FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Roger Taylor Quizzes, Trivia and Puzzles
Roger Taylor Quizzes, Trivia

Roger Taylor Trivia

Roger Taylor Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Queen

Fun Trivia
4 Roger Taylor quizzes and 40 Roger Taylor trivia questions.
1.
  10 Questions about Roger Meddows Taylor    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the life and music of solo artist, lead singer of The Cross and occasional singer and drummer of Queen, Roger Meddows Taylor.
Average, 10 Qns, McrLove, May 13 17
Average
McrLove
306 plays
2.
  Rogy   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Roger Taylor - wonderful musician, sexy guy (when he was young) and the best drummer ever. That´s why I love him!
Tough, 10 Qns, matka11, Sep 16 12
Tough
matka11
439 plays
3.
  The Beat of Queen: Roger Taylor    
Multiple Choice
 10 Qns
Before this quiz, a quiz had been made on every member of Queen except for Roger Taylor. Until now. Enjoy.
Tough, 10 Qns, C.A Gumby, Apr 23 13
Tough
C.A Gumby
514 plays
4.
  10 Question Roger Meddows Taylor Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the Queen drummer, Roger Taylor. Hope you do well!
Average, 10 Qns, vmsteeler, Nov 25 12
Average
vmsteeler
160 plays

Roger Taylor Trivia Questions

1. When was Roger born?

From Quiz
Roger Meddows Taylor

Answer: 26 July 1949

Roger Taylor was born on the 26th of July in 1949. He was born in King's Lynn, Norfolk. He is also the second youngest Queen member.

2. Which two videos did Roger appear in drag in?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: 'The Great Pretender' and 'I Want To Break Free'

Roger appeared in the 1984 video for Queen's 'I Want To Break Free' in drag as well as in Freddie Mercury's 1992 'The Great Pretender'.

3. Which musical instrument is Roger Taylor most known to play?

From Quiz Rogy

Answer: Drums

Yes, Roger Meddows-Taylor is a drummer of the rock band Queen. As a drummer he is known for his "big" unique sound and is considered one of the most influential rock drummers of the 1970's.

4. When is Roger's birthday?

From Quiz The Beat of Queen: Roger Taylor

Answer: July 26th 1949

He was born in Kings Lynn, Norfolk, England.

5. Which video was Roger talking about when he said 'love the song, hate the video'?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: It's A Hard Life

Roger loved the song "It's a Hard Life", but he said on the commentary for the "Greatest Hits Vol II" DVD that he hated the video and that he looked rather stupid in his costume.

6. Do you know what Roger once had in common with Anne of Green Gables?

From Quiz Rogy

Answer: They both have dyed their hair green.

Roger is a natural blond, but one day in 1979 he accidentally dyed his hair green. Since it was just before a show, he had to go on with green hair. Only a few pictures of this unfortunate accident have survived.

7. What was Roger's first song he wrote for Queen?

From Quiz The Beat of Queen: Roger Taylor

Answer: Modern Time Rock and Roll

This song is from the album "Queen" which was released in July of 1973.

8. How many songs did Roger wrote for his band, Smile?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: 1

The one song he wrote for Smile is called 'Blag'.

9. Whenever Roger played live, he would always drink some Scotch before going on stage, but how many shots?

From Quiz Rogy

Answer: two

Yes, whenever he played live, he´d always drink two shots of Scotch. No more, no less.

10. How many songs did Roger write for Queen?

From Quiz The Beat of Queen: Roger Taylor

Answer: Twenty-one

Many of Roger's songs were fast paced hard rock songs.

11. What was Roger's first solo single?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: I Wanna Testify

Roger's first solo single was his cover of The Parliaments' "I Wanna Testify". It was released in 1977.

12. What was the name of Roger's side band with which he sang and played guitar for in the 1990's?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: The Cross

Roger formed The Cross in the 1990's after advertising for a guitarist, drummer and bass player.

13. Who did Roger open Live Earth 2007 with?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: Taylor Hawkins + Chad Smith

Roger opened Live Earth 2007 with Foo Fighter's drummer Taylor Hawkins and Red Hot Chili Peppers drummer Chad Smith.

14. What instrument did Roger play in group Bubblingover Boys?

From Quiz Rogy

Answer: Ukulele

Roger formed the band Bubblingover Boys when he was young and he played ukulele in this group.

15. Complete one of Roger´s lyrics: "...can't believe what you hear don't believe what you _______".

From Quiz Rogy

Answer: read

"...can't believe what you hear don't believe what you read" - this is the beginning of the song "It's an Illusion", which can be found on the album "Strange Frontier".

16. What was Roger's stage habit?

From Quiz The Beat of Queen: Roger Taylor

Answer: Spitting

Roger would often spit up in the air and catch it in his mouth.

17. From 1987 to 1993 Roger was in a side band called The Cross. What was their first album called?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: Shove It

'Mad, Bad and Dangerous to Know' was their second album. 'Blue Rock' was their third. 'Whole Lotta Love' is a song from 'Blue Rock'.

18. What was the name of Roger's very first band?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: Bubblingover Boys

Roger's very first band was called the Bubblingover Boys and they came to be in 1957 when Roger was 8 years old.

19. Who played the keyboards in Roger´s band The Cross?

From Quiz Rogy

Answer: Spike Edney

The Cross is the band formed by Roger Taylor during his solo career, the Cross were Spike Edney (keyboards), Josh Macrae (drums), Clayton Moss (guitar), Peter Noone (bass) and Roger Taylor (vocals).

20. In what year was Roger (and Queen) inducted into the Rock 'n' Roll Hall of Fame?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: 2001

In 2001, Queen was inducted into the 'Rock 'n' Roll Hall of Fame. Taylor and Brian May were at the event.

21. Who does Roger share a birthday with?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: Mick Jagger

Roger and Mick Jagger were both born on 26 July, though Jagger's six years his elder. Roger and Brian May were born a week apart.

22. In which Queen music video was Taylor's past girlfriend, Debbie Leng, featured?

From Quiz Roger Meddows Taylor

Answer: Breakthru

Debbie was featured in the music video for 'Breakthru'. Taylor and Leng had three children together. They broke up in 2002.

23. What is Roger's middle name?

From Quiz The Beat of Queen: Roger Taylor

Answer: Meddows

Roger also has a younger sister named Claire.

This is category 20969
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.