FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Liverpool FC History
Quiz about Liverpool FC History

10 Questions: Liverpool FC History Multiple Choice Quiz | Sports


This is a quiz about the history of Liverpool Football Club. Good luck!

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Liverpool

Author
silverginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,556
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1139
Last 3 plays: Guest 2 (2/10), Guest 86 (7/10), Guest 129 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year was the club formed? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the club's first manager in their history? Hint


Question 3 of 10
3. In which season were the club first elected into the Football League? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these scored the most League goals for the club? Hint


Question 5 of 10
5. How many times in the 20th century did Liverpool win the League title? Hint


Question 6 of 10
6. In which year did Liverpool win the FA Cup for the first time? Hint


Question 7 of 10
7. Who did Liverpool beat in the 1977 European Cup final? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these played the most games for the club? Hint


Question 9 of 10
9. Where did the club sign Pegguy Arphexad from in 2000? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these teams did Liverpool beat 10-1 in 1896 to set a record for their biggest League victory? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 31 2024 : Guest 2: 2/10
Mar 31 2024 : Guest 86: 7/10
Mar 28 2024 : Guest 129: 7/10
Mar 26 2024 : Guest 31: 3/10
Mar 24 2024 : Guest 85: 7/10
Mar 21 2024 : Guest 84: 3/10
Mar 06 2024 : JJKowalski: 4/10
Mar 02 2024 : Guest 90: 8/10
Feb 29 2024 : Guest 104: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was the club formed?

Answer: 1892

The club also moved into Anfield in this year and made it their home ground.
2. Who was the club's first manager in their history?

Answer: John McKenna

McKenna became Liverpool's first manager in 1892, and stayed until 1896, when he was succeeded by Watson (1896-1915), followed by Ashworth (1920-22), and McQueen was manager between 1923-28. The club have had an illustrious list of famous managers in their history, including Bob Paisley, Bill Shankly, Kenny Dalglish and Graeme Souness.
3. In which season were the club first elected into the Football League?

Answer: 1893-94

Liverpool were elected into Division Two this season, and won the division by not losing a game all season. The club won all 14 home games, and won 8 and drew the rest away from home. They won the Division Two title with 50 points, 8 ahead of second placed Small Heath (later to become Birmingham City).
4. Which of these scored the most League goals for the club?

Answer: Roger Hunt

Hunt scored 245 League goals between 1959-69, and also set a record for the most League goals in a season, with 41 in the 1961-62 Division Two season.
5. How many times in the 20th century did Liverpool win the League title?

Answer: 18

Liverpool were the most successful club in England in the 20th century. Their titles came in these seasons: 1900-01, 1905-06, 1921-22, 1922-23, 1946-47, 1963-64, 1965-66, 1972-73, 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1981-82, 1982-83, 1983-84, 1985-86, 1987-88, and 1989-90.
6. In which year did Liverpool win the FA Cup for the first time?

Answer: 1965

The 1965 final saw Liverpool beat Leeds United 2-1 after extra time. They won the cup 4 more times in the 20th century. In 1974, they beat Newcastle United 3-0, followed by a 3-1 victory over Everton after extra time in 1986, three years later came a 3-2 victory again after extra time, and again against Everton, and in 1992, Sunderland were the losing finalists, going down 2-0.
7. Who did Liverpool beat in the 1977 European Cup final?

Answer: Borussia Moenchengladbach

Liverpool won the 1977 cup with a 3-1 victory. The goals came from Terry McDermott, Tommy Smith and Phil Neal. They also beat the others listed in European Cup finals in the 20th century. FC Bruges were the losing finalists in 1978 with a single goal by Kenny Dalglish. Alan Kennedy gave Liverpool a 1-0 victory over Real Madrid in 1981, and in 1984, they drew 1-1 with AS Roma thanks to a Phil Neal goal, and won the game 4-2 on penalties.
8. Which of these played the most games for the club?

Answer: Ian Callaghan

Callaghan played 640 games for Liverpool between 1960-78.
9. Where did the club sign Pegguy Arphexad from in 2000?

Answer: Leicester City

Frenchman Arphexad began his career at Lille in 1990, before signing for Lens after one season. In 1997, Leicester signed him, where he played for three years until signing for Liverpool. He went on-loan to Stockport in 2001 for one month before returning to Anfield.
10. Which of these teams did Liverpool beat 10-1 in 1896 to set a record for their biggest League victory?

Answer: Rotherham Town

The game took place on 18th February, 1896.
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us