FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Roberts Rule Too
Quiz about Roberts Rule Too

Roberts Rule Too Trivia Quiz


A sequel to my Roberts Rule Quiz; once again the questions are about people named Robert.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names Q-S

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
349,605
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
438
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. In 1964, after the death of his brother, Robert F. Kennedy successfully ran for the United States Senate representing which state? Hint


Question 2 of 10
2. Which British Robert is credited with founding the Boy Scouts? Hint


Question 3 of 10
3. Which Robert played the part of Doyle Lonnegan in the motion picture "The Sting"? Hint


Question 4 of 10
4. American poet Robert Frost was 86 years old when he performed a reading of a poem at the inauguration of which American President? Hint


Question 5 of 10
5. Though born as Robert Lange, which music producer, known for his marriage to Shania Twain, is more commonly known by which nickname? Hint


Question 6 of 10
6. Which Robert wrote a novel about the rise and fall of Willie Stark, a fictionalized version of Louisiana Governor Huey Long? Hint


Question 7 of 10
7. In the 1985, which British singer-songwriter named Robert joined with Tony Tompson of "Chic" and Andy and John Taylor of "Duran Duran" to form the supergroup Power Station? Hint


Question 8 of 10
8. Professional golfer Robert Allenby won four USPGA tournaments in 2000-2001. In what country was Allenby born? Hint


Question 9 of 10
9. Which American Robert claimed to have led the first expedition to the geographic North Pole? Hint


Question 10 of 10
10. Which Robert wrote a trilogy of action novels with the main character Jason Bourne? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 22 2024 : CardoQ: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1964, after the death of his brother, Robert F. Kennedy successfully ran for the United States Senate representing which state?

Answer: New York

Robert Kennedy built on his victory in 1964 to run for President in 1968. He was assassinated in Los Angeles shortly after winning the California primary.
2. Which British Robert is credited with founding the Boy Scouts?

Answer: Robert Baden-Powell

A Lieutenant-General in the British Army, Baden-Powell retired from the military in 1910 to devote his time to the group. His sister Agnes is credited with helping establish the Girl Guide movement.
3. Which Robert played the part of Doyle Lonnegan in the motion picture "The Sting"?

Answer: Robert Shaw

Probably best remembered for the movie "Jaws", Shaw was also a sucessful novelist and playwright. He died in 1978 of a heart attack at the age of 51.
4. American poet Robert Frost was 86 years old when he performed a reading of a poem at the inauguration of which American President?

Answer: John F. Kennedy

The unofficial "poet laureate" of the United Sates, Frost won four Pulitzer Prizes for his poetry. Requested to provide an original poem for the 1961 inauguration, Frost, who by this time was in failing health, instead recited "The Gift Outright" which he had committed to memory.
5. Though born as Robert Lange, which music producer, known for his marriage to Shania Twain, is more commonly known by which nickname?

Answer: Mutt

Lange has produced records for such artists as AC/DC, Foreigner, Bryan Adams and Nickelback. His association with Twain produced many platinum records, a son "Eja" and a nasty divorce.
6. Which Robert wrote a novel about the rise and fall of Willie Stark, a fictionalized version of Louisiana Governor Huey Long?

Answer: Robert Penn Warren

"All the King's Men" is regarded as one of the best novels about the American political system. Penn Warren's Stark starts out as an idealistic young politician who eventually succumbs to the seduction of power and ambition.
7. In the 1985, which British singer-songwriter named Robert joined with Tony Tompson of "Chic" and Andy and John Taylor of "Duran Duran" to form the supergroup Power Station?

Answer: Robert Palmer

"Some Like It Hot" and "Get It On (Bang a Gong)" are the two best remembered songs of Power Station. The band only lasted a year with an attempted reunion in 1996. Robert Palmer died from a heart attack in late 2003 at the age of 54.
8. Professional golfer Robert Allenby won four USPGA tournaments in 2000-2001. In what country was Allenby born?

Answer: Australia

Sometimes controversial, Allenby has participated in multiple "President Cup" challenges. His victory in the 2001 Nissan Open was in one of the biggest playoffs in golf history where he defeated five other golfers.
9. Which American Robert claimed to have led the first expedition to the geographic North Pole?

Answer: Robert Edwin Peary

Although widely accepted, Peary's claim to have reached the North Pole first, on April 6, 1909, has been called into question. Frederick Cook claimed to have reached the North Pole a year earlier but neither was able to provide irrefutable evidence to confirm their cases.
10. Which Robert wrote a trilogy of action novels with the main character Jason Bourne?

Answer: Robert Ludlum

The Bourne trilogy has been adapted into movies starring Matt Damon. Bourne is a CIA assassin dealing with severe memory loss.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us