FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Liverpool FC History
Quiz about Liverpool FC History

10 Liverpool FC History Questions | UK Football Teams Trivia Quiz


This quiz is about the history of the greatest club ever, Liverpool FC.

A multiple-choice quiz by therush. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Liverpool

Author
therush
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,135
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
464
- -
Question 1 of 10
1. What year was Liverpool founded? Hint


Question 2 of 10
2. What was the year of the first Liverpool First Division Championship? Hint


Question 3 of 10
3. Whose statue graces the entrance to Anfield? Hint


Question 4 of 10
4. What year did Liverpool win the English Treble; the FA Cup, European Cup, and First Division Championship? Hint


Question 5 of 10
5. In nine seasons as manager, how many trophies did Bob Paisley win? Hint


Question 6 of 10
6. Who scored the winner in the 1978 European Cup against Club Brugge? Hint


Question 7 of 10
7. What year did Liverpool first play in the famous all-red kit? Hint


Question 8 of 10
8. Who is Liverpool's longest serving manager? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first player to serve as player-manager? Hint


Question 10 of 10
10. Which team did Liverpool defeat for its first European Cup Championship? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year was Liverpool founded?

Answer: 1892

Liverpool took over Anfield, which had previously been vacated by Everton FC.
2. What was the year of the first Liverpool First Division Championship?

Answer: 1900-01

Liverpool was first promoted to the First Division after winning the 1893-94 Second Division Championship.
3. Whose statue graces the entrance to Anfield?

Answer: Bill Shankley

Bill Shankley is credited with rescuing Liverpool from the Second Division and taking it to great heights.
4. What year did Liverpool win the English Treble; the FA Cup, European Cup, and First Division Championship?

Answer: Never

The first team to ever complete this was Manchester United in 1999. Liverpool came close in 1977, 1978, and 1984, each time failing to win the FA Cup.
5. In nine seasons as manager, how many trophies did Bob Paisley win?

Answer: 21

Though never the FA Cup.
6. Who scored the winner in the 1978 European Cup against Club Brugge?

Answer: Kenny Dalglish

Liverpool won 1-0, in King Kenny's first year for the club.
7. What year did Liverpool first play in the famous all-red kit?

Answer: 1964

Anderlect was the first opponent.
8. Who is Liverpool's longest serving manager?

Answer: Tom Watson

Tom Watson was manager from 1896 to 1915, winning two championships.
9. Who was the first player to serve as player-manager?

Answer: Kenny Dalglish

Dalglish was player-manager from 1985-1990.
10. Which team did Liverpool defeat for its first European Cup Championship?

Answer: Borrusia Monchengladbach

They were also the first team Liverpool beat for a European Trophy, the 1973 UEFA Cup.
Source: Author therush

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us