FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
NFL Mixture Quizzes, Trivia and Puzzles
NFL Mixture Quizzes, Trivia

NFL Mixture Trivia

NFL Mixture Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football

Fun Trivia
A mixture of records, teams, coaches, and a variety of happenings around the NFL.
64 NFL Mixture quizzes and 896 NFL Mixture trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  NFL For Dummies   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice quiz on the NFL for the football dummies like me! I hope that you enjoy playing it. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Nov 24 08
Average
Nightmare gold member
7429 plays
2.
  Cringe-worthy Moments   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
NFL Plays
This is an author's challenge and I've taken it in the direction of cringe-worthy NFL plays. I'm an empty nester but my son and I used to always watch these clips. Match the NFL team to the cringe-worthy moment.
Average, 10 Qns, stephgm67, Dec 07 22
Average
stephgm67 gold member
Dec 07 22
241 plays
3.
  Outrageous NFL Games   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice about some outrageous games throughout AFL/NFL history. I hope you enjoy it. :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Jan 19 11
Average
Nightmare gold member
1068 plays
4.
  NFL: You Find the Error   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An all multiple choice quiz for you to find the errors in each statement about some things in the NFL. I hope that you have fun with it! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Aug 09 08
Average
Nightmare gold member
3144 plays
5.
  Seasoned Pork Rinds III   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another in a series of NFL mixes. It was designed for fans of all ages. I hope that you have fun with it. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Aug 27 09
Average
Nightmare gold member
1990 plays
6.
  Seasoned Pork Rinds IX   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another all multiple choice quiz in a series of NFL mixes. I hope that you have fun with it. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Aug 27 09
Average
Nightmare gold member
880 plays
7.
  NFL Stuffings #2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another all multiple choice NFL mix in a series of five. I hope that you have fun. :-)
Easier, 10 Qns, Nightmare, Aug 27 09
Easier
Nightmare gold member
1492 plays
8.
  Pigskin Soup   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice about a mixture of things in the National Football League. I hope that you enjoy it! :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Oct 31 09
Average
Nightmare gold member
1494 plays
9.
  Seasoned Pork Rinds XI   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another in a series of all multiple choice quizzes about a mixture in the NFL. Have fun! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Aug 27 09
Average
Nightmare gold member
1395 plays
10.
  Seasoned Pork Rinds XII   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The 12th in a series of all multiple choice quizzes about a mix in the NFL. I hope that you have fun with it! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Aug 27 09
Average
Nightmare gold member
1132 plays
trivia question Quick Question
If the "Sam" is the strong side linebacker, and the "Will" is the weak side linebacker, who is the middle linebacker?

From Quiz "American Football Positions and Tactics"




11.
  American Football For Brits   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you enjoy this first in a series of quizzes which introduces the British folk, or anybody else here at FunTrivia, to US sports. We "kick this off" with NFL players that were born on very special days. I hope that you enjoy it! :)
Average, 10 Qns, jonnowales, Jul 01 10
Average
jonnowales gold member
725 plays
12.
  Seasoned Pork Rinds V   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another all multiple choice quiz in a series about some NFL stuff. I hope that you leave with something new. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Aug 27 09
Average
Nightmare gold member
1528 plays
13.
  Seasoned Pork Rinds VII   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another in a series of multiple choice questions about a mix of things in the NFL. I hope that you enjoy it. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Aug 27 09
Average
Nightmare gold member
1358 plays
14.
  Seasoned Pork Rinds IV   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice in a series of NFL mixes. I hope that you find something new in it. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Oct 07 05
Average
Nightmare gold member
1492 plays
15.
  Seasoned Pork Rinds I    
Multiple Choice
 10 Qns
The first in a series of all multiple choice stuff about the NFL. There is only one possible answer. I hope that you have fun and leave with something new! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Apr 30 13
Average
Nightmare gold member
1318 plays
16.
  NFL Players, Teams, and Stats    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the players, the teams, and some stats about the NFL. Good luck!
Average, 10 Qns, Spoondictator, Aug 27 09
Average
Spoondictator
5984 plays
17.
  Football Zebras   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In the NFL, the black and white striped shirts worn by sports officials have given them the nickname of "zebras". And while you may think you know a lot about football, what do you really know about the NFL officiating crew?
Average, 10 Qns, dcpddc478, Aug 01 11
Average
dcpddc478
2145 plays
18.
  Random NFL    
Multiple Choice
 10 Qns
This is just a simple quiz on random American football.
Average, 10 Qns, Sarah606, Aug 27 09
Average
Sarah606
4730 plays
19.
  Seasoned Pork Rinds VIII   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another all multiple choice quiz in a series of NFL mixtures. I hope that you find something new. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Oct 25 05
Average
Nightmare gold member
1139 plays
20.
  Seasoned Pork Rinds X    
Multiple Choice
 10 Qns
The 10th in a series of all multiple choice quizzes designed for NFL fans. I hope that you enjoy it. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Aug 09 09
Average
Nightmare gold member
955 plays
21.
  Dennis Miller-isms    
Multiple Choice
 10 Qns
The object of this quiz is to figure out what team or what player I am talking about. Here's the catch: I will speak in Dennis Miller's dialect. Good Luck!
Average, 10 Qns, jlaff04, Jul 26 16
Average
jlaff04
3774 plays
22.
  Something for Wide Receivers    
Multiple Choice
 10 Qns
While the sport itself might not require brilliance, if you haven't actually played the wide receiver position, these questions may make you scratch your helmet a bit.
Average, 10 Qns, mr_goodbytes, Jan 01 11
Average
mr_goodbytes
537 plays
23.
  NFL by the Numbers   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Trivia about NFL teams, records, rules, and players based on numbers.
Average, 10 Qns, joemc37, Aug 09 08
Average
joemc37
1996 plays
24.
  NFL No-Brainer    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz contains questions about NFL players and teams. All these questions are relatively recent. Enjoy!
Average, 10 Qns, pitt_pride12, Aug 27 09
Average
pitt_pride12
2010 plays
25.
  NFL Football Mix    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know your NFL football?
Average, 10 Qns, duckfeet1212, Aug 09 08
Average
duckfeet1212
3140 plays
26.
  NFL Mix    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz is all about the NFL. Have fun.
Average, 5 Qns, Themdcatcher, Aug 27 09
Average
Themdcatcher
4517 plays
27.
  Football The American Way    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the NFL. Enjoy!
Average, 10 Qns, fatcow, Feb 13 19
Average
fatcow
Feb 13 19
5195 plays
28.
  NFL Football Madness    
Multiple Choice
 10 Qns
Anyone who's a fan of NFL should take this! Don't take it personally, you don't HAVE to!
Average, 10 Qns, DMiester, Jan 01 08
Average
DMiester
3418 plays
29.
  Mixture of the NFL    
Multiple Choice
 10 Qns
This a perfect quiz for football fans. The questions are from a wide range.
Average, 10 Qns, bigmoose5000, Nov 23 09
Average
bigmoose5000
862 plays
30.
  Are You A True Fan?    
Multiple Choice
 10 Qns
A mix of the NFL.
Average, 10 Qns, footballfreek40, Jul 25 06
Average
footballfreek40
3998 plays
31.
  Football Fanatic II    
Multiple Choice
 10 Qns
Some more fun with football.
Average, 10 Qns, mr3weebs, Jul 22 07
Average
mr3weebs
793 plays
Related Topics
  NFL For Experts [Sports] (33 quizzes)


NFL Mixture Trivia Questions

2. The Chicago Bears had a mediocre 8-3 season in 1940. They would go to the NFL Championship game and win with an embarrassing 73-0 blowout. Which team was on the losing end of this?

From Quiz Outrageous NFL Games

Answer: Washington Redskins

None of the other teams were in the NFL in 1940. The Bears scored seven touchdowns from the ground, one from the air, and two via interceptions. It was 28-0 by halftime, and 54-0 at the end of the third quarter.

3. This New Year's baby in 1967 became a Hall of Fame great in the NFL. He played for 11 seasons with the Kansas City Chiefs, and led the league once with his 20 sacks in one season. Who was this linebacker?

From Quiz American Football For Brits

Answer: Derrick Thomas

The others were all quarterbacks in the NFL, long before Derrick was even born. Thomas was drafted fourth overall in the 1989 NFL Draft. Derrick was a nine-time Pro Bowler and had 126.5 sacks in just 11 seasons, but unfortunately died in 2000 as a result of complications from an automobile crash. He was inducted into the Hall of Fame in 2009. Namath made his name as a quarterback with the New York Jets (Super Bowl III), Unitas with the Baltimore Colts, and Dawson with the Kansas City Chiefs in their Super Bowl I endeavours against the Green Bay Packers.

4. NFL officials are well known for their black and white striped shirts. What color are their pants?

From Quiz Football Zebras

Answer: black

The NFL uniform for field officials consists of a black and white striped shirt, black knickers (pants), black belts, and black shoes. The referee wears a white cap while all other officials wear black caps. During the 1920s before the striped shirts were adopted, they wore white dress shirts, black bow ties, black dress pants, and black dress shoes.

5. In 2007, quarterback Brett Favre set a new career passing yard mark when he threw his 61,362nd passing yard. Whose career passing yardage record did Brett break?

From Quiz Pigskin Soup

Answer: Dan Marino

The others were 30,000 yards short of even Marino. Dan was a career Miami Dolphin from 1983-1999. He set a season passing record in 1984 when he threw for 5084 yards. Marino was a nine-time Pro Bowler, and was not jinxed with his jersey number 13.

6. Which NFL franchise won their first Super Bowl in the 1980s?

From Quiz NFL by the Numbers

Answer: Chicago Bears

The year that the Chicago Bears won their first Super Bowl was in the 1985 season. Miami won it in 1973 and 1974, Denver in 1998 and 1999, and Green Bay won it in 1967, 1968, and 1997.

7. After 13 seasons with the Giants and Rams, defensive end Bubba Smith left the NFL in 1981 to pursue an acting career. It didn't take long for him to gain a starring role in the television series, "Hunter". Where's the error?

From Quiz NFL: You Find the Error

Answer: The player/actor was Fred Dryer

Dryer made the Pro Bowl only one time, and that was in 1975 in his seventh NFL season. Smith was also a defensive lineman and played for the Colts and Oilers in seven seasons, retiring in 1976. Smith co-starred in a series of movies, "Police Academy".

8. Which quarterback led the Broncos to their first ever Super Bowl appearance?

From Quiz Football Fanatic II

Answer: Craig Morton

In Super Bowl XII following the 1977 season, the Broncos played the Cowboys only to lose 27-10. Number 7 Craig Morton was the quarterback. Hard to imagine anyone other than Elway wearing number 7 in a Broncos' uniform.

9. Which Bear set a quarterback record for rushing 968 yards in the 1972 season?

From Quiz NFL Stuffings #2

Answer: Bobby Douglass

The others were all kickers. Douglass was in his fourth NFL season with Chicago when he grew wings. His arm didn't function as well with his 38% pass completion rate. The Bears finished 4-9-1 for the season.

10. In a stretch of 11 seasons beginning in 1967, this team reached the AFL or AFC Championship game an amazing nine times. In this stretch, they also made it to two Super Bowls. Which team was this?

From Quiz Seasoned Pork Rinds XII

Answer: Oakland Raiders

The other teams did not exist in the 1960s. Under the helm of John Madden in nine of those 11 seasons, the Raiders won a Super Bowl and lost one. In this run, Oakland had an amazing team record of 119-28-7. Their Super Bowl loss was at the hands of the Packers, and their win was over the Vikings.

11. In 1975, the World Football League signed which three Miami Dolphins away from the NFL?

From Quiz Seasoned Pork Rinds X

Answer: Paul Warfield, Jim Kiick, Larry Csonka

All three had played for the Dolphins, were major players, and were on the 1972 perfect-season Dolphin team. They would all come back to the NFL in 1976. Csonka came back to the Giants, Kiick to the Broncos, and Warfield to the Browns.

12. The 1972 Miami Dolphins were the first team to go undefeated in the regular season and the playoffs. Which team went undefeated twice in regular seasons prior, but lost in both championship games?

From Quiz Seasoned Pork Rinds VIII

Answer: Chicago Bears

In 1934, the Bears went 13-0, but lost to the Giants 30-13. In 1942, the Bears went 11-0, then lost to the Redskins in that NFL Championship game 14-6.

13. Who was the first player in NFL history to rush for an average of 100 yards per game in a season, and did it seven times?

From Quiz Seasoned Pork Rinds IX

Answer: Jim Brown

The others never averaged 100 yards per game in a season, even once in their career. Brown, a career Cleveland Brown, did it first in 1958 when he rushed for 1527 yards in only 12 games. Jim would do it six more times, including his final season in 1965. Brown was a nine-time Pro Bowler.

14. Which kicker missed a 47-yard field goal with seconds remaining in Super Bowl XXV, that would have given his Bills the title?

From Quiz Seasoned Pork Rinds VII

Answer: Scott Norwood

The other kickers retired 10 years earlier. Instead of Buffalo winning it all, the Giants pulled out the squeaker, 20-19. The Giants defense weren't tired because the Bills had the ball for less than 20 minutes in the game. Scott lasted only one more season with the Bills and the NFL, retiring in 1991.

15. Which Viking quarterback joined the "30 Interception Club" in his final season in 1978, by giving up 32?

From Quiz Seasoned Pork Rinds V

Answer: Fran Tarkenton

The others were quarterbacks, but never played for the Vikings. In 18 seasons, Tarkenton had thrown over 20 interceptions only twice. In the middle of his career, Fran went to the New York Giants for five seasons before coming back home to Minnesota. In his final season, Fran still threw for 3468 yards and 25 touchdowns, but had the 32 interceptions.

16. The 1972 Miami Dolphins were the first team in history to have two 1000-yard running backs in a season. Who teamed up with Larry Csonka to reach this milestone?

From Quiz Seasoned Pork Rinds III

Answer: Mercury Morris

The others were all big offensive linemen. Csonka rushed for 1117 yards in the season, then Morris finished it out with 991. A couple of days later, a statistician found that Mercury was mistakenly credited with a nine-yard loss, thus, 1000! The Dolphins went 14-0 and took the Super Bowl win against the Redskins.

17. The Rams never regretted grabbing this offensive guard in the 1966 draft. He went to the Pro Bowl 11 times, including his final season in 1978. Who was this former college player from Michigan who wore the number 65?

From Quiz Seasoned Pork Rinds I

Answer: Tom Mack

The others listed were all defensive backs. Mack protected such greats as Roman Gabriel, Bill Munson, John Hadl, James Harris, and even Joe Namath. Tom never went to a Super Bowl, and the Dallas Cowboys squelched his chances four times.

18. Who was the first professional football player?

From Quiz NFL Football Mix

Answer: William Heffelfinger

William "Pudge" Heffelfinger was an All-American guard from Yale. He joined the Allegheny Athletic Association in 1892.

19. Which 1998 NFL team had the best season record?

From Quiz NFL For Dummies

Answer: Minnesota Vikings

The others listed finished the season below .500. The Vikings had a stellar year, finishing 15-1, with their only season loss to the Bucs in week 9. After defeating the Arizona Cardinals in the Division Championship 41-21, they lost to the Falcons in the NFC Championship game 30-27.

20. What position did Jerry Rice play throughout most of his career?

From Quiz Random NFL

Answer: wide receiver

Jerry Rice was drafted in 1985 by the San Francisco 49ers. He was born October 13, 1962. Entering the 2003 season, he has played for the 49ers and the Oakland Raiders.

21. Who was the first team to win 5 Super Bowls without losing one?

From Quiz NFL Football Madness

Answer: San Francisco 49ers

San Francisco's great Joe Montana (With others) won Super Bowl XVI, XIX, XXIII, XXIV, and XXIX!

22. What was the original name of the New York Jets, when they were in the AFL, before joining the NFL?

From Quiz NFL Mix

Answer: New York Titans

They changed their name because the Titans came under new management, and the owner at the time was name Jett Johnson.

23. The Detroit Lions won two games in the 2001 season. One was against the Cowboys in Week 17. Who did they defeat in Week 14 for their first win of the season?

From Quiz Mixture of the NFL

Answer: Minnesota Vikings

The final score was 27-24. It was a home game for the Lions.

24. What future Hall of Fame wide receiver who played for the 49ers, went to play for the Oakland Raiders in the 2001 season?

From Quiz Football The American Way

Answer: Jerry Rice & Rice

25. The heavenly 40-some troops in black. With a tosser who came from the land of cheese, and a dreadlocked runner. Which team is this?

From Quiz Dennis Miller-isms

Answer: New Orleans Saints

giveaways: heavenly (saints are religious figures), black (they wear black and gold)...tosser from the land of cheese (Aaron Brooks came from Green Bay)...dreadlocked runner(Ricky Williams).

26. In January 2000, the Miami Dolphins were ransacked 62-7 . They were at the mercy of quarterbacks Jay Fielder and Mark Brunell, and running back Fred Taylor. Which team was the victor in this embarrassment?

From Quiz Outrageous NFL Games

Answer: Jacksonville Jaguars

Taylor rushed for 135 yards, including a 90-yard first quarter touchdown. He also caught a 35-yard touchdown in the second quarter. A Dan Marino touchdown pass in the second quarter would be Miami's only score, in the 2nd week of the play-offs. Fielder and Brunell threw for two touchdowns each for the Jaguars. The Jaguars went on to lose the AFC Championship Game 4-33 to the Titans.

27. There are a total of 7 officials on the field during an NFL game. Which person is in charge of the officiating team?

From Quiz Football Zebras

Answer: referee

The other positions are the umpire, head linesman, field judge, line judge, back judge, and the side judge.

28. Which two wide receivers both caught over 100 receptions for the Detroit Lions in the 1995 season?

From Quiz NFL by the Numbers

Answer: Herman Moore and Brett Perriman

This season set the single season record for most passing yards(4,338), and completions (346) by a Detroit Lions quarterback, achieved by Scott Mitchell.

29. In the first 40 Super Bowls, which team made the most appearances?

From Quiz Football Fanatic II

Answer: Dallas Cowboys

The Cowboys had been to the big game 8 times, losing to the Steelers twice and the Colts. Steelers had been 6 times losing only once to the Cowboys. The 49ers had been 5 times, winning all 5. And of course, Buffalo had been to 4 straight, losing all 4 times.

This is category 665
Last Updated Apr 22 2024 10:58 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.