FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Favourite Team  Liverpool FC
Quiz about My Favourite Team  Liverpool FC

The Ultimate My Favourite Team : Liverpool FC Quiz | UK Football Teams


A quiz about my favourite team - Liverpool FC

A multiple-choice quiz by crispyspiders. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Liverpool

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
91,632
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1287
- -
Question 1 of 10
1. What is the correct postcode of the Anfield ground? Hint


Question 2 of 10
2. The season Liverpool completed the double was? Hint


Question 3 of 10
3. In the season Liverpool won the double, they had two replays. One was against Watford, who was the other team who took them to a replay? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these teams did Liverpool NOT beat to win the 1977/1978 European Cup? Hint


Question 5 of 10
5. Who missed the penalty in the 1987/1988 FA Cup Final? Hint


Question 6 of 10
6. Who were Liverpool's opposition at the fateful match at Hillsborough in 1989 when 96 people tragically lost their lives? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the park separating Liverpool and Everton's ground? Hint


Question 8 of 10
8. Spell the surname of the eccentric goalkeeper of the 1980s and 1990s from Zimbabwe: Bruce _____________ ?

Answer: (One word)
Question 9 of 10
9. Liverpool's first title in Division One was in which season? Hint


Question 10 of 10
10. Liverpool had a season in the 1970s where they won the League title conceding only 16 League goals. Which season was that? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the correct postcode of the Anfield ground?

Answer: L4 0TH

Liverpool FC, Anfield Road, Liverpool, L4 0TH.
2. The season Liverpool completed the double was?

Answer: 1985-86

1985-86 it was indeed! They became the 3rd team to do the double in the 20th century, Spurs were the first in 1960-61, and Arsenal were the second, in 1970-71.
3. In the season Liverpool won the double, they had two replays. One was against Watford, who was the other team who took them to a replay?

Answer: York City

They were held to a 0-0 draw at York in the 5th round, but won the replay 3-1.
4. Which of these teams did Liverpool NOT beat to win the 1977/1978 European Cup?

Answer: Juventus

Liverpool beat Dynamo Dresden in the 2nd round, Benfica in the quarter finals, and Borussia Moenchengladbach in the semi-finals on the way to the final (Liverpool lost the away legs against Dynamo Dresden and Borussia Moenchengladbach). They beat FC Bruges 1-0 in the final.
5. Who missed the penalty in the 1987/1988 FA Cup Final?

Answer: John Aldridge

It was against Wimbledon. Aldridge's penalty was saved by Dave Beasant, despite the referee giving a goal kick when it went behind the goal! Beasant was the first man to save a penalty in an FA Cup Final, and the first keeper to lift the Cup as captain.
6. Who were Liverpool's opposition at the fateful match at Hillsborough in 1989 when 96 people tragically lost their lives?

Answer: Nottingham Forest

It was indeed against Nottingham Forest - what a fateful day.
7. What is the name of the park separating Liverpool and Everton's ground?

Answer: Stanley Park

8. Spell the surname of the eccentric goalkeeper of the 1980s and 1990s from Zimbabwe: Bruce _____________ ?

Answer: Grobbelaar

Did you get that one?
9. Liverpool's first title in Division One was in which season?

Answer: 1900-01

The 1900-01 season was Liverpool's first Division One title. They did win the Divison Two title in their first season 1893-94.
10. Liverpool had a season in the 1970s where they won the League title conceding only 16 League goals. Which season was that?

Answer: 1978-1979

League record: Played 42, W-D-L was 30-8-4, goals for and against 85-16, points 68. Remarkable! It broke the record of 67 point set by Leeds United when they won the 1968-69 League Championship 27-13-2, goals 66-26, points 67.
Source: Author crispyspiders

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us