FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Wimbledon Quizzes, Trivia and Puzzles
Wimbledon Quizzes, Trivia

Wimbledon Trivia

Wimbledon Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis Tournaments

Fun Trivia
38 Wimbledon quizzes and 397 Wimbledon trivia questions.
1.
  Playing With Euros    
Label Quiz
 10 Qns
European Females in Wimbledon Singles Finals
European women have a rich history with one of tennis' greatest tournaments, Wimbledon. This quiz will ask you to identify the country the following players represented when they made the final.
Easier, 10 Qns, pollucci19, Jun 13 24
Easier
pollucci19 gold member
Jun 13 24
109 plays
2.
  Repeaters of Wimbledon [1968-2018]   best quiz  
Collection Quiz
 12 Qns
Winners of Multiple Men's Singles
Winning a Wimbledon title is a significant achievement. Doing it more than once is astounding. We'll look at the first 50 years of tennis's Open Era in the men's singles competition.
Easier, 12 Qns, trident, Mar 15 24
Easier
trident editor
Mar 15 24
239 plays
3.
  Queens of the Centre Court   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
These players were the first representing their countries to win the Wimbledon Ladies' Singles Championship. Match the winner with her nationality.
Very Easy, 10 Qns, dellastreet, Jun 17 22
Very Easy
dellastreet gold member
Jun 17 22
250 plays
4.
  Wimbledon 2023    
Fun Fill-It
 10 Qns
The Men's Singles
Wimbledon 2023 saw the usual upsets and surprises, and a lot of rain. What can you recall of the events in this fun fill it in quiz?
Average, 10 Qns, rossian, Jul 16 23
Average
rossian editor
Jul 16 23
97 plays
5.
  Wimbledon 2009: Men's Singles editor best quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
What an incredible tournament the 2009 Wimbledon men's singles turned out to be. What do you remember about it? Enjoy!
Average, 10 Qns, jonnowales, Jul 19 09
Average
jonnowales gold member
1776 plays
6.
  Isner/Mahut: Greatest Match Ever!   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
On June 22, 2010, John Isner and Nicolas Mahut took the court to begin their first round singles tennis match at the Wimbledon Championships. Little did they know that their match would become the longest in tennis history.
Average, 10 Qns, adams627, Jul 28 10
Average
adams627
397 plays
7.
  You Cannot Be Serious Too   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
John McEnroe's infamous outburst came at the 1981 Wimbledon tennis championships. This quiz is about ten of the more unlikely events in the history of the tournament's men's singles competition.
Average, 10 Qns, Fifiona81, May 21 20
Average
Fifiona81 editor
May 21 20
241 plays
8.
  Wimbledon 2009: Ladies' Singles   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The ladies' tournament at Wimbledon may have less sets than the men's tournament but it is just as entertaining. Enjoy!
Average, 10 Qns, jonnowales, Jul 23 09
Average
jonnowales gold member
482 plays
9.
  HSBC's "Wimbledon's Greatest Champions"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In 2009, the HSBC asked for the public to vote for who they considered to be the greatest ever Wimbledon champion. This quiz looks at the players who were voted in the top 5 for both the men's and women's game. Enjoy!
Average, 10 Qns, doublemm, Dec 18 09
Average
doublemm gold member
481 plays
10.
  Wimbledon in the 2010s    
Multiple Choice
 10 Qns
What do you remember about events at the All-England Club during the second decade of the 21st century?
Average, 10 Qns, Dizart, Jul 19 19
Average
Dizart gold member
Jul 19 19
238 plays
trivia question Quick Question
In 1935, Fred Perry won the men's singles title, defeating which German player in the final?

From Quiz "Wimbledon in the 1930s & 40s"




11.
  Anyone for Tennis?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz relates mainly to the past history of England's most famous tennis tournament,Wimbledon.
Tough, 15 Qns, sunfloweruk23, Jan 14 08
Tough
sunfloweruk23
1707 plays
12.
  2015 Wimbledon Championships - Women's Side    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of the women's side of the 129th Wimbledon. Best of luck!
Easier, 10 Qns, Triviaballer, Feb 26 16
Easier
Triviaballer gold member
348 plays
13.
  Wimbledon in the 2000s    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz focuses on those Wimbledon championships that took place in the first decade of the 21st century.
Average, 10 Qns, Dizart, Oct 14 09
Average
Dizart gold member
552 plays
14.
  Wimbledon in the 1970s    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your memory on events at the All England Club during the 1970s.
Average, 10 Qns, Dizart, Jul 22 09
Average
Dizart gold member
578 plays
15.
  2015 Wimbledon Championships - Men's Side    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of the men participating in the 2015 Wimbledon. Best of luck!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Jul 16 15
Average
Triviaballer gold member
389 plays
16.
  Wimbledon in the 1950s    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the first full decade of Wimbledon tennis after World War 2.
Average, 10 Qns, Dizart, Mar 09 18
Average
Dizart gold member
Mar 09 18
252 plays
17.
  Wimbledon in the 1980s    
Multiple Choice
 10 Qns
Remember much about the Wimbledon Championships during the 1980s? Find out here!
Average, 10 Qns, Dizart, Sep 23 09
Average
Dizart gold member
557 plays
18.
  Wimbledon in the 1930s & 40s    
Multiple Choice
 15 Qns
What do you know about events at the All England Club in the decades before and after (and during) World War 2?
Average, 15 Qns, Dizart, Oct 01 20
Average
Dizart gold member
Oct 01 20
151 plays
19.
  Wimbledon in the 1990s    
Multiple Choice
 10 Qns
The fourth quiz in my series on the history of the Wimbledon tennis championships, featuring those tournaments which took place in the 1990s.
Average, 10 Qns, Dizart, Oct 07 09
Average
Dizart gold member
498 plays
20.
  Wimbledon 2013    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are 10 questions on the 2013 Wimbledon Championships, one of the most memorable in recent years. This quiz deals with the men's and women's singles events.
Average, 10 Qns, HCR1, Jul 09 13
Average
HCR1
395 plays
21.
  An Upset-Filled 2010 Tournament    
Multiple Choice
 10 Qns
Wimbledon 2010 was filled with upsets all the way through. How much of the Championships do you remember?
Average, 10 Qns, srini701, Jul 23 10
Average
srini701 gold member
386 plays
22.
  Wimbledon in the 1960s    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you remember about the Wimbledon tennis championships during the 'Swinging Sixties'?
Average, 10 Qns, Dizart, Jul 12 09
Average
Dizart gold member
472 plays
23.
  Wimbledon Championships: 2008   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It was all about the "white" championship, white shorts, shirts and jerseys. White could not have been more trendy than the Wimbledon Championships.
Average, 10 Qns, JLbread, Sep 18 08
Average
JLbread
771 plays
24.
  Wimbledon Winners and Losers    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the big winners and losers in the greatest tennis tournament of the year, Wimbledon.
Average, 10 Qns, JeromeKaino7, Jun 30 09
Average
JeromeKaino7
618 plays
25.
  2007 Wimbledon News Makers    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a treat for tennis fans who tuned in during the 2007 Wimbledon tennis championships where action, drama, and history were made.
Average, 10 Qns, JLbread, Mar 24 10
Average
JLbread
1060 plays
26.
  Wimbledon Tennis Championships: 1977   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The 1977 Wimbledon Tennis Championships were notable for a number of reasons. Can you remember why?
Average, 10 Qns, baillieman2, Jul 13 07
Average
baillieman2
479 plays
27.
  Wimbledon 2002    
Multiple Choice
 10 Qns
Wimbledon 2002 - Who prevailed? And who failed?
Average, 10 Qns, flitwick, Apr 04 04
Average
flitwick
2239 plays
28.
  Wimbledon 2012    
Multiple Choice
 10 Qns
The 2012 edition of Wimbledon featured quite a few twists,turns and some memorable happennings. Let's see how much you remember about it.
Average, 10 Qns, mask100, Apr 09 13
Average
mask100
218 plays
29.
  Wimbledon Winners    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you pick these Wimbledon winners whether it be singles, doubles or mixed doubles with the odd general trivia. All of those mentioned are champions in their own right.
Tough, 10 Qns, zambesi, Jul 12 19
Tough
zambesi
Jul 12 19
201 plays
30.
  The History of Wimbledon    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about the most famous tennis tournament in the world, and the players who have competed there over the years.
Tough, 10 Qns, BigUncleChester, Jul 11 08
Tough
BigUncleChester
441 plays
31.
  All About Wimbledon 2004    
Multiple Choice
 10 Qns
A fun quiz about Wimbledon 2004.
Average, 10 Qns, smile83a, May 18 08
Average
smile83a
1371 plays
32.
  Test yourself! 2004 Wimbledon Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will focus on the 2004 tournament of the most most prestigious Grand Slam in tennis, Wimbledon. Questions pertain to the singles draw.
Tough, 10 Qns, mol3mole, Apr 04 06
Tough
mol3mole
575 plays
33.
  Wimbledon 2007    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of the memorable happenings and records of the singles draw of the heavily rain affected Wimbledon 2007.
Tough, 10 Qns, rad_, Sep 29 07
Tough
rad_
865 plays
34.
  Wimbledon    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a tough quiz on one of sport's best events, Wimbledon. Try and enjoy.
Difficult, 10 Qns, papa11, Mar 04 07
Difficult
papa11
758 plays
35.
  2005 Wimbledon Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
See how well you watched the Women's Singles at Wimbledon in 2005.
Difficult, 10 Qns, Ynaes716, Jun 26 07
Difficult
Ynaes716
631 plays
36.
  Wimbledon History    
Multiple Choice
 15 Qns
Tennis is not just the players, and Wimbledon is no different to any other major tournament, but the following quiz relates to all the players who have graced the hallowed 'turf' at Wimbledon over the years, from 1877 onwards. Let's play!
Very Difficult, 15 Qns, Engadine, Jun 21 06
Very Difficult
Engadine
1212 plays
37.
  Wimbledon 2005 Test    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz testing your knowledge on the men's draw of the Wimbledon Tennis Championships in 2005.
Very Difficult, 10 Qns, anonymous_888, Jul 16 05
Very Difficult
anonymous_888
769 plays
38.
  Wimbledon 2004: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see how much you know about the ladies' singles at Wimbledon 2004.
Very Difficult, 10 Qns, molikfan2004, Jul 02 04
Very Difficult
molikfan2004
622 plays

Wimbledon Trivia Questions

1. In 1930, which American won his third Wimbledon men's singles titles at the age of 37?

From Quiz
Wimbledon in the 1930s & 40s

Answer: Bill Tilden

Bill Tilden had previously been Wimbledon champion in 1920 and 1921, but looked unlikely to add to that number when he turned up in SW19 in 1930 aged 37. He rolled back the years, defeating Jean Borotra in five sets in the semi-finals before beating Wilmer Allison in straight sets in the final. In the women's singles, Helen Wills Moody won her fourth straight title, defeating fellow American Elizabeth Ryan in the final.

2. In 2010, which player upset both Roger Federer and Novak Djokovic on his way to a final loss to Rafael Nadal?

From Quiz Wimbledon in the 2010s

Answer: Tomas Berdych

Twelfth seed Berdych had never reached the final of a Grand Slam event before Wimbledon in 2010. He shocked defending champion Federer in four sets in the quarterfinals and then saw off Djokovic in straight sets in the semis. The final was a step too far though, Nadal winning his second title in straight sets. In the women's singles, Serena Williams won her fourth title, winning all seven matches in straight sets - Vera Zvonareva was her opponent in the final.

3. Who was the first to win the Ladies' singles title eight times?

From Quiz Wimbledon Winners

Answer: Helen Wills Moody (USA)

Helen Wills Moody (USA) was the first to win eight Ladies' singles titles (1927-30, 1932-33, 1935 and 1938). Martina Navratilova (USA) however, has won the Ladies singles title nine times (1978-79, 1982-1987 and 1990). Dorothea Lambert Chambers (UK) won the Ladies' singles titles on 7 occasions (1903-4, 1906, 1910-11 and 1913-14). Steffi Graf (GER) also won the Ladies' singles title on 7 occasions (1988-89, 1991-93, 1995-96).

4. The first men's singles final of the decade saw victory for which player from Arkansas, USA?

From Quiz Wimbledon in the 1950s

Answer: Budge Patty

Patty was born in Fort Smith, Arkansas, in 1924. He won the 1950 French Open and added the Wimbledon title the same year, defeating Frank Sedgman in four sets in the final.

5. What former Wimbledon champion (2008 and 2010) lost in the second round to Dustin Brown?

From Quiz 2015 Wimbledon Championships - Men's Side

Answer: Rafael Nadal

Unfortunately for Nadal, the 2015 Wimbledon was the fourth straight year that he was eliminated at Wimbledon before the quarterfinals. Although six of the 32 seeded players were from Spain, none of them made it to the quarterfinals.

6. In the third round of the 2015 Wimbledon Championships Jelena Jankovic beat the defending champion in a three set match. Who was this 2014 winner from the Czech Republic that lost in the third round as the 2 seed?

From Quiz 2015 Wimbledon Championships - Women's Side

Answer: Petra Kvitova

Petra Kvitova dominated in her first two rounds as she lost just a combined three games in the two matches. Kvitova is a tall, left-handed player and she was the first person of either gender born in the 1990s to win a Grand Slam event in tennis. Jankovic lost in her next match to Agnieszka Radwañska which was the fifth time she'd lost at Wimbledon in the fourth round.

7. There was a shock result on the very first day of the tournament when Rafael Nadal lost in straight sets. Which player beat Nadal in the first round?

From Quiz Wimbledon 2013

Answer: Steve Darcis

The Belgian player Steve Darcis was responsible for one of the shock results of Wimbledon 2013 when he beat two time Wimbledon champion (2008 and 2010) Rafael Nadal in straight sets. Darcis, ranked 135 in the world, beat the 5th seed Nadal 7-6 7-6 6-4. This was the first time Nadal had been knocked out of a Grand Slam in the first round and it was the first time since 1996 that the winner of Roland Garros lost in the first round at Wimbledon.

8. Who did Elena Vesnina defeat in the first round of the Ladies Singles?

From Quiz Wimbledon 2012

Answer: Venus Williams

Elena Vesnina (Russia) defeated Venus Williams (USA) 6-1 6-3, but lost in the 2nd round to Agnieszka Radwanska (Poland) 6-2 6-1. Venus Williams is the sister of the famous player Serena Williams and together they dominated tennis in the early 2000s. Elena Vesnina also plays doubles, with the Indian player Sania Mirza. The Italian Flavia Pennetta also went out in the first round to fellow Italian Camila Giorgi. Marion Bartoli suffered an upset at the hands of Mirjana Lucic.

9. Going into the 2010 Wimbledon Championships, Isner and Mahut had taken very different career paths. Isner's successful play in 2010 had actually earned him a low seeding at the tournament. How did Mahut get into Wimbledon?

From Quiz Isner/Mahut: Greatest Match Ever!

Answer: He won three difficult matches in the qualifying tournament

To get into any Grand Slam tournament, players must either be ranked highly enough to qualify automatically, win three matches in pre-tournament qualifying rounds, or earn a wild card into the draw. Wild cards are usually given to strong, popular players whose rankings had dropped due to injury, or to players that will earn popular support in the home country. Mahut was one of 16 players to qualify into the Wimbledon draw after facing tough competition in the early rounds. He beat Canadian Frank Dancevic in the first round before defeating British hope Alex Bogdanovic 24-22 in the third decisive set. In the final rounds, he topped Austria's Stefan Koubek in five sets after trailing two sets to love. Isner had almost no grass court experience in his career, but his top 20 ranking justified a seeding at the tournament. Wimbledon is the only Grand Slam tournament that seeds players not just by their Tour rankings, but also by past grass court successes. That's why, in 2010, Roger Federer was the first seed even though he was ranked second in the world to Rafael Nadal.

10. In 1990, Martina Navratilova won an unprecedented ninth women's singles title at Wimbledon, defeating which American player in the final?

From Quiz Wimbledon in the 1990s

Answer: Zina Garrison

Garrison, who had upset defending champion Steffi Graf in the semis, was making her first appearance in the final of a Grand Slam tournament. In the final, 33-year old Navratilova proved too strong, winning 6-4, 6-1. In the men's event, Stefan Edberg saw a two-set lead disappear against defending champion Boris Becker, but the Swede rallied to take the fifth set, and his second Wimbledon crown.

11. The 1980 men's singles final featured an epic 4th set tiebreaker between Bjorn Borg and John McEnroe. Who won this tiebreaker, and by what score?

From Quiz Wimbledon in the 1980s

Answer: McEnroe 18-16

McEnroe saved five match points before prevailing 18-16 to take it to a fifth set. However, Borg won the final set 8-6 to win his fifth successive title. In the women's final, Evonne Goolagong Cawley won her first title since 1971, beating Chris Evert in straight sets.

12. The 1970 Wimbledon Championships ended in triumph in both the men's and women's singles for players from which country?

From Quiz Wimbledon in the 1970s

Answer: Australia

John Newcombe defeated fellow Aussie Ken Rosewall in five sets in the men's final to clinch his second Wimbledon crown. Margaret Court won an epic women's final, defeating Billie Jean King 14-12, 11-9 (there were no tiebreakers in those days).

13. In 1960, the men's singles final was an all-Australian affair. Which player came out on top to add the Wimbledon trophy to the US Championship crown that he had won in 1959?

From Quiz Wimbledon in the 1960s

Answer: Neale Fraser

Fraser defeated Laver in 4 sets to win what would be his only Wimbledon singles title. In the women's final, Maria Bueno retained her title by defeating Sandra Reynolds of South Africa 8-6, 6-0.

14. In 2007, Roger Federer won the Wimbledon Championships, matching a record of 5 consecutive Wimbledon singles titles set by another former tennis great. Who was this player?

From Quiz Wimbledon Winners and Losers

Answer: Bjorn Borg

Bjorn Borg won the Wimbledon championships 5 times between the years of 1976 and 1980, an honour that Roger Federer matched in 2007.

15. When was the first men's singles champion crowned?

From Quiz The History of Wimbledon

Answer: 1877

Spencer Gore was the first men's singles champion. He defeated William Marshall in the final. His financial prize for winning the tournament was 12 guineas.

16. From an overall Championships viewpoint, what was special about 1977?

From Quiz Wimbledon Tennis Championships: 1977

Answer: The Championships were celebrating their centenary

Whilst the first tournament had taken place in 1877, it had been suspended during each of the two World Wars.

17. Who lost to Pete Sampras in the final of Wimbledon 1994?

From Quiz Wimbledon

Answer: Goran Ivanisevic

Goran Ivanisevic lost to Pete Sampras 7-6, 7-6, 6-0 who was to win Wimbledon 7 times! A record.

18. Who was the first non-British player to win the Men's Singles Championship at Wimbledon?

From Quiz Wimbledon History

Answer: Norman Brookes

Norman Brookes was Australian. However, in the Ladies Singles Championships, May Sutton (later Bundy) from the US, became the first non-British player to ever win Wimbledon, when she took the title in 1905. She also won in 1907, the same year as Norman Brookes.

19. By which famous postcode are the Wimbledon Championships often referred to?

From Quiz Anyone for Tennis?

Answer: SW19

Wimbledon Tennis Club is situated on Church Road between Somerset Road and Wimbledon Park Road in the London Borough of Merton. The other postcodes: NW8 is Lord's Cricket Ground; SW1 is Buckingham Palace and HA9 is Wembley Stadium.

20. In 1931, Cilly Aussem became the first player from which country to win either singles title at Wimbledon?

From Quiz Wimbledon in the 1930s & 40s

Answer: Germany

Cilly Aussem, from Cologne, had already won the French Open in 1931, and added the Wimbledon crown with victory over fellow-German Hilde Krahwinkel in the final. Germany would have to wait until Boris Becker in 1985 for her next Wimbledon singles champion. In the men's singles, Sidney Wood won the title after fellow-American Frank Shields withdrew from the final due to injury.

21. 2011 saw new champions in both singles events for the first time in nine years. Novak Djokovic won the men's singles, but who triumphed in the women's event?

From Quiz Wimbledon in the 2010s

Answer: Petra Kvitova

Kvitová defeated Maria Sharapova in straight sets in the final to become the first Czech winner since Jana Novotna in 1998. In the men's event, Djokovic faced defending champion Rafael Nadal in the final and won in four sets.

22. Which American woman won her only Wimbledon singles title in 1951?

From Quiz Wimbledon in the 1950s

Answer: Doris Hart

Doris Hart, who was born in St Louis in 1925, had already won the 1949 Australian Chmpionship and 1950 French Championship when she arrived at Wimbledon in 1951. In the final, she thrashed fellow-American Shirley Fry 6-1 6-0. In 1954, Hart completed a career Grand Slam with victory at the US Championships.

23. The junior 2014 Wimbledon Championships was won by Jelena Ostapenko and in 2015 at the age of 18 she participated in her first Wimbledon as a wild card. What Spanish player who was seeded ninth, did she beat in round one of the 2015 Wimbledon?

From Quiz 2015 Wimbledon Championships - Women's Side

Answer: Carla Suarez Navarro

Ostapenko dominated the match against Carla Suarez Navarro as she won in straight sets 6-2, 6-0. In the second round Ostapenko lost to Kristina Mladenovic in straight sets. Other than Ostapenko, no other wild card won a match at the 2015 Wimbledon.

24. Dubbed "Withdrawal Wednesday", day three of the tournament set a record for the most players to withdraw in a day at a grand slam in the open era. How many players withdrew on this day?

From Quiz Wimbledon 2013

Answer: 7

"Withdrawal Wednesday" saw seven players withdraw through injury. They were: Victoria Azarenka, Jo-Wilfred Tsonga, Marin Cilic, John Isner, Radek Stepanek, Yaroslava Shvedova and Nadal's conqueror Steve Darcis. The women's 3rd seed, Maria Sharapova, also went out on this day after injuring herself during her match although she completed the match and did not withdraw. This string of withdrawals and injuries lead to criticism of the Wimbledon courts with Azarenka claiming they were of "poor quality" and Sharapova deeming them "dangerous". However, the organisers defended the courts saying they were the same as in previous years.

25. Who beat Rafael Nadal in the 2nd round of the Gentleman's Singles?

From Quiz Wimbledon 2012

Answer: Lukas Rosol

Rafael Nadal was ranked No. 2 but suffered a shocking defeat to Lukas Rosol, who was ranked 100, in a five set thriller. The scoreline was 6-7 (9-11), 6-4, 6-4, 2-6, 6-4. After this Nadal suffered a string of injuries and missed both the US Open and the Australian Open. Lukas Rosol lost in the 3rd round to Philipp Kohlschreiber in straight sets. The other players mentioned lost in the 2nd round as well.

26. On June 22, 2010, Isner and Mahut took to the court in an unanticipated first round clash. Barely any attention was paid to them, partly because they were scheduled to play where?

From Quiz Isner/Mahut: Greatest Match Ever!

Answer: Court 18

Court 18 is one of the outer courts at the All-England Club, and even though it's better than the small show courts traditionally reserved for doubles or juniors matches, the accommodations are nothing like those found on Centre Court or Court 1. One major detriment to the match's location was that an automatic line-calling system ("Hawkeye" to tennis fans) was not present on the outer Wimbledon courts. That meant that, as the match progressed, players were forced to abide with the umpire's line calls and couldn't issue a challenge. There were no McEnroe-level temper tantrums, but questionable calls arose on both sides, as they will in any important match. After the epic Wimbledon final between Federer and Nadal in 2008, the All-England Club installed a roof over Centre Court to prevent such rain delays from occurring again. In the first two years of competition, the roof was fairly useless, because rain mysteriously vanished from the typically-wet grounds in June. In a first round match between Olivier Rochus and Novak Djokovic in 2010, their match was moved to Centre after sundown to allow them to finish in a lighted arena. No such arrangements could be made for Isner and Mahut, stranded on lonely Court 18.

27. Two unseeded women from East Europe made it all the way to the semifinals at the expense of some more famous names. Which two women caused major upsets on their way to the last four at Wimbledon 2010?

From Quiz An Upset-Filled 2010 Tournament

Answer: Tsevatana Pironkova and Petra Kvitova

The Bulgarian lady Pironkova upset Marion Bartoli and Venus Williams along the way before losing to Vera Zvonareva in the semifinals, while Kvitova (from the Czech Republic) beat Victoria Azarenka and Caroline Wozniacki before losing to Serena Williams. Both Pironkova and Kvitova were ranked well outside the top 40 coming into Wimbledon 2010.

28. In 1991, both men's and women's titles were won by Germans ; which two players emerged triumphant?

From Quiz Wimbledon in the 1990s

Answer: Michael Stich and Steffi Graf

Graf won her third title in an epic final against Gabriela Sabatini, eventually winning 8-6 in the third set. Becker was hot favourite to defeat his fellow countryman Stich in the men's final, but Stich, who had ousted Stefan Edberg in the semis, triumphed in straight sets.

29. In 1981, John McEnroe gained revenge for his 1980 defeat by defeating Bjorn Borg in four sets in the final. Chris Evert won the women's final by defeating which Czech player, making her final debut?

From Quiz Wimbledon in the 1980s

Answer: Hana Mandlikova

Mandlikova had won the French Open a few weeks previously, but was no match for Evert in the final, the American winning 6-2 6-2. McEnroe won his first Wimbledon crown by defeating Borg 4-6 7-6 7-6 6-4.

30. Which Australian woman won her first Wimbledon crown in 1971?

From Quiz Wimbledon in the 1970s

Answer: Evonne Goolagong

Goolagong defeated second seed Billie Jean King in the semi-finals, then dispatched top seed Margaret Court in straight sets in the final. The men's title was won by John Newcombe who defeated Stan Smith in a five-set marathon in the final.

This is category 9236
Last Updated Jun 18 2024 11:25 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.