FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
They Might Be Giants Quizzes, Trivia and Puzzles
They Might Be Giants Quizzes, Trivia

They Might Be Giants Trivia

They Might Be Giants Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z

Fun Trivia
13 quizzes and 155 trivia questions.
1.
  They Might Be Giants - 'Flood'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See how well you know the songs from 'Flood' by They Might Be Giants.
Average, 10 Qns, CellarDoor, May 26 04
Average
CellarDoor gold member
2449 plays
2.
  The Band that Might Be Giants   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
They Might Be Giants is not a very well-known band. This is a quiz for hard core TMBG fans. Your job is to guess the song each specific lyric is from.
Average, 25 Qns, aquabomber37, May 14 04
Average
aquabomber37
788 plays
3.
  They Might Be Giants - The Pink Album    
Multiple Choice
 20 Qns
A quiz about TMBG's first album. Each question is a lyric, you just tell me which song it's from. Enjoy!
Average, 20 Qns, hoteldetective, Nov 30 02
Average
hoteldetective
608 plays
4.
  TMBG's "The Spine"    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz regarding They Might Be Giants' tenth album, "The Spine."
Average, 10 Qns, lordbehemoth, Dec 07 06
Average
lordbehemoth
250 plays
5.
  They Might Be Giants   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The duo of John Linnell and John Flansburgh have been "installing and servicing melodies" since the early 1980s. Enjoy this quiz on the feisty alternative tunemakers.
Tough, 10 Qns, neon000, Nov 12 07
Tough
neon000 gold member
442 plays
6.
  They Might Be Giants Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz. It should be fairly easy if you are familiar with the band. Just fill in the missing lyric.
Average, 10 Qns, rlbamos77, Apr 23 05
Average
rlbamos77
547 plays
7.
  They Might Be Giants Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is to see just how much you know about the band They Might Be Giants.
Tough, 10 Qns, tmbg_lover, Oct 03 07
Tough
tmbg_lover
354 plays
8.
  They Might Be Giants - John Linnell    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about my favorite half of the "Twin Quasars of Rock", Mr. John Linnell.
Average, 10 Qns, sjmarsha, Apr 23 05
Average
sjmarsha
258 plays
9.
  They Might Be Giants Song Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
I give you a line from a song, and you try and guess which song it is.
Tough, 10 Qns, Bubnel, Jun 19 08
Tough
Bubnel
447 plays
10.
  They Might Be Giants: FITB Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a They Might Be Giants finish the lyrics quiz. Anyone who is a fan of the John's loves them for their song lyrics. Try your hand at filling in the missing lyrics to these favorites. Good luck!
Average, 10 Qns, templekeeper, May 02 07
Average
templekeeper
872 plays
trivia question Quick Question
What album contains 'Youth Culture Killed My Dog' and '32 Footsteps'?

From Quiz "TMBG Albums!"




11.
  TMBG Albums!    
Multiple Choice
 10 Qns
This is kind of easy. I briefly describe an album by They Might Be Giants. Tell me which one it is! I'll make another quiz of TMBG I'm sure. Look for it!
Average, 10 Qns, AISS, May 30 01
Average
AISS
1119 plays
12.
  TMBG: Who Sang It?    
Multiple Choice
 10 Qns
As you should already know, TMBG has two lead singers-John Linnell and John Flansburgh- and they share the responsibility of vocals. I'll name a song and you say who sang it.
Tough, 10 Qns, tmbg_lover, Jun 10 07
Tough
tmbg_lover
340 plays
13.
  TMBG's Guest and Backing Musicians    
Multiple Choice
 10 Qns
Throughout their long and illustrious careers, Brookylin-based rock group They Might Be Giants have worked with many other musicians on their albums and in their live shows. This quiz is about these musicians.
Average, 10 Qns, LordBehemoth, May 18 05
Average
LordBehemoth
184 plays

They Might Be Giants Trivia Questions

1. What song is this? "When you are alone you are the cat, you are the phone, you are an animal."

From Quiz
They Might Be Giants Song Lyrics

Answer: Don't Let's Start

"Don't Let's Start" is off of the band's self-titled album "They Might Be Giants". The album was released in 1986.

2. In the song "Vestibule," what U.S. Senator is "waiting outside"?

From Quiz They Might Be Giants

Answer: Arlen Specter

Arlen Specter was first elected to represent Pennsylvania in 1980. He attended the University of Pennsylvania.

3. Who sang 'Birdhouse in Your Soul?'

From Quiz TMBG: Who Sang It?

Answer: Linnell

'Birdhouse in Your Soul' was originally recorded for the album 'Flood'. It has been on other various albums and EPs since then. It is one of their more popular songs.

4. What year did TMBG start?

From Quiz They Might Be Giants Trivia

Answer: 1982

They wrote many songs together in high school, but never formed a band until after college. John Linnell was in one band before TMBG, The Mundanes.

5. "The Spine" was released in what year?

From Quiz TMBG's "The Spine"

Answer: 2004

Released on July 13 in the US and July 5 in the UK.

6. Who was TMBG's first guest drummer, appearing on "Lie Still, Little Bottle"?

From Quiz TMBG's Guest and Backing Musicians

Answer: Kenneth Nolan

Alan Bezozi played drums on several tracks from the album "Flood", Jim Thomas played drums on "She's Actual Size" from the album "Apollo 18" and Zak Alford played drums on "Dr. Worm" from "Severe Tire Damage".

7. What is John Linnell's middle name?

From Quiz They Might Be Giants - John Linnell

Answer: Sidney

Mr. Linnell generally signs autographs as "John Sid".

8. "I'm gonna see the _____ beneath the sea."

From Quiz They Might Be Giants Lyrics

Answer: cow

The song: "Cowtown". The album: "Lincoln". Interpretation? The "cow beneath the sea" refers to manatees, which are also called sea cows.

9. "Take me back to Constantinople. No, you can't go back to Constantinople. Been a long time gone, Constantinople. Why did Constantinople get the works? That's nobody's business but the Turks."

From Quiz The Band that Might Be Giants

Answer: Istanbul

This song is from the band's third album, "Flood". The song rocks, but the music video is really weird. The video doesn't show Istanbul at all.

10. "Bacharach and David used to write his favourite songs."

From Quiz They Might Be Giants - The Pink Album

Answer: Youth Culture Killed My Dog

According to the Johns they erased a searing guitar section to make room for the accoustic guitar that is in this version.

11. "I don't want the world, I just want______."

From Quiz They Might Be Giants: FITB Lyrics

Answer: your half

From "Ana Ng." "When I was driving once, I saw this painted on a bridge..."

12. What year was 'Flood' made, according to one of the songs on it?

From Quiz They Might Be Giants - 'Flood'

Answer: 1990

It's in the 'Theme from Flood': 'It's a brand new record for 1990 - They Might Be Giants' brand new album, 'Flood.'' The word 'record' is a pun here - it also refers to the ocean levels 'rising up.'

13. What album contains 'Youth Culture Killed My Dog' and '32 Footsteps'?

From Quiz TMBG Albums!

Answer: They Might Be Giants

14. What song am I quoting here? "We kissed on the subway in the middle of the night. I held your hand, you held mine, it was the best night of my life."

From Quiz They Might Be Giants Song Lyrics

Answer: New York City

"New York City" was actually written by a friend of the band's. During concerts, John Flansburgh sings the song from her point of view instead of from his.

15. Although the group established themselves in the borough of Brooklyn, New York, both founding members were originally from somewhere else. Where was that place?

From Quiz They Might Be Giants

Answer: Lincoln, Massachusetts

They hail from Massachusetts. The group recorded one song, "Wicked Little Critta," in which they mimicked the dramatic vocal style of the Boston Bruins' hockey announcer. One of their albums is also named "Lincoln."

16. What about 'Why Does the Sun Shine?'? Who sang that one?

From Quiz TMBG: Who Sang It?

Answer: Flansburgh

This song was not originally written by TMBG, but they still do a great job on it! Linnell did contribute to the vocals on this song, but it was not SUNG, it was spoken - therefore, it doesn't count. It was from the 'Why Does the Sun Shine (EP).

17. When they first started, how many members did the band consist of?

From Quiz They Might Be Giants Trivia

Answer: two

The first members were John Linnell and John Flansburgh. They stayed a duo for a while then got a backup band later.

18. While the previous albums "Mink Car" and "No!" had featured the Band of Dans on most tracks, "The Spine" sadly did not. Which Dan had moved on?

From Quiz TMBG's "The Spine"

Answer: Dan Hickey

Dan Hickey played drums on two songs from "The Spine" which had previously appeared on the EP "Indestructible Object." For the rest of the album, the drummer's chair was occupied by Marty Beller.

19. "I should pour through the _________ or evaporate completely."

From Quiz They Might Be Giants Lyrics

Answer: keyhole

The song: "It's not my Birthday". The album: "Miscellaneous T". Interpretation? One interesting theory is that the song is sung from the point of view of a glass of water and pouring through the keyhole means pouring through a spigot.

20. "He's got a watch with a minute hand, millenium hand and an eon hand. When they meet it's a happy land. Powerful man, Universe Man."

From Quiz The Band that Might Be Giants

Answer: Particle Man

This song is also from "Flood". In 1990, "Particle Man" was the most played song on KROQ.

21. "And sadly the cross-eyed bear's been put to sleep behind the stairs."

From Quiz They Might Be Giants - The Pink Album

Answer: Hide Away Folk Family

The backwards singing in this track is not backwards, but the Johns performing a carefully rehearsed imitation.

22. "Now you're the only one here who can tell me if it's true that you love me, and ___________."

From Quiz They Might Be Giants: FITB Lyrics

Answer: I love me

From one of my all-time favorites, "Kiss me, Son of God."

23. According to 'We Want a Rock,' what does everybody want besides a rock to wind a piece of string around?

From Quiz They Might Be Giants - 'Flood'

Answer: prosthetic foreheads on their real heads

'Someone in this town wants to stop the ones who want a rock to wind a piece of string around, but everybody wants a rock to wind a piece of string around.' The same goes for prosthetic foreheads on their real heads.

24. What album has 'Out of Jail' 'No One Knows My Plan' and 'Stomp Box'?

From Quiz TMBG Albums!

Answer: John Henry

25. Name this song: "Gotta find new friends to hang with, because you're all afraid of me."

From Quiz They Might Be Giants Song Lyrics

Answer: Cyclops Rock

"Cyclops Rock" is off of the band's album "Mink Car". It's one of the band's more popular songs.

26. Who sang 'Istanbul (Not Constantinople)'?

From Quiz TMBG: Who Sang It?

Answer: both

This song is a little tricky. Both Linnell and Flansburgh contribute to vocals. They sang together for the verses and took turns during the chorus. It was first from 'Flood', although, like 'Why Does the Sun Shine?', it was not originally written by them.

27. Where did John Linnell and John Flansburgh start writing songs together?

From Quiz They Might Be Giants Trivia

Answer: high school

They did talk about junior high a bit in their documentary, but they didn't spend much time together then. They started writing songs together when they were in high school in Lincoln, Massachusetts.

28. What will "make you beg", "make you scream", and "make you fall in love"?

From Quiz TMBG's "The Spine"

Answer: Spines

"Spines" is one of two very short tracks, along with "Spine", that serve as title tracks of sorts.

29. TMBG's first album with a full backing band was "John Henry", released in 1994. Who played bass guitar on this album?

From Quiz TMBG's Guest and Backing Musicians

Answer: Tony Maimone

The other three have also played bass with TMBG.

30. What is the name of John Linnell's son, born in 1999?

From Quiz They Might Be Giants - John Linnell

Answer: Henry

Henry Linnell can be seen on the "Gigantic" DVD. They Might Be Giants also has a record named "John Henry"!

This is category 1716
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.