FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Rogers Kenny Quizzes, Trivia and Puzzles
Rogers Kenny Quizzes, Trivia

Kenny Rogers Trivia

Kenny Rogers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Fun Trivia
2 Kenny Rogers quizzes and 30 Kenny Rogers trivia questions.
1.
  Kenny Rogers - Country Crossover King   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Kenny Rogers became a huge Country/Pop crossover artist in the late 70s and early 80s. I will give you lyrics or clues and you will name the song.
Easier, 10 Qns, tazman6619, May 07 10
Easier
tazman6619 gold member
1437 plays
2.
  "Coward Of The County"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is about Kenny Rogers' "Coward Of The County." In this quiz I'll give you part of the song and you have to know the word or words that come after. Good luck!
Average, 20 Qns, DakotaNorth, Jan 27 09
Average
DakotaNorth gold member
3649 plays
Related Topics
  Country Music [Music] (406 quizzes)


Kenny Rogers Trivia Questions

1. Kenny's first crossover hit was a song that shared its name with the name of B.B. King's guitar and the first name of a famous reheaded comedienne. Which name do these three share?

From Quiz
Kenny Rogers - Country Crossover King

Answer: Lucille

"Lucille" was released as a single from Kenny's self-titled album. It was written by Roger Bowling and Hal Bynum. Its chart success was as follows: Number/Chart 1 - US Billboard Hot Country Singles 5 - US Billboard Hot 100 1 - Canadian RPM Country Tracks 1 - Canadian RPM Top Singles 1 - Canadian RPM Adult Contemporary Tracks 1 - UK Singles Chart It was preceded on the US Country chart by Glen Campbell's "Southern Nights" and succeeded by Johnny Duncan's "It Couldn't Have Been Any Better". It was Kenny's first Number One on any chart.

2. "Everyone considered him the coward of the county -- he'd never stood one single time to _______________________."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: prove the county wrong

3. "His mama named him Tommy, but folks just called him ______________."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: yellow

4. This song hit big in 1979. Can you identify it from these lyrics: "While she lays sleeping I stay out late at night and play my songs And sometimes all the nights can be so long And it's good when I finally make it home All alone"

From Quiz Kenny Rogers - Country Crossover King

Answer: She Believes in Me

"She Believes in Me" was released from Kenny's album "The Gambler". It was written by Steve Gibb. Chart success: Number/Chart 1 - US Billboard Hot Country Singles 5 - US Billboard Hot 100 1 - US Billboard Hot Adult Contemporary Tracks 1 - Canadian RPM Country Tracks 8 - Canadian RPM Top Singles 1 - Canadian RPM Adult Contemporary Tracks 42 - UK Singles Chart On the US Country chart is was preceded by The Bellamy Brothers' "If I Said You Had a Beautiful Body Would You Hold It Against Me" and succeeded by Ronnie Milsap's "Nobody Likes Sad Songs". It was Kenny's fifth Number One on the US Country chart and the second top five on the US Hot 100. Ronan Keating did a cover version that reached number 2 on the UK Singles chart in 2004.

5. "Something always told me they were ______________________."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: reading Tommy wrong

6. "He was only _____________ when his daddy died in prison."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: ten years old

7. This song tells the story of Tommy and the promise he made to his father to never get in a fight. Name this song in which Tommy finally has no choice but to fight to defend his girl.

From Quiz Kenny Rogers - Country Crossover King

Answer: Coward of the County

"Coward of the County" was released as a single from Kenny's album "Kenny". It was written by Roger Bowling and Billy Ed Wheeler. Chart success: Number/Chart 1 - US Billboard Hot Country Singles 3 - US Billboard Hot 100 5 - US Billboard Hot Adult Contemporary Tracks 1 - Canadian RPM Country Tracks 1 - Canadian RPM Top Singles 1 - Canadian RPM Adult Contemporary Tracks 1 - UK Singles Chart A TV movie based on the song was made in 1981 with Kenny playing Reverend Spencer, the narrator. On the US Country chart is was preceded by Conway Twitty's "Happy Birthday Darlin'" and succeeded by T. G. Sheppard's "I'll Be Coming Back for More". On the UK chart it was preceded by The Specials' "The Special AKA Live!" and succeeded by Blondie's "Atomic". It was Kenny's seventh Number One on the US Country chart and the third top five on the US Hot 100. It was his second Number One in the UK.

8. "I looked after Tommy, 'cause he was __________________. I still recall the final words my brother said to Tommy, 'Son my life is over, but yours has just begun.'"

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: my brother's son

9. Which 1980 Kenny Rogers' song shares a title with a song by both Styx and Lenny Kravitz?

From Quiz Kenny Rogers - Country Crossover King

Answer: Lady

Styx released their song "Lady" in 1973 and then again in 1974. It peaked at number six on the US Billboard Hot 100 for them. Kravitz released his song "Lady" in 2004 and it peaked at number 27 on the US Billboard Hot 100. It is rumored that Nicole Kidman, Kravitz's girlfriend at the time, was the inspiration for the song. "Lady" was released as a new single from Kenny's album "Kenny Rogers' Greatest Hits". It was written and produced by Lionel Richie. Chart success: Number/Chart 1 - US Billboard Hot Country Singles 1 - US Billboard Hot 100 1 - US Billboard Hot Adult Contemporary Tracks 2 - Canadian RPM Country Tracks 2 - Canadian RPM Top Singles 6 - Canadian RPM Adult Contemporary Tracks 12 - UK Singles Chart The song spent six weeks atop the US Billboard Hot 100, becoming Kenny's biggest hit and his only Number One on that chart. On the US Hot 100 it was preceded by Barbra Streisand's "Woman in Love" and succeeded by John Lennon's "(Just Like) Starting Over". On the US Country chart it was preceded by Anne Murray's "Could I Have This Dance" and succeeded by Crystal Gayle's "If You Ever Change Your Mind". It was Kenny's eighth Number One on the US Country chart and second on the US Adult Contemporary chart.

10. "'Promise me, son, not to do the things I've done -- walk away from trouble if you can. It won't mean you're weak if you turn the _______________. I hope you're old enough to understand, son, you don't have to fight to be a man.'"

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: other cheek

11. "There's someone for everyone, and Tommy's love was Becky. In her arms he didn't have to prove ___________________."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: He was a man

12. "One day while he was working, the _____________________ -- they took turns at Becky, (there was three of them)."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: Gatlin boys came callin'

13. In 1981 Kenny Rogers had a crossover hit with "Share Your Love With Me". But this 'Queen of Soul' had a hit with the song first in 1969. Can you name her?

From Quiz Kenny Rogers - Country Crossover King

Answer: Aretha Franklin

The song was written by Alfred Braggs and Deadric Malone and originally recorded by Bobby "Blue" Bland in 1964. It reached number five on the US Billboard Hot Rhythm & Blues Singles chart and number 42 on the US Billboard Hot 100. Aretha Franklin released "Share Your Love With Me" in 1969 as a single from her album "This Girl's in Love with You". It reached Number One on the US Billboard Best Selling Soul Singles and stayed there for five weeks. It peaked at number 13 on the US Billboard Hot 100. Kenny's version was a top five on four charts and a top 20 on one chart: Number/Chart 5 - US Billboard Hot Country Singles 14 - US Billboard Hot 100 1 - US Billboard Hot Adult Contemporary Tracks 2 - Canadian RPM Country Tracks 5 - Canadian RPM Adult Contemporary Tracks It was Kenny's fourth Number One on the US Adult Contemporary chart, his 12th top five on the US Country chart, and his tenth top 20 on the US Billboard Hot 100.

14. "Tommy opened up the door, and saw his Becky crying. ______________, the shattered look was more than he could stand."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: The torn dress

15. Name the song that could have been called the anniversary song because it takes a look back at a relationship over the course of *time*.

From Quiz Kenny Rogers - Country Crossover King

Answer: Through the Years

Only "Through the Years" mentions any time frame in the title and the lyrics fit this description most appropriately. Rogers released it as a single from his album "Share Your Love". Lionel Richie produced this album for Kenny. It was written by Steve Dorff and Marty Panzer. Chart success: Number/Chart 5 - US Billboard Hot Country Singles 13 - US Billboard Hot 100 1 - US Billboard Hot Adult Contemporary Tracks 5 - Canadian RPM Country Tracks It remained in the Top 40 for eleven weeks. In the 1980s, it was used in Kenmore appliance commercials. It was Kenny's fifth Number One on US Billboard Hot 100, 13th top five on the US Country chart, and and his 11th top 20 on the US Billboard Hot 100.

16. "He reached above the _____________, and took down his daddy's picture."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: fireplace

17. "The ______________ just laughed at him when he walked into the bar room; one of them got up and met him half way 'cross the floor."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: Gatlin boys

18. "When Tommy turned around they said, 'Hey look! __________________!' But you could've heard a pin drop when Tommy stopped and locked the door."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: Old yellow's leaving

19. "__________________ of crawling were bottled up inside him."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: Twenty years & 20 years & 20 & twenty

20. "He wasn't holding nothing back -- he let 'em have it all. When Tommy left the bar room, not a ______________________."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: Gatlin boy was standin'

21. "He said, '____________________,' as he watched the last one fall. (and I heard him say)."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: This one's for Becky

22. "'I promised you, Dad, not to do the things you've done. I walk away from trouble when I can. Now please don't think I'm weak, I didn't turn the ________________.'"

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: other cheek

23. "'And _________, I should hope you understand -- sometimes you gotta fight when you're a man.' Everyone considered him the Coward of the County..."

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: Papa

24. What is the name of the LP that "Coward of The County" was originally released on?

From Quiz "Coward Of The County"

Answer: Kenny

"The Gambler" is from Kenny's LP "The Gambler", while "Coward of the County" was released the next year from the LP "Kenny" in 1979. They were both on Kenny Roger's Greatest Hits, released in late 1980. Thanks to trapt1 for the information.

This is category 2525
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.