FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Obama Barack Quizzes, Trivia and Puzzles
Obama Barack Quizzes, Trivia

Barack Obama Trivia

Barack Obama Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents

Fun Trivia
9 Barack Obama quizzes and 95 Barack Obama trivia questions.
1.
Mr 44
  Mr. 44    
Photo Quiz
 10 Qns
A photo quiz on the 44th President of the United States: Barack Obama. This quiz covers his personal life and his presidency.
Tough, 10 Qns, Joepetz, Mar 16 17
Tough
Joepetz gold member
414 plays
2.
  Barack Obama: His Life and Rise in Politics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Between 2004 and 2008, President Barack Obama catapulted from a position of relative obscurity to one of America's most prominent politicians. Test your knowledge of the 44th President of the United States!
Tough, 15 Qns, frogthoven, May 14 14
Tough
frogthoven
1211 plays
3.
  Obama - The 44th American President    
Multiple Choice
 10 Qns
I previously put on a quiz about the U.S. Presidents. This was before Obama got in so here's a quiz directly in his honor.
Tough, 10 Qns, diamondjim68, Sep 17 19
Tough
diamondjim68
Sep 17 19
1742 plays
4.
  I Meant To Do That!    
Multiple Choice
 10 Qns
Every President has them; those -isms they wish they can take back. Identify the Obamaisms.
Tough, 10 Qns, kapulani3, Jul 19 13
Tough
kapulani3
338 plays
5.
  Barack to the Future    
Multiple Choice
 10 Qns
On the 20th January 2009, Barack Obama became the President of the United States of America. He was the first African American to become the President.
Average, 10 Qns, rfcneil, Jul 12 12
Average
rfcneil
716 plays
6.
  Barack Obama    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the 44th President of the United States, Barack Obama.
Difficult, 10 Qns, ThurstAsh, Jun 03 15
Difficult
ThurstAsh
1447 plays
7.
  Obama - The Inauguration    
Multiple Choice
 10 Qns
So everybody has read all about Obama, his life and career and his inauguration in the papers, seen it on the TV and heard it on the radio, but how much do you really know about the inauguration? Test your knowledge here..
Tough, 10 Qns, Coopmeister, Feb 13 17
Tough
Coopmeister
1373 plays
8.
  Obama... Not That Different    
Multiple Choice
 10 Qns
While much has been made of the differences President Barack Obama has with his predecessors, there are also some remarkable similarities. I will list a fact about Obama - find the former president it matches.
Difficult, 10 Qns, parrotman2006, Feb 25 10
Difficult
parrotman2006 gold member
700 plays
9.
  Barack Hussein Obama - The Czars    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the "czars" appointed by Barack Obama? Here's your chance to test yourself.
Difficult, 10 Qns, thaibob, Jul 10 13
Difficult
thaibob
226 plays
trivia question Quick Question
What kind of railroad did President Obama claim the USA built?

From Quiz "I Meant To Do That!"





Barack Obama Trivia Questions

1. During a press conference in Hawaii on November 16, 2011, which continent did President Obama mistakenly state he was on?

From Quiz
I Meant To Do That!

Answer: Asia

This is an -ism since it is both a US state and the state that he was born and raised. One would hope he would remember where he was raised. "When I meet with world leaders, what's striking -- whether it's in Europe or here in Asia -- the kinds of fundamental reforms and changes, both on the revenue side and the public pension side, that other countries are having to make are so much more significant than what we need to do in order to get our books in order."

2. Which two of the US AIDS czars were appointed by Obama?

From Quiz Barack Hussein Obama - The Czars

Answer: Jeffrey Crowley & Grant Colfax

Crowley and Colfax were Obama appointees. Gebbie and Fleming belong to Clinton, while O'Neill and Evertz are appointees of George W. Bush. Thompson belongs to Bush and Thurman to Clinton. Czars are political appointees made by the President to oversee some particular aspect of American society such as mine safety, agriculture subsidies, food additives and (as above) AIDS.

3. Which political party does Obama represent?

From Quiz Barack to the Future

Answer: The Democratic Party

Barack Obama represents the Democratic Party, which he won the right to stand for President for his party after beating Hillary Clinton in the Democratic Presidential Primary.

4. Obama was the first African-American to be elected president. However, what other first did his election achieve?

From Quiz Obama - The 44th American President

Answer: He was the first president born outside the continental United States

Obama was born in Honolulu, Hawaii, on August 4, 1961. His father was Barack Hussein Obama Sr., born in Kenya, and his mother was Stanley Anne Dunham. Obama was also the first president to have racially- mixed parents.

5. Where was Barack Obama born?

From Quiz Barack Obama

Answer: Honolulu, Hawaii

Barack Hussein Obama II was born on August 4, 1961. His parents, Barack Obama, Sr. and Ann Dunham, were married on February 2, 1961. Ann and Barack Obama, Sr. wouldn't stay together long, they would divorce in 1964. His father moved back to Kenya, where he would die in a car crash in 1982; he was only 46. Ann would then marry Lolo Soetoro in 1967, only to divorce thirteen years later. Ann would later be diagnosed with ovarian and uterine cancer; she died in 1995, due to those cancers.

6. On what date was Barack Obama sworn in?

From Quiz Obama - The Inauguration

Answer: 20th January 2009

He was sworn in at 12:05pm (EST) on 20th January 2009, but the oath was repeated privately on 21st January 2009 due to a glitch in the wording on the 20th.

7. Barack Hussein Obama, Jr. was born on August 4, 1961 in which U.S. state or territory?

From Quiz Barack Obama: His Life and Rise in Politics

Answer: Hawaii

Obama was born in Honolulu to Barack Obama, Sr. and Ann Dunham of Wichita, Kansas, who met while both were students at the University of Hawaii at Manoa. Obama, Sr. and Dunham would separate when the young Barack was two and finally divorce when he was four. The future president would remain with his mother.

8. During a stump speech in Beaverton, OR in May of 2008, how many states did then Senator Obama claim he had already visited on the campaign trail?

From Quiz I Meant To Do That!

Answer: 57 states

There have been 50 states in the USA since President Obama's home state of Hawaii joined the union on August 21, 1959. It would have been amusing to know what other places he visited that he thought were a part of the United States. "I've now been in 57 states -- I think one left to go."

9. John Goss is another of the Czars appointed by President Obama. What is he popularly known as?

From Quiz Barack Hussein Obama - The Czars

Answer: Asian Carp Czar

He is the Asian Carp Czar. At a salary of $172,000, he is charged with fighting the invasion of this non-native species which consumes 40% of its body weight per day, and is threatening many US native species in areas such as the Great Lakes.

10. What country did Obama move to as a child?

From Quiz Obama - The 44th American President

Answer: Indonesia

Obama's parents divorced when he was three years old. His mother married Lolo Soetoro and they moved to his native Indonesia when Obama was six. He moved back to Hawaii when he was 10 and lived with his maternal grandparents.

11. How long did Barack Obama stay at Occidental College?

From Quiz Barack Obama

Answer: Two years

Obama moved to Los Angeles, following his completion of high school. He went to Occidental College while in Los Angeles. After he went there for two years he transferred to Columbia University, an Ivy League school in NY city. Obama majored in political science and specialized in international relations. He graduated in 1983 with a Bachelor of Arts degree.

12. Who swore in Barack Obama?

From Quiz Obama - The Inauguration

Answer: Chief Justice John G. Roberts

Chief Justice John G. Roberts is the 17th Chief Justice of the USA. He assumed office on 29th September 2005.

13. From which African country did Obama's father hail?

From Quiz Barack Obama: His Life and Rise in Politics

Answer: Kenya

Barack Obama, Sr. returned to Kenya after his divorce from Dunham and went on to receive a graduate degree in economics from Harvard. At the age of 46, Obama, Sr. was killed in an automobile accident, having lost both of his legs in a previous crash. Although the president's father was raised as a Muslim, he identified as an atheist after moving to the United States.

14. During a press conference while campaigning in San Antonio, TX, then Senator Obama angrily left the room, telling the press corp what?

From Quiz I Meant To Do That!

Answer: Come on! I just answered, like, eight questions

After giving a speech in Ohio where he criticized NAFTA for job losses, a memo was released by Canadian authorities, outlining a conversation that one of Obama's financial advisers, Austin D Goolsbee, had with a Canadian official affirming that his speech on the campaign trail "should be viewed as more about political positioning than a clear articulation of policy plans." The press corp used this press conference to try to extract information about that memo, to which Obama walked away from the podium and responded with, "Come on! I just answered, like, eight questions." Before this point in the campaign, Hillary Clinton's camp was accusing the press corps of being soft on Obama and failing to ask tough questions.

15. Where did Obama attend law school?

From Quiz Obama - The 44th American President

Answer: Harvard

Obama attended Occidental College in Los Angeles in 1979. He transferred to Columbia University in 1981 and graduated with a bachelor degree in political science. He then moved to Chicago and got a job as a community organizer. He enrolled at Harvard Law school in 1988 and graduated magna cum laude in 1991. Obama soon became a prominent civil rights attorney and also taught constitutional law at the University of Chicago.

16. Barack Obama went back to school to Harvard Law. He then started to work for the Harvard Law Review. What position did he reach at the end of his first year?

From Quiz Barack Obama

Answer: Editor

Obama went back to college in 1988. He then began to work for the Harvard Law Review. He was then selected as editor at the end of his first year. At the end of his second year attending Harvard, Barack Obama reached president of the journal. He soon became the first African-American president of the Harvard Law Review.

17. Who designed Michelle Obama's dress?

From Quiz Obama - The Inauguration

Answer: Jason Wu

Jason Wu described Mrs Obama as "the ultimate person to dress... There's no muss, no fuss".

18. After her divorce from Barack Obama, Sr., Ann Dunham married another graduate student, Lolo Soetoro. In 1967, young Barack and his mother moved to Soetoro's home country, where Obama enrolled in grade school. What country was this?

From Quiz Barack Obama: His Life and Rise in Politics

Answer: Indonesia

From the ages of 6-10, Obama attended various schools within Jakarta, the capital of Indonesia. Throughout this period, Barack received education in the Christian faith, although he was formally enrolled as a Muslim (the faith of his stepfather). Obama's third grade teacher recalls how the future senator wrote an essay describing his desire to one day be president (of which country, she wasn't sure)! Barack would eventually return to the United States, living with his maternal grandparents in Honolulu.

19. Who did President Obama say has "plagued the [Middle East] region for centuries?"

From Quiz I Meant To Do That!

Answer: The Middle East

January 28, 2010 -- "The Middle East is obviously an issue that has plagued the region for centuries". What he meant to say is anybody's guess.

20. Van Jones served as "Green Jobs Czar" from April to September 2009. What exactly is his avowed political philosophy?

From Quiz Barack Hussein Obama - The Czars

Answer: Communist

As of August 1992, Van Jones has stated that he is an avowed communist. His involvement with STORM (Standing Together to Organize a Revolutionary Movement), his comments about race, and his support of Mumia Abu-Jamal (who was sentenced to death for murdering a police officer) all contributed to his dismissal from his post as Czar.

21. Who was the wife of Barack Obama when he became the president?

From Quiz Barack to the Future

Answer: Michelle & Michelle Obama

Michelle Obama married Barack in 1992. She was born Michelle Robinson. After becoming the First Lady, she was on the cover of "Vogue", becoming the second First Lady to appear on the cover.

22. What was his first political office?

From Quiz Obama - The 44th American President

Answer: Illinois state senate

Obama was elected to the Illinois state senate in 1996. During this time, he made great success in ethics reform and criminal justice issues. His greatest accomplishments came in 1998 when his legislation banned gift giving from lobbyists and then in 2003 when he persuaded police to videotape interrogations of prisoners on death row. This proved that many death row prisoners were innocent of crimes they were convicted of. Obama ran for the U.S. House of Representatives in 2000 but was defeated.

23. What did Barack Obama graduate as?

From Quiz Barack Obama

Answer: Magna cum laude

Obama graduated in 1991 from Harvard. He graduated with a Juris Doctor, a degree. Magna cum laude is Latin for "with great praise." Summa cum laude translates to "with highest praise." Cum laude is Latin for "with praise." After graduating Barack returned to Chicago.

24. How many balls did Barack Obama and his wife attend after his inauguration?

From Quiz Obama - The Inauguration

Answer: Ten

At one ball, in the chaos one woman near the front fell off her heels and briefly passed out before being caught by her partner.

25. After completing high school, the young Obama moved to Los Angeles and attended Occidental College for two years. To which Ivy League institution did he subsequently transfer?

From Quiz Barack Obama: His Life and Rise in Politics

Answer: Columbia

Barack graduated from Columbia in 1983 with a BA in political science; it would be another five years until he returned to academia (in this case, Harvard Law School). He remained in New York City for two years, working at both Business International Corporation, an American advisory firm offering its services to American businesses operating abroad, and the New York Public Interest Research Group, a non-profit, student-run "consumer, environmental and government reform" agency.

26. Trying to argue the merits of government-run health care, who did President Obama praise as examples of success?

From Quiz I Meant To Do That!

Answer: Federal Express and UPS

August 11, 2009 -- "UPS and Federal Express are doing fine, right? It's the Post Office that's always having problems." Federal Express and UPS are privately run organizations - private industry providing a service and doing it well. The Post Office is regulated by the government - government regulated industry that is going bankrupt and has high customer dissatisfaction.

27. To what position was Victoria Espinel appointed by President Obama?

From Quiz Barack Hussein Obama - The Czars

Answer: Copyright Czar

Victoria Espinel was appointed to the position of Copyright Czar in 2009. The ex-consumer czar, Elizabeth Warren, is a Senator from Massachusetts winning the election in 2012.

28. How did Obama meet his wife, Michelle?

From Quiz Obama - The 44th American President

Answer: they worked together at a law firm

Obama met Michelle Robinson in 1989 while working as a summer associate at the Sidley Austin law firm in Chicago. She was a lawyer and later became a hospital executive. They married in October 1992. The Obamas have two daughters, Malia and Natasha (Sasha).

29. Barack Obama was elected to the Illinois Senate in 1996. What district did he represent?

From Quiz Barack Obama

Answer: The 13th district

In 1996 Barack Obama was elected to the Illinois Senate. He succeeded Alice Palmer as Member of the Illinois Senate from the 13th district. Once, elected he sponsored a law that increased tax credits for low-income families. Barack Obama was reelected in 1998. Obama would maintain that position until November 4, 2004.

30. Obama is the first President to be born in which state?

From Quiz Obama - The Inauguration

Answer: Hawaii

He was born on the 4th August 1961 in Honolulu, Hawaii, USA.

This is category 18728
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.