FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Smashing Pumpkins Quizzes, Trivia and Puzzles
Smashing Pumpkins Quizzes, Trivia

Smashing Pumpkins Trivia

Smashing Pumpkins Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Fun Trivia
13 Smashing Pumpkins quizzes and 155 Smashing Pumpkins trivia questions.
1.
  Smashing Pumpkins Name That Song!    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I'll give you some lyrics from a Smashing Pumpkins song and you give me the title! Some of the songs may be a little obscure, but if you know The Pumpkins like I do, this quiz should be no trouble at all! Good luck!
Average, 10 Qns, sakura64, Sep 16 06
Average
sakura64
784 plays
2.
  Smashing Pumpkins' Fill in the Blank    
Multiple Choice
 15 Qns
This song takes lyrics from some of the Smashing Pumpkins' most famous songs (and a couple of more obscure ones) and takes out a word or two, so you get to fill in the blank!
Average, 15 Qns, avsluver71, May 29 05
Average
avsluver71
1225 plays
3.
  Smashing Videos    
Multiple Choice
 10 Qns
The Smashing Pumpkins were video making geniuses! This quiz is devoted to their video works of art. I'll describe the video, you tell me which one it is.
Average, 10 Qns, disarmedreamer, Oct 23 04
Average
disarmedreamer
1039 plays
4.
  Mellon Collie and the Infinite Sadness    
Multiple Choice
 10 Qns
Another quiz on a great CD. Here are some lyrics and facts about the CD. If you're a true Smashing Pumpkins fan this should be fairly easy. Good luck.
Average, 10 Qns, diamondjim68, Feb 26 11
Average
diamondjim68
245 plays
5.
  Smashing Pumpkins Singles    
Multiple Choice
 15 Qns
These lyrics are all coming from Smashing Pumpkins singles released throughout their great career. Can you identify the song? Good luck!
Average, 15 Qns, veggiekitten, Jun 25 04
Average
veggiekitten
2342 plays
6.
  Who is Billy Corgan?    
Multiple Choice
 10 Qns
He was born in Chicago and worked at a record store before rising to fame in the 1990's with The Smashing Pumpkins. To this day, he is viewed as one of the most outstanding musicians of his era. Yes, it's Billy Corgan.
Average, 10 Qns, avsluver71, Jun 18 05
Average
avsluver71
601 plays
7.
  What do you know about Smashing Pumpkins Lyrics?    
Multiple Choice
 10 Qns
Some semi-rare Smashing Pumpkins lyrics. I give you the lyrics to songs, you name them.
Tough, 10 Qns, microdolphin, May 10 06
Tough
microdolphin
747 plays
8.
  Smashing Pumpkins Miscellaneous Nonsense    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey hey. Pumpkins quiz. Knock yourself out.
Tough, 10 Qns, buzzard, May 18 11
Tough
buzzard
577 plays
9.
  Straight Pumpkin Lyric Recollection    
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is for the Ultimate Pumpkin fan, or someone who owns most or all their albums and knows the words. It is difficult so I threw some gimmes in there. You wont fail miserably if you pay atttention. Good Luck!
Tough, 20 Qns, GORDI, May 26 01
Tough
GORDI
837 plays
10.
  Pumpkin Lyrics And Song Titles    
Multiple Choice
 15 Qns
It's more of a test for the ALL-AROUND Pumpkin fan. Not just lyrics but song titles, facts, etc. Good luck!
Tough, 15 Qns, GORDI, Jan 26 15
Tough
GORDI
1218 plays
trivia question Quick Question
What song are these lyrics from? "I miss me I miss everything I'll never be"

From Quiz "Smashing Pumpkins Name That Song!"




11.
  Tough Pumpkins Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your Smashing Pumpkins knowledge to see if you are a true Pumpkins fan!
Tough, 10 Qns, MACHINA, Feb 20 11
Tough
MACHINA
510 plays
12.
  Smashing Pumpkin Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Read the Quote, Pick which Pumpkins Song it belongs to.
Tough, 10 Qns, SparkleAndShine, Feb 20 06
Tough
SparkleAndShine
1361 plays
13.
  Take this Smashing Pumpkins Lyrics Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's how this quiz works: Each question is a quote from a Pumpkins song. You supply the title of the song that contains the quote. Sounds easy enough, right? Here we go...
Difficult, 10 Qns, kbdfty, Mar 18 06
Difficult
kbdfty
956 plays

Smashing Pumpkins Trivia Questions

1. 'Shakedown ___, cool kids never have the time'. This is the opening line from what song?

From Quiz
Mellon Collie and the Infinite Sadness

Answer: 1979

The song '1979' was the second single and video from the CD 'Mellon Collie and the Infinite Sadness'. The song was about Colgan's youth and having a job and car, while depending on his parents at the same time.

2. What song are these lyrics from? "I miss me I miss everything I'll never be"

From Quiz Smashing Pumpkins Name That Song!

Answer: Rocket

The two girls on the cover of "Siamese Dream" (the album this song is on) are D'arcy's sisters. I don't think they look a thing like her!

3. On what holiday was Billy Corgan born?

From Quiz Who is Billy Corgan?

Answer: St. Patrick's Day

Billy was born on March 17, 1967 in Chicago, the son of Bill and Martha Corgan. His full name is William Patrick Corgan Jr.

4. "Just to see you I'll come around, when I'm down. All of those ______, coming around." What word is missing?

From Quiz Smashing Pumpkins' Fill in the Blank

Answer: yesterdays

These lyrics are from "Drown," which was recorded in 1992 for the movie "Singles."

5. "A million-piece jigsaw puzzle with no this and no that"

From Quiz Smashing Pumpkins Lyrics

Answer: Spaced

The last song off of "Pisces Iscariot"- a messed-up song written by lead singer Billy Corgan.

6. "Our lives are forever changed".

From Quiz Smashing Pumpkins Singles

Answer: Tonight, Tonight

From "Mellon Collie and The Infinite Sadness" released in 1995. This album is actually a double album, and the track "Tonight, Tonight" is on the first album called "Dawn To Dusk".

7. Where is Billy's huge birthmark, left hand or right hand?

From Quiz Smashing Pumpkins Miscellaneous Nonsense

Answer: left hand & lefthand & left arm & L & left

Billy's huge, red birthmark covers all of his left hand and some of his arm.

8. 'Fool enough to almost be it, Cool enough to not quite see it, Doomed. Pick your pockets full of sorrow, And run away with me tomorrow, June.'

From Quiz Smashing Pumpkin Lyrics

Answer: Mayonaise

9. 'I spin off and lose my head, throwing stray a spark instead'

From Quiz Straight Pumpkin Lyric Recollection

Answer: Siva

10. What is the first word in the song 'Disarm'?

From Quiz Pumpkin Lyrics And Song Titles

Answer: Disarm

11. 'What you said made a mess of me What you said I don't want anymore'

From Quiz Smashing Pumpkins Lyrics

Answer: obscured

12. Where did the Smashing Pumpkins play a free show to a crowd of over 100,000 people in the summer of 1998?

From Quiz Tough Pumpkins Trivia

Answer: Minneapolis

They played to a croud of about 125,000 people in Minneapolis for free in July of 1998.

13. What "Gish" song are these lyrics from? "Though it seems hard to reach through this life Your blue and hopeless life".

From Quiz Smashing Pumpkins Name That Song!

Answer: Daydream

"Gish" was The Pumpkins' first album. Because D'arcy sings this song, this was the first time we really got to hear her beautifull voice.

14. What is the name of Billy Corgan's first published poetry book?

From Quiz Who is Billy Corgan?

Answer: Blinking with Fists

"Blinking with Fists" was published in 2003 and was the first poetry book in over a century to reach the New York Times #1 Bestseller List.

15. Finish this line from the Smashing Pumpkins' "Bullet With Butterfly Wings": "The world is a ______."

From Quiz Smashing Pumpkins' Fill in the Blank

Answer: vampire

"Bullet With Butterfly Wings," was the Smashing Pumpkins' first single released from "Mellon Collie and the Infinite Sadness," an album released in 1995 that went on to have 5 songs receive radio air time. "Bullet With Butterfly Wings" is about the pain and hassle of being a rock star.

16. This video opens with the quote, "the mystery of love is greater than the mystery of death," appearing on the screen. The whole video is shot in black and white, except for one shot.

From Quiz Smashing Videos

Answer: Stand Inside Your Love

The opening quote is by Oscar Wilde. The one shot that appears in color is a shot of Billy kissing a girl's foot. "Stand Inside Your Love" is from the Album "MACHINA/the machines of God".

17. "I'm good enough, but I don't care. The sun is out, but I'm not there."

From Quiz Smashing Pumpkins Lyrics

Answer: Ugly

This one's off of the "1979" single that was released for "Mellon Collie and the Infinite Sadness". It was written by Corgan.

18. "Drinking mercury to the mystery of all that you should ever seek to find".

From Quiz Smashing Pumpkins Singles

Answer: Ava Adore

From "Adore" released in 1998. "Adore" wasn't a big commercial success for the Pumpkins. It was the first (and only) album without Jimmy Chamberlin on drums and the fans didn't like the fact that it was a very calm album. I personally 'adore' it!

19. When did Billy, James, D'arcy, and Jimmy start playing as the Smashing Pumpkins?

From Quiz Smashing Pumpkins Miscellaneous Nonsense

Answer: 1988

Billy and James were writing songs together in 1987 but didn't get their act together until 1988.

20. 'I lie just to be real, and I'd die just to feel. Why do the same old things keep on happening? Because beyond my hopes there are no feelings.'

From Quiz Smashing Pumpkin Lyrics

Answer: Tales of a Scorched Earth

21. 'Be yourself, don't be yourself. Speak your mind, don't speak your mind.'

From Quiz Straight Pumpkin Lyric Recollection

Answer: Towers of Rabble

22. What is the title of the track that The Smashing Pumpkins did for the 1992 'Singles' movie soundtrack?

From Quiz Pumpkin Lyrics And Song Titles

Answer: Drown

23. 'I want something new But what am I suppposed to do about you? Yeah, I love you It's true'

From Quiz Smashing Pumpkins Lyrics

Answer: hummer

24. When was Billy Corgan born?

From Quiz Tough Pumpkins Trivia

Answer: March 17, 1967

Billy Corgan was born on March 17th, 1967.

25. What song contains these lyrics: 'The world is a vampire sent to drain, despite all my rage I'm still just a rat in a cage'?

From Quiz Mellon Collie and the Infinite Sadness

Answer: Bullet with Butterfly Wings

'Bullet with Butterfly Wings' was the lead-off single and video. The song also won a Grammy award for Best Hard Rock Performance in 1997. Singer Billy Colgan stated this song was written about the rigors of being a rock star. Despite the dramatic lyrics, Colgan also claimed they were written somewhat as a joke.

26. Name this song: "Goodnight, to every little hour that you sleep tite May it hold you through the winter of a long night And keep you from the loneliness of yourself"

From Quiz Smashing Pumpkins Name That Song!

Answer: Farewell And Goodnight

This is the only song that features all four members' voices.

27. After the Smashing Pumpkins, what band did Billy Corgan form and release an album with?

From Quiz Who is Billy Corgan?

Answer: Zwan

Zwan, comprised of Corgan, former Smashing Pumpkins drummer Jimmy Chamberlin, guitarist Matt Sweeney, guitarist/bassist David Pajo, and bassist Paz Lanchantin; released their first (and only) album in January 2003. The album was entitled, "Mary, Star of the Sea." By September of that year, Zwan had dismantled, Corgan claiming his "heart was still in Smashing Pumpkins."

28. "Disarm you with a smile. Cut you like you want me to, cut that little ______. Inside of me and such a part of you." What word is missing from this Smashing Pumpkins song?

From Quiz Smashing Pumpkins' Fill in the Blank

Answer: child

"Disarm," from "Siamese Dream", 1993. A lot of speculation has been given as to the meaning of this song, but a lot of people say that they think it's about abortion. However, Billy Corgan once said in an interview, "I never really had the guts to kill my parents, so I wrote a song about it instead."

29. "Could you find a way across me, to forgive and forget me?"

From Quiz Smashing Pumpkins Lyrics

Answer: The Last Song

This is off of the "Thirty-Three" single. It features Billy's dad on guitar. This was written by Corgan.

30. "All those angels with their wings glued on".

From Quiz Smashing Pumpkins Singles

Answer: Cherub Rock

From "Siamese Dream" released in 1993. This album was the consecration of the Pumpkins, the one that made them famous. In 1993 they were chosen 'Band Of The Year' by Spin magazine.

This is category 1672
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.