FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
US Open Quizzes, Trivia and Puzzles
US Open Quizzes, Trivia

US Open Trivia

US Open Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis Tournaments

Fun Trivia
16 US Open quizzes and 160 US Open trivia questions.
1.
  Playing Tennis at the US Open   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Can you identify each of these players, both men and women, all winners of the Senior Singles Championship in New York since 1968?
Very Easy, 10 Qns, looney_tunes, Feb 03 19
Very Easy
looney_tunes editor
Feb 03 19
573 plays
2.
  Who Won the US Open?   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you enjoy this quiz which is based on 10 male winners of the prestigious U.S. Open tennis tournament. Good luck!
Easier, 10 Qns, jonnowales, Jul 25 09
Easier
jonnowales gold member
427 plays
3.
  US Open 2009   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The 2009 US Open was the last Grand Slam event of the season, and it featured upsets, upstarts, comebacks, and some all-around terrific tennis. How much do you remember?
Average, 10 Qns, adams627, Jan 14 14
Average
adams627
483 plays
4.
  2015 Tennis US Open - Women's Side    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of the women involved in the entertaining 2015 US Open. Best of luck!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Sep 13 15
Average
Triviaballer gold member
358 plays
5.
  Serving Up the 2018 US Open    
Multiple Choice
 10 Qns
The 2018 US Open showcased many tennis stars. Good luck on the quiz!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Sep 20 18
Average
Triviaballer gold member
Sep 20 18
147 plays
6.
  2015 Tennis US Open - Men's Side    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of the men involved in the 2015 US Open. Best of luck!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Sep 14 15
Average
Triviaballer gold member
386 plays
7.
  The 2005 US Open    
Multiple Choice
 10 Qns
Tennis quizzes shouldn't be about the minute details of a tournament that nobody knows, but the outstanding efforts put forth by the players. This quiz hopes to draw attention to that. Men's and women's action included.
Average, 10 Qns, trident, Jun 27 08
Average
trident editor
716 plays
8.
  The 2007 U.S. Open Profiles   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features the players who were memorable during the 2007 US Open grand slam in tennis. If you have watched the championships, then its as simple as eating peanuts.
Average, 10 Qns, JLbread, Nov 25 08
Average
JLbread
535 plays
9.
  Women's Singles: US Open 2009    
Multiple Choice
 10 Qns
The women's singles event at the US Open 2009 ended surprisingly. This quiz will test your knowledge based on what you remember on that particular event.
Average, 10 Qns, amos_20, Oct 17 09
Average
amos_20
369 plays
10.
  2007 U.S. Open Tidbits    
Multiple Choice
 10 Qns
The 2007 U.S. Open had some interesting facts that were worth mentioning from ads to performances. This quiz will test your knowledge on those trivial informations.
Average, 10 Qns, JLbread, Oct 07 07
Average
JLbread
417 plays
trivia question Quick Question
How many sets were played in the final, in which Rafael Nadal beat Novak Djokovic?

From Quiz "US Open 2010 Men's Singles"




11.
  US Open 2020    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the unorthodox and eventful 2020 edition of the US Open tennis tournament.
Average, 10 Qns, yaybig, Oct 11 20
Average
yaybig
Oct 11 20
97 plays
12.
  US Open 2010 Men's Singles    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the Mens Singles US Open Championship.
Average, 10 Qns, vabbity2, Jul 29 16
Average
vabbity2
246 plays
13.
  2008 U.S Open    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the 2008 U.S Open Men's Singles and Women's Singles. Be warned this is harder than it looks!
Difficult, 10 Qns, Lachie1998, Jun 25 09
Difficult
Lachie1998
259 plays
14.
  U.S. Open 2004    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see how much you remember about the 2004 US Open. This quiz focuses on the women's draw. Hope you enjoy!
Difficult, 10 Qns, molikfan2004, Dec 11 08
Difficult
molikfan2004
377 plays
15.
  U.S. Open 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
The first five questions are quite easy, but the last five questions are a little bit harder. Good luck!
Difficult, 10 Qns, LDH, Sep 10 03
Difficult
LDH
877 plays
16.
  U.S. Open 2005    
Multiple Choice
 10 Qns
Did you take close notice of the final tennis Grand Slam held in 2005. If you think you have, you should give my trivial quiz a go. By the way, this quiz strictly tests you on only the men's sinlges draw. Enjoy, and good luck.
Very Difficult, 10 Qns, anonymous_888, Sep 30 05
Very Difficult
anonymous_888
510 plays

US Open Trivia Questions

1. Only one top 10 seed was eliminated in the first round of the 2015 US Open. Who lost in the first round while seeded fourth? Interestingly, this player had made it to the final of the 2014 US Open.

From Quiz
2015 Tennis US Open - Men's Side

Answer: Kei Nishikori

In the 2014 US Open Kei Nishikori had an outstanding tournament as he eliminated both Stan Wawrinka and Novak Djokovic on his path to the finals. In the 2015 tournament he lost in the first round to Benoit Paire in a grueling five set match.

2. The 2015 US Open was held in Flushing Meadows which is a public park located in a large city on the east coast. Within what city is Flushing Meadows?

From Quiz 2015 Tennis US Open - Women's Side

Answer: New York City

The US Open was first held at the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows in the borough of Queens in New York City in 1978. Similar to the Australian Open, the US Open is played on a hard court.

3. Who was the defending champion from 2009 who didn't compete due to injury?

From Quiz US Open 2010 Men's Singles

Answer: Juan Martin del Potro

After missing the Indian Wells and Miami Masters tournaments, he underwent a wrist operation on 4th May 2010 and only began to practice again in early August of the same year, just weeks before the US Open started.

4. Which French player tested positive for COVID-19 and had to withdraw from the tournament before the first round?

From Quiz US Open 2020

Answer: Benoit Paire

Benoit Paire withdrew from the tournament after testing positive for the virus and ten players known to have been in contact with Paire were placed under additional protocols. The number 17 seed was initially replaced in the draw by Spain's Marcel Granollers who declined the spot to focus on the doubles tournament, so the spot was then taken by American Ernesto Escobedo.

5. On the men's side of the 2018 US Open only one player seeded in the top 15 lost in the first round. What Swiss player, formerly ranked number three in the world, defeated 8th seed Grigor Dmitrov in straight sets in the opening round as a wild card?

From Quiz Serving Up the 2018 US Open

Answer: Stan Wawrinka

Interestingly, Stan Wawrinka also defeated Grigor Dmitrov in the first round of the 2018 Wimbledon Championship when Dmitrov was the 6th seed. In 2017 Wawrinka had knee surgery that caused him to miss much of the season. While showing flashes of his former greatness, at the 2018 majors Wawrinka's highest finish was the third round which he achieved at the US Open.

6. The winner of the 2014 US Open once again had a strong showing at the 2015 US Open. Which reigning champion was seeded ninth and made it to the semi-finals before losing to the eventual champion?

From Quiz 2015 Tennis US Open - Men's Side

Answer: Marin Cilic

Cilic had a challenging five set quarterfinal match against Jo-Wilfried Tsonga that likely affected his performance in the next match. In the semifinals he was dominated as he lost 0-6, 1-6, 2-6. Cilic led the tournament in aces with 115 during his six matches.

7. One player was noticeably absent from the 2015 US Open. Who was this player from Russia (who won the tournament in 2006)?

From Quiz 2015 Tennis US Open - Women's Side

Answer: Maria Sharapova

Maria Sharapova was seeded third for the 2015 US Open but an injury to her right leg forced her to withdraw from the tournament. Sharapova was the first Russian to win the career Grand Slam and she was ranked number one in the world at just 18 years of age (Wimbledon 2004, US Open 2006, Australian Open 2008, French Open 2012).

8. Who was the seventh seed, who surprisingly lost in straight sets in the first round?

From Quiz US Open 2010 Men's Singles

Answer: Tomas Berdych

He was beaten by unseeded Michael Llodra in straight sets 7-6 6-4 6-4.

9. Which female player made a surprise run to the quarter finals in what was her first competitive tournament for three years?

From Quiz US Open 2020

Answer: Tsvetana Pironkova

Tsvetana Pironkova had not played a competitive tennis match for three years coming into this tournament after taking time out of the game in which she gave birth to her first child. She beat seeded players Garbine Muguruza and Donna Vekic on her way to a remarkable quarter-final run which ended with a defeat to Serena Williams in three sets.

10. Only one unseeded player in the men's draw made it the quarterfinal stage of the 2018 US Open. Which Australian player defeated Roger Federer in the fourth round marking the first time he had beaten a top ten player?

From Quiz Serving Up the 2018 US Open

Answer: John Millman

After his upset of Roger Federer in the fourth round Millman would lose in straight sets to the eventual winner of the tournament. The quarterfinal appearance for Millman increased his ranking to #37 in the world.

11. Two unseeded players made it to the fourth round of the 2015 US Open. Which 26 year-old player from the United States defeated two seeded players before losing in the fourth round in four sets?

From Quiz 2015 Tennis US Open - Men's Side

Answer: Donald Young

This was the second time that Donald Young had reached the fourth round of the US Open having done so in 2011. John Isner, seeded 13, was the highest seeded player from the United States and he also lost in the fourth round. The other unseeded player that made it to the fourth round was Benoit Paire who lost to Jo-Wilfried Tsonga in straight sets.

12. How many Spaniards were in the top 32 seeds of the draw?

From Quiz US Open 2010 Men's Singles

Answer: 7

They were: No. 1 Rafael Nadal No. 8 Fernando Verdasco No. 10 David Ferrer No. 14 Nicolas Almagro No. 21 Albert Montanes No. 22 Juan Carlos Ferrero, and No. 23 Feliciano Lopez.

13. Quite a few tennis players have managed to win the US Open men's singles title in consecutive years. Stefan Edberg won the US Open championships in 1991 and 1992, but what country was he representing?

From Quiz Who Won the US Open?

Answer: Sweden

Stefan Edberg was born in Vastervik in the year that England won the FIFA Football (Soccer) World Cup of 1966. By 1985, he had already won his first Grand Slam event, the Australian Open. He would also go on to win Wimbledon and the US Open at various times in his career. Like many successful tennis players, there is usually a surface which doesn't suit their play as well as other surfaces do. By extension, there is usually a Grand Slam event that will elude them throughout their career. For Edberg, his relative weakness was on clay and the furthest he ever managed to get in a French Open tournament was the final. Can't really complain about that though.

14. Men's number one seed Novak Djokovic was disqualified from the tournament in the fourth round in a match against Pablo Carreno Busta. What did Djokovic do to get himself disqualified?

From Quiz US Open 2020

Answer: Hit a ball after a point which hit a line judge

Djokovic had just lost a game to make it 6-5 to Carreno Busta in the first set and he hit a ball in frustration towards the baseline. This ball hit a line judge in the throat which automatically led to him being defaulted from the match.

15. Rafael Nadal was the defending champion going into the 2018 US Open. Under what unusual circumstances was he eliminated in the semifinals of the 2018 US Open?

From Quiz Serving Up the 2018 US Open

Answer: He retired from the match.

Prior to his semifinal match Rafael Nadal had played a long, five set match in the quarterfinals that included two tiebreakers in the fourth and fifth set. While he played well in the first set of the semifinal losing 7-6 in a tiebreaker, he was in obvious discomfort with lingering tendinitis in his knee. After losing the second set 6-2 Nadal retired from the match awarding his opponent the victory.

16. The quarter-finals of the 2015 Women's US Open had some interesting match-ups. Which quarterfinal match was played by two unseeded players, one from France and one from Italy?

From Quiz 2015 Tennis US Open - Women's Side

Answer: Kristina Mladenovic vs. Roberta Vinci

At the time of the 2015 US Open Mladenovic was the 40th ranked player in the world and Roberta Vinci was ranked 43rd. The other three quarterfinal matches featured a player in the top five against a player ranked in the 20s. Similar to the other major championships, the US Open has 32 seeded players.

17. Djokovic's exit from the tournament meant there were no remaining Grand Slam winners left in the men's draw and there would be a new Grand Slam champion in the men's game for the first time since what year?

From Quiz US Open 2020

Answer: 2014

With the dominance of a small number of players in the men's game in the previous decade, it had been six years since a man won a Grand Slam tournament for the first time in his career when Marin Cilic won the US Open in 2014.

18. The final of the men's 2018 US Open was a match between two former US Open champions. Which player won the final in straight sets, claiming his third US Open title and 14th major?

From Quiz Serving Up the 2018 US Open

Answer: Novak Djokovic

Novak Djokovic had a dominant tournament as he won his final five matches without losing a set. The 2018 season was a return to form for the Serbian champion after he sat out much of 2017 following elbow surgery. Djokovic's 14th major win tied him with Pete Sampras for third-most all time trailing only Rafael Nadal (17) and Roger Federer (20). The runner-up of the tournament was Juan Martin Del Potro who appeared in his first major final since the 2009 US Open when he defeated the five-time defending champion Roger Federer.

19. Rafael Nadal was the winner of the 2013 US Open and he seemed on the way to a third round victory when he won the first two sets of the match. Which alliteratively named Italian player came back from two sets down to defeat Nadal?

From Quiz 2015 Tennis US Open - Men's Side

Answer: Fabio Fognini

After Fognini's upset of Nadal in the third round he lost his next match to Feliciano Lopez in straight sets. Fognini is also an accomplished doubles player as he won his first Grand Slam doubles event at the 2015 Australian Open with teammate Simone Bolelli.

20. For the 14th time in a Grand Slam tournament Serena Williams and Venus Williams were matched against each other. How did Serena win the match?

From Quiz 2015 Tennis US Open - Women's Side

Answer: She won in three sets with Venus winning the second set.

Interestingly, every quarterfinal match of the 2015 US Open went to three sets. Serena outlasted Venus 6-2, 1-6, and 6-3 to make it to the semifinals. The match was the 27th overall meeting between the Williams sisters (13 in non-Grand Slam events) with Serena holding a 16-11 advantage.

21. During the tournament, excluding the qualifying stages, how many players retired during their matches?

From Quiz US Open 2010 Men's Singles

Answer: 8

Two players retired in the first round, three in the second, and three in the third round.

22. The 1999 US Open men's singles competition saw the same outcome as that of 1994. Who was the winner of the US Open in 1999 and was also known for his marriage to Steffi Graf?

From Quiz Who Won the US Open?

Answer: Andre Agassi

Andre Agassi is one of the very few men to have won all four of the Grand Slam tournaments on the tennis tour. He was most successful in Melbourne, winning the Australian Open four times. Furthermore he became the champion at Wimbledon, his first major win, in 1992 and became the king of clay, winning at the 1999 French Open. Add those titles to the two wins at the US Open and one gets an impressive total of eight Grand Slam titles.

23. Which American player made her first Grand Slam semi-final where she was beaten in three sets by Naomi Osaka?

From Quiz US Open 2020

Answer: Jennifer Brady

Brady produced some dominant wins on her way to the semi-finals, not dropping a set up to that point, including a win over former champion Angelique Kerber in the fourth round. Brady had recently won her first WTA title at Lexington just two weeks prior to the tournament and was seeded at number 28. In a competitive semi-final match, Osaka beat her 7-6, 3-6, 6-3.

24. The semi-finals were both won by underdogs. Which player from Romania, seeded second in the tournament, did Flavia Pennetta dominate in straight sets 6-1, 6-3?

From Quiz 2015 Tennis US Open - Women's Side

Answer: Simona Halep

Flavia Penneta's domination of the second ranked player in the world was surprising because three of her previous matches had gone to five sets including her first round match. With her appearance in the semifinals of the 2015 US Open Halep achieved the feat of reaching the quarterfinals of all four Grand Slam events in her career. The incorrect answer choices were players from Germany that made it to the third and fourth rounds.

25. Out of the 127 matches played, how many took five sets to be completed?

From Quiz US Open 2010 Men's Singles

Answer: 24

In 2009 there was 19, including the final and in 2008 there were 22. The 2009 final was the first five setter final since 1999 between Andre Agassi and Todd Martin.

26. The 2000 US Open saw the first Russian male tennis player win the competition. What is the name of this player who also won the 2005 Australian Open?

From Quiz Who Won the US Open?

Answer: Marat Safin

As well as entering the record books by becoming the first Russian man to win the US Open, Marat Safin became the first Russian to reach the semifinals of the Wimbledon men's singles event in 2008. The 2000 US Open final was a one-sided match between Marat Safin and America's Pete Sampras. Sampras was, at the time, looking for his fifth US Open title but Safin had other ideas and won the match in straight sets, 6-4, 6-3, and 6-3.

27. Only one unseeded player from the women's 2018 US Open reached the quarterfinals of the event. Defeating the number two seed in the second round, which Ukranian player would lose to the eventual champion in the quarterfinals?

From Quiz Serving Up the 2018 US Open

Answer: Lesia Tsurenko

Lesia Tsurenko first appeared in major tournaments on the WTA Tour in 2010 and the 2018 US Open was the first time she had reached the quarterfinals. Her performance propelled her ranking to #26 in the world.

28. How many of the eight quarter-finalists were European?

From Quiz US Open 2010 Men's Singles

Answer: 8

Out of the 128 competitors, 80 were European including the top 8 seeds.

29. Which Russian player did not drop a set until the semi-finals where he was beaten in straight sets by Dominic Thiem?

From Quiz US Open 2020

Answer: Daniil Medvedev

Medvedev had been the runner up in this tournament the previous year and the number three seed produced solid form until he fell one round short of the final this time round.

This is category 9238
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.