Quiz about English Premier League in the 2020s
Quiz about English Premier League in the 2020s

English Premier League in the 2020s Quiz


This quiz will test your knowledge of the EPL for the 2019-20, 2020-21 and 2021-22 seasons. Score well!

A multiple-choice quiz by bwfc10. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. FA Premier League
  8. »
  9. Premiership 2020s

Author
bwfc10
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
408,356
Updated
Feb 26 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
186
Last 3 plays: Guest 71 (7/10), Guest 151 (4/10), Guest 82 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these four clubs club was relegated from the EPL at the end of the 2019-20 season and promoted back a year later, at the end of the 2020-21 season? Hint

Norwich City
Bournemouth
Brighton & Hove Albion
Burnley

2. Which club finished top of the Premiership in the 2019-20 season? Hint

Liverpool
Manchester United
Manchester City
Chelsea

3. Who was the top scorer in the 2019-20 EPL season? Hint

Sadio Mané
Raheem Sterling
Jamie Vardy
Danny Ings

4. Manchester United signed Cristiano Ronaldo from which club at the start of the 2021-22 season? Hint

Real Sociedad
Real Madrid
Juventus
Barcelona

5. Which club had the lowest ground capacity at the start of the 2021-22 EPL season? Hint

Brentford
Watford
Burnley
Crystal Palace

6. Which team were soundly beaten by a score of 9-0 in both the 2019-20 season, and again in the 2020-21 season? Hint

West Bromwich Albion
Southampton
Aston Villa
Crystal Palace

7. The 2020-21 season saw the most hat-tricks scored in the Premiership since its inception in 1992.

True
False

8. Mohamed Salah was the top scorer in the 2020-21 season,

True
False

9. Which player scored a hat-trick on the opening weekend of the 2019-20 season? Hint

Mohamed Salah
Bruno Fernandes
Sergio Aguero
Raheem Sterling

10. Which Manchester United player score a hat-trick on the opening weekend in the 2021-22 season? Hint

Marcus Rashford
Jadan Sancho
Cristiano Ronaldo
Bruno Fernandes


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these four clubs club was relegated from the EPL at the end of the 2019-20 season and promoted back a year later, at the end of the 2020-21 season?

Answer: Norwich City

Norwich City finished bottom of the league and were relegated to the Championship along with Watford and Bournemouth. They bounced straight back the following season, as well as Watford.
2. Which club finished top of the Premiership in the 2019-20 season?

Answer: Liverpool

Liverpool finished as Champions ahead of Manchester City who trailed them by 18 points. This was Liverpool's first Premiership title; their last League title was in 1989-90. Their manager, Jürgen Klopp, was also named Premier League Manager of the Season.
3. Who was the top scorer in the 2019-20 EPL season?

Answer: Jamie Vardy

The Leicester City striker Jamie Vardy won the Golden Boot with a total of 23 premiership goals beating out both Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) and Danny Ings (Southampton) who finished with 22 goals. Vardy, at 33 years old, was the oldest player to win the award.
4. Manchester United signed Cristiano Ronaldo from which club at the start of the 2021-22 season?

Answer: Juventus

Ronaldo first played for Manchester United in 2003 when he was signed from Sporting CP and later moved to Real Madrid in 2009. He signed a four-year deal with Juventus in 2018 after contract negotiations with Real Madrid came to a halt. He started the 2021-22 season on the bench and was wanting to leave Juventus. On 27th August 2021 he reached amicable contract terms with Manchester United, after Manchester City had pulled out of talks and made his second debut on 11th September, scoring twice in the 4-1 win over Newcastle United.
5. Which club had the lowest ground capacity at the start of the 2021-22 EPL season?

Answer: Brentford

Brentford Community Stadium had the lowest ground capacity at 17,250 followed by Burnley (Turf Moor) at 21,994, Watford (Vicarage Road Stadium) at 22,200 and Crystal Palace (Selhurst Park) with 25,486. Manchester United (Old Trafford) had the highest capacity at 74,140.
6. Which team were soundly beaten by a score of 9-0 in both the 2019-20 season, and again in the 2020-21 season?

Answer: Southampton

In October 2019, Southampton were beaten at home 9-0 by Leicester City, their worst defeat in the history of the club. (Vardy and Pérez both scoring hat tricks). Unfortunately for Southampton, this was followed in February 2021 by their worst away defeat at the hands of Manchester United. In both games Southampton had players sent off for red card offences.
7. The 2020-21 season saw the most hat-tricks scored in the Premiership since its inception in 1992.

Answer: False

The record for the most hat-tricks scored in a season of the Premiership was in 1993-94 and 2011-12 when there were 19 scored. The least number scored was in the 2006-07 season when just three were scored. In the 2019-20 season 11 hat-tricks were scored and 12 in the 2020-21 season.
8. Mohamed Salah was the top scorer in the 2020-21 season,

Answer: False

Harry Kane, the Tottenham Hotspur and England striker won the Golden Boot award with a total of 23 Premiership goals. He was followed by Mohamed Salah (Liverpool) with 22 and Bruno Fernandes (Manchester United) with 18 goals.
9. Which player scored a hat-trick on the opening weekend of the 2019-20 season?

Answer: Raheem Sterling

On 10th August 2019, Raheem Sterling of Manchester City scored the first hat-trick of the season in the 5-0 away win over West Ham United at the London Stadium. He scored another on the 11th July 2020 in their 5-0 away win at Brighton & Hove Albion.
10. Which Manchester United player score a hat-trick on the opening weekend in the 2021-22 season?

Answer: Bruno Fernandes

Bruno Fernandes started off the 2021-22 season with a hat-trick on 14th August 2021, in Manchester United's 5-1 home win against Leeds United. A near capacity crowd of 72,732 saw a dominating performance by The Red Devils.
Source: Author bwfc10

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 71: 7/10
Dec 02 2022 : Guest 151: 4/10
Dec 01 2022 : Guest 82: 6/10
Dec 01 2022 : J0rdan1992: 6/10
Nov 30 2022 : Guest 213: 7/10
Nov 29 2022 : Guest 5: 7/10
Nov 28 2022 : Guest 185: 6/10
Nov 27 2022 : sw11: 9/10
Nov 22 2022 : Guest 172: 2/10

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us