FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Liverpool Quizzes, Trivia and Puzzles
Liverpool Quizzes, Trivia

Liverpool Trivia

Liverpool Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams

Fun Trivia
31 Liverpool quizzes and 330 Liverpool trivia questions.
1.
  Liverpool 2005    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz to test your knowledge on the 2005 squad of the Liverpool Football Club. I hope you enjoy it!
Easier, 10 Qns, SankMister, May 29 09
Easier
SankMister
1897 plays
2.
  Team History: Liverpool FC    
Multiple Choice
 20 Qns
One of Europe's most successful clubs, test how much you know about Liverpool FC!
Average, 20 Qns, TheOracler, Jul 31 19
Average
TheOracler
Jul 31 19
271 plays
3.
  Liverpool Legends    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz that remembers some of the legends that have graced the famous Anfield pitch.
Average, 10 Qns, johnw05, Feb 01 13
Average
johnw05
469 plays
4.
  Liverpool Football Club    
Multiple Choice
 25 Qns
25 Questions about the history of the most successful English football club - Liverpool F.C.
Very Difficult, 25 Qns, Dazzy_D, Jan 10 04
Very Difficult
Dazzy_D
1455 plays
5.
  The Ultimate Liverpool FC : YNWA Quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A few questions about England's most successful football club. YNWA.
Tough, 10 Qns, fcsa, Apr 08 08
Tough
fcsa
810 plays
6.
This is a quiz about the history of Liverpool Football Club. Good luck!
Average, 10 Qns, silverginger, May 01 03
Average
silverginger gold member
1130 plays
7.
  Liverpool FC Players: 2007-08   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about Liverpool's soccer players from the 2007-08 season.
Average, 10 Qns, schizo22, May 31 08
Average
schizo22
1139 plays
8.
  Squad Numbers 2006-07    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know the squad numbers of the boys from Anfield?
Average, 10 Qns, Reds4Ever, May 31 08
Average
Reds4Ever
688 plays
9.
  Liverpool in Europe    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the mighty Liverpool FC in European competition.
Tough, 10 Qns, wyattsheff, Dec 20 06
Tough
wyattsheff
808 plays
10.
  2004-05 Liverpool Champions League    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Liverpool's successful 2004-05 Champions League campaign. Some people might find it easy, some might find it hard. Just have a go!
Tough, 10 Qns, LFC-Mambo, May 29 09
Tough
LFC-Mambo
1264 plays
trivia question Quick Question
Which Liverpool manager transformed the club into a British force during the 1960s, which would continue until the late 80s?

From Quiz "For Liverpool FC Fans"




11.
  Anfield : Home of Liverpool F.C.    
Multiple Choice
 10 Qns
Match day at Anfield. How much notice do you take of the surroundings?
Tough, 10 Qns, jrk2002, Apr 28 09
Tough
jrk2002
611 plays
12.
  Manager History: Liverpool FC    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features a selection of questions on the managers of Liverpool FC.
Average, 10 Qns, ospeed, May 27 08
Average
ospeed
824 plays
13.
  Liverpool FC in Europe    
Multiple Choice
 10 Qns
Liverpool FC are England's most successful club in European competition. Here's a trip down memory lane to see what you can remember about their successes.
Average, 10 Qns, 1cyprus, Jun 14 07
Average
1cyprus
1042 plays
14.
  History of Liverpool FC    
Multiple Choice
 15 Qns
For real fans, here's a toughie about the history of the best club in the world, with a few easier questions for those who need a little help!
Tough, 15 Qns, sully430uk, Mar 26 03
Tough
sully430uk
1453 plays
15.
  The Ultimate My Favourite Team : Liverpool FC Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about my favourite team - Liverpool FC
Tough, 10 Qns, crispyspiders, Oct 17 07
Tough
crispyspiders
1287 plays
16.
  Ultimate Liverpool FC   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz to test even the most die-hard Liverpool fans out there!
Difficult, 10 Qns, johnw05, Aug 30 07
Difficult
johnw05
988 plays
17.
  The Ultimate For Liverpool FC Fans Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz for those Liverpool FC fans who think they know their Liverpool of past. I think it is testing, how about you? Have a go and see how you fair!
Average, 10 Qns, MIG, Nov 19 05
Average
MIG
2743 plays
18.
  Liverpool FC Players: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
It's about my team, Liverpool, and some facts about their players. Hope you enjoy it and best of luck!
Tough, 10 Qns, Evinwithani, Jul 05 09
Tough
Evinwithani
461 plays
19.
  Liverpool: 2004-05    
Multiple Choice
 10 Qns
If you claim to be a big Reds fan, then this quiz should be easy! All questions are from events that took place in the 2004-05 season!
Average, 10 Qns, Majin_Gohan, May 29 09
Average
Majin_Gohan
1400 plays
20.
  The Ultimate Liverpool FC : The Mighty Reds Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
See how you get on with these few questions. Have fun!
Average, 10 Qns, hopalong davo, Apr 24 08
Average
hopalong davo
1464 plays
21.
  10 Liverpool FC History Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the history of the greatest club ever, Liverpool FC.
Average, 10 Qns, therush, Jun 28 08
Average
therush
464 plays
22.
  The Ultimate Liverpool FC Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Just some pretty straight forward questions about Liverpool FC.
Tough, 10 Qns, schmickgun, May 05 03
Tough
schmickgun
1586 plays
23.
  Liverpool Season 2010-11 : Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the first of two quizzes about Liverpool FC in the 2010-11 season, the second will follow soon and will be much harder than this one!
Difficult, 10 Qns, clarky323, Oct 11 11
Difficult
clarky323
261 plays
24.
  You'll Never Walk Alone    
Multiple Choice
 15 Qns
Liverpool Football Club: a quiz about Liverpool greats.
Tough, 15 Qns, pricey, Apr 24 08
Tough
pricey
1111 plays
25.
  5 Liverpool FC Players Questions    
Multiple Choice
 5 Qns
Where did Liverpool buy these players from?
Average, 5 Qns, bernaz, Jun 14 07
Average
bernaz
2029 plays
26.
  Famous Liverpool FC Players    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Liverpool and their players. Please give it a go.
Tough, 10 Qns, pricer, Nov 10 04
Tough
pricer
1011 plays
27.
  2004 Lovely Liverpool Lads    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the lovely boys from the 2004 Liverpool Football Club. The following quiz is about which number each player wears.
Average, 10 Qns, clarkeyzbabe, May 29 09
Average
clarkeyzbabe
906 plays
28.
  Liverpool F.C.    
Multiple Choice
 10 Qns
A rollercoaster ride into the history of one of the greatest football teams in the world.
Tough, 10 Qns, demon77, Nov 09 03
Tough
demon77
707 plays
29.
  Liverpool Season 2010-11: Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
The second quiz of a two part quiz, this will be much harder than the last one!
Difficult, 10 Qns, clarky323, Sep 17 11
Difficult
clarky323
181 plays
30.
  Liverpool: 2003-04    
Multiple Choice
 5 Qns
Did you actually pay attention to the first quarter of the 2003-04 season?
Average, 5 Qns, Majin_Gohan, Jul 18 08
Average
Majin_Gohan
1272 plays
31.
  The Reds of Liverpool    
Multiple Choice
 5 Qns
This is a quiz about the the greatest football team in the world, Liverpool FC.
Average, 5 Qns, garybrew, Jan 03 07
Average
garybrew
1804 plays

Liverpool Trivia Questions

1. The football club known as Liverpool FC was formed in March 1892. Apart from geographical factors, what led to the club being given this name?

From Quiz
Team History: Liverpool FC

Answer: The FA rejected alternate names for the club

Prior to Liverpool FC's creation, Anfield was the home of Everton FC. When the rent for the stadium reached extortionate levels, Everton left the stadium. With Anfield empty, Liverpool's Lord Mayor John Houlding founded Liverpool FC to fill Anfield. Houlding had wanted to keep the Everton name for the new club, registering the club at Companies House with the name "Everton Football Club and Athletic Grounds Company Limited". Both the FA and the Football League refused to recognise the new club as Everton, so Houlding renamed the team accordingly.

2. Which Liverpool Legend was signed by Bob Paisley from Northampton Town in October 1974 and went on to win 17 major trophies with the club?

From Quiz Liverpool Legends

Answer: Phil Neal

Known as Zico at the club, Phil went on to become one of the most decorated players in the English game winning 8 First Division titles, 4 European Cups, 4 League Cups and 1 UEFA Cup with Liverpool. He left the club in 1985 to sign for Bolton Wanderers.

3. How many of the first 8 games did Liverpool win?

From Quiz Liverpool Season 2010-11: Part 2

Answer: 1

Liverpool only won one of their first 8 games. It was at home against West Bromwich Albion and it finished 1-0 (it was the third game of the season). They were 19th (second last) in the Premier League table after game 8.

4. Where did Liverpool finish at the end of the 2010-11 season?

From Quiz Liverpool Season 2010-11 : Part 1

Answer: 6th

Liverpool finished 6th behind Tottenham Hotspur despite winning more games, scoring more goals and having a better goal difference than them (Liverpool lost 14 games vs. 8 losses by Tottenham).

5. What player made his Liverpool debut against Bayern Munich in the European Super Cup final in 2001?

From Quiz Liverpool FC Players

Answer: John Arne Riise

Not only did he make his debut in a major European final, he also scored in it.

6. What year was Liverpool founded?

From Quiz Liverpool FC History

Answer: 1892

Liverpool took over Anfield, which had previously been vacated by Everton FC.

7. In what year was Liverpool FC formed?

From Quiz Liverpool FC : YNWA

Answer: 1892

The history of Liverpool Football Club began with their greatest rivals and neighbours, Everton, for it was from a dispute with Everton that Liverpool football club was born.

8. How many appearances did Bob Paisley make for his beloved Liverpool?

From Quiz Ultimate Liverpool FC

Answer: 278

Bob Paisley would then go on to be the most successful manager in the club's history.

9. The 1973 UEFA Cup final saw Liverpool take on Borussia Monchengladbach over two legs. What was the aggregate score?

From Quiz Liverpool FC in Europe

Answer: 3-2

Liverpool won the home leg 3-0, with two goals from Kevin Keegan and the other from Larry Lloyd. Borussia managed a 2-0 win on their own ground, but it wasn't enough to deny Liverpool their first European trophy.

10. Who scored Liverpool's only goal in the 1978 European Cup Final?

From Quiz Liverpool in Europe

Answer: Kenny Dalglish

Liverpool beat Bruges 1-0 at Wembley stadium to lift their 2nd European Cup.

11. Liverpool FC was founded in 1892. Who was their first manager?

From Quiz Manager History: Liverpool FC

Answer: W E Barclay

Before he managed Liverpool FC, W. E. Barclay managed Everton from the first of August 1888, up until the 31st of May 1889.

12. Who did Liverpool buy Chris Kirkland from?

From Quiz Liverpool FC Players

Answer: Coventry City

The highly talented young goalkeeper was bought from Coventry after impressing Houllier in the season before's game between the two sides. However Liverpool still won 3-0.

13. In the season 1979-80 what were Liverpool the first English team to use?

From Quiz Liverpool F.C.

Answer: Shirt sponsors.

Liverpool had the first shirt sponsor which happened to be Hitachi.

14. How many games did Liverpool go without winning in the 2002/2003 season?

From Quiz Famous Liverpool FC Players

Answer: 11 games

One of the worst stages in Liverpool's football career.

15. In what year was the club formed?

From Quiz Liverpool FC History

Answer: 1892

The club also moved into Anfield in this year and made it their home ground.

16. Liverpool's first ever league season ended with them winning the Division 2 title. What season was this?

From Quiz Liverpool Football Club

Answer: 1893-94

Liverpool won the title without losing a single game. 22 wins and 6 draws from 28 games. They also won the test match (an early form of play-offs used between 1893 and 1898 to decide promotion & relegation) 2-0 against Newton Heath (became Manchester United in 1902)

17. What is the correct postcode of the Anfield ground?

From Quiz My Favourite Team : Liverpool FC

Answer: L4 0TH

Liverpool FC, Anfield Road, Liverpool, L4 0TH.

18. Who were the opponents when Michael Owen made his Liverpool debut ?

From Quiz Liverpool FC : The Mighty Reds

Answer: Wimbledon

It was on May 6th 1997 and he scored in a 1-1 draw.

19. Who did Liverpool beat to lift the UEFA Cup in 2001?

From Quiz The Reds of Liverpool

Answer: Alaves

It finished 5-4 after a golden goal winner for the Reds.

20. When was 'the best team in the world' established?

From Quiz You'll Never Walk Alone

Answer: 1892

Liverpool F.C. came about after Everton left Anfield over issues on the rent they had to pay to Mr John Houlding. Houlding was left with a ground but no team, but not for long. He was fortunate that talented Irishman John McKenna, a member of the Everton coaching staff stayed loyal to him. McKenna set about building Liverpool Football Club. He looked north for talent and assembled a team which became known as 'the team of all the Macs'. The team all hailed from Scotland with the exception of goalkeeper and Englishman, Bill McOwen.

21. At the close of the 20th century, how many honours had Liverpool won in their history? (excluding the Charity Shield)

From Quiz For Liverpool FC Fans

Answer: 44

Liverpool had won the League title 18 times; the Division 2 title 4 times; the FA Cup 6 times; the League Cup 6 times; the League Super Cup once; the European Cup 4 times; the UEFA Cup 3 times and the European Super Cup twice!

22. Which Liverpool Legend was signed by the club in September 1977 from Partick Thistle and went on to make 620 appearances for the club?

From Quiz Liverpool Legends

Answer: Alan Hansen

Known for his elegant style of play at centre half, Hansen went on to captain the club before retiring in 1991 to carve out a hugely successful career as a pundit on British TV. He won 8 First Division titles, 3 European Cups, 4 League Cups and 2 FA Cups in his time with Liverpool.

23. How many games was Liverpool's longest losing streak in the 2010-11 Premier League season?

From Quiz Liverpool Season 2010-11: Part 2

Answer: 2

Surprisingly, It was only two games. However, they achieved this feat 4 times during the season (in October, Decemebr, Janauary and the last two games of the season in May).

24. What was the final score Liverpool v Manchester United at Anfield?

From Quiz Liverpool Season 2010-11 : Part 1

Answer: 3-1

Liverpool won the game 3-1. Manchester United scored a "consolation goal" in injury time. Manchester United finished the season as champions for a record breaking 19th time (vs. 18 league championships by Liverpool).

25. Who scored Liverpool's third goal in the Champions League Final of 2005?

From Quiz Liverpool FC Players

Answer: Xabi Alonso

He actually missed the original penalty, but scored the fortunate rebounder.

26. What was the year of the first Liverpool First Division Championship?

From Quiz Liverpool FC History

Answer: 1900-01

Liverpool was first promoted to the First Division after winning the 1893-94 Second Division Championship.

27. In what year did Liverpool FC win its first league title?

From Quiz Liverpool FC : YNWA

Answer: 1901

In mid-February of the 1900-01 season, Liverpool had lost eight games and conceded 31 goals and the championship looked a pipe-dream. 12 games later and after nine wins and three draws, the title was theirs.

28. What team did Liverpool play in the 1914 FA Cup final?

From Quiz Ultimate Liverpool FC

Answer: Burnley

Liverpool lost 1-0 to Burnley in their first ever FA Cup final in 1914.

29. The 1976 UEFA Cup final saw Liverpool play FC Bruges. Played over two legs, Liverpool won 4-3 on aggregate, who scored for Liverpool in both games?

From Quiz Liverpool FC in Europe

Answer: Kevin Keegan

Liverpool went 2-0 behind at home in the first half, with goals from Raoul Lambert and Julien Cools, but stormed back in the second half with three goals in six minutes to win 3-2. Keegan equalised Lambert's goal in the away leg.

30. Who scored the only goal in the semi final tie of the 2001 UEFA Cup against Barcelona?

From Quiz Liverpool in Europe

Answer: Gary McAllister

This goal came from the penalty spot after Patrick Kluivert had handled the ball in the penalty area. Liverpool went on to win the competition beating Alaves in the final.

This is category 8130
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.