FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
First Names QS Quizzes, Trivia and Puzzles
First Names QS Quizzes, Trivia

First Names Q-S Trivia

First Names Q-S Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names

Fun Trivia
47 quizzes and 490 trivia questions.
1.
  Tricky Richards   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
In this quiz you'll find ten men known by their given name of Richard. Match the Richard to a small factoid about them. Good luck!
Easier, 10 Qns, kyleisalive, Jul 23 23
Easier
kyleisalive editor
Jul 23 23
308 plays
2.
  Even Steven   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Oh contraire! This is not some obscure quiz about a teenage television series! This is about famous people, specifically Steves, Stevens and Stephens!
Average, 10 Qns, jaknginger, Jan 28 14
Average
jaknginger gold member
3605 plays
3.
  Roger This!   popular trivia quiz  
Match Quiz
 15 Qns
Match the last name of each Roger to the proper clue.
Easier, 15 Qns, nyirene330, Jul 24 19
Easier
nyirene330
Jul 24 19
571 plays
4.
  Who am I? Robert, Rob, Bob or Bobby   popular trivia quiz  
Match Quiz
 15 Qns
Robert comes from the Germanic name Hrodebert meaning "bright fame". From Robert have come Rob, Bob and Bobby. Can you identify the correct Robert, Rob, Bob or Bobby from the clue that is given.
Very Easy, 15 Qns, zambesi, Oct 07 17
Very Easy
zambesi
Oct 07 17
1270 plays
5.
  On the Feast of Stephen   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A "feast" for you of Steves, Stephens, Stevens, Stephans....
Easier, 10 Qns, agony, Apr 27 22
Easier
agony editor
Apr 27 22
1987 plays
6.
  The Book of Samuel   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Or maybe this should be called 'The Quiz of Samuel'. All the people featured in this quiz are named Samuel, even if some of them answer to Sam. I hope you enjoy working out who they are.
Easier, 10 Qns, rossian, May 13 12
Easier
rossian editor
873 plays
7.
  Is Stan the Man?   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Stans and Stanleys aplenty here - just match the correct man to the brief description of his good self.
Easier, 10 Qns, eburge, Aug 25 18
Easier
eburge gold member
Aug 25 18
513 plays
8.
  Who's Who: Famous Sy(i)dneys   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
The Globetrot Triva 2 challenge has just begun, and writers in the Author's Lounge are Down Under in Sydney, Australia. I am thinking, however, of a different type of Sydney. Can you identify these famous people who share the name Sy(i)dney?
Average, 10 Qns, ponycargirl, Sep 12 22
Average
ponycargirl editor
Sep 12 22
350 plays
9.
  Who am I? Richard, Dick, Richie or Ricky   popular trivia quiz  
Match Quiz
 15 Qns
Richard is Germanic name meaning "ric" (ruler, leader, king, powerful) and "hard" (strong, brave, hardy). From the name Richard comes Dick, Richie and Ricky. Can you identify the correct name from the clue that is given.
Easier, 15 Qns, zambesi, Oct 05 17
Easier
zambesi
Oct 05 17
1018 plays
10.
  Who am I? Samuel, Sam or Sammy.    
Match Quiz
 10 Qns
Samuel is a name or surname of Hebrew origin meaning either "name of God" or "God has heard". Can you identify the correct Samuel Sam or Sammy from the clues that are given.
Easier, 10 Qns, zambesi, Sep 14 17
Easier
zambesi
929 plays
trivia question Quick Question
In July 2009, this Steve was killed by his mistress. Which former NFL quarterback is it?

From Quiz "Even Steven"




11.
  Who am I? Stephen, Steven or Steve    
Match Quiz
 10 Qns
The name Stephen comes from the Greek Stephanos meaning "crown" or more precisely ""that which surrounds". Can you identify the correct Stephen, Steven or Steve from the clue that is given?
Easier, 10 Qns, zambesi, Feb 19 17
Easier
zambesi
921 plays
12.
  Is it Susan, Sue, Susie, Suzie or Suzanne?    
Match Quiz
 10 Qns
The name Susan comes from Hebrew meaning "graceful lily". All you need to do is match the clue to the correct Susan, Sue, Susie, Suzie or Suzanne. Have FUN!
Easier, 10 Qns, zambesi, Sep 29 17
Easier
zambesi
Sep 29 17
942 plays
13.
  Famous Men Named Robert   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Please take this quiz about some well-known men with the name Robert. Have fun and good luck!
Average, 10 Qns, mrgrouchy, Aug 05 09
Average
mrgrouchy
2394 plays
14.
  Are they a Rodney or Rod?    
Match Quiz
 10 Qns
The name Rodney originated as a toponym (meaning a place name) which meant "Hroda's island" in Old English. Hroda is also a Germanic name meaning "fame". Can you identify the correct Rodney and Rod?
Easier, 10 Qns, zambesi, Dec 18 19
Easier
zambesi
Dec 18 19
578 plays
15.
  Are they Rosemary, Rose or Rosie    
Match Quiz
 10 Qns
Can you identify the correct Rosemary, Rose or Rosie from the clue that is given.
Easier, 10 Qns, zambesi, Jan 03 19
Easier
zambesi
Jan 03 19
649 plays
16.
  Richards, Dicks And Dickies   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some clues to famous people called Richard, Dick or Dickie. Can you identify them from the information provided?
Average, 10 Qns, shuttlemania, Jun 28 14
Average
shuttlemania
897 plays
17.
  His Name Is Stephen or Steven...Maybe Stefan?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Maybe he just goes by Steve. Can you identify ten men whose names are variations of Stephen?
Average, 10 Qns, CmdrK, Jun 18 14
Average
CmdrK gold member
621 plays
18.
  Richards in Film and Music   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In honour of all the Richards out there including my Dad. Hope you enjoy the quiz !
Easier, 10 Qns, Velvet_Rain, Oct 02 17
Easier
Velvet_Rain
Oct 02 17
509 plays
19.
  Who am I? Samuel, Sam or Sammy: Part 2    
Match Quiz
 10 Qns
Samuel is a name or surname of Hebrew origin meaning either "name of God" or "God has heard". Can you identify the correct Samuel, Sam or Sammy from the clues that are given.
Easier, 10 Qns, zambesi, Jun 02 20
Easier
zambesi
Jun 02 20
495 plays
20.
  Sorting the Steves    
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can figure out which Steve each question focuses on. Good luck.
Easier, 10 Qns, bradez, Nov 24 16
Easier
bradez gold member
609 plays
21.
  Who am I? Reginald, Reg or Reggie    
Match Quiz
 10 Qns
Reginald is derived from the Latin "Reginaldus" meaning "king". From the clue, can you identify the correct Reginald, Reg or Reggie?
Easier, 10 Qns, zambesi, Jun 30 20
Easier
zambesi
Jun 30 20
392 plays
22.
  Famous Susans    
Multiple Choice
 15 Qns
A quiz to honor famous Susans - with a few little extras thrown in at the end!
Average, 15 Qns, soobeehunny, Jan 01 14
Average
soobeehunny
1912 plays
23.
  Sam-I-Am    
Multiple Choice
 10 Qns
Sam-I-Am is the main character in "Green Eggs And Ham" by Dr. Seuss. This quiz deals in real people named Sam.
Average, 10 Qns, lowtechmaster, Feb 05 16
Average
lowtechmaster
877 plays
24.
  Who Am I? Roger or Rodger    
Match Quiz
 10 Qns
The name Roger has Germanic origins meaning "fame", renown", "spear" and "lance". Can you identify the correct Roger or Rodger from the clue?
Easier, 10 Qns, zambesi, Sep 23 20
Easier
zambesi
Sep 23 20
366 plays
25.
  Hip, Hip, Hoo-"Ray"-Guys named Ray/Raymond   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
They come from various areas. We have actors, authors, a singer, a golfer, a musician, a hamburger king and a politician. But this ar"ray" of guys does have one thing in common. They are all named Ray or Raymond.
Tough, 10 Qns, paulmallon, Nov 11 14
Tough
paulmallon gold member
452 plays
26.
  "Sam I Am": Men named Sam, Sammy, Samuel   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
What's in a name? There are multiple ways to use the moniker Sam, just as there are many men who have been known to use one variation or another. Can you figure out which Sam I Am?
Average, 10 Qns, paulmallon, Jun 30 12
Average
paulmallon gold member
557 plays
27.
  Roberts Rule   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All questions have to deal with people named Robert.
Average, 10 Qns, Robert907, Dec 01 13
Average
Robert907 gold member
740 plays
28.
  The "Spencer" Dispenser: First Name Spencers   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz on a subject close to my heart. See if you can identify this series of famous Spencers.
Average, 10 Qns, Spaudrey, Nov 06 10
Average
Spaudrey
482 plays
29.
  Which Rich is Which?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ten prominent persons named Richard or one of the variants of that name.
Average, 10 Qns, Upstart3, Apr 17 16
Average
Upstart3 gold member
372 plays
30.
  Roger, Over and Out!    
Multiple Choice
 10 Qns
Ya know how some song or phrase jumps into your head, (an earworm!) and you realize it would be a perfect name for a quiz? Well, guess what happened! Hope you enjoy this introduction to several Rogers!
Average, 10 Qns, babsr, Jul 14 15
Average
babsr gold member
249 plays
31.
  What's In a Name? Part 1. Stephen Who?    
Multiple Choice
 10 Qns
We must all know at least one Stephen, but what do you know about these?
Tough, 10 Qns, operator42, May 20 15
Tough
operator42
631 plays
32.
  Famous Rebeccas    
Multiple Choice
 10 Qns
With Rebekahs and even the odd Becky thrown in for good measure. Enjoy!
Average, 10 Qns, beckyel, Aug 07 22
Average
beckyel
Aug 07 22
955 plays
33.
  Roberts Rule Too   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A sequel to my Roberts Rule Quiz; once again the questions are about people named Robert.
Average, 10 Qns, Robert907, May 28 12
Average
Robert907 gold member
438 plays
34.
  A Rose By Any Other Name...    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about famous women named Rose. See if you can pick out the correct Rose from the clues.
Average, 10 Qns, nmerr, Jul 06 10
Average
nmerr gold member
583 plays
35.
  You Can Call Me 'Sally'    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about famous people with the first name Sally.
Average, 10 Qns, workisboring, Jun 11 14
Average
workisboring gold member
715 plays
36.
  Why Me?    
Multiple Choice
 10 Qns
'Cuz your name is Simon and Simon sez do a quiz on that name and 'cuz I say so too. That's why!
Average, 10 Qns, KIRKEPOO, Mar 09 15
Average
KIRKEPOO
649 plays
37.
  Do You Know Robert?    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about some of the many wonderful Roberts in the world.
Tough, 10 Qns, Elanor, Nov 27 15
Tough
Elanor
735 plays
38.
  Great Scott!    
Multiple Choice
 10 Qns
How many times have you heard that expression? Whatever its origins, it gave me an idea for a quiz based on ... great Scotts! How many do you remember?
Tough, 10 Qns, MaggieG, May 20 07
Tough
MaggieG gold member
674 plays
39.
  Roger and Out    
Multiple Choice
 10 Qns
All these Rogers were famous at one time or another in their various fields. How many do you recall? Have fun finding out!
Difficult, 10 Qns, MaggieG, Aug 02 05
Difficult
MaggieG gold member
550 plays
40.
  The Jolly Roger    
Multiple Choice
 10 Qns
The Jolly Roger is, of course, the nickname given to a pirate flag. However, this quiz is not about that particular Roger. Instead, test your knowledge about these other famous Rogers, and just what made them so jolly.
Tough, 10 Qns, Caspar36, Jan 25 13
Tough
Caspar36
430 plays
41.
  First Name Ryan (North American)    
Multiple Choice
 10 Qns
As a companion to my "Last Name Ryan", these questions are about people with the first name Ryan.
Average, 10 Qns, Robert907, Oct 31 12
Average
Robert907 gold member
369 plays
42.
  Richard Who?    
Multiple Choice
 10 Qns
Decide who the correct Richard is from the description.
Average, 10 Qns, imperial, Jan 24 16
Average
imperial
1234 plays
43.
  People Named Robert    
Multiple Choice
 10 Qns
My namesake.
Tough, 10 Qns, robert362, Oct 02 13
Tough
robert362
641 plays
44.
  Ravishing Rachels    
Multiple Choice
 10 Qns
Rachel, a Hebrew name meaning 'lamb', happends to be the name of quite a few famous women. See if you can identify these.
Tough, 10 Qns, neelie_447, Mar 05 10
Tough
neelie_447
422 plays
45.
  Famous Suzannes    
Multiple Choice
 10 Qns
Some famous (and not so famous) ladies called Suzanne. Enjoy!
Tough, 10 Qns, beckyel, Mar 03 11
Tough
beckyel
582 plays
46.
  Famous 'Sebastians'    
Multiple Choice
 10 Qns
One of my cats is named Sebastian. It got me thinking, just how many Sebastians do I know? Who are they?
Average, 10 Qns, sebastiancat, Nov 18 17
Average
sebastiancat
Nov 18 17
504 plays
47.
  S-Capades: Our Names Begin with S    
Multiple Choice
 10 Qns
The people in this quiz all have first names beginning with S. See how many you know!
Tough, 10 Qns, Sallyo, Aug 01 05
Tough
Sallyo
404 plays

First Names Q-S Trivia Questions

1. Richard Marx is an American pop/rock singer and songwriter. "Right Here Waiting" is one of his biggest hits, getting to number one in many countries. In which year was it released?

From Quiz
Richards in Film and Music

Answer: 1989

Richard Marx was born in 1963 in Chicago, Illinois. At the start of his music career he was a backing singer for various artists. His own debut album entitled "Richard Marx" was released in 1987. "Right Here Waiting" (1989) comes from his second album "Repeat Offender" (1989). It got to number one in many counties including the US, Australia, New Zealand and Canada.

2. This prolific and popular author was born, and mostly grew up, in Maine. He often writes prefaces or afterwords to his books addressed to "Constant Reader". Who is he?

From Quiz On the Feast of Stephen

Answer: Stephen King

King was born in 1947 in Portland, Maine. His literary career started with selling short stories to men's magazines while he taught high school and moonlighted in a commercial laundry - while there is no doubt that he always wanted to be a writer, he has made it clear over the years that those early stories were as much about putting food on the table for his young family as they were about literature. His big break came in 1973 with the publication of "Carrie" and he hasn't had to punch a time clock since.

3. Singer songwriter Roger Miller penned a Broadway musical based on the writings of Mark Twain. What did he call it?

From Quiz Roger, Over and Out!

Answer: Big River

"Big River" was based on Twain's "Adventures of Huckleberry Finn", capturing the essence of the story in characterizations and in the music. It received the Tony for Best Musical in 1985. It was his only musical in the extensive catalog of music he wrote and performed. He passed away in 1992 from lung cancer, age 56.

4. Also known as "The Crocodile Hunter," this Australian was known for working with various dangerous animals and operated the Australia Zoo in Queensland. He was killed in an accident with a stingray in 2006.

From Quiz Sorting the Steves

Answer: Steve Irwin

Irwin was a worldwide television star and was known for his eccentric ways and no fear approach to animals. He once held his son while feeding a crocodile for one of his shows which caused controversy and concerned members of the public. He was unfortunately killed by a stingray whilst he was filming for a television show. According to a witness, the stingray reacted defensively to Irwin's presence and pierced his chest several times.

5. Which actor called Richard was nominated for an Academy Award seven times but never took the trophy home?

From Quiz Which Rich is Which?

Answer: Richard Burton

Richard Burton was born in Pontrhydyfen in Wales in 1925. He was most famous for his two marriages to Elizabeth Taylor. The best of his film work was impressive, but there were some duds - 'The Medusa Touch'. His work on stage was legendary. An alcoholic, he died in 1984 in Switzerland.

6. This actor, producer and director starred as "Pinky Brown" in "Brighton Rock (1947), won Academy Awards as Director and Producer for Gandhi (1982) and starred as John Hammond in Jurassic Park (1993). Can you name him?

From Quiz Richards, Dicks And Dickies

Answer: Richard Attenborough

Although he was often known as "Dickie" within the film industry, his film credits were always as Richard. His film career has spanned seven decades from 1942 to 2007.

7. An anti-apartheid activist in South Africa in the 1960s and '70s was killed while in police custody. Who was he?

From Quiz His Name Is Stephen or Steven...Maybe Stefan?

Answer: Steve Biko

Steve Biko was the founder of the Black Consciousness Movement in South Africa in the 1960s. He adopted the slogan "black is beautiful" and sought to empower urban blacks. Arrested in August, 1977, he died a month later from beatings incurred while in police custody.

8. In which branch of United States military did actor Steve McQueen serve?

From Quiz Even Steven

Answer: Marines

Terence Steven McQueen was born in Beech Grove, Indiana in 1930. His biographies paint a picture of periodic childhood abuse and rebellion that eventually landed him in a California boys' home. He enlisted in the United States Marine Corps in 1947 and was honorably discharged in 1950. Steve was an avid motorcycle racing enthusiast. He had an acting career that spanned over four decades. Some of his most famous films are "Bullitt", "The Getaway" and "The Magnificent Seven". Steve died of cancer at the age of 50.

9. Roger Ebert is a known and trusted film critic, but few know (or remember) that he had overcome a life adversity in 1979. Overcoming what helped Roger Ebert to regain his joy in life?

From Quiz The Jolly Roger

Answer: Alcoholism

Roger Ebert has actually been sober since 1979 and is a member of Alcoholics Anonymous. In addition to movie critique, Ebert has penned articles regarding his successful overcoming of this vice.

10. Ryan Newman won the 2008 Daytona 500 NASCAR stock car race. For what nickname is the Daytona 500 best known?

From Quiz First Name Ryan (North American)

Answer: The Great American Race

Newman's win was the first for Penske Racing headed by legendary owner Roger Penske. The race takes place every February at the Daytona International Speedway in Daytona Beach, Florida and marks the start of the new season for NASCAR.

11. In 1964, after the death of his brother, Robert F. Kennedy successfully ran for the United States Senate representing which state?

From Quiz Roberts Rule Too

Answer: New York

Robert Kennedy built on his victory in 1964 to run for President in 1968. He was assassinated in Los Angeles shortly after winning the California primary.

12. Which film festival is Robert Redford most closely associated with?

From Quiz Roberts Rule

Answer: Sundance

Robert Redford won the Academy Award for "Best Director" for the 1980 film "Ordinary People" after a very long and successful acting career.

13. What is the last name of the famous Nazi hunter, Simon?

From Quiz Why Me?

Answer: Wiesenthal

Simon Wiesenthal (1908-2005) was an Austrian Jew who survived the Holocaust of WWII. After spending 4 1/2 years in German concentration camps, he dedicated the rest of his life to tracking down and serving justice to Nazi war criminals.

14. Perhaps the most famous Spencer of the 20th century, he was a multiple Oscar nominated actor, winning twice for "Captains Courageous" and "Boys Town". Who is this famous Spencer?

From Quiz The "Spencer" Dispenser: First Name Spencers

Answer: Spencer Tracy

Spencer Tracy had a 47-year film career and received nine Oscar nominations across that career. He had an ongoing relationship with actress Katherine Hepburn, lasting most of his film career.

15. Her maiden name was Fitzgerald and she bore nine children, one of whom became the 35th President of the U.S. Who is she?

From Quiz A Rose By Any Other Name...

Answer: Rose Kennedy

Born in Boston, Massachusetts in 1890 to John and Mary Fitzgerald, Rose Kennedy was the matriarch of an American political dynasty. A strong and deeply religious woman, she lived to be 104 years old, outliving most of her nine children.

16. This man became famous as the lead singer for the British supergroup Led Zeppelin. Can you identify him?

From Quiz Famous Men Named Robert

Answer: Robert Plant

Robert Plant, born in West Bromwich, is one of the most famous singers in the history of rock music. Plant and guitarist Jimmy Page formed Led Zeppelin in the late 1960s, and the band achieved tremendous artistic and commercial success during the 1970s. Plant's amazing vocal range can be heard on such songs as "Babe I'm Gonna Leave You" and "Stairway to Heaven." Robert Palmer was a British singer who had a major hit single in 1985 with his "Addicted to Love." Robert Fripp played guitars and composed songs for the band King Crimson, and Robert Moog helped to develop a musical synthesizer that bears his name today.

17. Which Rachel is famous for winning the 2007 Miss USA pageant?

From Quiz Ravishing Rachels

Answer: Rachel Smith

Rachel Renee Smith was born in Panama in 1985. She held the titles of Miss Tennesee Teen USA and Miss Tennesee USA. In 2007, she won the Miss USA pageant, and went on the rank as fourth runner-up in the Miss Universe pageant. During her time as Miss USA, Smith appeared on both The Today Show and The Oprah Winfrey Show. She also took part in MTV's reality show "Pageant Place". She is also a graduate in journalism.

18. Richard Biggs played which character in "Babylon 5"?

From Quiz What's In a Name? Part 1. Stephen Who?

Answer: Dr. Stephen Franklin

As well as appearing in "Babylon 5", Richard Biggs has appeared in episodes of "ER", "NYPD Blue" and "CSI: Crime Scene Investigation". He died in May, 2004.

19. F. Scott Fitzgerald, famous author of books such as "The Great Gatsby" and "Tender is the Night". What did the F. stand for?

From Quiz Great Scott!

Answer: Francis

Born in St. Paul Minnesota in 1896, Francis Scott Key Fitzgerald was as well known for his "fast" lifestyle as his novels.

20. She's a famous American suffragette and even had her picture on a coin, for a while.

From Quiz Famous Susans

Answer: Susan B. Anthony

This Susan was born in Adams, Massachusetts on February 15, 1820. Her parents were strict Quakers who taught their children to be strong-minded and independent. Millions of American women voters can be thankful for that today! She was the first female citizen to appear on a U.S. coin, when she appeared on the 1979 dollar coin.

21. Suzanne Lenglan won the Ladies Singles at Wimbledon from 1919-1923 and in 1925. Which country was she from?

From Quiz Famous Suzannes

Answer: France

Suzanne Lenglen was born in Paris in 1899. She won 81 singles titles in her career and was the number 1 player when the world rankings began in 1925-26. She is famous for openly weeping on court and sipping brandy in between sets. She wore 'revealing' clothes on court - showing ankles and forearms - at a time when women players wore petticoats and high necked dresses with floor-sweeping skirts. Sadly she died in 1938, of pernicious anemia.

22. Rebecca appears in the Bible. To whom was she married?

From Quiz Famous Rebeccas

Answer: Isaac

Rebecca (or Rebekah) was the wife of Isaac and the mother of Jacob and Esau. A servant of Abraham had met her by a well, and asked for her to go with him to marry Abraham's son, Isaac. She was barren, but once Isaac had asked the Lord to intervene, she had the twins, Jacob and Esau. They had 'struggled together within her' (King James, Genesis 25 v 22) and the Lord had said that this was a sign of the struggle the two would have as they grew. They were to become the fathers of two nations, Israel and Edom.

23. This Sebastian that came to mind is from the Disney movie "Little Mermaid". The Caribbean crab was voiced by Samuel L. Wright. He was also the voice of one of the dinosaurs in 2000 "Dinosaur". Which one was he?

From Quiz Famous 'Sebastians'

Answer: Kron

I have not seen this movie as yet, so I can't tell you which dinosaur is which.

24. Which Richard was a famous explorer and translated 'The Arabian Nights'?

From Quiz Richard Who?

Answer: Burton

Sir Richard Burton 1821-1890. Explorer, translator and Orientalist.

25. Who was the director of 'The Hustler'?

From Quiz People Named Robert

Answer: Robert Rossen

The others all have fine directorial credits, but this one was rossen (with Paul Newman in the lead).

26. Throughout his movie career Richard Burton was nominated for seven Oscars and won two Golden Globes. He is also remembered for his many marriages, specifically to a famous actress to whom he was married twice, name the actress.

From Quiz Richards in Film and Music

Answer: Elizabeth Taylor

Richard Burton was born in 1925 in Wales, UK. One of his earliest movies was "The Last Days of Dolwyn" (1949). It was on the set of "Cleopatra" (1963) that he fell in love with Elizabeth Taylor, although they were both married at the time. They were married twice(1964-1974 and 1975-1976). They starred in eleven films together.

27. This Stephen is a Canadian Conservative politician who was the country's prime minister from 2006 to 2015. Who is he?

From Quiz On the Feast of Stephen

Answer: Stephen Harper

Harper's government was defeated in October 2015 in an usually long and bitter election, by Canadian standards. His Conservative government was accused by critics of being secretive and undemocratic; there was a long-standing scandal regarding election fraud. Nevertheless, the party under his leadership won three elections in a row, forming two minority and one majority governments. Harper resigned as leader of the Conservative Party of Canada after the 2015 election, but continued to serve as Member of Parliament for his Calgary riding, as a backbencher.

28. Sam Donaldson, reporter and news anchor, began work in 1967 for which network?

From Quiz Sam-I-Am

Answer: ABC

Samuel Andrew "Sam" Donaldson, Jr. served ABC for over forty years as: a Washington D.C. correspondent; Chief White House Correspondent; and news anchor for ABC Weekend News, World Sunday News, Primetime Live, 20/20, and Politics Live.

29. This famous entrepreneur revolutionised our lives with products released by the company Apple. He also held the position of CEO at Pixar and was credited with being an executive producer of the film "Toy Story." Who is this Steve?

From Quiz Sorting the Steves

Answer: Steve Jobs

Jobs was a college dropout who went on to form Apple. He revolutionised lives with products such as the iPhone and Mac computers. He also founded Pixar and oversaw movie successes such as "Toy Story," "Finding Nemo" and "Up." He passed away in 2011 due to Respiratory Arrest brought on by a pancreatic tumour.

30. Which sportsman called Richard was a pioneer in his sport, a thrilling all-round performer who never lost a series as captain of his country's side, and subsequently became a highly regarded commentator?

From Quiz Which Rich is Which?

Answer: Richie Benaud

Richie Benaud (1930-2015) was one of the greatest all-rounders to have ever played cricket. He led the Australians in 28 tests. While he was still playing, he had journalism training with the BBC, studying their great exponents such as Peter O'Sullevan (who also died in 2015) and Dan Maskell. He became one of the most distinctive and respected commentators in sport - the voice of cricket to many - memorable for his disdain of the infamous underarm delivery by Trevor Chappell and his championing of World Series Cricket, which did so much to shape the modern game.

This is category 24683
Last Updated Jul 20 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.