FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about For Liverpool FC Fans
Quiz about For Liverpool FC Fans

The Ultimate For Liverpool FC Fans Quiz | UK Football Teams


Here's a quiz for those Liverpool FC fans who think they know their Liverpool of past. I think it is testing, how about you? Have a go and see how you fair!

A multiple-choice quiz by MIG. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Liverpool

Author
MIG
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
18,187
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2750
- -
Question 1 of 10
1. At the close of the 20th century, how many honours had Liverpool won in their history? (excluding the Charity Shield) Hint


Question 2 of 10
2. Which Liverpool manager transformed the club into a British force during the 1960s, which would continue until the late 80s? Hint


Question 3 of 10
3. The greatest striker Liverpool FC have ever seen, Ian Rush, scored how many goals in his Liverpool career? Hint


Question 4 of 10
4. Who was bought in 1987 from Watford and was known for his extravegant talents? Hint


Question 5 of 10
5. In what year did Liverpool win the European Cup for the first time? Hint


Question 6 of 10
6. Which player joined Liverpool in 1991, just two years after breaking Liverpool hearts by scoring a last gasp goal for Arsenal against Liverpool to give the Gunners the title in 1988-89? Hint


Question 7 of 10
7. Which exciting midfielder joined Liverpool in the wake of Euro 96 from Borussia Dortmund? Hint


Question 8 of 10
8. What Liverpool striker of the late 1990s early 2000s was one of the best talents in English football and is nicknamed 'God' by many Liverpool fans?

Answer: ( Two words , or just surname )
Question 9 of 10
9. Before the start of the 21st century, what was the highest League position Liverpool finished in since the formation of the FA Premier League in 1992? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these four was the youngest Liverpool player to appear for his country since 1881? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the close of the 20th century, how many honours had Liverpool won in their history? (excluding the Charity Shield)

Answer: 44

Liverpool had won the League title 18 times; the Division 2 title 4 times; the FA Cup 6 times; the League Cup 6 times; the League Super Cup once; the European Cup 4 times; the UEFA Cup 3 times and the European Super Cup twice!
2. Which Liverpool manager transformed the club into a British force during the 1960s, which would continue until the late 80s?

Answer: Bill Shankly

When Shanks joined forces with Liverpool, the club was a mess of unfulfilled potential I Division Two but within 3 years they won promotion to Division One in 1962. Then began the Liverpool dominance of English football.
3. The greatest striker Liverpool FC have ever seen, Ian Rush, scored how many goals in his Liverpool career?

Answer: 346

Ian Rush appeared 668 times for Liverpool and scored 346 goals in all competitions making him the greatest goalscorer in their history.
4. Who was bought in 1987 from Watford and was known for his extravegant talents?

Answer: John Barnes

Barnes was exceptional in his first years for Liverpool, winning the Footballer of the Year award from fellow professionals and writers but faded in the years to follow. A player who played for England but was criticised for his inconsistency and never received the praise he deserved.
5. In what year did Liverpool win the European Cup for the first time?

Answer: 1977

The cup that had eluded Shankly for so many years was finally won by Paisley in his third year of management, a 3-1 victory over the Germans, Borussia Moenchengladbach.
6. Which player joined Liverpool in 1991, just two years after breaking Liverpool hearts by scoring a last gasp goal for Arsenal against Liverpool to give the Gunners the title in 1988-89?

Answer: Michael Thomas

When Michael was bought in December 1991 he was already firmly embedded in all Kopites minds because of that strike, which gave the Gunners the title. He went on to become a firm favourite as his skill helped Liverpool to the 1992 FA Cup.
7. Which exciting midfielder joined Liverpool in the wake of Euro 96 from Borussia Dortmund?

Answer: Patrik Berger

Patrik was not at his best his best during during Euro 96 and many Liverpool fans wondered if he was the right choice. However, after a string of breathtaking performances in his first 5 games he became a fan favourite.
8. What Liverpool striker of the late 1990s early 2000s was one of the best talents in English football and is nicknamed 'God' by many Liverpool fans?

Answer: Robbie Fowler

Robbie Fowler was the most natural finisher in the English game having a strike rate of over 1 goal every 2 games.
9. Before the start of the 21st century, what was the highest League position Liverpool finished in since the formation of the FA Premier League in 1992?

Answer: 3rd

Liverpool did not finish in the top two of the premiership before the close of the 1990s!
10. Which of these four was the youngest Liverpool player to appear for his country since 1881?

Answer: Michael Owen

Michael burst on to the International scene at just 18 years and 59 days old and within months had appeared at the World Cup Finals and scored a wonder goal against Argentina. He was England's youngest-ever player, and youngest-ever goal scorer, at a World Cup.
Source: Author MIG

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us