biden run in? Hint


Question 7 of 10
7. Which Supreme Court Justice gave Vice-President Biden his Oath of Office? Hint


Question 8 of 10
8. What congressional position did Joe Biden hold in Congress? Hint


Question 9 of 10
9. On which of these committees did Biden serve as chairman? Hint


Question 10 of 10
10. What was the Secret Service codename given to Biden when he became Vice-President?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : bernie73: 6/10
Jun 19 2024 : Guest 73: 6/10
Jun 16 2024 : Guest 71: 6/10
Jun 14 2024 : Guest 172: 7/10
Jun 13 2024 : Guest 209: 5/10
Jun 12 2024 : RobertLee_1964: 5/10
Jun 07 2024 : Guest 122: 0/10
Jun 07 2024 : Guest 107: 6/10
May 27 2024 : Guest 136: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What state was Joe Biden born in?

Answer: Pennsylvania

Biden was born in Scranton, Pennsylvania on November 20, 1942.
2. What is Joe Biden's religion?

Answer: Roman Catholic

Joe Biden is the first Roman Catholic Vice-President.
3. What high school sport did Joe Biden have an undefeated season in?

Answer: Football

Biden was a halfback and wide receiver on his high school team which went undefeated its senior year. He went to high school at Archmere Academy and also played baseball.
4. At what college did Biden learn to practice law?

Answer: Syracuse University College of Law

He received his Juris Doctor in 1968 from Syracuse. He also attended the University of Delaware.
5. What unlucky life event never happened to Joe Biden?

Answer: heart attack

His first wife, Neilia, died in a 1972 car crash. In 1988 he started having neck pain and doctors had to correct a intracranial berry aneurysm. While recovering he suffered from a pulmonary embolism. Then a month or two later he had another aneurysm which led to another operation.
6. How many Presidential primary elections did Biden run in?

Answer: Three

He ran for President in 1988, 2008 and 2020. He first considered running in 1984.
7. Which Supreme Court Justice gave Vice-President Biden his Oath of Office?

Answer: Sonya Sotomayor

Sonya Sotomayor was nominated to the Supreme Court by President Obama in 2009.
8. What congressional position did Joe Biden hold in Congress?

Answer: Senator of Delaware

Biden was a Delaware senator for 36 years serving 6 full terms and elected to a seventh but gave up his seat to become Vice-President.
9. On which of these committees did Biden serve as chairman?

Answer: Committee on Foreign Relations

Biden also served as chairman on the Subcommittee on Crime and Drugs. He was a part of many other subcommittees.
10. What was the Secret Service codename given to Biden when he became Vice-President?

Answer: celtic

He was given this codename because of his Irish roots.
Source: Author duck1863

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Harry S. Truman Average
2. Jimmy Carter Average
3. William Henry Harrison: Old Tippecanoe Difficult
4. George Herbert Walker Bush III Average
5. The Life of Lyndon B. Johnson Tough
6. Woodrow Wilson Average
7. The Donald J. Trump Quiz Average
8. Warren Harding Tough
9. Herbert Hoover Tough
10. Dwight Eisenhower Difficult
11. Grand Old Party Tough
12. U.S. Government Average

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us