FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Sedaka Neil Quizzes, Trivia and Puzzles
Sedaka Neil Quizzes, Trivia

Neil Sedaka Trivia

Neil Sedaka Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Fun Trivia
5 Neil Sedaka quizzes and 60 Neil Sedaka trivia questions.
1.
  Neil Sedaka Albums   great trivia quiz  
Collection Quiz
 10 Qns
Can you select only the albums issued by Neil Sedaka in the 1970s and '80s?
Easier, 10 Qns, Catreona, Feb 22 24
Easier
Catreona gold member
Feb 22 24
139 plays
2.
  Much More Than a Neil Sedaka Lyrics   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Neil Sedaka's "Oh Carol" is insipid, predictable, clich├ęd...and I love it. Rack up some easy points, even if you've never heard the song. (It's that predictable.) And I'll explain why I'm still hooked. As a bonus you'll also find out about ISLA.
Easier, 10 Qns, uglybird, Mar 13 16
Easier
uglybird
2902 plays
3.
  A Lonely Christmas in New York    
Multiple Choice
 15 Qns
An Anatomy of a Song quiz
Neil Sedaka may have written and recorded it in 2008, but this song has all the hallmarks of an evergreen standard. How well do you know this lovely and melancholy modern classic?
Average, 15 Qns, Catreona, Dec 18 22
Average
Catreona gold member
Dec 18 22
260 plays
4.
  Lyrics Of Neil Sedaka    
Multiple Choice
 10 Qns
Neil Sedaka had 19 Billboard Hot 100 songs between 1958 and 1965. From the lyrics given, can you name these ten Neil Sedaka songs? [All songs listed are by Neil Sedaka.]
Average, 10 Qns, lowtechmaster, Oct 08 17
Average
lowtechmaster
Oct 08 17
452 plays
5.
  Neil Sedaka Lyrics    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is for my mum Michaela as she loves Neil Sedaka.
Average, 15 Qns, JenPenWen, Sep 11 20
Average
JenPenWen
Sep 11 20
316 plays

Neil Sedaka Trivia Questions

1. 'I'm gonna take a trip to Lonesome Town, gonna stay at Heartbreak Hotel. A fool such as I that never was, I cried a tear so well'. Which song are these catchy lyrics from?

From Quiz
Neil Sedaka Lyrics

Answer: One Way Ticket (To The Blues)

'One Way Ticket (to the blues)' was written by Hank Hunter and Jack Keller and released in 1959. Did you know: Tony Christie's song 'Is This The Way to Amarillo' was actually a song written by Neil Sedaka and Howard Greenfield. It peaked at number 12 in 1971 and then lay dormant for three decades. Then Peter Kay did a remake of it in 2002 when it was incredibly popular with a fantastic and amusing video.

2. In which Neil Sedaka song are these lines? "Well-a, well-a, well-a, heavenly angel I want you for my girl. When I kissed your sweet sweet lips, I knew that you were out of this world."

From Quiz Lyrics Of Neil Sedaka

Answer: Stairway To Heaven

The Billboard Hot 100 had "Stairway To Heaven" as a number nine hit in 1960, and "Calendar Girl" as number four in 1961. "I Found My World In You" and "I Must Be Dreaming" were not listed in 1961.

3. 'Don't take your love away from me. Don't you leave my heart in misery. If you go then I'll be blue, cos ...' Now name the tune with these lyrics.

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: Breaking Up Is Hard To Do

'Breaking Up Is Hard To Do' was released as a single in 1962 and peaked at number seven in the UK charts. Did you know: 'Breaking Up Is Hard To Do' has been covered by a variety of singers including Tom Jones, The Carpenters and Little Eva.

4. "Wear my ring around your neck like you used to do. Don't you know it's wrong to break up? Come on baby let's kiss and make up." Neil Sedaka sang these words in which number?

From Quiz Lyrics Of Neil Sedaka

Answer: Let's Go Steady Again

"Let's Go Steady Again" got to number 26 on Billboard's Hot 100 and "Look Inside Your Heart" went uncharted in 1963. In 1961, "Sweet Little You" peaked at number 59, and "Don't Lead Me On" did not appear.

5. 'When you were only six I was your big brother. Then when you were ten we didn't like each other. When you were thirteen you were my funny valentine.' You must recognise these lyrics so just select the song.

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: Happy Birthday Sweet Sixteen

'Happy Birthday Sweet Sixteen' song got to its highest chart position of three back in 1962. Did you know: Neil once starred in a film called 'Playgirl Killer'.

6. In 1962, these lyrics were heard in what song by Neil Sedaka? "Saw her walking down Main Street, And I couldn't believe my eyes. It used to be such a plain street, But now it's paradise."

From Quiz Lyrics Of Neil Sedaka

Answer: Next Door To An Angel

Neil Sedaka's "Next Door To An Angel" was a number five hit on the Billboard Hot 100 chart in 1962. "Bad Girl" got to number 33 in 1963. Neither "Moon Of Gold" (1959) nor "Walk With Me" made the Hot 100 list.

7. 'I can feel my soul exploding. There's a good feeling helping me to find my way.' Name this Neil Sedaka song if you can!

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: That's When The Music Takes Me

In the UK charts 'That's Where The Music Takes Me' reached number 18.

8. Neil Sedaka sang these words in which song? "Please don't leave me blue, Make all my dreams come true. You know how much you mean to me, Say I'm the boy that you care for."

From Quiz Lyrics Of Neil Sedaka

Answer: The Diary

On Billboard's Hot 100, "The Diary" made it to number 14 in 1959, and "Crying My Heart Out For You" did not chart. In 1963, "The Dreamer" reached number 47. "Neil's Twist" (1958) was not listed.

9. 'Darling I love you though you treat me cruel, you hurt me and you made me cry. But if you leave me I will surely die'. What classic Neil Sedaka song are these taken from?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: Oh Carol!

'Oh Carol' peaked at number three in the UK charts in 1960. This is probably his most well-known song. Did you know: Neil has written an autobiography entitled 'Laughter in the Rain'.

10. "I beg of you don't say goodbye. Can't we give our love another try? Come on, baby, let's start anew Cause...." The title of which Neil Sedaka tune fills in the last line?

From Quiz Lyrics Of Neil Sedaka

Answer: Breaking Up Is Hard To Do

"Breaking Up Is Hard To Do" was Neil Sedaka's top hit 1958-1965, topping the Billboard Hot 100 at number 0ne in 1962. In 1965, "The World Through A Tear" was rated number 76. In 1959, "One Way Ticket (To The Blues)" and "What Am I Gonna Do?" went uncharted.

11. 'As I hide behind this smile and paint the town. Though I cry since you're gone. You never know because the show must go on.' Which cool track are these from?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: King Of Clowns

'King Of Clowns' reached number 23 in 1962 Did you know: Neil Sedaka catapulted to fame after Connie Francis recorded his song 'Stupid Cupid'.

12. What 1959 song of Neil Sedaka included these lyrics? "Darling, there will never be another Cause I love you so. Don't ever leave me, Say you'll never go."

From Quiz Lyrics Of Neil Sedaka

Answer: Oh! Carol

In 1959, "Oh! Carol" reached number nine on the Billboard Hot 100. In 1964, "Sunny" made number 86. Not appearing on the Hot 100 were "Forty Winks Away" in 1960 and "In The Chapel With You" in 1964.

13. 'Ranga Tanga Ring Ting Tong I'm related to Old King Kong. Honey won't you say you're mine. With a honky tonky monkey shine. When you hold my hand I'm a prehistoric man.' Great tune, bet you are singing, but what is the name of this song?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: I Go Ape

A number nine entry in the charts back in 1959 for 'I Go Ape'. Did you know: Neil Sedaka wrote songs for Frank Sinatra, Elvis Presley, Tom Jones and The Monkees.

14. 'Standing on the outside looking in. You know its been a long time. I don't know where to begin.' Great lyrics but which song?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: Standing On The Inside

Way back in 1973 'Standing On The Inside' reached position 26 in the charts.

15. "Tonight's the night I've waited for Because you're not a baby anymore. You've turned into the prettiest girl I've ever seen." Can you name the Neil Sedaka song from which these lines come?

From Quiz Lyrics Of Neil Sedaka

Answer: Happy Birthday, Sweet Sixteen

"Happy Birthday, Sweet Sixteen" was listed on Billboard's Hot 100 as a number six hit in 1962. "Run Samson Run" checked in at number 28 in 1960. Neither "Waiting For Never" (1963) nor "High On A Mountain (Deep In A Valley)" (1965) made the chart.

16. 'I am a song and I've waited so long for somebody to come and sing me. I've got a rhyme that I've had for some time. Nobody wants to sing me.' Which catchy little number are these lyrics from?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: (I Am A Song) Sing Me

'(I Am A Song) Sing Me' was released as a single in 1983.

17. From which Neil Sedaka number are these lines? "They say beware, but I don't care. I love you just the same. You're an old heartbreaker and a mischief maker, But I'm wise to your game."

From Quiz Lyrics Of Neil Sedaka

Answer: Little Devil

In 1961, "Little Devil" got to number 11 on Billboard's Hot 100, while "The Same Old Fool" missed the list. In 1962, "King Of Clowns" reached number 45, but in 1964 "Too Late" went uncharted.

18. 'Now we go our separate ways. And leave the world we used to know. And scratchy worn out 45s. An echo on the radio.' What track are these lyrics from?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: Our Last Song Together

'Our Last Song Together' was released in 1973 and reached 31.

19. 'And still you try and hold the world together. Make it happen, give it children. Who in turn are turned onto going nowhere.' Which beautiful song are these lyrics found?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: Going Nowhere

You will find 'Going Nowhere' along with other great tunes by Neil Sedaka on the 'Definite Collection'. Did you know: In 1972 Elton John signed Neil up on his label Rocket Records and began to re-introduce Neil to the American Audiences.

20. 'Lots and lots of pin up shots, I had them all. And there they were pasted up upon the wall. When mamma said that it was time for bed, I'd eat some jam and bread and watched her overhead.' Which fab song are these famous lyrics from?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: Betty Grable

'Betty Grable' appears on his album 'The Show Must Go On' and some of his hits albums.

21. 'She used to be such a skinny little girl. But all of a sudden she is out of this world.' Bet this takes you back - but can you name the song?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: Next Door To An Angel

'Next Door To An Angel' reached number 29 in 1962. Did you know: Neil helped to launch the career of Captain and Tennille with their version of his 'Love Will Keep Us Together'.

22. 'Whatever young and beautiful, someday your looks will be gone. When the others turn you off, who'll be turning you on, I will I will I will I will.' So which song are these from?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: Love Will Keep Us Together

'Love Will Keep Us Together' was released as a single in 1983 and can be found on the album 'Laughter And Tears' along with some of his hits albums.

23. What is the title of the album "A Lonely Christmas in New York" appears on?

From Quiz A Lonely Christmas in New York

Answer: The Miracle of Christmas

As of December 2020, Neil's most recent album is "I Do It for Applause", issued in 2016; but, he is far from retired. Up until the start of the Covid 19 outbreak in the U.S., he maintained a busy concert schedule as well as hosting a monthly program, "In the Key of Neil", on Sirius XM's 50s on 5 channel. Though in person performances had to be curtailed during the pandemic, the radio show went on, as did his work as an entertainer. Throughout 2020, he presented a "Daily Mini-concert" every weekday on social media platforms. He also remains active giving interviews and making appearances on radio and streaming video programs.

24. 'Well a, well a , well a gotta be going. Gonna leave the world behind. Every day in a heavenly way you're gonna drive me outta my mind.' Can you name this last one correctly before you see your score?

From Quiz Neil Sedaka Lyrics

Answer: Stairway To Heaven

'Stairway to Heaven' got to number eight in the UK charts in 1960. Did you know: Sedaka has a street named after him in his hometown of Brooklyn.

This is category 22053
Last Updated Jul 13 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.