FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
   Tennis Tournaments Quizzes, Trivia and Puzzles
   Tennis Tournaments Quizzes, Trivia

Grand Slam Tournaments Trivia

Grand Slam Tournaments Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis

Fun Trivia
The four Grand Slam tennis tournaments
98 quizzes and 1,372 trivia questions.
Sub-Categories:
Australian Open Australian Open (17 quizzes)
Roland-Garros Roland-Garros (12)
US Open US Open (16)
Wimbledon Wimbledon (36)
1.
  Grand Slam One Hit Wonders    
Classification Quiz
 12 Qns
All of these players had one great Grand Slam moment in their career. Can you identify the tournament in which each player won their only Grand Slam title?
Average, 12 Qns, wellenbrecher, Feb 10 24
Average
wellenbrecher gold member
Feb 10 24
81 plays
2.
  Grand Slam Champions   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Kindly take this fun quiz on some male professional tennis players who have won Grand Slam titles. Quiet, please!
Difficult, 10 Qns, mrgrouchy, Jan 28 10
Difficult
mrgrouchy
1716 plays
3.
  Never Won the Grand Slam   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some of the greatest tennis players in history were never able to win a career singles grand slam.
Tough, 10 Qns, GoodVibe, Aug 21 08
Tough
GoodVibe gold member
1969 plays
4.
  Masters Cup: 2008 Shanghai    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz about the showdown of the best of the best in the ATP tour in 2008, the Tennis Masters Cup. This tournament featured the top finishers in the 2008 ATP race points and the year-end's most coveted trophy for pride and glory.
Average, 10 Qns, JLbread, Jan 14 10
Average
JLbread
383 plays
5.
  Tennis Grand Slams: 2000    
Multiple Choice
 20 Qns
Revisiting the four memorable Grand Slams of the year 2000 on the male side of the draw! Enjoy!
Tough, 20 Qns, anonymous_888, Apr 15 08
Tough
anonymous_888
462 plays
6.
  World Tour Masters 1000 Events    
Multiple Choice
 10 Qns
Most people know about the four biggest tennis tournaments, a.k.a. the Grand Slams, but the new ATP World Tour Masters 1000 events (formerly just The ATP Masters)comprise the next level. How much do you know about these tournaments?
Average, 10 Qns, RoastLamb27, Mar 06 09
Average
RoastLamb27
733 plays
7.
  The Hopman Cup   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Named after Harry Hopman, who respresented Australia in 22 Davis Cups as captain/coach, the Hopman Cup is an invitational tournament which includes singles and mixed doubles. This quiz is about the first 20 cups (1989-2008).
Tough, 10 Qns, ncw75, Dec 19 08
Tough
ncw75
305 plays
8.
  Tennis: Grand Slams of 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
Tennis 2003 was a great year, especially for the Grand Slam events. How much do you know remember?
Tough, 10 Qns, amos_20, Dec 21 03
Tough
amos_20
1099 plays
9.
  Grand Slam Tennis    
Multiple Choice
 10 Qns
All about tennis. Good Luck!!
Tough, 10 Qns, smith_quizzer, Sep 14 03
Tough
smith_quizzer
3172 plays
10.
  South Australian Open 2004    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the 2004 AAPT Championships (the South Australian Open), played at Memorial Drive in Adelaide from January 5th to January 11th.
Average, 10 Qns, marchmadness, Jul 16 05
Average
marchmadness
359 plays
trivia question Quick Question
How many grand slam events are there in one year?

From Quiz "Grand Slam Tennis"




11.
  Grand Slam Tennis Tournaments    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about Grand Slam tennis tournaments and the players who have won them.
Difficult, 10 Qns, BigUncleChester, Jun 17 08
Difficult
BigUncleChester
1186 plays
12.
  Pro Tennis    
Multiple Choice
 10 Qns
General Knowledge on the ATP and WTA, that every tennis fan should know. :)
Average, 10 Qns, cartmancop, Jul 18 09
Average
cartmancop
1919 plays
13.
  Qatar Exxon Mobil Open: 2004    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the 2004 Qatar Exxon Mobil Open, which took place from January 5th to January 11th. Good luck!
Tough, 10 Qns, marchmadness, Jul 17 04
Tough
marchmadness
317 plays
14.
  Tennis 2004    
Multiple Choice
 10 Qns
Tennis fanatics, can you remember what happened on the ATP circuit in 2004?
Difficult, 10 Qns, cama777, Dec 30 04
Difficult
cama777
844 plays
15.
  2002 Mens Tennis Grand Slams    
Multiple Choice
 10 Qns
Did you watch your grand slams in 2002 ? This will test your knowledge, not too hard but not easy either. Please reply back with your thoughts and enjoy !
Tough, 10 Qns, skturner, Nov 02 02
Tough
skturner
1159 plays
16.
  Obscure Slam Tennis    
Multiple Choice
 5 Qns
Truly Trivial About Tennis: obscure trivia about the Slams, for real nuts like me only. It's the only game in town.
Very Difficult, 5 Qns, wclasshero, Jan 20 06
Very Difficult
wclasshero
2412 plays
17.
  2002 Tennis Grand Slams    
Multiple Choice
 5 Qns
This is a short quiz reviewing the year of tennis grand slams a couple of tricky questions but it should be a challenge for all tennis goers.
Tough, 5 Qns, skturner, Sep 07 16
Tough
skturner
1091 plays

Grand Slam Tournaments Trivia Questions

1. In 2009, the ATP (Association of Tennis Professionals) Masters Tournaments changed their title to ATP World Tour Masters 1000. Why the addition of 1000?

From Quiz
World Tour Masters 1000 Events

Answer: The winner of each event earns 1000 points

In fact, the ATP tennis calendar consists of 63 events a year in 31 countries with three point awarding tiers, 39 x 250, 11 x 500, and 9 x 1000 tournaments. This is in addition to the four Grand Slams: The Australian Open, The French Open, Wimbledon, and The U.S. Open that offer 2000 points for the winner.

2. Arthur Ashe of the USA won his first grand slam title at the 1968 U.S. Open. Which player did he defeat in the final match?

From Quiz Grand Slam Champions

Answer: Tom Okker

Arthur Ashe, a native of Virginia, defeated Dutch star Tom Okker in a marathon five-set match. The scores were 14-12, 5-7, 6-3, 3-6, 6-3. Ashe also captured grand slam titles at Australia (1970) and at Wimbledon (1975). Okker never won a grand slam tournament. Rosewall had four Grand Slam titles in the Open era. Nastase and Smith each won two Grand Slam titles.

3. Which country was the first to win the Hopman Cup twice?

From Quiz The Hopman Cup

Answer: Germany

Germany won the Hopman Cup in 1993 and 1995, Switzerland were next to win it twice, in 1992 and 2001, and the USA was third, winning it won the Hopman Cup in 1997 and then 2003.

4. How many Australian Open singles titles has Andre Agassi won?

From Quiz Grand Slam Tennis Tournaments

Answer: 4

Agassi won the tournament in 1995, 2000, 2001, and 2003.

5. American Pete Sampras, who was top-ranked for much of his career, won 14 Grand Slam titles, but the French Open was not among them. When was his best finish?

From Quiz Never Won the Grand Slam

Answer: 1996

Sampras reached the Semifinals in 1996, losing to eventual champion Yevgeny Kafelnikov. Sampras won five U.S. Opens (1990, 1993, 1995, 1996, 2002), two Australian Opens (1994, 1997), and seven Wimbledons (1993, 1994, 1995, 1997, 1998, 1999, 2000).

6. Who is the first player in the Open era, man or woman to amass over 150 titles in both singles and doubles?

From Quiz Pro Tennis

Answer: Martina Navratilova

Martina has won at least 167 singles titles and 173 doubles titles.

7. Who was Andre Agassi married to before he married Steffi Graf?

From Quiz Grand Slam Tennis

Answer: Brooke Shields

Andre and Brooke were married for a number of years, until Brooke wanted Andre to give up tennis so she could focus on her acting career.

8. Who is the only player to defeat Steffi Graf and Monica Seles at Wimbledon in the same year?

From Quiz Obscure Slam Tennis

Answer: Zina Garrison

Zina went all the way to the finals before becoming victim No 9 for Martina Navratilova in 1990

9. The Masters 1000 tournament in Madrid introduced a different surface for the first time in 2009. What was the new surface?

From Quiz World Tour Masters 1000 Events

Answer: Clay

Not only had Madrid switched surfaces, but also the calendar date is different. Formerly played in late Fall/Autumn, it was changed to take place in the Spring European clay swing.

10. This winner of the 1990 French Open tournament was born in Ecuador. Please name him.

From Quiz Grand Slam Champions

Answer: Andres Gomez

Andres Gomez was born in Guayaquil, Ecuador, in 1960. He defeated Andre Agassi to win his lone Grand Slam title. Gaudio and Vilas, from Argentina, also won French Open crowns. The Brazilian Kuerten won three French Open titles.

11. Australia were forced to withdraw from the 2002 Hopman Cup tournament. Why did they have to withdraw?

From Quiz The Hopman Cup

Answer: Lleyton Hewitt had caught the chicken pox

Lleyton Hewitt came down with the chickpox and was unable to play. At this time, substitution with another player was not permitted and so Australia had to withdraw. Alicia Molik had a foot injury and had to withdraw in 2004. Mark Philippousis had an injury and withdrew in 2005 but was substituted by Paul Baccenello. Wayne Arthurs was injured in 2006 and was substituted by Todd Reid.

12. In which year did Pete Sampras win his first Grand Slam singles title?

From Quiz Grand Slam Tennis Tournaments

Answer: 1990

He won the US Open in 1990 after defeating Andre Agassi 6-4, 6-3, 6-2 in the final.

13. Boris Becker won six Grand Slam titles, but a French Open was not among them. What was his best finish?

From Quiz Never Won the Grand Slam

Answer: Semi-finalist

Becker was a semi-finalist in 1987, 1989, and 1991. The former top-ranked German won two Australian Opens (1991, 1996), three Wimbledons (1985, 1986, 1989), and the 1989 U.S. Open.

14. Who handed Andre Agassi his first ever defeat at Wimbledon?

From Quiz Obscure Slam Tennis

Answer: Henri Leconte

Agassi got blown away, and stayed away from the Championships until 1990, and won the title in 1992.

15. A brand new Masters 1000 event was on the calendar for the first time in 2009. Which city and country obtained this newest addition to the calendar?

From Quiz World Tour Masters 1000 Events

Answer: Shanghai, China

A brand new tournament did start in 2009 in Johannesburg, South Africa, but it was a 250 event. The Brazil 250 tournament takes place in Costa do Sauipe. There is also a 250 tournament in Estoril, Portugal.

16. In 1969, which Australian tennis legend won all four Grand Slam tournaments?

From Quiz Grand Slam Champions

Answer: Rod Laver

Rod Laver, the Rocket, is considered by some experts to be the greatest male player in tennis history. In 1969, he defeated Andres Gimeno in Australia, Ken Rosewall in Paris, John Newcombe at Wimbledon, and Tony Roche in New York City to capture all four Grand Slam crowns in a single season.

17. Which player was the first to make 9 appearances in the Hopman Cup?

From Quiz The Hopman Cup

Answer: Amanda Coetzer

Amanda Coetzer represented South Africa at 9 Hopman Cups, from Hopman Cup 1993 - 2001. Arantxa Sanchez Vicario represented Spain at 7 Hopman Cups 1990, 1991, 1992, 1993, 1998, 1999 and 2002. Wayne Ferrera also appaeared in 7 Hopman Cups -representing South Africa in 1993, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 and 2001. Mark Philippousis represented Australia at 5 Hopman Cups - 1996, 1997, 1999, 2000 and 2005.

18. Who did Richard Krajicek beat in the final to win the 1996 Wimbledon singles title?

From Quiz Grand Slam Tennis Tournaments

Answer: MaliVai Washington

Krajicek defeated Pete Sampras in the quarterfinals, and Jason Stoltenberg in the semi-finals that year.

19. Stefan Edberg was former number one rank who never won the French Open. The Swede did reach the finals in 1989. Who did he lose to?

From Quiz Never Won the Grand Slam

Answer: Michael Chang

Edberg won two Australian Opens (1985, 1987), two U.S. Opens (1988, 1990), and two Wimbledons (1991, 1992).

20. Where did Venus Williams and Andre Agassi both win their first Grand Slam Singles title?

From Quiz Pro Tennis

Answer: Wimbledon

Both players' 1st major triumph came at the All England Club. Andre triumphed over Ivanisevic in 1992 in a great final, and Venus finally broke through against Davenport in 2000.

21. Who was the last Australian male to win the Australian Open in the 20th century?

From Quiz Grand Slam Tennis

Answer: Mark Edmondson

Mark won the Australian Open in 1976 after beating the favourite John Newcombe.

22. Who defeated Boris Becker in his last singles match at Wimbledon?

From Quiz Obscure Slam Tennis

Answer: Pat Rafter

Becker announced his retirement after losing to Sampras in 1997, but came back two years later.

23. Manuel Orantes of Spain won the 1975 U.S. Open tennis tournament in Forest Hills. On which surface did he capture the title?

From Quiz Grand Slam Champions

Answer: Clay

In 1975, the U.S. Open switched from grass to Har-Tru clay. Orantes, a clay court specialist, took advantage to defeat Jimmy Connors in straight sets, 6-4, 6-3, 6-3. It would be Manuel's only grand slam title.

24. How many Grand Slam singles titles does Mats Wilander have?

From Quiz Grand Slam Tennis Tournaments

Answer: 7

He won 3 French Open titles, 3 Australian Open titles, and 1 US Open title.

25. Czech tennis legend Ivan Lendl won eight Grand Slam titles, but Wimbledon was not among them. At what stage was Lendl knocked out of Wimbledon in 1986 and 1987?

From Quiz Never Won the Grand Slam

Answer: Finals

Lendl lost in 1986 to Boris Becker and 1987 to Pat Cash. Lendl won two Australian Opens (1989, 1990), three French Opens (1984, 1986, 1987), and three U.S. Opens (1985, 1986, 1987).

26. Who did Jennifer Capriati defeat to win both the 2001 & 2002 Australian Open titles?

From Quiz Pro Tennis

Answer: Martina Hingis

Jennifer saved 4 match points in the 2002 final.

27. How many grand slam events are there in one year?

From Quiz Grand Slam Tennis

Answer: 4

They are: the Australian Open, the French Open, Wimbledon and the U.S. Open.

28. Excluding Marat Safin, who is the last male winner of the U.S.Open who DID not win it more than once?

From Quiz Obscure Slam Tennis

Answer: Boris Becker

Becker won in 1989. Since then Sampras (4 times), Edberg, Agassi and Rafter (twice each) have won the title. Looks good for Safin.

29. In 2008, the first player listed won more Masters tournaments than anyone else, and the second player listed did not win any. Which combination of players was this?

From Quiz World Tour Masters 1000 Events

Answer: Rafael Nadal and Roger Federer

Of the nine Masters tournaments in 2008, Spaniard Rafael Nadal won three: Monte Carlo, Hamburg, and Toronto. Roger Federer is from Switzerland.

30. In 1980, which little-known American player captured the Australian Open tournament?

From Quiz Grand Slam Champions

Answer: Brian Teacher

Brian Teacher, a product of UCLA, stunned the tennis world when he defeated Kim Warwick to win "down under". Mark Edmonson from Australia was a surprise winner of the Australian Open in 1976. Lutz and Mayer never won Grand Slam singles titles.

This is category 5013
Last Updated Feb 25 2024 9:08 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.