FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
    UK Quizzes, Trivia and Puzzles
    UK Quizzes, Trivia

UK Football Trivia

UK Football Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »

Fun Trivia
.
The Football Association was founded on October 26, 1863 -- 15 clubs competed in the first FA Cup of 1871-72. The Football League kicked off in 1888-89 and association football, the game that is played around the world today, was officially born. Try and kick a goal with these quizzes about U.K. football!
.

844 UK Football quizzes and 11,816 UK Football trivia questions.
1.
  1960s English Football   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The 1960s has often been called the golden age of English football. So how much do you know about it? Back then it was the the First Division, not the Premier League (which commenced in 1992).
Average, 15 Qns, jeffa, Jan 22 10
Average
jeffa
2512 plays
2.
  1888 to 2021: Won a League Title and Won an FA Cup   great trivia quiz  
Classification Quiz
 24 Qns
In 2021, Leicester City became the 24th club to have a league title and an FA Cup in their trophy cabinet. Can you put these 24 teams in the right category - won the double; won the league then the FA Cup; won the FA Cup then the league.
Average, 24 Qns, Red_John, Jan 24 22
Average
Red_John
Jan 24 22
132 plays
3.
  English Football For the American Eye    
Multiple Choice
 10 Qns
More Americans might appreciate the "beautiful game" if they could get past the odd jargon and acronyms. So this quiz tries to offer some insights to help ease Americans into the great game of English football.
Very Easy, 10 Qns, adam36, Mar 29 13
Very Easy
adam36 gold member
947 plays
4.
  England in the World Cup   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
2006 saw the 18th edition of the FIFA World Cup, and England had competed in 12 of them. How much do you know about how well they've done?
Average, 10 Qns, Velociraptor, Jan 16 07
Average
Velociraptor
2305 plays
5.
  The Ultimate English Football Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Easy for any red-blooded English man.
Easier, 10 Qns, dannylowery, Jan 11 06
Easier
dannylowery
5373 plays
6.
  Blame It On Their Reign    
Multiple Choice
 10 Qns
For every Bill Shankly, there's a Bob Bradley; for every Sheikh Mansour, there's a Vincent Tan. English football has seen some disastrous decisions and periods in charge from both chairmen and managers. You may have heard of some of them.
Average, 10 Qns, Kankurette, Jul 17 18
Average
Kankurette gold member
Jul 17 18
321 plays
7.
  10 UK Football Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
UK football teams have a colourful mix of names, locations and celebrity fans. How much do you know about them?
Easier, 10 Qns, bridget3, Nov 06 07
Easier
bridget3
6285 plays
8.
  Life Outside the Premiership    
Multiple Choice
 10 Qns
Chelsea or Cheltenham? Liverpool? No, but there may be a section on Hartlepool! Heck, I might even ask about the Unibond 1st Division. Or I might not. 10 questions on life outside the Premiership.
Easier, 10 Qns, KrivoyRog, Nov 28 06
Easier
KrivoyRog
2331 plays
9.
  Take this English Football Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Try this UK mix quiz.
Average, 10 Qns, phah032, Nov 14 09
Average
phah032
6549 plays
10.
  A Decade of UK Soccer : 1990s    
Multiple Choice
 10 Qns
A question on each season in British soccer from 1989-90 to 1998-99.
Average, 10 Qns, Dizart, Dec 16 06
Average
Dizart gold member
1853 plays
trivia question Quick Question
David Beckham joined which Spanish club from Manchester United?

From Quiz "English National Football Team"




11.
  English Soccer Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about English Soccer, for soccer fans everywhere.
Average, 10 Qns, peterchambers, Aug 12 16
Average
peterchambers
5182 plays
12.
  Test yourself! English Football Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
A range of questions about English Football.
Average, 10 Qns, kellyja, Dec 13 06
Average
kellyja
3637 plays
13.
  10 Questions: UK Football Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Try these questions about UK football.
Average, 10 Qns, jimm34, May 04 18
Average
jimm34
May 04 18
342 plays
14.
  British Football    
Multiple Choice
 10 Qns
Come and have a go if you think your smart enough!
Average, 10 Qns, briley, Jun 08 08
Average
briley
3228 plays
15.
  English National Football Team    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz concerns the England football squad. See how much you know about England's football heroes.
Average, 10 Qns, scsloth, Sep 25 05
Average
scsloth
1453 plays
16.
  English Football : Part B    
Multiple Choice
 10 Qns
General Questions on English Football.
Average, 10 Qns, BertElwell, Feb 26 09
Average
BertElwell
4519 plays
17.
  English Football Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
Can you answer these obscure football questions?
Average, 5 Qns, awkins, Oct 14 05
Average
awkins
3448 plays
18.
  10 Questions: English Football Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
10 Questions on English football.
Average, 10 Qns, marvsgreenhat, Feb 11 11
Average
marvsgreenhat
4251 plays
19.
  UK Soccer Mix    
Multiple Choice
 10 Qns
Just a mixed football (soccer) quiz to test your football knowledge. Good luck.
Average, 10 Qns, amazingred14, Oct 09 09
Average
amazingred14
1069 plays
20.
  English Football : Part A    
Multiple Choice
 10 Qns
General quiz on English soccer.
Average, 10 Qns, BertElwell, Feb 25 08
Average
BertElwell
4055 plays
21.
  English Football : Part E    
Multiple Choice
 10 Qns
General quiz on soccer.
Average, 10 Qns, BertElwell, Oct 14 05
Average
BertElwell
4036 plays
22.
  Conference South 2004-05    
Multiple Choice
 25 Qns
The 2004-05 football season saw a major shake up in the pyramid system of the non league football scene. The Conference had just two feeder leagues - Conference North and Conference South. Here's an intro to the teams from the South.
Average, 25 Qns, Chris Meadows, May 29 09
Average
Chris Meadows
287 plays
23.
  England At The 2002 WC    
Multiple Choice
 5 Qns
This is a quick quiz which has got to do with every thing that England did in Korea and Japan in 2002!
Average, 5 Qns, manuexpert, Dec 16 06
Average
manuexpert
1455 plays
24.
  Germany v England 1-5    
Multiple Choice
 5 Qns
These are five questions about England's great win over Germany on 1st September 2001 in Munich.
Average, 5 Qns, safcgurl, May 31 02
Average
safcgurl
2139 plays
Related Topics
  English People [People] (60 quizzes)

  Mixed UK [General] (196 quizzes)

  UK Celebs [Celebrities] (28 quizzes)

  UK Music [Music] (102 quizzes)

  England [Geography] (281 quizzes)

  England - General [Geography] (41 quizzes)

  European Football [Sports] (266 quizzes)

  UK Sports [Sports] (50 quizzes)

  UK Animal [Animals] (15 quizzes)

  UK Classic TV [Television] (20 quizzes)

  UK Comedy [Television] (50 quizzes)

  UK History [History] (252 quizzes)


UK Football Trivia Questions

1. Which club employed the three top paid players in the world in 2003?

From Quiz
UK Soccer Mix

Answer: Real Madrid

Real Madrid has won the Champions League many times, and has also had some great players including Raul Ronaldo and Zidane. They also broke the world record transfer fee in July 2009 when Cristiano Ronaldo moved to Real from Manchester United.

2. 1989-90: The Scottish FA Cup Final between Aberdeen and Celtic created history when which "first" occurred?

From Quiz A Decade of UK Soccer : 1990s

Answer: First final to be decided by a penalty shoot-out

Aberdeen won 9-8 on penalties after the game had finished goalless after extra-time.

3. England didn't enter the first three World Cups, but succeeded in qualifying for Brazil 1950, the first World Cup after World War II. Who was in their group?

From Quiz England in the World Cup

Answer: Chile, Spain, and USA

England beat Chile 2-0, but lost 1-0 to the USA and Spain. They came second in their group behind Spain, but only one team from each group could qualify for the final round.

4. Rushden and Diamonds were originally two local clubs that merged, hence the long name. Rushden was one of the teams but who did they link up with?

From Quiz Life Outside the Premiership

Answer: Irthlingborough Diamonds

A number of clubs over the years had talked about merging but, perhaps understandably, faced strong opposition from the fans who don't usually want to join up with their bitter rivals.

5. In 2004, which player was voted England Player Of The Year, and played midfield?

From Quiz English National Football Team

Answer: Frank Lampard

Frank Lampard Jr has played for West Ham United and Chelsea. He was born in Romford on the 20th of June 1978. His debut for England was in the 2-1 win over Belgium in October 1999. He scored three goals in four matches at Euro 2004.

6. Manchester United paid a then British transfer record for which Trinidad and Tobagan player in the late 1990s?

From Quiz English Football

Answer: Dwight Yorke

Dwight Yorke finished the premier league's top goalscorer in his first season with the club but then has failed to find the same kind of form, apart from when he ripped Arsenal apart in 00-01 by scoring a hat trick in the first 20 minutes or so.

7. Which League club made Kassam Stadium their home ground in 2001?

From Quiz English Football

Answer: Oxford United

They previously played at the Manor ground

8. As a manager, Brian Clough won all the major honours except one. Which was it?

From Quiz English Football

Answer: F.A. Cup

Yes, the F.A. Cup was the one major honour that always eluded Clough.

9. Who scored a hat-trick?

From Quiz Germany v England 1-5

Answer: Michael Owen

There's only 1 Michael Owen, 1 Michael Owen. We all know by who and when the previous hat-trick was scored against Germany - it was 1966! (Geoff Hurst in the World Cup Final against West Germany)

10. Who was the first European Footballer of the Year?

From Quiz English Football

Answer: Stanley Matthews

In 1956 at the age of 41.

11. For which English team did French goalkeeper Bernard Lama play for one season, in 1997-98?

From Quiz English Football : Part E

Answer: West Ham United

Played in goal for France in Euro 96.

12. Who was the manager of Liverpool before Gerard Houllier?

From Quiz English Football : Part A

Answer: Roy Evans

Both Roy Evans and Gerard Houllier were joint managers before Evans and Liverpool parted company and left only Houllier in charge.

13. Who captained England to World Cup glory in 1966?

From Quiz British Football

Answer: Bobby Moore

Played for the best team in England ... WHUFC!

14. Which London team's ground is Craven Cottage?

From Quiz UK Football

Answer: Fulham

Fulham is in West London. The ground is formerly the site of a house and grounds called .. Craven Cottage

15. Who has won most caps for England?

From Quiz English Soccer

Answer: Peter Shilton

He won 125 caps in his career.

16. Which famous English football club was originally known as 'Newton Heath' ?

From Quiz English Football

Answer: Manchester United

They almost became known as Manchester Celtic !

17. Under Paul Jewell, which team - who had been promoted to the Premiership the season before - were relegated in 2007-08 after 21 defeats?

From Quiz Blame It On Their Reign

Answer: Derby County

Jewell bought 33-year-old Robbie Savage, who was disliked by many Derby fans due to a dive that won a penalty for Leicester against them, gave him a two-year contract and installed him as captain. However, he later turned on Savage, making him train with the youth sides and eventually banning him from Pride Park altogether. Many of his signings were either ageing players such as Savage and 32-year-old Laurent Robert, or unknowns who failed to bring anything to the table, such as Latvian Andres Pereplotkins or Australian Mile Sterjovski. Derby finished the season with just 11 points. To add insult to injury, a sex tape featuring Jewell made its way into the press. He resigned in 2008, with Derby 18th in the Championship. Jewell later called 2008 the 'worst year of my life', and said that David Moyes had warned him against taking the job.

18. Which team was the first British team to win the European Cup five times?

From Quiz UK Football

Answer: Liverpool

The fifth victory was in 2005 in Istanbul, when they came back from 3-0 at half time to beat AC Milan 3-2 on penalties. The other victories were in 1977, 1978, 1981 and 1984 during a long spell of European and domestic domination by the Reds. For winning it five times they got to keep the trophy.

19. Who said one of his favorite childhood memories was frightening away fans in Manchester City's Kippax stand?

From Quiz UK Soccer Mix

Answer: Noel Gallagher

Noel Gallagher is the lead guitarist in the band Oasis.

20. 1990-91: Arsenal were crowned champions of England despite having to overcome what "handicap"?

From Quiz A Decade of UK Soccer : 1990s

Answer: Arsenal had 2 points deducted after a mass brawl in a game against Manchester United

Despite receiving a 2-point penalty, Arsenal finished 7 points clear of Liverpool, only losing one league game throughout the season.

21. In which World Cup apart from 1966, did England progress furthest?

From Quiz England in the World Cup

Answer: Italy 1990

England came fourth in 1990, losing a penalty shootout against West Germany in the semi-finals, and then being beaten 2-1 by the hosts Italy in the playoff. They reached the quarterfinals in the other World Cups mentioned (although Mexico 1970 didn't have a top 16 round, unlike the other two).

22. Which team won the League Cup in 1969, beating Arsenal in the Wembley final 3-1, despite being two divisions below them?

From Quiz Life Outside the Premiership

Answer: Swindon Town

And here is confirmation of one of the biggest upsets in Wembley finals: Arsenal 1 Swindon Town 3 aet. - Attendance. 98,189 Arsenal : B.Wilson, P.Storey, B.McNab, F.McLintock, I.Ure, P.Simpson (G.Graham), J.Radford, J.Sammels, D.Court, B.Gould, G.Armstrong. Swindon Town : P.Downsborough, R.Thomas, J.Trollope, J.Butler, F.Burrows, S.Harland, D.Heath, R.Smart, J.Smith, P.Noble (B.Penman), D.Rogers. Swindon Town's greatest day.

23. Which striker scored four goals in two games during Euro 2004 against Croatia and Switzerland?

From Quiz English National Football Team

Answer: Wayne Rooney

Wayne Rooney was England's youngest goalscorer. He was born in Liverpool on 24th October 1985.

24. Ken Bates is most associated with which club?

From Quiz English Football

Answer: Chelsea

25. Who did England beat in the quarterfinals of the 1990 World Cup?

From Quiz English Football

Answer: Cameroon

England won 3-2 with a David Platt goal and two Gary Lineker penalties.

26. Which player was under an injury cloud, and might not've played, because he strained his groin in a club match the previous Sunday?

From Quiz Germany v England 1-5

Answer: David Beckham

27. What did Bert Trautmann, Manchester City's goalkeeper, break in the 1956 FA Cup final?

From Quiz English Football

Answer: His neck

It wasn't discovered until 3 days later. Manchester City beat Birmingham City 3-1. He was a German soldier during WWII, and was captured and sent as a PoW to Ashton, Makerfield.

28. For which team did Ronald De Boer play from 2000 to 2004?

From Quiz English Football : Part E

Answer: Glasgow Rangers

Ronald played for Rangers and his brother, Frank, played for Barcelona from 1999 to 2003.

29. Who, before Martin O'Neill, was the last manager to win a (Scottish) Premier League championship for Glasgow Celtic?

From Quiz English Football : Part A

Answer: Wim Jansen

This is category 624
Last Updated Feb 21 2024 1:55 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.