FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Premiership 2020s Quizzes, Trivia and Puzzles
Premiership 2020s Quizzes, Trivia

Premiership 2020s Trivia

Premiership 2020s Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. FA Premier League

Fun Trivia
5 Premiership 2020s quizzes and 61 Premiership 2020s trivia questions.
1.
  Match The Players To The Correct Team    
Classification Quiz
 16 Qns
The top four teams for the 2023-24 season are listed here. Can you assign the player to the appropriate squad?
Average, 16 Qns, Lord_Digby, Jul 11 24
Average
Lord_Digby gold member
Jul 11 24
159 plays
2.
  2022-23 Premier League teams   popular trivia quiz  
Collection Quiz
 15 Qns
All but five of these teams were in the English Premier League in the 2022-23 season. I've taken out the usual suspects and replaced them with five interlopers - can you spot the non-PL teams?
Easier, 15 Qns, Kankurette, Nov 04 23
Easier
Kankurette gold member
Nov 04 23
292 plays
3.
  English Premier League in the 2020s    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of the EPL for the 2019-20, 2020-21 and 2021-22 seasons. Score well!
Tough, 10 Qns, bwfc10, Feb 26 22
Tough
bwfc10
Feb 26 22
898 plays
4.
  Premier League 2020-21 Season    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you remember of the 2020-21 season?
Average, 10 Qns, Thanesh3, May 26 22
Average
Thanesh3
May 26 22
232 plays
5.
  The 2019-20 Premier League Season    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the 2019-20 Premier League season. Test your knowledge. Good luck!
Average, 10 Qns, Thanesh3, Oct 30 20
Average
Thanesh3
Oct 30 20
254 plays

Premiership 2020s Trivia Questions

1. Who won the 2020-21 Premier League title?

From Quiz
Premier League 2020-21 Season

Answer: Manchester City

Manchester City won their third Premier League title in four years.

2. Who won the 2019-20 Premier League title?

From Quiz The 2019-20 Premier League Season

Answer: Liverpool

Liverpool won the the title with an amazing 99 points (W-D-L 32-3-3)followed by Manchester City, second in the table with 81 points (26-3-9).

3. Which club finished top of the Premiership in the 2019-20 season?

From Quiz English Premier League in the 2020s

Answer: Liverpool

Liverpool finished as Champions ahead of Manchester City who trailed them by 18 points. This was Liverpool's first Premiership title; their last League title was in 1989-90. Their manager, Jürgen Klopp, was also named Premier League Manager of the Season.

4. Which player won the Golden Boot?

From Quiz Premier League 2020-21 Season

Answer: Harry Kane

Harry Kane of Tottenham Hotspur won the Golden Boot with 23 goals, while Liverpool's Mohamed Salah came second with 22 goals.

5. Which player won the Golden Boot?

From Quiz The 2019-20 Premier League Season

Answer: Jamie Vardy

Jamie Vardy (Leicester City) won the Golden Boot with 23 goals. Danny Ings (Southampton) and Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) both scored 22 goals.

6. Who was the top scorer in the 2019-20 EPL season?

From Quiz English Premier League in the 2020s

Answer: Jamie Vardy

The Leicester City striker Jamie Vardy won the Golden Boot with a total of 23 premiership goals beating out both Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) and Danny Ings (Southampton) who finished with 22 goals. Vardy, at 33 years old, was the oldest player to win the award.

7. Which Premier League club was the first to qualify for the European Conference League (UECL)?

From Quiz Premier League 2020-21 Season

Answer: Tottenham Hotspur

Tottenham were the first English club to qualify for the new UECL competition by finishing 7th in the Premier League.

8. Which Premier League team won the FA Cup against Chelsea?

From Quiz The 2019-20 Premier League Season

Answer: Arsenal

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang scored two goals in a comeback 2-1 win against Chelsea helping them to win the FA Cup. It was their 21st FA Cup triumph (one more than Manchester United).

9. Manchester United signed Cristiano Ronaldo from which club at the start of the 2021-22 season?

From Quiz English Premier League in the 2020s

Answer: Juventus

Ronaldo first played for Manchester United in 2003 when he was signed from Sporting CP and later moved to Real Madrid in 2009. He signed a four-year deal with Juventus in 2018 after contract negotiations with Real Madrid came to a halt. He started the 2021-22 season on the bench and was wanting to leave Juventus. On 27th August 2021 he reached amicable contract terms with Manchester United, after Manchester City had pulled out of talks and made his second debut on 11th September, scoring twice in the 4-1 win over Newcastle United.

10. Which duo broke the record for the most assist and goal combination in a season?

From Quiz Premier League 2020-21 Season

Answer: Harry Kane and Son Heung-Min

Harry Kane and Son Heung-Min broke the record with 14 goals and assists in the 2020/21 season. The previous record had stood since Alan Shearer and Chris Sutton combined to produce 13 goals for Blackburn Rovers in 1994/95.

11. Which Premier League goalkeeper won the Golden Glove in the 2019-20 season?

From Quiz The 2019-20 Premier League Season

Answer: Ederson

Ederson (Manchester City) won the Golden Glove with 16 clean sheets in the 2019-20 season.

12. Which club had the lowest ground capacity at the start of the 2021-22 EPL season?

From Quiz English Premier League in the 2020s

Answer: Brentford

Brentford Community Stadium had the lowest ground capacity at 17,250 followed by Burnley (Turf Moor) at 21,994, Watford (Vicarage Road Stadium) at 22,200 and Crystal Palace (Selhurst Park) with 25,486. Manchester United (Old Trafford) had the highest capacity at 74,140.

13. Which goalkeeper won the Golden Glove?

From Quiz Premier League 2020-21 Season

Answer: Ederson

Ederson of Manchester City won the award with 19 clean sheets.

14. Which team scored the most goals in the Premier League in the 2019-20 season?

From Quiz The 2019-20 Premier League Season

Answer: Manchester City

Manchester City scored 102 goals in the 2019-20 season. Liverpool were second with 85 goals.

15. Which team were soundly beaten by a score of 9-0 in both the 2019-20 season, and again in the 2020-21 season?

From Quiz English Premier League in the 2020s

Answer: Southampton

In October 2019, Southampton were beaten at home 9-0 by Leicester City, their worst defeat in the history of the club. (Vardy and Pérez both scoring hat tricks). Unfortunately for Southampton, this was followed in February 2021 by their worst away defeat at the hands of Manchester United. In both games Southampton had players sent off for red card offences.

16. Which player won the PFA Player of the Year Award?

From Quiz Premier League 2020-21 Season

Answer: Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne won the PFA award for the second year in a row while winning Manchester City their fifth Premier League title.

17. Which Premier League team won the League Cup (Carabo Cup)?

From Quiz The 2019-20 Premier League Season

Answer: Manchester City

Manchester City won a tight game against Aston Villa 2-1, making this their third consecutive League Cup win.

18. Which player scored 7 goals in 7 games at the end of the season?

From Quiz Premier League 2020-21 Season

Answer: Joe Willock

Willock scored 7 goals in 7 games for Newcastle, which tied with Alan Shearer's record.

19. Which player won the PFA Player of the Year Award?

From Quiz The 2019-20 Premier League Season

Answer: Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne (Manchester City) won this due to his skills, talents on the pitch, amazing goals and the amazing freekicks he take.

20. Which manager won Manager of the Year?

From Quiz Premier League 2020-21 Season

Answer: Pep Guardiola

Pep Guardiola winning the Premier League Title three times in four years led him to the Manager of the Year Award.

21. How many managers were sacked in the 2019-20 season?

From Quiz The 2019-20 Premier League Season

Answer: 7

The teams that sacked their managers were, Tottenham Hotspur (19th November 2019), Arsenal (29th November 2019), West Ham United (28th December 2019), Everton (5th December 2019) and Watford (7th September 2019). Watford again sacked their manager on 1st December 2019 and again on 19th July 2020 .. a grand total of seven managers sacked.

22. Which player scored a hat-trick on the opening weekend of the 2019-20 season?

From Quiz English Premier League in the 2020s

Answer: Raheem Sterling

On 10th August 2019, Raheem Sterling of Manchester City scored the first hat-trick of the season in the 5-0 away win over West Ham United at the London Stadium. He scored another on the 11th July 2020 in their 5-0 away win at Brighton & Hove Albion.

23. Which Manchester City legend left the team at the end of the 2019-20 season?

From Quiz The 2019-20 Premier League Season

Answer: David Silva

The amazing man played for ten years. He went to Real Sociedad in Spain.

24. Which Manchester United player score a hat-trick on the opening weekend in the 2021-22 season?

From Quiz English Premier League in the 2020s

Answer: Bruno Fernandes

Bruno Fernandes started off the 2021-22 season with a hat-trick on 14th August 2021, in Manchester United's 5-1 home win against Leeds United. A near capacity crowd of 72,732 saw a dominating performance by The Red Devils.

25. Who was the most expensive player bought in the 2020-21 season?

From Quiz Premier League 2020-21 Season

Answer: Kai Havertz

Kai Havertz's £72 million move to Chelsea from Bayer 04 Leverkusen was the most expensive in the 2020-21 season.

26. Who was the most expensive player bought in the 2019-20 season?

From Quiz The 2019-20 Premier League Season

Answer: Harry Maguire

Harry Maguire (Manchester United) was the most expensive player bought in 2019-20 when he moved from Leicester City. The undisclosed fee is believed to be a world record for a defender.

This is category 24231
Last Updated Jul 20 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.