FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Liverpool 2005
Quiz about Liverpool 2005

Liverpool 2005 Trivia Quiz


This is a quiz to test your knowledge on the 2005 squad of the Liverpool Football Club. I hope you enjoy it!

A multiple-choice quiz by SankMister. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Liverpool

Author
SankMister
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
220,416
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1907
Last 3 plays: Guest 82 (8/10), Guest 2 (4/10), Guest 31 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Liverpool secured the services of who they described as the best goalkeeper in Spain in July 2005? Hint


Question 2 of 10
2. Which 2005 Liverpool midfielder was given the nickname 'Wizard of Oz'? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these players was not a goal keeper on Liverpool's list for 2005? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the captain of the Liverpool side that won the Champions League final in May 2005? Hint


Question 5 of 10
5. What was the score at half time of the 2005 Champions League Final between Liverpool and AC Milan? Hint


Question 6 of 10
6. Name the Spanish international that transferred from Real Madrid to Liverpool in January 2005. Hint


Question 7 of 10
7. Which 2005 listed player saw Liverpool smash their transfer record in order to sign him in 2004? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the manager who led Liverpool to its fifth Champions League victory in 2005? Hint


Question 9 of 10
9. Which player was named Liverpool's Player of the Season in 2004-05? Hint


Question 10 of 10
10. Which player was labeled as the hero of Liverpool's 2005 Champions League win after saving two penalties in the shootout? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 82: 8/10
Apr 08 2024 : Guest 2: 4/10
Apr 01 2024 : Guest 31: 9/10
Mar 27 2024 : Guest 85: 5/10
Mar 26 2024 : Guest 146: 7/10
Mar 24 2024 : Guest 85: 9/10
Mar 21 2024 : Guest 157: 7/10
Mar 20 2024 : Guest 78: 10/10
Mar 14 2024 : Guest 41: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Liverpool secured the services of who they described as the best goalkeeper in Spain in July 2005?

Answer: Jose "Pepe" Reina

Reina represented Barcelona and Villarreal before being signed to Liverpool. He was pretty good at saving penalties, as in 2004-05 for Villarreal. He saved seven out of the nine spot kicks he faced.
2. Which 2005 Liverpool midfielder was given the nickname 'Wizard of Oz'?

Answer: Harry Kewell

Kewell was an Australian international who when transferred to Liverpool from Leeds caused major controversy. Kewell turned down approaches and big money offers from Manchester United, Arsenal and Chelsea to join Liverpool. Harry was named Leeds Player of the Year for 1999-2000.
3. Which of these players was not a goal keeper on Liverpool's list for 2005?

Answer: David Raven

All of the players were on Liverpool's list for the 2005 season. Raven was the only player who was not a goal keeper as he in fact was a defender. Chris Kirkland was considered still on the list despite being on season loan to West Bromwich Albion.
4. Who was the captain of the Liverpool side that won the Champions League final in May 2005?

Answer: Steven Gerrard

Gerrard was the driving force of the team and when he was on the top of his game Liverpool usually won. He signed a new four-year contract in the summer of 2005 and put an end to the speculation about his future. At one stage he had announced his decision to leave Liverpool most likely for Chelsea, however only days later he expressed his desire to stay with the club.
5. What was the score at half time of the 2005 Champions League Final between Liverpool and AC Milan?

Answer: AC Milan 3, Liverpool 0

What a game it was! Liverpool trailed 3-0 at halftime yet fought back, led brilliantly by captain Steven Gerrard. They scored three goals in under 10 minutes to level the game at 3-3. At the end of extra time the scores remained at 3-3 so penalties decided the match, which Liverpool won.
6. Name the Spanish international that transferred from Real Madrid to Liverpool in January 2005.

Answer: Fernarndo Morientes

Fernando Morientes will be remembered as a world class striker with the ability to score goals at any level. On loan in 2003-04 at Monaco he was the top scorer in the Champions League with nine goals as the French side reached the final. Morientes has a fantastic international scoring record as well.

He made a stunning international debut when he scored twice in the first five minutes of Spain's win over Sweden in 1998.
7. Which 2005 listed player saw Liverpool smash their transfer record in order to sign him in 2004?

Answer: Djibril Cisse

Djibril Cisse made an amazing recovery from a broken leg and returned to action in April 2005, in time to score an important penalty in the Champions League win over AC Milan.
8. Who was the manager who led Liverpool to its fifth Champions League victory in 2005?

Answer: Rafael Benitez

Rafael Benitez was the first Spaniard to manage Liverpool, and he led the club to their fifth European Cup win in his first season at Anfield. Before arriving at Liverpool he led Valencia to a league and UEFA Cup double. It was Valencia's second La Liga title in three years under Benitez.

In his first season in charge at Valencia, he led the club to their first La Liga title for 31 years. He was the driving force behind signings such as, Peter Crouch, Momo Sissoko, Fernando Morientes and Boudewijn Zenden.
9. Which player was named Liverpool's Player of the Season in 2004-05?

Answer: Jamie Carragher

Jamie Carragher truly was the epitome of the Liverpool spirit. He always gave 100% and was a brilliant defender. He fought back from a broken leg which kept him out for six months in the 2003-04 season. He has played over 300 first team games for Liverpool and was a member of Liverpool's youth side.
10. Which player was labeled as the hero of Liverpool's 2005 Champions League win after saving two penalties in the shootout?

Answer: Jerzy Dudek

Dudek, the Polish international keeper, was the hero for Liverpool in the 2005 Champions League final against AC Milan when he saved two penalties in the shoot-out. There was much debate following the match as it appeared Dudek moved off his line prior to the shots being taken. Dudek also made a sensational double save to stop Andriy Schevchenko winning the match for Milan. Dudek signed for Liverpool in Augest 2001.
Source: Author SankMister

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us