FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Yellowcard Quizzes, Trivia and Puzzles
Yellowcard Quizzes, Trivia

Yellowcard Trivia

Yellowcard Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z

Fun Trivia
7 Yellowcard quizzes and 80 Yellowcard trivia questions.
1.
  "Lights & Sounds" - Yellowcard Album Lyrics   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the lyrics of songs on Yellowcard's album "Lights and Sounds"?
Average, 10 Qns, Fi B, Aug 23 06
Average
Fi B
450 plays
2.
  Yellowcard Lyrics: The Underdog EP    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know your Yellowcard lyrics? Find out how well you listened to their album "The Underdog EP." I'll give you lyrics, and you tell me what song it's from, or fill in the word. Good Luck!
Average, 10 Qns, _summer_roses_, Feb 13 05
Average
_summer_roses_
666 plays
3.
  Yellowcard First Lines Part 1    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz includes songs from the albums "Ocean Avenue," "The Underdog EP," and "One For The Kids." Enjoy!
Average, 15 Qns, shorty30490, Feb 08 05
Average
shorty30490
519 plays
4.
  Yellowcard's "Ocean Avenue" Lyrics    
Multiple Choice
 15 Qns
Finish these lyrics from the "Ocean Avenue" album.
Average, 15 Qns, quickmart12, Feb 08 05
Average
quickmart12
1809 plays
5.
  Yellowcard Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Yellowcard's new CD "Ocean Avenue" has some great songs on it. This quiz will test your knowlege of a few of them.
Average, 10 Qns, pippinlover7, Nov 23 08
Average
pippinlover7
1499 plays
6.
  Yellowcard Lyrics and Info Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
The quiz asks questions about both the band and their albums.
Average, 10 Qns, jennyme2, Mar 14 07
Average
jennyme2
567 plays
7.
  Yellowcard - "Beyond Ocean Avenue"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the best band ever, Yellowcard!
Tough, 10 Qns, lilbam, May 04 05
Tough
lilbam
471 plays
trivia question Quick Question
Finish the lyric: "Way away from here I'll ______. Way away so you can ____. What it feels to be alone and not believe anything."

From Quiz "Yellowcard Lyrics"





Yellowcard Trivia Questions

1. Complete the lyric: "I never thought I would wake up in bed, watching the world..."

From Quiz
"Lights & Sounds" - Yellowcard Album Lyrics

Answer: coming down on my head

"...I'd sleep like a dog, if you would never have said, this is the world coming down on your head." These lyrics are from the song "Down on My Head".

2. What year was Yellowcard formed?

From Quiz Yellowcard - "Beyond Ocean Avenue"

Answer: 1997

Most of the guys have been friends since High School in Jacksonville Florida.

3. I'll give you the first line of a song, and you tell me what song it is. What song is this from? "Eyes are feeling heavy but they never seem to close."

From Quiz Yellowcard First Lines Part 1

Answer: Breathing

"Fan blades on the ceiling spin but the air is never cold." This song can be found on the "Ocean Avenue" album. Yellowcard's violin player is Sean Mackin.

4. Finish the lyric: "Broken this fragile thing now and I can't, I can't __________________."

From Quiz Yellowcard Lyrics and Info Quiz

Answer: pick up the pieces

"Only One" is about Ryan Key's break-up with his girlfriend, and about understanding why and how it didn't work out. Key says he can't stand albums where every single song is about some girl breaking a guy's heart, so he wrote "Only One" to be different.

5. "The two of us, we dream like one. Our energy could light the sun." Which song is this from?

From Quiz Yellowcard Lyrics: The Underdog EP

Answer: Rocket

"The two of us we dream like one. Our energy could light the sun. The two of us take breath as one. The two of us, the two of us." This is sung underneath the chorus of "Rocket", the final song on Yellowcard's second album.

6. "There's a place on the corner of ..."

From Quiz Yellowcard's "Ocean Avenue" Lyrics

Answer: Cherry Street

From the song "Ocean Avenue".

7. Finish the lyric: "Way away from here I'll ______. Way away so you can ____. What it feels to be alone and not believe anything."

From Quiz Yellowcard Lyrics

Answer: be, see

This lyric is from the song "Way Away". The whole chorus is "Way away from here I'll be. Way away so you can see what it feels to be alone and not believe, anything."

8. At what age did Yellowcard's drummer, Longineu Parsons III, start playing the drums professionally?

From Quiz Yellowcard - "Beyond Ocean Avenue"

Answer: 5

Longineu started playing the drums in his dad's jazz band when he was 5 years old.

9. "Lying soaked in sweat tonight, your knuckles white, you try to fight." What song is this from?

From Quiz Yellowcard First Lines Part 1

Answer: Powder

"The need for more to get you by." This song can be found on "The Underdog EP" To me, it sounds like this song is about drug use and how hard it is to overcome.

10. "If you're gonna rip my heart out, could you use a knife that's _______ and rust in color." What word completes this lyric?

From Quiz Yellowcard Lyrics: The Underdog EP

Answer: dull

"If you're gonna rip my heart out, could you use a knife that's dull and rust in color. Once I die, there will be no way that you can cover that scar. It's hard, I know." This is how "Avondale", the first Yellowcard song I ever heard, begins. It sounds kind of morbid... but it's still a great song with an amazing violin part at the beginning!

11. "Every windowpane is ..."

From Quiz Yellowcard's "Ocean Avenue" Lyrics

Answer: Shattering

From the song "Way Away" - my personal favorite.

12. The song "Breathing" begins with the line "_______ are feeling heavy but they never seem to close". What is the missing word?

From Quiz Yellowcard Lyrics

Answer: Eyes

The full verse to the song "Breathing" is "Eyes are feeling heavy but they never seem to close. The fan blades on the ceiling spin but the air is never cold."

13. "I'm taking 'em all, I'm taking 'em all back for good, to a place where I know that I'm safe" comes from which song?

From Quiz "Lights & Sounds" - Yellowcard Album Lyrics

Answer: Martin Sheen or JFK

"I could sleep, but when I'd wake you'd still be gone, and you're my air..." The lyrics have no direct reference to either man mentioned in the song's title.

14. How many bass players has Yellowcard gone through?

From Quiz Yellowcard - "Beyond Ocean Avenue"

Answer: 3

The first bass player was Waren Cook. He left before 'Ocean Avenue'. Pete Mosely recorded 'Ocean Avenue' then left the band. Alex Lewis took over, but Pete wanted to come back so they let Alex go.

15. "Trembling, hold me now." What song is this from?

From Quiz Yellowcard First Lines Part 1

Answer: Trembling

"I'm torn between silence and violent expression." This song is from "One For The Kids." Ryan Key is the lead vocalist for Yellowcard.

16. What does Sean Mackin do in Yellowcard?

From Quiz Yellowcard Lyrics and Info Quiz

Answer: electric violin and vocals

Sean was listening to them play one day and it just worked out. Having a violin in their band makes their music stand out more.

17. "I'm falling, I'm falling, I'm falling down..." Which song is this from?

From Quiz Yellowcard Lyrics: The Underdog EP

Answer: Powder

"Powder" is a great song, but if you get it stuck in your head it's nearly impossible to get out! Anyway, I still like it a lot!

18. "The fan blades on the ceiling spin but the air is never ..."

From Quiz Yellowcard's "Ocean Avenue" Lyrics

Answer: cold

From the song "Breathing".

19. Finish the lyric from "Breathing": "I can feel you breathing and it's keeping me ________."

From Quiz Yellowcard Lyrics

Answer: awake

The whole lyric is "I can feel you breathing and it's keeping me awake. Can you feel it beating, my heart sinking like a weight?"

20. What is the name of the main character in "Two Weeks From Twenty"?

From Quiz "Lights & Sounds" - Yellowcard Album Lyrics

Answer: Jimmy

"Jimmy wasn't really popular, had a couple of friends back home..." This song is about a young man, Jimmy, who joins the army and is killed in battle two weeks before his twentieth birthday.

21. 'Ocean Avenue' was Yellowcard's debut with which record label?

From Quiz Yellowcard - "Beyond Ocean Avenue"

Answer: Capitol

Yellowcard signed with Capitol Records in April of 2002.

22. "Christmas break of '98 just flipped me upside down." What song is this from?

From Quiz Yellowcard First Lines Part 1

Answer: Rock Star Land

"One coast out to the other following the sound." This song is from "One For The Kids." "Rock Star Land" is defined in the song as California.

23. "Hello friend, it's been too long. And every ______ sings the same _____ song." Which two words completes this lyric?

From Quiz Yellowcard Lyrics: The Underdog EP

Answer: town, sad

"Finish Line" is probably my least favorite song on this CD. I don't dislike it, I just think that it is less interesting than the other songs.

24. "I may be leavin' but you're always in my ..."

From Quiz Yellowcard's "Ocean Avenue" Lyrics

Answer: Heart

From the song "Miles Apart".

25. What song is this from: "If I could find you now things would get better. We could leave this town and run forever."?

From Quiz Yellowcard Lyrics

Answer: Ocean Avenue

This is from "Ocean Avenue". I think it is best part of the song.

26. FInish the lyric: "Stop, turn, take a look around - "

From Quiz "Lights & Sounds" - Yellowcard Album Lyrics

Answer: At all the lights and sounds

"Stop, turn, take a look around, at all the lights and sounds, let them bring you in. Slow, burn, let it all fade out, pull the curtain down, I wonder where you've been?" These lyrics are from the title track "Lights and Sounds", which was the first single released by the band from this album.

27. What instrument does Yellowcard have in their band that most other rock bands don't?

From Quiz Yellowcard - "Beyond Ocean Avenue"

Answer: Violin

Sean Mackin is the violinist. He's been playing the violin since he was about 7 years old.

28. "Here, a little sympathy for you to waste on me." What song is this from?

From Quiz Yellowcard First Lines Part 1

Answer: Inside Out

"I know you're faking it but that's okay." This song is from "Ocean Avenue." Longineu Parsons is the drummer for Yellowcard.

29. Where did the band form?

From Quiz Yellowcard Lyrics and Info Quiz

Answer: Jacksonville, Florida

They formed in Florida, but didn't solidfy their line-up until they moved to Southern California in 2001.

30. "Inventiveness is what I lack." Which song is this from?

From Quiz Yellowcard Lyrics: The Underdog EP

Answer: Avondale

It's "Avondale", of course! A great song... You may have heard it on the radio a few times! I did, but never knew what it was until my cousin introduced me to Yellowcard two years ago!

This is category 13038
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.