FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Liverpool FC Players 200708
Quiz about Liverpool FC Players 200708

Liverpool FC Players: 2007-08 Trivia Quiz


How much do you know about Liverpool's soccer players from the 2007-08 season.

A multiple-choice quiz by schizo22. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Liverpool

Author
schizo22
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
280,117
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1145
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Liverpool signed Fernando Torres from which Spanish club? Hint


Question 2 of 10
2. Which player was loaned to Hartlepool United until the end of the 2007-08 season? Hint


Question 3 of 10
3. Whose middle names are Lee Duncan? Hint


Question 4 of 10
4. Whose pay slip was somehow leaked on to the internet in October 2007? Hint


Question 5 of 10
5. Which player married the then "Emmerdale" actress Sheree Murphy in Las Vegas during the month of May 2003? Hint


Question 6 of 10
6. Signed from West Ham United, who wore the No 20 shirt? Hint


Question 7 of 10
7. Who was awarded PFA young Player of the Year in 2001? Hint


Question 8 of 10
8. This player was the captain before being succeeded by Steven Gerrard. Who is he? Hint


Question 9 of 10
9. This player's father played in goal for Atletico Madrid during the 1970s. Can you name him? Hint


Question 10 of 10
10. Which player had to play a match for his previous club wearing an electronic tag after a drink-driving conviction in 2005? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 07 2024 : Guest 81: 6/10
Apr 01 2024 : spidersfull: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Liverpool signed Fernando Torres from which Spanish club?

Answer: Atletico Madrid

He became captain of Atletico Madrid at the tender age of 19, and signed for Liverpool in the summer of 2007.
2. Which player was loaned to Hartlepool United until the end of the 2007-08 season?

Answer: Godwin Antwi

Godwin Antwi became the first player from Ghana to represent Liverpool and was named Captain of Liverpool reserves in Jan 2007, before his loan spell at Hartlepool.
3. Whose middle names are Lee Duncan?

Answer: Jamie Carragher

According to BBC television's "Match of the Day" ranking system, Jamie Lee Duncan Carragher was the best defender in the world during the 2006-07 season.
4. Whose pay slip was somehow leaked on to the internet in October 2007?

Answer: John Arne Riise

Riise was signed from Monaco in 2001, and is known for his goals with his devastating left foot. The most memorable being against Manchester United on the 4th November 2001.
5. Which player married the then "Emmerdale" actress Sheree Murphy in Las Vegas during the month of May 2003?

Answer: Harry Kewell

The only Australian player in Liverpool's squad, had been prone to injuries. He fought his way back to become a regular player during the 2007-08 season.
6. Signed from West Ham United, who wore the No 20 shirt?

Answer: Javier Mascherano

He was nicknamed 'Jefecito' (The Little Chief) by the fans. He was part of the gold medal winning Argentine team at the 2004 Olympics.
7. Who was awarded PFA young Player of the Year in 2001?

Answer: Steven Gerrard

Club captain and arguably one of the best midfielders in the world. There was controversy when it looked like he may have signed for Chelsea in 2005, but he stayed with Liverpool.
8. This player was the captain before being succeeded by Steven Gerrard. Who is he?

Answer: Sami Hyypia

Finnish Sportsman of the year in 2001, Sami is a rock at the heart of Liverpool's defence, and became captain of Liverpool after Jamie Redknapp left the club in 2002. Steven Gerrard had since become captain.
9. This player's father played in goal for Atletico Madrid during the 1970s. Can you name him?

Answer: Pepe Reina

According to the BBC's Match of the day ranking system, he was the best goalkeeper in the world during the 2006/07 season.
10. Which player had to play a match for his previous club wearing an electronic tag after a drink-driving conviction in 2005?

Answer: Jermaine Pennant

Pennant was arrested in January 2005 and charged with drink-driving after crashing his Mercedes into a lamp post. He was sentenced to 90 days in prison and was released on parole after 30 days, although he did have to wear an electronic tag at all times.
Source: Author schizo22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us